Anthropic заборонила користувачам ображати ШІ Claude

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Denvys5
Member

Повідомлення

ДядяСаша
dead_rat
Трамп питав в глека чи варто викрадати Мадуро :laugh:
https://babel.ua/news/130662-time-tramp ... -genialnim

Ви тут зі своїми скайнетами і палантірами... А рішення приймає глек
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Сам по собі прицедент в тому, що в обох випадках і АНБ і американські військові через помилки алгоритмів вбили невинних цивільних людей і ніхто, за це, не відповів.
Це вже не вперше в США посадовці уникають відповідальності! При атаці на капітолій в 2021р загинуло 4 людей і нікого не було покарано, зокрема Трампа.

Тобто можна ліквідовувати "невгодних" осіб по всьому світі посилаючись на помилку ШІ.
VovaII
Member

Повідомлення

А посилання дікпіка — це ж не образа?
Чи як?
Жінкам он подобається.
FastBullet
Member

Повідомлення

Васильович: ↑ 09.10.2026 11:50
Earanak: ↑ 09.10.2026 09:29Claude пользоваться по базовой-Pro подписке
Так, вона реально дуже непогана для загальних задач.
Але, наприклад, для програмування я вперся в ліміти буквально на другий день використання Pro :-/
Отак от спонукають перейти на дорожчий тариф :-/
Потому что надо юзать Cursor ) или зря Илон потратил 60 ярдов :lol: :lol: :lol:
neonglaу
Member

Повідомлення

Klon: ↑ 09.10.2026 09:40 Earanak
кстати да - треба спробувати клод для такого, бо рік тому пробував заставляти ГПТ про та Геміні про писати скріпти\плагіни для Фотошопу\АфтерЄфекту = так вони погано справлялися, потрібно було самому код копати та виправляти
Сьогодні писав скрипти для налаштувань windows за допомогою клода. Та це просто фантастика. Я на фінал отримую те що прошу без правок з першого промта
VovaII
Member

Повідомлення

neonglaу
А закиньте сюди якийсь для прикладу (під спойлер)? Який не шкода?
Scoffer
Member

Повідомлення

Anthropic заборонила користувачам ображати ШІ Claude
спойлер
Зображення
lw_007
Member

Повідомлення

Earanak: ↑ 09.10.2026 09:29 Пропоную обговорити Anthropic заборонила користувачам ображати ШІ Claude

Мой первый опыт с платным Claude Pro
Я только недавно начал Claude пользоваться по базовой-Pro подписке, первая моя платная нейронка за полтора года )) Ну, я посмотрел что у нас в студии почти все начали под себя писать плагины-скрипты под 3Ds Max/Photoshop. Ну и я вот соблазнился, и мне как начал выдавать Opus 5.5 просто вагонами всякие удобные мелкие скрипты на MaxScript/Python/Qt, я и прифигел. Первую неделю я сидел просто каждую минуту работая думал что можно ускорить, где какой инструмент сделать. Конечно все это проходило через итерации правок и доработок скриптов. Но это был просто отвал башки. Я последний раз пробовал такое года полтора назад через бесплатный ChatGPT, это была боль, страдания и даже простые задачи еле-еле решались. А тут просто пишешь ему приличный такой промпт, и он выдает киллометр кода и все сразу работает. Потом только интерфейс правишь и добавляешь чет по мелочам. При этом я вообще ни разу ничего никогда не программировал, ни одной строки кода. Я даже туда не смотрю, вообще плевать че он там пишет если оно все работает именно так как я прошу.

И на этом не все... Потом он предложил закинуть ему конфиги/пресеты хоткеев от 3Ds Max, и вообще выдал мне HTML-шпаргалку по хоткеям под левую руку с тонной полезных советов, рекомендаций. Настругал мне штук с 20 скриптов которые по смыслу объединили инструменты в одни кнопки. Разгрузил комбинации CTR/ALT/SHIFT. И я просто прибалдел. Ну типа, я за неделю взаимодействия с ним ускорил некоторые процессы в разы, а комфорт работы в 3Ds Max на порядок поднял, выпилив вагон ненужных телодвижений. Так он еще и плагин Octopus мне поднастроил.

claude_E3gjmDe33K.png
Ну... Я прибалдел от всего этого... И пишу ему : Я понимаю что это глупо, но - спасибо тебе за все. И тут у меня вылезла плашка "Сохранено в Памяти" :lol:
Так что когда нейронки начнут выпиливать кожанных мешков, я надеюсь мне это зачтется :gigi: Шучу, я не из тех кто нейронки считают разумными.
Найс, я зараз мультиагентні системи намагаюсь освоїти.
До середини весни вважав нейронки малоюзабельними, теж з досвіду минулих років.

