Список програм у тесті саме такий, яким всі користуються (ні
Новини
Останні статті і огляди
Тести показали, що Windows 11 26H2 дійсно швидше запускає деякі програми
-
FoX_UA
HWBOT OC Team
Пропоную обговорити Тести показали, що Windows 11 26H2 дійсно швидше запускає деякі програми
)
-
Earanak
Member
Чет я не могу найти там, а на каком железе замер делался. Так то 0.7 секунды на открытие проводника это, ну... Многовато ?
Еще интересно было бы, сравнить как в этом плане работают 285K/9950X/9950X3D, ну, есть ли в целом между ними хоть какая то разница.
Еще интересно было бы, сравнить как в этом плане работают 285K/9950X/9950X3D, ну, есть ли в целом между ними хоть какая то разница.
-
fedorrb
Junior
Різниця значно більша для Провідника. У СТАРОЇ версії 25H2 середній час від кліку до повного відображення інтерфейсу становить 445,83 мс. У НОВОЇ версії 26H2 він становить 725,00 мс у десяти оцінених запусках.
-
VladimirV
Member
Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
-
Devijack
Member
Нє ну індуси з Майкрсофт взагалі не дармоїди.
-
1nsane
Member
Тоже чот не понял, полоски перепутаны!VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51 Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
-
Kashtan
Member
А якщо я візьму свою збірку, де все вирізано під корінь, що негативно впливає на швидкодію, всі оці телеметріі, магазини, дефендери, безліч іншої ахінеї?
-
Vlaad13
Member
Але деякі повільніше 
-
nazar-pc
Ентузіаст
Мова про Explorer (файловий менеджер), а не Internet Explorer (веб-браузер)Sanьka: ↑ 06.10.2026 15:53 Ну Експлорер став швидше, напевно вирізали половину супутнього лайна.
З іншої сторони Експлорер запускатися максимум один раз - щоб закачати Хром (або інший браузер)![]()
-
quppeq
Member
Explorer - це провідник. Папочки дивитись.Sanьka: ↑ 06.10.2026 15:53 Ну Експлорер став швидше, напевно вирізали половину супутнього лайна.
З іншої сторони Експлорер запускатися максимум один раз - щоб закачати Хром (або інший браузер)![]()
Правда щось я не поняв, якщо це час запуску - то стало ж гірше
Але на 25H2 він капець лагучий, мав деякі проблеми які тільки перезапуском фіксив
-
Sanьka
Member
Так він і так запускається миттєво....Це ж провідник.quppeq: ↑ 06.10.2026 16:23Explorer - це провідник. Папочки дивитись.
-
1234waltz
Member
Там був косяк, який вони чомусь не патчили (який можна руками було поправити) для юзер-папок з надлишковим перекешуванням та переіндексацією. Через що при великій кількості файлів в "юзер" папках він конкретно підлагував. Походу вони просто в новому білді ці налаштування нарешті захардкодилиSanьka: ↑ 06.10.2026 16:28Так він і так запускається миттєво....Це ж провідник.quppeq: ↑ 06.10.2026 16:23Explorer - це провідник. Папочки дивитись.
-
MSiAventador
Member
BSODи після увімкнення ПК і простою 3-4 хв. БСОДить саме Провідник Віндовз.
Гарне оновлення.
Откат.
Гарне оновлення.
Откат.
-
_nevermind
Member
Это 11 26H2 ветка созданная изначально для ARM быстрее ветки 25H2.VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51 Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
Особенно заметно на старых компах.
Этой инфе уже полгода где-то.
+ Сборки на 26H2 еще быстрее, люди заметили, немцы спустя полгода слухов пошли проверить.
...
Сделай всё то же самое на 26H2 и будет летать.Kashtan: ↑ 06.10.2026 16:06 А якщо я візьму свою збірку, де все вирізано під корінь, що негативно впливає на швидкодію, всі оці телеметріі, магазини, дефендери, безліч іншої ахінеї?
Такие сборки уже полгода делают.
-
yariksom
Member
Де ти взагалі побачив радісних користувачів Windows 11?VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
-
decepticon4891
Junior
Автор статьи в источник похоже вообще не смотрел:VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51 Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
Under 26H2, the computer takes approximately 8 ms longer on average. The measured startup time for the editor decreases by 12.5 ms, while Paint also takes 12.5 ms longer.
Чуть быстрее на 26H2 запускается только Editor, всё остальное дольшеThe most important points in brief
Calculator, Editor and Paint show virtually no relevant differences in startup times between Windows 11 25H2 and 26H2.
This is hardly surprising: The Low Latency Profile was already rolled out for Windows 11 25H2 in August 2026.
Only Explorer stands out: Under 26H2, it starts around 63 percent slower in the test, although different content can influence the comparison.
Как конкретно в реале оно запускается я не знаю, но в источнике выводы прямо противоположны
-
daesz
Member
Читав і також фейспалмив. Це особливо смішно, враховуючи, що інтернет експлорера немає вже з десяток років, а на заміну йому прийшов едж.nazar-pc: ↑ 06.10.2026 16:23Мова про Explorer (файловий менеджер), а не Internet Explorer (веб-браузер)Sanьka: ↑ 06.10.2026 15:53 Ну Експлорер став швидше, напевно вирізали половину супутнього лайна.
-
firestarter256
Member
Sanьka
Хплорера уже нет, есть Эдж тот же хром, а извини не понял шутку, раньше был фаерфокс! Блин я скуф 46 лет
Хплорера уже нет, есть Эдж тот же хром, а извини не понял шутку, раньше был фаерфокс! Блин я скуф 46 лет
-
Enjthesilence
Member
на 26H2 він став швидшим, в мене миттєвий відгук.quppeq: ↑ 06.10.2026 16:23Explorer - це провідник. Папочки дивитись.Sanьka: ↑ 06.10.2026 15:53 Ну Експлорер став швидше, напевно вирізали половину супутнього лайна.
Правда щось я не поняв, якщо це час запуску - то стало ж гірше
Але на 25H2 він капець лагучий, мав деякі проблеми які тільки перезапуском фіксив