Барбарис: ↑
08.10.2026 12:23
feniks_tm, дякую за наводку(сьогодні трапилась знижка на Weikav ніби з ктт Yuehu за 89). Як база піде.
Але з оглядів мені, як не дивно, сподобались фліп кінг і фокус, віспер. diamond cullinan більш менш, але точно не вартий ціни. Гатерон дарк, які хотів спробувати взагалі не сподобались.
Я тут хотів собі вутінг зібрати, бо на них найпростіше знайти кастом(плейти чи стокові корпуси, але інших кольорів, латунні кейси тощо). Але це просто по запитах в гуглі. А це дивився огляди, порівняння з механіками та й вони мені стокові взагалі не сподобались. Звісно це ютуб, але в тих же оглядах чув клави, які вживу траплялись і там звук схожий. І тому не розумію за що такі гроші? За деякі магнітні клави типу MelGeek, що масово рекламують теж аналогічно. Просто китайці тощо вкладають в маркетинг.
Ну, єдина перевага вутінга 80ки у моїх очах це дійсно якраз наявність кастомних корпусів. Софт все ще дуже конфліктне питання, те що він краще відполірований у них це однозначно, але чи дає це якусь явну перевагу для звичайного користувача, кому треба просто виставити декілька профілів з різними точками актуації/RT/SOCD - тут уже не знаю. Ще б Sparklink нарешті завезли той сраний режим емуляцій геймпада
Єдине, що Weikav схоже забили на оновлення прошивок, тому на якусь aftersale підтримку я від них особливо не розраховував би. А з приводу кастом плейтів, то
ось офіційна малювака. Змінити отвори під стендофи (або просто 2мм отвори, або з фаскою під потайні гвинти) і можна різати у китайців з чого хочеш за 5-15 баксів

Дам наводку, що потестити Unionwell Ice Shine з POM плейтом це мастхев, якщо хочеться помітно прибрати "магнітну" різкість, але при цьому повністю не сідати на сайленти. Ціна питання ~30-35 баксів з тао

Шкода, що вони ті нові з PA12 ботомхаузінгом лише по 70 штук продають, бо 140 якось теж не хочеться брати. Ціна насправді доволі приємна, як для лімітки (~24 бакси, але сама посилочка важить під 600 грам через інші приколи у комплекті, тому ще доведеться 10-11 за доставку віддати). Вам, звісно, напарювати не буду, але якщо сподобались Ocean Whisper по відосам, то посмію заявити, що спробувати варто було б. Особливо, враховуючи, що віспери окремо від їх PCB, на жаль, не купити. А Pink Lotus мені якось взагалі не зайшли, хоча по відосам наче і нічого так були

Але це звісно лише гадання на кавовій гущі, які мали б відбуватись зміни відносно Ice Shine завдяки зміні ботом хаузінгу з POM на PA12.