[Інді-розробка] BG Monitor (Beta) – Сучасна українська альтернатива MSI Afterburner/FRAPS

Бенчмарки и соревновательный оверклокинг
Відповісти
Автор
Повідомлення
Viktor_13
Junior

Повідомлення

Привіт, спільното!

Більшість з нас звикла до класичних інструментів для моніторингу, але давайте чесно — іноді хочеться чогось легшого, сучаснішого і без необхідності колупатися в Excel-файлах після кожного бенчмарку.

Я розробляю BG Monitor — офіційний десктопний клієнт для веб-сервісу BenchGame.com. Це мій власний український інді-проєкт. Я щойно закінчив масштабний рефакторинг і зараз виводжу програму у стадію відкритого Бета-тестування. Шукаю ентузіастів з різним залізом (особливо цікаво подивитися на нові лінійки відеокарт та нетипові збірки), щоб перевірити софт у бойових умовах.
Screenshot__129.jpg
Що під капотом і що вміє:
  • Базується на низькорівневому API Intel PresentMon, написано на C++.
  • Детальна телеметрія: Точний запис FPS, Frametime, 1% Low, System Latency, GPU/CPU Busy.
  • Моніторинг заліза: Температури, частоти, напруга процесора та відеокарти.
  • Нульовий вплив на продуктивність у грі та повна сумісність з актуальними античітами.
  • Зручний in-game Overlay (повністю кастомізується). Підтримує українську мову з коробки.
Screenshot__133.jpg
Screenshot__134.jpg
Головна фіча для тестерів — автоматичні звіти
Більше ніяких ручних логів. Натискаєте F9 у грі, і програма автоматично генерує детальний веб-звіт на сайті BenchGame з усіма графіками та метриками. Це ідеально для швидкого порівняння результатів розгону або виявлення ботлнеків.
Screenshot__132.jpg
Важливо: Розбіжність версій та плани (Roadmap)
Зараз десктопна утиліта вже збирає розширений набір даних (метрики 5-ї версії), але рушій сайту поки налаштований на аналіз старої бази (метрики 3-ї версії). Тобто частина нових показників тимчасово не виводиться у веб-звітах.
Як тільки завдяки вам я зберу достатньо логів з різного залізяччя, я зроблю основний упор на веб-аналізатор.
Також у планах для авторів тестів: додати прямий експорт результатів у CSV, JSON, XLSX та експорт готових графіків у SVG/PNG, щоб ви могли зручно інтегрувати наші метрики у свої статті та відеоогляди.

Важливі нюанси для тестерів:
  • Програма вимагає прав Адміністратора. Це базова вимога Windows для читання датчиків материнської плати та роботи глобальних гарячих клавіш у грі.
  • Оскільки проєкт знаходиться на стадії активної розробки та постійних оновлень (Бета), програма поки не має цифрового сертифіката — підписувати кожен проміжний білд немає сенсу, це робиться вже для стабільних релізів. Тому Windows SmartScreen при першому запуску може видавати попередження "Невідомий видавець".
  • Це чесна Бета: не всі специфічні сенсори материнських плат (особливо на старих або серверних платах) зараз читаються коректно, тому показники можуть бути відсутні або мати баги.
  • Відомий конфлікт: якщо у вас вже встановлений оригінальний софт Intel PresentMon, моя програма може з ним конфліктувати. Я прямо зараз активно дебажу цю проблему, тому для тестування BG Monitor оригінальний PresentMon краще тимчасово закрити/видалити.
  • Режими відображення: In-game оверлей поки що може не працювати в деяких специфічних режимах екрану або з певними графічними API. Якщо ви не бачите оверлею в грі, спробуйте перемкнути налаштування екрану в грі на "Повноекранний у вікні" (Borderless Windowed). Дані при натисканні F9 при цьому все одно будуть записуватися.
Буду вдячний за ваші тести, відгуки та баг-репорти прямо в цій темі!

