Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

я якось не так давно сів пограти на механічній клавіатурі, грамотно налаштованій під гамінг: 1000гц, asym_eager_defer_pk в qmk і оце от все. і я офігів навіть не від повільності протискання абілок і ультів, а від того наскільки просів ейм одразу. я просто звик робити купу мікро-корекцій рухом перса для ейму і на механіці вони вже просто ватні і воно не робе (sic), це можливо тільки з рапід тригером, актуацією на 0.2-0.3мм та SOCD.

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 17:33інновації, цікавість
воно має в першу чергу тобі бути приємним як інструмент і як штука з якою ти інтенсивно + регулярно взаємодієш. інноваційність і цікавість це добре, але ці штуки проходять і настає рутинне використання і от саме воно має бути тобі по кайфу. як як вже неодноразово писав, імхо, механіка тут на дві голови вище і саме тому за відсутності онлайн-шутерів (або чогось подібного) в сценарії використання, сенсу у покупці магнітної дошки немає геть зовсім.
karokum
Member

Повідомлення

Я щось навіть про взаємозалежність прицілювання та руху не думав, а воно ж дійсно так :idea: У мене була лиш думка про стрейфи і таймінги виходу\заходу за укриття. Має великий сенс насправді
leif: ↑ 07.10.2026 17:40 настає рутинне використання і от саме воно має бути тобі по кайфу
До речі про це, сиджу на Type R досі, з часом мені здається там мастила ще краще розтеклися і тепер майже немає зайвих звуків чи відчуттів (або я просто звик), як і немає бажання на щось змінити (поки що). І славно, бо це ще та кроляча нора, особливо для грошей :gigi:
Єдине що помітив, мозок справді звикає до тактильності то з часом я її перестав так явно відчувати і сприймати, все на автоматизмі. Лиш після певної павзи в пару днів відчуття ненадовго повертається
feniks_tm
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 07.10.2026 15:48 Думав Su75pro v2 щось цікаве буде, а вони там лиш PCB компоновку переробили. Може тепер не буде проблем з дисконектом? Треба побільше відгуків
За цікавим збігом обставин мені безкоштовно заслали SU75Ultra PCB-шку… і вона іноді страждає на ті ж реконекти, якщо шевелити кабель. Хоча моя SU75PRO сама себе пофіксила якимось чином, можливо одне з останніх оновлень прошивки. Тому фіг зна, що там у них взагалі відбувається, бо розсипуху навколо USB порта вони явно змінили, а проблема мігрує і далі. Але може це мені так пощастило, дарованому коню у зуби не дивляться :rotate:

До речі, про свічі. Unionwell таки викатила свічі із PA12 ботом хаузінгом, які я так довго чекав, але у якості лімітованої серї (200 паків по 70шт), хто хоче і собі пощупати - маякніть у приватні.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, в синглах просто не так помітно це.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Барбарис: ↑ 07.10.2026 15:05 Я на 60 не знаю, хіба що десь основу знайти, щоб спробувати різні.
Можна щось на Everglide AE64PRO/MAX зібрати, особливо якщо є уже на горизонті якісь цікаві GH60 кейси. Можна і SU66MAX, якщо хочеться дорохо-бохато зі спліт пробілом. VENOM 60HE RGB теж нікуди не дівався :shuffle: А з 75-ок я все ще притримуюсь думки, що SU75PRO найцікавіше до 200$, але болячка з USB дійсно існує, але це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
karokum
Member

Повідомлення

feniks_tm: ↑ 07.10.2026 20:02 це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
От чорт, це про мене якраз
Залишається тоді Monsgeek M1 V5 лише
feniks_tm
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 07.10.2026 20:10
feniks_tm: ↑ 07.10.2026 20:02 це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
От чорт, це про мене якраз
Залишається тоді Monsgeek M1 V5 лише
Якщо чесно, то не бачу у ній сенсу, коли існує практично те ж саме у вигляді Womier SK75 TMR. Ну хіба енкодер хочеца. Хоча... їх уже не часто так дешево, як раніше, можна зловити :dontknow: Все ще продаю Weikav EG75, теж можеш спробувати :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

feniks_tm, м1 дешевше, якщо брати у вигляді основи. Жаль зараз немає без астроаім.
Не видно щось оголошення.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Барбарис: ↑ 07.10.2026 21:18 feniks_tm, м1 дешевше, якщо брати у вигляді основи. Жаль зараз немає без астроаім.
Ага, уже побачив, що зрівнялись у ціні. Раніше SK75TMR можна було упіймати за 100-120$.
Барбарис: ↑ 07.10.2026 21:18 Не видно щось оголошення.
Weikav? На форумі пилюкою припало, не став створювати нове. OLX

