Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shpoker
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 29.09.2026 18:01тоді чого європа в паніці намагається закрити ринок, та дійсно чого ж
От того что им некуда утилизировать неремонтопригодный мусор? :gigi:
SergN
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 29.09.2026 18:01 Хто взагалі в здоровому глузді в 2026 візьме не китайця?
:D :gigi: :laugh: :lol: :lol: :lol: Що?
Filabatya
Member

Повідомлення

якщо вже так пердолить від гібридів, які нікуди не їдуть, то Тойота перше що спадає на думку, але точно не китаєць :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Filabatya
RAV 4 PHEV за 2.7 лями?
https://cityplaza.toyota.ua/car/rav4-plug-in-gibrid
Неймовірно вигідна пропозиція. Всього-то на якийсь жалюгідний мільйон дорожче китайця. Бери :laugh:
Востаннє редагувалось 30.09.2026 00:56 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

б у g05 :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Проблема всіх цих брендів що вони зажрались і офігіли. Я точно пам'ятаю що коли свою брав в 2013, то тойота корова коштувала 14.5 тисяч, мені якраз не вистачало чого і взяв китайця. Зараз та ж корова коштує всі 30. Але інфляція по баксу ні разу не в 2 раза, а всього в півтора чи навіть менше. З якого переляку воно має дорожчати? Попит збільшився? Та от взагалі-то з точністю до навпаки. А китайці свій ціновий діапазон +/- тримають як і було з врахуванням інфляції, і пропонують кращу начинку. Тому вони вже випускають більше ніж бренди, і через 10 років від тих брендів залишиться те ж саме що від нокли незалежно від того подобається це вам чи ні.
Така от нова реальність :horror:
SergN
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 30.09.2026 01:10 А китайці свій ціновий діапазон +/- тримають як і було.
Які китайці і який діапазон тримають? Наведений Чері за майже 2 млн? :eek: У них був діапазон конкурентів ланоса-лачетті.
Всі виробники-вискочки після першого-другого етапу продажів по цінах, близьких до дна, намагаються збільшити свої прибутки і вже капіталізують свою впізнаваність чи популярність. Ну коли у нас Дачія випустила новіший Дастер за помітно вищу ціну, ніж раніше, то ще якось зрозуміло, але той самий черрі у нас так і залишився постачальником дешевих тіго 2-4 для пенсіонерів, яким поїздили по вухах продавани, що воно підходить на роль останньої машини в житті.
Якого ж вони фріка шукають, щоб моноприводного слабенького китайця купив у них за майже 2 млн грн?
Scoffer
Member

Повідомлення

SergN: ↑ 30.09.2026 01:22Які китайці і який діапазон тримають?
Діапазон лачеті досі покритий. Тіго 2 689 тисяч якщо що.
Тіго 8 це зовсім іншого класу машина. Вона нормальна, я її брав на тест-драйв. Мені є з чим порівняти, нагадую що у мене також xc60. Тіго 8 не в два рази гірше як в два рази дешевше.

Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
А так-то є вже 9й. До нас його не ще завозили. То взагалі здоровений сарай. Цікаво буде подивитись.

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
Але найбільше мені цікаво покататись на himla. Я давно зрозумів що мені зручніше пікап, у мене міський трафік білянульовий, суцільна траса, але битокраденого не хочу і хочу рамного. Може після війни оновлюсь. А тут якраз китайці активізувались.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 29.09.2026 18:01якщо взяти твій форестер в гібридній конфігурації, то він стартує з 2428000 на офсайті
Не треба брати форестер в гібридній конфігурації.
Гібріди субару - не фонтан, дорого і не має сенсу, ніфіга не їде і нічого не економить.

Питання в тому, що можна купити покупцю нового авто, якщо він ходить по ринку і шукає авто за +- 1,7 млн.
Цікавих варіантів десятки, починаючи від форестера зі звичайним 2.5 і продовжуючи купою інших нормальних авто євпропейських, американських, японських і корейських брендів.
Так само мінімум за 1,7 млн можна купити Черрі Тігго 8 і він на їх фоні ну не взлітає взагалі.
Це не проблема покупця, що дилер не може привезти не плагін-гібриди сильно дешевше.