Завантажити бету можна тут: https://benchgame.com/uk/zavantazhennia
Сайт проєкту: https://benchgame.com/uk

Буду дуже вдячний за фідбек!
FarCry
Member

Повідомлення

Весь сайт суцільний вайбкод, яких вже "over 9000". Софтина виглядає так само. :-/
Не хочу критикувати раніше часу... але одразу в спогадах вспливають тисячі однакових сторінок на uCoz, які не можна було сприймати серйозно. :gigi:

Якщо це чисто фановий проект, який ви пилите у вільний час - то ок.
Якщо профессійно - то довіри він не викликає.
SERGBILL
Member

Повідомлення

FarCry: ↑ 05.10.2026 12:28 Якщо профессійно - то довіри він не викликає.
доречі, Afterburner розробляє громадянин росії і MSI його навряд ретельно перевіряє, я навіть впевнений, що не перевіряє взагалі ніяк, краще обрубати йому доступ в мережу одразу після встановлення. То ж з альтернативами печалька. Років 15 тому купував ліцензію PlayClaw, теж російський, то ж не користуюсь.
big_bang
Member

Повідомлення

Ну, хейтери завжди знайдуться — куди ж без цього, хлібом не годуй, дай художника образити)))

Але якщо серйозно, то проєкт виглядає вкрай солідно. Старий добрий MSI Afterburner зі своїм оверлеєм — це, звісно, вічна класика і базова база, але погодьтеся, моніторинг там уже трохи нагадує артефакти з минулої епохи.

Особистий респект за кастомізацію: дуже не хватало фічі, щоб розкидати телеметрію по різних кутках екрана і налаштувати все під свій ультимативний білд.

Автору величезне дякую за годноту і респект за старання, бажаю успіхів з релізом. Сьогодні буду тестувати)))
timetron666
Member

Повідомлення

Afterburner, я його полюбив за такі функції, як крива вентиляторів, хороший андервольтінг, і вообще, АВ працює як швейцарські годиник! Ал не проти замінити його на щось зручніше, тоість, робити файл зі сейвом, твоїх налаштуваннь
Viktor_13
Junior

Повідомлення

FarCry: ↑ 05.10.2026 12:28 Весь сайт суцільний вайбкод, яких вже "over 9000". Софтина виглядає так само. :-/
Не хочу критикувати раніше часу... але одразу в спогадах вспливають тисячі однакових сторінок на uCoz....
Порівнювати сучасний бекенд на Laravel та Livewire зі стародавнім uCoz — це, звісно, сильно :)
Як соло-розробник, я повністю сфокусований на складній архітектурі: написанні десктопного клієнта на C++ з інтеграцією PresentMon та розробці бекенду, який автоматично рендерить графіки. "Вилизування" візуалу сайту для стадії бета-тестування точно не в пріоритеті. Коли у вас з'явиться бажання не оцінювати картинки, а протестувати саму утиліту та точність зняття телеметрії в іграх — завантажуйте, буду радий обговорити суто технічні нюанси.
SERGBILL: ↑ 05.10.2026 13:06 доречі, Afterburner розробляє громадянин росії і MSI його навряд ретельно перевіряє, я навіть впевнений, що не перевіряє взагалі ніяк, краще обрубати йому доступ в мережу одразу після встановлення. То ж з альтернативами печалька. Років 15 тому купував ліцензію PlayClaw, теж російський, то ж не користуюсь.
Згоден, питання походження софту для багатьох зараз критичне. Але для мене першочерговим тригером стало ще й те, що ринок моніторингу ніби застиг у минулому десятилітті. Ніхто не хоче розвивати екосистему, всі звикли до старих інтерфейсів і ручних логів. Тому я вирішив зробити сучасну альтернативу, взявши за основу новий низькорівневий API Intel PresentMon. Це дозволяє знімати максимально точні метрики кадру (той же GPU/CPU Busy) безпосередньо з графічного конвеєра, що робить моніторинг набагато глибшим, а головне — сучасним і автоматизованим.
big_bang: ↑ 05.10.2026 13:12 Ну, хейтери завжди знайдуться — куди ж без цього, хлібом не годуй, дай художника образити)))
Але якщо серйозно, то проєкт виглядає вкрай солідно. Старий добрий MSI Afterburner зі своїм оверлеєм — це, звісно, вічна класика і базова база, але погодьтеся, моніторинг там уже трохи нагадує артефакти з минулої епохи.
Особистий респект за кастомізацію: дуже не хватало фічі, щоб розкидати телеметрію по різних кутках екрана і налаштувати все під свій ультимативний білд.
Автору величезне дякую за годноту і респект за старання, бажаю успіхів з релізом. Сьогодні буду тестувати)))
Дякую за підтримку! Саме гнучкість оверлею і його нульовий вплив на систему (бо він на DirectX 11 + ImGui) були однією з головних цілей. Чекатиму на результати ваших тестів, якщо знайдете якісь баги з відображенням — пишіть, поступово буду фіксити.
timetron666: ↑ 05.10.2026 13:41 Afterburner, я його полюбив за такі функції, як крива вентиляторів, хороший андервольтінг, і вообще, АВ працює як швейцарські годиник! Ал не проти замінити його на щось зручніше, тоість, робити файл зі сейвом, твоїх налаштуваннь

