Тести показали, що Windows 11 26H2 дійсно швидше запускає деякі програми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Impulse101
Member

Повідомлення

Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати, пилили б далі оновлення на десятку, як спочатку і планували, і все, але ні. Скільки їй всже років, а вона в усьому гірше за десятку, і для того щоб причесати її як він10 треба купа часу і стороннього софта, що особисто мені робити влом. Юзабельна? Так. Але, особисто для мене, єдина причина на неї переходити це дрова які зараз тільки під неї і пишуть (або в осяжному майбутньому почнуть), а на нове залізо взагалі без альтернатив. :-/
Devijack
Member

Повідомлення

Impulse101: ↑ 06.10.2026 19:14Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати
А як тоді продавати нове обладнання? Принтери що досі працюють справно але не мають драйвери на 11, всяка інша переферія. Ти хочеш 1 раз купити і все життя користуватись? Купуй нове.
Олег963
Member

Повідомлення

Impulse101: ↑ 06.10.2026 19:14 Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду я б так на сьомій вінді сидів як би не драйвера і оновлення.
decepticon4891
Junior

Повідомлення

Impulse101: ↑ 06.10.2026 19:14 Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати, пилили б далі оновлення на десятку, як спочатку і планували
Було б те саме, що й зараз, тільки з назвою
Windows 10 26H2
Alexsandr
Member

Повідомлення

Sanьka: ↑ 06.10.2026 16:28
quppeq: ↑ 06.10.2026 16:23Explorer - це провідник. Папочки дивитись.
Так він і так запускається миттєво....Це ж провідник.
Нифига. Far Manager запускается раза в два три быстрее обычного проводника который по идее всегда в памяти. Причем даже второй и последующие запуски проводника медленнее.

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Devijack: ↑ 06.10.2026 19:29 А як тоді продавати нове обладнання? Принтери що досі працюють справно але не мають драйвери на 11, всяка інша переферія. Ти хочеш 1 раз купити і все життя користуватись? Купуй нове.
Уже предусмотрели. Переход на универсальные принтера с запретом старых проприетарных драйверов. Вроде бы можно будет разрешить старые драйвера, но это не точно.
nikolaiii
Member

Повідомлення

Подивився двічі на зображення, потім прочитав про Експлорер, який швидше на 26 версії... Потім прочитав коментарі. Раніше читачі були уважнішими. На графіку затримка в мілісекундах, тобто меньше - краще.
спойлер
Зображення
bayta
Member

Повідомлення

_nevermind: ↑ 06.10.2026 17:26
Это 11 26H2 ветка созданная изначально для ARM быстрее ветки 25H2.

Особенно заметно на старых компах.

Этой инфе уже полгода где-то.

+ Сборки на 26H2 еще быстрее, люди заметили, немцы спустя полгода слухов пошли проверить.

...
26H1 для АРМ архитектуры.
denizen
Member

Повідомлення

nikolaiii: ↑ 06.10.2026 22:55 Подивився двічі на зображення, потім прочитав про Експлорер, який швидше на 26 версії... Потім прочитав коментарі. Раніше читачі були уважнішими. На графіку затримка в мілісекундах, тобто меньше - краще.
спойлер
Зображення
так шо це виходить? стало гірше в два рази?
decepticon4891
Junior

Повідомлення

denizen: ↑ 07.10.2026 10:39 так шо це виходить? стало гірше в два рази?
По експлореру так, висновок в джерелі такий - все гірше окрім Editor, експлорер - сильно гірше
спойлер
Under 26H2, the computer takes approximately 8 ms longer on average. The measured startup time for the editor decreases by 12.5 ms, while Paint also takes 12.5 ms longer.
The most important points in brief
Calculator, Editor and Paint show virtually no relevant differences in startup times between Windows 11 25H2 and 26H2.
This is hardly surprising: The Low Latency Profile was already rolled out for Windows 11 25H2 in August 2026.
Only Explorer stands out: Under 26H2, it starts around 63 percent slower in the test, although different content can influence the comparison.
s1nedus
Member

Повідомлення

_nevermind: ↑ 06.10.2026 17:26
VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51 Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
Это 11 26H2 ветка созданная изначально для ARM быстрее ветки 25H2.

Особенно заметно на старых компах.

Этой инфе уже полгода где-то.

+ Сборки на 26H2 еще быстрее, люди заметили, немцы спустя полгода слухов пошли проверить.

...
Kashtan: ↑ 06.10.2026 16:06 А якщо я візьму свою збірку, де все вирізано під корінь, що негативно впливає на швидкодію, всі оці телеметріі, магазини, дефендери, безліч іншої ахінеї?
Сделай всё то же самое на 26H2 и будет летать.
Такие сборки уже полгода делают.
Для арм 26H1 создавалась
Rucha
Member

Повідомлення

Ще одна цеглина в підтвердження цїєї теорїі.
Відповісти