Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Melofon
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.09.2026 18:51
Melofon: ↑ 04.09.2026 17:55TPA3255 не согласится
1. Нафіга він 600-ватний вдома? От щоби що?
2. Він не вміє грати тихо. Згідно з даташитом мінімум спотворень в діапазоні 10-100 ват
3. Згідно з тим же даташитом у нього якісь проблеми з 6кгц де спотворення випирають в десяток-інший раз відносно інших частот
4. Він має типовий д-класний спектр по 9ту і далі гармоніки
5. Сторонні огляди показують що він дуже фігово взаємодіє з реактивним навантаженням (ніколи такого не було і от знову)
6. Сторонні огляди показують що залежність від якості живлення вкрай висока і рекомендують не використовувати імпульсні БЖ, натомість віддавши перевагу якісним лінійним, інакше характеристики можуть погіршуватись також в десяток-інший раз. Передаємо привіт компактності і ККД :laugh:
7. Він фонить як зараза починаючи зі своїх 600кгц, а далі у автора огляду на 10мгц вимірювальні пристрої закінчились, бо зі спектру видно що фонить воно і далі.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ion.19155/
І того гівно зато лопатою.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Я навіть зацитую
This is simply horrible. Based on this and the experience with JBL Control1 Pro I cannot recommend this amplifier for any kind of serious listening, except for the case when the load is purely resistive. It will behave completely unpredictably depending on the speaker used. And I am afraid that this would be the case of many similar class D amps with LC filter out of FB.

This is also the proof how inadequate is designing and testing of amplifiers only into resistive loads. Especially in case of class D amplifiers.
Це от взагалі що таке? Такого поганого меандру не з кожною лампадою вдасться добитись.
Зображення
ВСЕ проблемы D-класса уже давно решены, не зря даже топовые производители усилителей и колонок их уже давно начали использовать и в дорогом Hi-End классе и в высококлассном студийном оборудовании, и хороший качественный усилитель D-класса нормальной фирмы имеет кучу разных фильтров и подсистем убирающих шумы и разные гармоники на тех или иных частотах поэтому сейчас даже у мощных усилителей D-класса нет никакого фона, цифрового шума или гармоники если ты использовал нормальные кабеля, а если он и есть на каком-то этапе обработки звука внутри усилителя то всё это по барабану, т.к. конечному потребителю главное окончательный результат, а не то как именно он этого достигает, у вас там наверно какой-то пунктик на счет D-класса и вы его всеми доступными способами пытаетесь загнобить (даже загуглили и нашли какой-то плохой отзыв кого-то там, это в общем то можно сделать абсолютно про любой класс т.к. у всех есть какие-то минусы, но если говорить в целом то д-класс уже дорос до топового качества!), а такое обычно как раз и есть у многих аудиофилов к которым вы себя почему-то не относите, это наверно для вас какое-то постыдное слово хотя я в этом не вижу ничего такого, каждому своё, но единственное я не понимаю как можно идти против прогресса упираясь лбом, хотя для некоторых людей с консервативными взглядами это норма, особенно для старшего поколения, хотя некоторые морально стареют раньше остальных :dontknow: .
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Навіщо?

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
D-клас ніяк не впливає.

Питання зовсім в іншому. Я мета і є шлях.
Головне досягти мети. Якими шляхами - залежить від кожного.

Відправлено через 16 хвилин 41 секунду:
Melofon
Карточки досягли максимуму. Cучасний IPhone може видати колосальний діапазон. Тільки вушка треба шукати (це слабка ланка).
На УНЧ - шедевр.
Шукаю в області АЧХ.
Там магія. Там процес аудіофілії.
Ніхто не пробував пускати звуковий сигнал крізь розчини електролітів. Я колись це зроблю. :rotate: :super:
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: ↑ 06.10.2026 14:15Це добре якщо карточки ріжуть АЧХ: тобто від 20Hz до 20000Hz/ що поза діапазоном - лайно собаче, і нема чого туди лізти.
Якщо вийти за рамки спектра (а воно треба) і бавитись, то там куча спотворень, яких не потрібно пропускати.
Якщо система може працювати на 100кHz це добре, але для чого це пускати на АС?
УНЧ та карта добре якщо можуть оперувати ширшим діапазоном, але його потрібно різати і втискувати в межі 20-20000Hz/
Дуже авторитетна думка людини, у якої "АС грає навіть з під ліжка".
А ну, в якому діапазоні лежить спектр частот який дає розуміння об'єму сцени, глибини сцени, можливість зчитування мікродинамики та транзієнтів? Зчитування розташування музикантів ближче-далі від слухача при розташуванні по центру? "Повітря" та "легкість" в звуці? Оту всю тривимірність мікса.