PS. Я трохи висадився, коли на моє роздратування в повідомленнях gemini почав просити доступ до мого google workspace :spy:
Earanak: ↑ 09.10.2026 09:29 Шучу, я не из тех кто нейронки считают разумными.
Я б не був так певен, спробуй почитати "The Society of Mind" (1986) Якщо буде час

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
кстати да - треба спробувати клод для такого, бо рік тому пробував заставляти ГПТ про та Геміні про писати скріпти\плагіни для Фотошопу\АфтерЄфекту = так вони погано справлялися, потрібно було самому код копати та виправляти (бо як я розумію в Адоб софті джава порізана, а нейронкі це не розуміють і пишуть на повном - хоча я ім і документ Адобі по скріптінгу грузив і матюкався як мог...

А так все це печально = вимоги к спецам ще возрастут , ранійше і так було за "гривню - швець і на дуді ігрець", а зараз і на "... і на нейронкі спець" :laugh: :(
gemini вже теж непогана.
(платна, звісно)

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
yurarad: ↑ 09.10.2026 11:29 Больше похоже на фильтрацию обработки данных чтобы не обрабатывать лишний мусор и блочить тех кто этот мусор генерирует, обычная экономия ресурсов и сокращение расходов и рабочего времени оборудования, я так думаю.
Не тільки трата токенів. Так то провайдери на безкоштовних версіях збирають дані.

А як відомо - шо на вході те й на виході (лол, форум не дає написати фразу в оригіналі)

Відправлено через 49 секунд:
Kashtan: ↑ 09.10.2026 12:04 Джеміні про почав мене переконувати в черговій ахінеї місяць тому, виявляється тепер не можна додавати «моментом на зараз», а не додавати не можна бо в джеміні 3-річної давності актуальності база даних, в нього 5090 ще не вийшла і тд тп, і йде автоматично блок на відповідь, я написав дуже погані нецензурні думки про його авторів тоді, зазначив що його власники зробили його не корисним. Більше я складних ланцюжків завдань джеміні не задаю. А ще вилізло повідомлення що про версія скоро буде платною, мало того що вони його обмежують і цензурять, так ще й гроші платити? Я точно в клауде перейду.
Gems використовуєш?

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
yurarad: ↑ 09.10.2026 16:14
unique-neon: ↑ 09.10.2026 12:49
Швидше за все просто маркетинг - дивіться, наш ші володіє зачатками свідомості. Вже не вперше від них такі заяви.
Согласен, и такое возможно:) Особенно с учетом того что у них за год 4.6 мрлд выручки за прошлый год и что-то прогнозируемое около 10-11 в 2026 + компания готовится к выходу на биржу, ожидаемая оценка при публичном размещении может превысить $2 триллиона что просто безумие если сравнивать тем же Samsung у которого только вот недавно капитализация перевалила за 1 трлн, та же выручка в 2025 у него была около 237 млрд $, как бы не была хороша технология "ИИ", раздута финансово слишком сильно, и когда-то оно бахнет.
Так. Але є але.
Очікуєми сильне підвищення тарифів протягом пів року

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
SERGBILL: ↑ 09.10.2026 16:28 Незнаю, как с Claude, но с GPT и Gemini общение на 50% состоит из оскорблений. Они как пьяная продавщица в киоске, которую нужно мордой воткнуть в нужный тебе товар, что б она смогла тебе его продать.

Поганому танцюристові... Я до того що ШІ ще треба навчитись єфективно використовувати

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
neonglaу: ↑ 09.10.2026 21:54
кстати да - треба спробувати клод для такого, бо рік тому пробував заставляти ГПТ про та Геміні про писати скріпти\плагіни для Фотошопу\АфтерЄфекту = так вони погано справлялися, потрібно було самому код копати та виправляти
Сьогодні писав скрипти для налаштувань windows за допомогою клода. Та це просто фантастика. Я на фінал отримую те що прошу без правок з першого промта

Буквально учора думав про те щоб назадротити ШІ для нормальних налаштувань вінди і зібрати скрипт для установки)
Відповісти