Новини
Останні статті і огляди
Три заміни не допомогли: власник Intel Core i9-14900K знову скаржиться на нестабільну роботу
-
Input_Lag
Member
Зрозуміло що це проблема мат плати Асус, вона завищує напругу и знищує проци
-
Plush_Dragon
Member
Мій 14600kf давно працює і без проблем. Так що думаю у героя цієї статті зовсім не в процесорі діло. Можливо материнка, а можливо хитрожопе експериментує та міняє по гарантії безкарно.Sanьka: ↑ 05.10.2026 17:53 Думаю купувати проци 13/14 серії для пересидіти на ддр4 далеко не найкращий варіант, є шанс отримати напівтруп. Лишається 12 покоління яких мало та АМ4.
-
l-m
Member
Може йому просто сервіс видає нові з одної й тої ж коробки (партії). Якби він записував серійники можна б було спробувати перевірити чи це так.
-
daesz
Member
Це не шлях інтелбоївEaranak: ↑ 05.10.2026 16:22 Я бы уже после первого случая скинул бы новый экземпляр на продажу и свитчнулся на АМД или 285K, на кой это терпеть![]()
-
warp37
Member
Когда процессоры стабильно мрут - дело скорей всего в материнской плате/BIOS/разгоне.
Так что тут либо BIOS обновлять, либо андервольтинг. А может вообще брак МП и "бивис" не поможет.
Так что тут либо BIOS обновлять, либо андервольтинг. А может вообще брак МП и "бивис" не поможет.
-
daesz
Member
Думаю, якщо б вони на інших мамках працювали нормально - інтел би не провів заміну
-
n6407
Member
возможно, а может он им так плешь прогрыз с первого раза, что решили проще менять камень раз за разомdaesz: ↑ 05.10.2026 22:30Думаю, якщо б вони на інших мамках працювали нормально - інтел би не провів заміну![]()
-
Plush_Dragon
Member
Інтел давно мовчки міняє по гарантії, на відміну від конченої та жадібної бабки Лізи, яка свої прогорілі не поспішає заміняти та валить все на виробників матплат.daesz: ↑ 05.10.2026 22:30
Думаю, якщо б вони на інших мамках працювали нормально - інтел би не провів заміну![]()
-
daesz
Member
Як-от кажуть - rent freePlush_Dragon: ↑ 05.10.2026 22:44Інтел давно мовчки міняє по гарантії, на відміну від конченої та жадібної бабки Лізи, яка свої прогорілі не поспішає заміняти та валить все на виробників матплат.daesz: ↑ 05.10.2026 22:30
Думаю, якщо б вони на інших мамках працювали нормально - інтел би не провів заміну![]()
-
Nekros
Member
Інтел визнала брак з окисленням при виробництві 13 та 14 покоління. Тому і замінює, бо проблема в процесорах.n6407: ↑ 05.10.2026 22:40 возможно, а может он им так плешь прогрыз с первого раза, что решили проще менять камень раз за разом![]()
Материнки лише різняться по стабільності напруги. Мабуть ці процесори і так працюють на межі, і будь яка материнка це лотерея.
-
username_1
Member
Plush_Dragon: ↑ 05.10.2026 22:44Інтел давно мовчки міняє по гарантії, на відміну від конченої та жадібної бабки Лізи,
В ноутбуках никто не продлевал гарантию на и9 НХ 13 и 14 поколения. 1 год обычно. Смерти этих процессоров в ноутбуках уже давно имеют массовый характер.Nekros: ↑ 05.10.2026 23:58Інтел визнала брак з окисленням при виробництві 13 та 14 покоління. Тому і замінює, бо проблема в процесорах.
Там напряжения в бусте могут прыгать до 1,45 В и выше.
Интел выпускает обновления микрокода с исправлениями работы системы питания до сих, но смерти продолжаются.
Востаннє редагувалось 06.10.2026 00:59 користувачем username_1, всього редагувалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
username_1
Це не баг, а фіча
Це не баг, а фіча
-
evenmore
Member
Не так уж трудно представить. До сих пор помню bequiet Dark Base 700, с водой сверху.Megaclite: ↑ 05.10.2026 18:47 щоб проц в іграх перегрівся це треба унікальний корпус мати і якусь недоводу
-
dext
Member
Згорить і четвертий. Бо проблема не в ЦП, а в агресивних налаштуваннях абсолютно всіх МП, VRM / AC LoadLine в першу чергу
Ти людям розповідаєшь як зробити андервольт, щоб воно не жерло 300W+, коли у відповідь чуешь "а навіщо, якщо проц тримає" - добре, буде
тримати, до кінця гарантії, а потім у смітник.
