Новини
Останні статті і огляди
Ентузіаст модифікував роз'єм живлення GeForce RTX 5090, припаявши до відеокарти ще два 8-контактні роз'єми
-
MessiaH
Member
Предлагаю обсудить Ентузіаст модифікував роз'єм живлення GeForce RTX 5090, припаявши до відеокарти ще два 8-контактні роз'єми
Нахрена козе баян? Покупается нормальный мощный БП с качественными 12hpwr кабелями и никаких проблем
Нахрена козе баян? Покупается нормальный мощный БП с качественными 12hpwr кабелями и никаких проблем
-
dead_rat
Member
Оце магія, карта мала навіть непідключений кабель розігріти нормально за 40 градусів.температура проводів не перевищувала 40°C навіть у місцях з’єднань
- спойлер
- Чому виробникові не поставити на карту два 12 пін розʼєма і закрити тему назавжди?
Востаннє редагувалось 03.10.2026 10:08 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
-
Rex
Member
MessiaH
При чем тут нормальный мощный БП, если проблема в разъеме со стороны карты - контакты не выдерживают ток, который через них пускает БП?
При чем тут нормальный мощный БП, если проблема в разъеме со стороны карты - контакты не выдерживают ток, который через них пускает БП?
-
Dragobes
Member
Юзера простого вижу путь я.MessiaH: ↑ 03.10.2026 10:00 Нахрена козе баян? Покупается нормальный мощный БП с качественными 12hpwr кабелями и никаких проблем
За горизонт энтузиаст истинный смотреть должен.

-
AssayMAS
Member
а БП за две цены от среднего по рынку или три цены? а карту тоже за две цены от средней что бы не было б проблем? и какие модели БП у каких вендоров нормальные? По паре штук моделей БП, каждого вендора, в инете лежат фоточки палёных...MessiaH: ↑ 03.10.2026 10:00Нахрена козе баян? Покупается нормальный мощный БП с качественными 12hpwr кабелями и никаких проблем
Вот в мои времена (1990+ годики) 120Ватная плата требовала два провода с мизинец толщиной...
-
alex_sul
Advanced Member
ВОІСТИНУ СЛАВНИй ХЛОП!
-
Inqizitor2022
Member
Читаю новость, ну дурка же. Почему бы не делать вендорам 3 12hpwr разъёма просто, раз уже всем понятно, что разъём максимум на 350 ватт рассчитан? Кто купил 5090 - купит и топовый блок питания с 4 разъёмами 12hpwr, 3 из которых подключет к плате. Либо сам стандарт нужно менять на 32 более толстых проводника вместо 12 тонких.
Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
Ну да, человек, покупающий 5090 и экономящий на БП выглядит странно, как минимум. Но даже дорогой БП в конфигурации с 1 разъёмом ситуацию не спасёт, нужно либо разъём на 32 более толстых проводника менять, либо по 3 таких разъёма паять, чтобы больше комнатной температуры у проводников не было.AssayMAS: ↑ 03.10.2026 10:14 а БП за две цены от среднего по рынку или три цены? а карту тоже за две цены от средней что бы не было б проблем? и какие модели БП у каких вендоров нормальные? По паре штук моделей БП, каждого вендора,
-
Denvys5
Member
бо хуанг не дозволяєdead_rat: ↑ 03.10.2026 10:04Чому виробникові не поставити на карту два 12 пін розʼєма
роз'єм не для того вигадували (замість Pcie6+2/8pinEPS), щоб підключати більше одного
Тільки для штучних унікальних карт, на кшталт Lightning чи HOF (і через півроку після релізу)
-
kairo
Member
Так дозволяє чи не дозволяє?))Denvys5: ↑ 03.10.2026 10:29бо хуанг не дозволяє
Astral RTX 5090 Edition 20Lightning чи HOF
-
Sanьka
Member
Та як мінімум конструктивно сам роз'єм всратий, дуже туго заходить при тому, що дуже мілкий щоб нормально взяти. Порівняно з ним 24пін просто легкотня по витягуванню.MessiaH: ↑ 03.10.2026 10:0012hpwr кабелями и никаких проблем
Ну і так, ще та маленька неприємність що ці кабеля горять навіть на якісних бж
Деякі кажуть що і старі теж горіли, але НІКОЛИ щодо старих 8пін не було стільки воні як навколо 12пін.
-
kairo
Member
Та не знаю, я недавно все перезбирав, то 12vhpwr без проблем витяг та потім вставив. Як витягував 24пін, то материнка гнулась))Sanьka: ↑ 03.10.2026 11:13Та як мінімум конструктивно сам роз'єм всратий, дуже туго заходить при тому, що дуже мілкий щоб нормально взяти. Порівняно з ним 24пін просто легкотня по витягуванню.
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Там 8пін приблуда Дебауера поплавилась на днях))Sanьka: ↑ 03.10.2026 11:13Деякі кажуть що і старі теж горіли, але НІКОЛИ щодо старих 8пін не було стільки воні як навколо 12пін.