Відправлено через 27 хвилин 16 секунд:
leif
Слухай, а ти тестив корок замість шумки між плейтом і PCB? Як воно себе показує відносно звичайного сетапу PORON+IXPE? Хоча, я ще достеменно не знаю, навіщо питаю, бо не факт, що зможу дістати для своєї клави :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

feniks_tm, щось в повністю білому виглядає бліднувато.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Барбарис: ↑ 07.10.2026 23:02 feniks_tm, щось в повністю білому виглядає бліднувато.
Ну, кожному не угодиш :rotate: Все ще в рази краще, ніж стокові прозорі PC кепки :lamer: От що дійсно виглядає бліднувати, так це кількість бажаючих... за 4+ місяці так ніхто толком і не писав навіть, тільки один хитродупий обмінятор на борд вдвічі дешевший :lol:
leif
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 07.10.2026 18:24або я просто звик)
скоріше розтеклись і осіли остаточно в правильних місцях, на це потрібно трохи часу.
karokum: ↑ 07.10.2026 18:24І славно, бо це ще та кроляча нора, особливо для грошей
:apes:
karokum: ↑ 07.10.2026 18:24Єдине що помітив, мозок справді звикає до тактильності то з часом я її перестав так явно відчувати і сприймати, все на автоматизмі. Лиш після певної павзи в пару днів відчуття ненадовго повертається
і це вас засмучує, чи я неправильно зрозумів?

Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
feniks_tm: ↑ 07.10.2026 21:51Слухай, а ти тестив корок замість шумки між плейтом і PCB?
ні, не було таких дошок, де воно б йшло в комплекті, тим паче не шукав де докупити. по відгуках виходить трохи менш dull і muffled, тобто більш живий і менш фоамний (duh) звучок отримується з коркою між плейтом і пцб. але і такого зрізання усіх призвуків і високих-різких частот як з фоамами, очевидно, не вийде, цього всього буде більше, шо для НЕ може бути не найкращим варіантом. мені з того що я "чув" на ютубі (вкотре скажу, що по цьому не можна робити висновків, але це "хоч щось") здається, що магнітним дошкам найбільше підходить силікон. і замість кейс фоаму і коли між плейтом і пцб кладуть.

з.і.
у мене фоами взагалі з усіх клавіатур стоять тільки в тих, де сайлент світчі, всі решта 100% фоамлесс. і то norbaforce я відношу умовно до сайлентів а він без фоамів

Відправлено через 8 хвилин 37 секунд:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 19:59leif, в синглах просто не так помітно це.
та в синглах взагалі неважливо який там у тебе ейм, хоч на геймпаді можна грати. це все, про шо я написав, існує тільки в світі змагального мультиплеєру.
karokum
Member

Повідомлення

leif: ↑ 08.10.2026 11:00 і це вас засмучує, чи я неправильно зрозумів?
Ні, аюсолютно. Це я до фрази про буденність, що враження на початку і згодом трохи різняться. Я задоволений тим що є зараз. Ба більше, я кожного ранку починаю працювати за нею з думкою "як же ж добре" :kbd:
По тактильності, в мене є бажання спробути щось прям жорстке\туге, але воно не нагальне, почекає гарних знижок :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

feniks_tm, дякую за наводку(сьогодні трапилась знижка на Weikav ніби з ктт Yuehu за 89). Як база піде.
Але з оглядів мені, як не дивно, сподобались фліп кінг і фокус, віспер. diamond cullinan більш менш, але точно не вартий ціни. Гатерон дарк, які хотів спробувати взагалі не сподобались.

Я тут хотів собі вутінг зібрати, бо на них найпростіше знайти кастом(плейти чи стокові корпуси, але інших кольорів, латунні кейси тощо). Але це просто по запитах в гуглі. А це дивився огляди, порівняння з механіками та й вони мені стокові взагалі не сподобались. Звісно це ютуб, але в тих же оглядах чув клави, які вживу траплялись і там звук схожий. І тому не розумію за що такі гроші? За деякі магнітні клави типу MelGeek, що масово рекламують теж аналогічно. Просто китайці тощо вкладають в маркетинг.
Відповісти