[Інді-розробка] BG Monitor (Beta) – Сучасна українська альтернатива MSI Afterburner/FRAPS

Бенчмарки и соревновательный оверклокинг
Відповісти
Автор
Повідомлення
Viktor_13
Junior

Повідомлення

Привіт, спільното!

Більшість з нас звикла до класичних інструментів для моніторингу, але давайте чесно — іноді хочеться чогось легшого, сучаснішого і без необхідності колупатися в Excel-файлах після кожного бенчмарку.

Я розробляю BG Monitor — офіційний десктопний клієнт для веб-сервісу BenchGame.com. Це мій власний український інді-проєкт. Я щойно закінчив масштабний рефакторинг і зараз виводжу програму у стадію відкритого Бета-тестування. Шукаю ентузіастів з різним залізом (особливо цікаво подивитися на нові лінійки відеокарт та нетипові збірки), щоб перевірити софт у бойових умовах.
Screenshot__129.jpg
Що під капотом і що вміє:
  • Базується на низькорівневому API Intel PresentMon, написано на C++.
  • Детальна телеметрія: Точний запис FPS, Frametime, 1% Low, System Latency, GPU/CPU Busy.
  • Моніторинг заліза: Температури, частоти, напруга процесора та відеокарти.
  • Нульовий вплив на продуктивність у грі та повна сумісність з актуальними античітами.
  • Зручний in-game Overlay (повністю кастомізується). Підтримує українську мову з коробки.
Screenshot__133.jpg
Screenshot__134.jpg
Головна фіча для тестерів — автоматичні звіти
Більше ніяких ручних логів. Натискаєте F9 у грі, і програма автоматично генерує детальний веб-звіт на сайті BenchGame з усіма графіками та метриками. Це ідеально для швидкого порівняння результатів розгону або виявлення ботлнеків.
Screenshot__132.jpg
Важливо: Розбіжність версій та плани (Roadmap)
Зараз десктопна утиліта вже збирає розширений набір даних (метрики 5-ї версії), але рушій сайту поки налаштований на аналіз старої бази (метрики 3-ї версії). Тобто частина нових показників тимчасово не виводиться у веб-звітах.
Як тільки завдяки вам я зберу достатньо логів з різного залізяччя, я зроблю основний упор на веб-аналізатор.
Також у планах для авторів тестів: додати прямий експорт результатів у CSV, JSON, XLSX та експорт готових графіків у SVG/PNG, щоб ви могли зручно інтегрувати наші метрики у свої статті та відеоогляди.

Важливі нюанси для тестерів:
  • Програма вимагає прав Адміністратора. Це базова вимога Windows для читання датчиків материнської плати та роботи глобальних гарячих клавіш у грі.
  • Оскільки проєкт знаходиться на стадії активної розробки та постійних оновлень (Бета), програма поки не має цифрового сертифіката — підписувати кожен проміжний білд немає сенсу, це робиться вже для стабільних релізів. Тому Windows SmartScreen при першому запуску може видавати попередження "Невідомий видавець".
  • Це чесна Бета: не всі специфічні сенсори материнських плат (особливо на старих або серверних платах) зараз читаються коректно, тому показники можуть бути відсутні або мати баги.
  • Відомий конфлікт: якщо у вас вже встановлений оригінальний софт Intel PresentMon, моя програма може з ним конфліктувати. Я прямо зараз активно дебажу цю проблему, тому для тестування BG Monitor оригінальний PresentMon краще тимчасово закрити/видалити.
  • Режими відображення: In-game оверлей поки що може не працювати в деяких специфічних режимах екрану або з певними графічними API. Якщо ви не бачите оверлею в грі, спробуйте перемкнути налаштування екрану в грі на "Повноекранний у вікні" (Borderless Windowed). Дані при натисканні F9 при цьому все одно будуть записуватися.
Буду вдячний за ваші тести, відгуки та баг-репорти прямо в цій темі!

Завантажити бету можна тут: https://benchgame.com/uk/zavantazhennia
Сайт проєкту: https://benchgame.com/uk

Буду дуже вдячний за фідбек!
Відповісти