Навіть заміна по гарантії це втрачений час, цінуйте свій час

Ти людям розповідаєшь як зробити андервольт, щоб воно не жерло 300W+, коли у відповідь чуешь "а навіщо, якщо проц тримає" - добре, буде
тримати, до кінця гарантії, а потім у смітник.
Навіть заміна по гарантії це втрачений час, цінуйте свій час
Тому що проблема не в ЦПusername_1: ↑ 06.10.2026 00:50 Интел выпускает обновления микрокода с исправлениями работы системы питания до сих, но смерти продолжаются.
Це був тупий вкид від GN, таких процесорів ніколи не було в продажуNekros: ↑ 05.10.2026 23:58 Інтел визнала брак з окисленням при виробництві 13 та 14 покоління.
-
username_1
Member
Это ваши сказки, потому что мрут ноутбуки с такими процессорами от разных производителей. И все выглядит как деградация с постепенно уменьшающейся стабильностью работы. А вот более простые процессоры не на настольных чипах живут.dext: ↑ 06.10.2026 08:10Тому що проблема не в ЦП
Некоторые сервисы в качестве решения предлагают ставить кор и9 12 поколения и модифицировать ноутбук под него.
В некоторых ноутбуках еще научились патчить биос в плане скрытых настроек и отключать нестабильные ядра, пока процессор не умер окончательно.
-
Earanak
Member
Поражает насколько некоторые люди непробиваемые. Уже со всех сторон рассмотрена проблема VMinShift, а некоторые до сих пор пишут про окисление 
-
username_1
Member
Интересно, почему до сих пор не могут решить проблему.Earanak: ↑ 06.10.2026 09:11Уже со всех сторон рассмотрена проблема VMinShift
У меня ноутбук появился уже после некоторых обновлений микрокода. Я уже не мог набрать столько баллов по ЦПУ, как было в обзорах. Наверное, порезали лимиты и прочее по длительности. Но не особо и было нужно. Интел заблокировали даунвольт на Core i9 14th HX.
-
HREN
Member
Блок ядер на фикс 5.5 или 5.6 для 13/14000к с напряжением до 1.3 - 1.35 и все. Там проблема в скачке напряжения при авто бусте. Особенно у 14900к с его 6.0 и под 1.5v пики.
При этом разгон памяти не влияет на проблему.
При этом разгон памяти не влияет на проблему.
-
Earanak
Member
username_1, мне тоже это интересно, хотя уже не так сильно как раньше. Сейчас уже пофиг че там с ним может случиться спустя 4 года эксплуатации )) Был же сотрудник Интела отвечающий по вопросам VMinShift, конкретно писал что именно в ядрах деградирует - https://community.intel.com/t5/Mobile-a ... -p/1686948
И вот уже сколько обновлений Микрокодов было, пять с 2024 года.
0x123/0x125/0x129/0x12B/0x12F а проблема судя по всему так полностью и не устранена.
Радует хотя бы что отсеялись шизики которые вопили про PL2 лимиты и что процы нужно душить по PL2.
Но оказалось что и в случае с LGA1700/W680 серверными платами с PL2 125вт лимитом процы дохли.
Так даже и были случаи с сдыхающими 13700T, у которых PL2 вообще 105вт. Ну и ноутбуки, где и близко таких PL2 нету.
Соответственно проблема скорее всего и вправду в самих алгоритмах подачи напряжения и в уязвимом чисто архитектурном месте.
И вот уже сколько обновлений Микрокодов было, пять с 2024 года.
0x123/0x125/0x129/0x12B/0x12F а проблема судя по всему так полностью и не устранена.
Радует хотя бы что отсеялись шизики которые вопили про PL2 лимиты и что процы нужно душить по PL2.
Но оказалось что и в случае с LGA1700/W680 серверными платами с PL2 125вт лимитом процы дохли.
Так даже и были случаи с сдыхающими 13700T, у которых PL2 вообще 105вт. Ну и ноутбуки, где и близко таких PL2 нету.
Соответственно проблема скорее всего и вправду в самих алгоритмах подачи напряжения и в уязвимом чисто архитектурном месте.
-
dext
Member
Де ви бачите протиріччя з тим, що я написав?username_1: ↑ 06.10.2026 09:02 Это ваши сказки, потому что мрут ноутбуки с такими процессорами от разных производителей.
На ноутбучних МП також некоректний AC LL, який я для себе одразу відкорегував відповідною тулзою - чим зменшив і напруги, і збільшив продуктивність за того самого TDP, результати бенчмарків (на ~20% вища продуктивність ніж в будь-якому аналогічному огляді) я наводив у відповідних темах.
Інформацію до вас довели, що далі з нею робити - залежить від вас