- спойлер

-
MqM
Member
Люди від відчаю самі вдосконалюють інженерні рішення Нвідіа. Все в кращих традиціях радянського союзу
Якщо Нвідіа буде так продовжувати то отримає радянський знак якості 
-
Sanьka
Member
В мене 12в6х2 дуже....тугенький, напевно ще не розроблений як в тебеkairo: ↑ 03.10.2026 11:24Та не знаю, я недавно все перезбирав, то 12vhpwr без проблем витяг та потім вставив.
Я бачив як він Асусь рог кабель 12в6х2 мучав, так Асусівська приблуда теж горить.kairo: ↑ 03.10.2026 11:24Там 8пін приблуда Дебауера поплавилась на днях
-
kairo
Member
В мене вже потяганий, я із своєю любов'ю до крутіння залізяк, його раз 10 перевставляв, якщо не більше.Sanьka: ↑ 03.10.2026 11:39В мене 12в6х2 дуже....тугенький, напевно ще не розроблений як в тебе
-
AssayMAS
Member
у старых разъёмов в большинстве случаев проблема была в пользователе - не досунул, пересунул, поломал пока совал, поверил китайской маркировке.Sanьka: ↑ 03.10.2026 11:13Деякі кажуть що і старі теж горіли
Вот БП чифтек у меня так на наклейке 12в1 120Ватт, 12в2 180Ватт (Не поймёшь что имели в виду)... а когда рукой провод питания видеокарты трогаю что "6 пин в 8 пин" переходнике стоит. Так переходник холодный, а провод сильно тёплый... . И по этому пришлось ОС видеоарту 180Ватнуую в 120Ватт ограничивать MSI Afterburner.
И видел в инете что седне измерили у БП штангенциркулем толщину метала жилы без оплётки и через год измерили - так разница 10-20%... вендор конечно китай китай - но на плате написано DeluX, а у них и чифтек не брезгует свои лоу енд БП покупать. Или у "китай китая БП" - седне на инет обзоре провод не магнитится, а через год уже магнитится...
Но во всём виноват "рукожопый" пользователь,а не жадный вендор с барыгами.
-
S0N1C
Member
залишилося 20 переставлянь, якщо не меньшеkairo: ↑ 03.10.2026 11:40 його раз 10 перевставляв, якщо не більше.
-
Denvys5
Member
Хто буде брати фаундерси, якщо всі будуть тулити 2 роз'єми на звичайні карти?kairo: ↑ 03.10.2026 11:08Так дозволяє чи не дозволяє?))
Хто буде брати базові референси якщо доплата за 2 роз'єми невелика?
А хуангу треба щоб брали і перші і другі, більше репутаційно ніж маржею
З точки зору впарювала, це проблема - на фоні медійного хайпу що роз'єм інвалідний
На релізі вийшли карти виключно з 1 роз'ємом, той же HOF вийшов пізніше, тільки в варіанті 5090D і лімітованою серією; Lightning вийшов ще пізніше і ще лімітованішою серією
там інвалідний ацуц BTF, а не другий інвалідний 12пінkairo: ↑ 03.10.2026 11:08Astral RTX 5090 Edition 20
І навіть з ним, карта обмежена в 800вт PL, хоча, "як каже телевізор", ацуц роз'єм дозволяє до 1квт, і інвалідний 12пін дозволяє до 600вт
-
dead_rat
Member
Та все куплять, куди вони дінутьсяDenvys5: ↑ 03.10.2026 11:58Хто буде брати фаундерси, якщо всі будуть тулити 2 роз'єми на звичайні карти?kairo: ↑ 03.10.2026 11:08Так дозволяє чи не дозволяє?))
Хто буде брати базові референси якщо доплата за 2 роз'єми невелика?
-
Denvys5
Member
dead_rat
ну то понятно
але логіка обмеження одним роз'ємом десь у цьому маркетинговому ємейзінгу, що тепер є новітній роз'єм™, і одного роз'єма вистачить всім©
ну то понятно
але логіка обмеження одним роз'ємом десь у цьому маркетинговому ємейзінгу, що тепер є новітній роз'єм™, і одного роз'єма вистачить всім©
-
MessiaH
Member
не знаю, у меня БП был на 1650 ватт от тэрмалтейк и всё было гуд, сейчас супер цветок на 2800 ватт и нет проблем, а у тех, которые юзают всякие БП на 1,2квт и меньше, без поддержки атх 3.0 и питают карты через кальмары, вот у них часто прогары случаютсяAssayMAS: ↑ 03.10.2026 10:14а БП за две цены от среднего по рынку или три цены?
ну погорельцев мизерное количество относительно общего числа проданных картInqizitor2022: ↑ 03.10.2026 10:26Но даже дорогой БП в конфигурации с 1 разъёмом ситуацию не спасёт, нужно либо разъём на 32 более толстых проводника менять, либо по 3 таких разъёма паять, чтобы больше комнатной температуры у проводников не было.