Тут маю відразу чесно уточнити розмежування функціоналу: АВ — це потужний інструмент для керування залізом (криві кулерів, андервольтинг, розгін). BG Monitor на даному етапі (і в найближчому майбутньому) — це утиліта саме для моніторингу та зручного бенчмаркінгу з веб-звітами. Я свідомо не лізу в керування напругами або чогось іншого, щоб софт залишався максимально безпечним для системи.
--------------------
Хочу додати, що це некомерційний проект, це суто інді-розробка. Я роблю цей проєкт власним коштом і у свій вільний час, бо мені самому давно не вистачало такого інструменту, і я вирішив зробити його своїми руками. Попереду ще багато роботи, тому підтримка і адекватні тести від спільноти зараз цінніші за будь-що інше. Дякую всім, хто вже долучився!
Georgin
Member

Повідомлення

SERGBILL: ↑ 05.10.2026 13:06 доречі, Afterburner розробляє громадянин росії і MSI його навряд ретельно перевіряє, я навіть впевнений, що не перевіряє взагалі ніяк, краще обрубати йому доступ в мережу одразу після встановлення. То ж з альтернативами печалька. Років 15 тому купував ліцензію PlayClaw, теж російський, то ж не користуюсь.
Сервіс RivaTuner Statistic Server, який MSI Afterburner пропонує додатково ставити для моніторингу - це так, та сама RivaTuner від росіянина.
А от про те, щоб прям весь Afterburner - вперше чую.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

big_bang: ↑ 05.10.2026 13:12 Старий добрий MSI Afterburner зі своїм оверлеєм — це, звісно, вічна класика і базова база, але погодьтеся, моніторинг там уже трохи нагадує артефакти з минулої епохи.
timetron666: ↑ 05.10.2026 13:41Afterburner, я його полюбив за такі функції, як крива вентиляторів, хороший андервольтінг, і вообще, АВ працює як швейцарські годиник!
Що Riva tuner, що MSI AB виглядають куцо у порівнянні з кращою прогою всіх часів для керування GPU - Ray Adams ATI Tray Tools. Не дивлячись на назву вона працювала і з GeForce. Так гнучко й інтуїтивно налаштовувати профілі під кожну окрему гру могла тільки вона. А ще вона таймінги пам'яті давала крутити.
SERGBILL
Member

Повідомлення

Georgin: ↑ 05.10.2026 21:04 А от про те, щоб прям весь Afterburner - вперше чую.
обидва додатки його
FarCry
Member

Повідомлення

Viktor_13: ↑ 05.10.2026 20:51 Порівнювати сучасний бекенд на Laravel та Livewire зі стародавнім uCoz — це, звісно, сильно :)
Це не змінює того факту, що вас сайт жере ресурси як не в себе. "Тести користувачів" аж лагають. Навантажити 5090 на 34% - це сильно. :)
Для порівняння - овери не піднімають навантаження системи вище 7 - 10%.

Софтину обов'язково протестую в наступні пару днів, що б вам результатів додати. ;)
Дуже люблю "portable" версії утиліт, які можна з флешки запускати на різних системах. Але наскільки я розумію, це не можливо реалізувати у вашому випадку? (Через драйвер PresentMon)
Відповісти