Хоча якщо слухати всяку електроніку з її тиць-тиць-тиць, то з отими всіма штучно згенерованими звуками комп'ютерних синтезаторів - може й дійсно вище 15кГц нічого не треба, бо там суцільні шуми цифрової генерації штучно створеного звуку. :dontknow:

Це ж не обертони живих акустичних інструментів, знятих в приміщенні студії мікрофонами, з усіма обертонами та резонансами їх корпусів та матеріалів, що простягаються значно довше 25кГц і мають там суттевий рівень енергії певного звуку, а не просто рандомний шум.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
В чому проблема? В АС - які не вміють грати, чи в симетрії?
Здається проблема в симетрії.
Я вдячний за критику, критикують все. Навіть фотоелектричний ефект та гравітацію, якої не можуть пояснити.
До речі гравітони (це хибне) не має таких частинок, є тканина простору-часу. І у ній можливі флуктуації.
В нашому Світі все вирішує Симетрія.

Хочеш гарного звуку - шукай симетрію.

Відправлено через 18 хвилин 23 секунди:
Те що я науковець і обираю наукові методи дослідження ні про що не говорить.
Є багато моментів. Багато змінних.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, тобі відомо що звук це не тільки те що ми чуємо, а й те що ми відчуваємо шкірою та кістками?
А ця чутливість далеко за межами 20-20 000Гц. Причому це доведено медичними та науковими дослідами.
Да, людина не чує це саме як звук, але відчуває і мозок на це реагує відповідно.
АЛЕ!
Оці всі "позадіапазонні" частоти та звуки, людина відчуває лише відкритим звуком. Не в навушниках.

П.С. Десь читав що японські вчені разом з медиками, під час дослідів людей із вадами слуху, встановили що мозок реагує на подразнення звуковими хвилями кісток скелету аж до щось там біля 120кГц, навіть у людей в яких зруйноване/нерозвинене/відсутнє внутрішнє вухо. Мозок фіксує вплив цих хвиль, але не сприймає їх саме як звук, скоріш як щось допоміжне до звуку та інших органів сенсорного сприйняття.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Хороший підхід.
Це повна маячня.
Знаєш що мене якось в таких моментах...
Аудіофіли побіжуть скуповувати нові апарати.
Інвестиції в економіку? чи в кишеню магнатів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: ↑ 06.10.2026 16:42А ця чутливість далеко за межами 20-20 000Гц
Оце цікава тема. Якось натрапив на пост де тестувались супертвітери Tannoy, з ними та без. Там 50+ кГц.
Людина написала, що не вірить у здатність людини чути звуки вище 20 кГц, але ширшої сцени він не чув.

https://www.google.com/search?q=tannoy+ ... ws-wiz-img
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Людські аналізатори не здатні на це.
Людські вуха в молодому віці реагують на 18к.
В середньому віці на - 16к
В віці моєму 40+ на 10к

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Низькі частоти простіше.
Дивись психоакустику.

Відправлено через 26 хвилин 55 секунд:
Щоб побудувати криву Хармана в домашніх умовах - треба постаратись конкретно.
Але воно того варте.

Відправлено через 12 хвилин 56 секунд:
Сучасні карточки цілком здатні. Це точка відліку.
Інженери Mcintosh чудово знали про цю особливість АЧХ.
Я вивчав їх праці та праці Дага Селфа і Боба Кордела. Вони дають акцент на кінцевий Poweramp/
Але АЧХ формує передовик.
Пізніше інженери Mcintosh виправили це.

Відправлено через 5 хвилин :
Не має поганого підсилювача - є некоректне налаштування.
Але всі компоненти мають бути справними. Якщо один дає збій - вся система дасть збій.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: ↑ 06.10.2026 17:55Людські аналізатори не здатні на це
Інфраниз ми теж не чуємо, так що тут постають питання, але стверджувати не берусь
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Якщо про інфразвуки то їх жодна акустика не відтворить, лише додасть спотворень.
Динамічна головка буде бовтатись.
Тому горбики мають бути на 30Нz і на 10к+ не критично.
Головне витримати симетрію.

Десь скоріше, ще давно пригадую було відео де інженери-розробники Mcintosh пояснювали як досягти такої пропорції.
Я шукав це відео, його явно видалили. Деякі речі пригадую по ходу. Пригадую як вони "старались" над симетрією зі збереженням пропорцій і пояснювали моменти.
Саме акцентували увагу на тонкомпенсаційній кривій, яка має відповідати такому значенню.
Графік демонстрували і вказували на область.
Це було давно. Я ніяк не можу знайти навіть згадки на це відео.

Відправлено через 41 хвилину 37 секунд:
Ця тонкомпенсаційна крива, якщо помітили має чашовидну форму.
Області і горбики симетричні. Це цікаво. Як вони це зробили?
konb999
Member

Повідомлення

QFlash: ↑ 06.10.2026 19:49 Radio Bay
Якщо про інфразвуки то їх жодна акустика не відтворить, лише додасть спотворень.
Динамічна головка буде бовтатись.
Тому горбики мають бути на 30Нz і на 10к+ не критично.
Головне витримати симетрію.

Десь скоріше, ще давно пригадую було відео де інженери-розробники Mcintosh пояснювали як досягти такої пропорції.
Я шукав це відео, його явно видалили. .
Це все РЕПТІЛОЇДИ! :weep:
QFlash
Member

Повідомлення

konb999: ↑ 07.10.2026 01:56Це все РЕПТІЛОЇДИ!
:laugh: :laugh: :laugh:
Відповісти