Плагін-гібриди взагалі неконкурентоспроможні, ми це вже тут не раз обговорювали, і черрі, як бачимо, не виключення.
Scoffer: ↑ 29.09.2026 18:01Хто взагалі в здоровому глузді в 2026 візьме не китайця?
Еммм, у китайців якби не 100% ринку і навіть не 50% і вони навіть близько не домінують ні на світовому ринку ні в Україні. Хоча згоден, що тренд на зростання присутній. Але ну прям назвати сотню мільйонів людей, купивших не китайське авто не в здоровому глузді - ну це вже якась релігія, яка ігнорує абсолютно всі об'єктивні факти.
Ну як є тут на форумі камрад, який повернувся на всьому японському і в темі про ТВ наярює на псевдо "японські" бренди, які насправді виробляються китайцями чи турками і є звичайним OEM ширпотребом.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Давай не скидувати проблеми з хворої голови на здорову. Зараз б'ють по автосалонам в тому числі. Імпортери стали на паузу, не завозитимуть вони нові авто щоб в салоні стояло, максимум під замовлення. До повномасштабки у нас було представлено відсотків 90 моделей що чері в принципі випускає.
fantomrulezz: ↑ 30.09.2026 09:40ну це вже якась релігія
Якась релігія це з упорством баранів розказувати в 2026 про старі бренди авто, коли вони вже на останньому подиху знаходяться. Це не просто тренд, вони всі в жахливому фінансовому стані, летять в сраку і не спостерігається жодної причини чому цей процес має зупинитись і розвернутись назад. Якщо хтось розраховує взяти фольця щоб на нього через 10 років були запчастини то цього не буде тому що не буде ніякого фольця через 10 років. Якщо тільки його не викупить якийсь фав, котрий це вже зробив в китаї :lol:
Виживуть хібащо якісь америкоси за умови що демократи не прийдуть до влади зі своїми екологіями.
fantomrulezz: ↑ 30.09.2026 09:40Не треба брати форестер в гібридній конфігурації.
Не хочеш форестер - подивись на HIMLA. Від 1.25 на офсайті. А за 1.4 вже з автоматом ZF. Найближча рамна альтернатива рівно вдвічі дорожче.

Відправлено через 8 хвилин 50 секунд:
Забув що трапилось з мобілками? Де зараз нокіа? сіменс? еріксон? алькател? соня і то випускає дві з половиною напівдохлі вічно глючні мобіли, про котрі навіть ніхто не говорить вже. З автівками буде рівно те ж саме. Європейські просто не конкурентоспроможні по ціні і все тут.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 30.09.2026 10:25розказувати в 2026 про старі бренди авто, коли вони вже на останньому подиху знаходяться. Це не просто тренд, вони всі в жахливому фінансовому стані, летять в сраку і не видно спостерігається жодної причини чому цей процес має зупинитись і розвернутись назад.
Лол, ти всерйоз намагаєшся стверджувати, що абсолютно всі світові виробники авто на останньому подиху, окрім лише китайців?
спойлер
Зображення
Зображення
Як бачимо, це твердження дурня і не відповідає дійсності. Проблеми є у окремих концернів, типу ВАГа. Але більшість нормально себе почуває і нікуди в найближчі роки не подінеться.
Це живий ринок. Навіть якщо ВАГ помре, нічого страшного не станеться, інші займуть його місце.
За 20 сторіччя з нього пішли десятки виробників, а інші прийшли, долі перерозподілялись, покупці від конкуренції лише вигравали.
Denvys5
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 30.09.2026 00:54RAV 4 PHEV за 2.7 лями?
Якщо не PHEV то 1.8 лями :dontknow:
https://toyota.com.ua/rav4-hybrid
Базовий гібрид без AWD, власне як і черрі 8
В тойоти "якщо вже PHEV то по багатому" для нашого ринку, з усіма опціями - там навіть опцій комплектації немає.
Scoffer
Member

Повідомлення

Denvys5: ↑ 30.09.2026 10:44Якщо не PHEV
Якщо не пхев то я вище писав що знайомі брали недавно (в цьому році) за 1.2 тіго 8. Треба порівнювати однакове. Якщо пхев то з пхев, якщо не пхев, то з не пхев.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
Якщо машина 4.7 метра сув, то не варто питати чому вона не за ціною ланоса :lol:
Denvys5
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну бензин-бензин то теж інша цінова категорія
Тойота такі вже не робе; але коли робила то були дешевші за гібрид
The_Rusik
Member

Повідомлення

Тойота вообще уже не делает автомобили. Даже не разрешает снимать на видео что они продают, остались только проплаченные обзоры.
Scoffer
Member

Повідомлення

Denvys5: ↑ 30.09.2026 11:01Тойота такі вже не робе
А китайці не роблять гібриди з батарейкою від павербанка. Це бредова концепція. Якщо вже гібрид, то так щоб зарядити і день по місту колесити. За що переплачувати півляма в непхев гібриді категорично незрозуміло.
Denvys5
Member

Повідомлення

Scoffer
За плюси гібрида але без мінусів пхева
Жере менше за звичайний бенз
Аксессуари живляться нормально з батарейки - пічка, кондьор
Комфортніше холодний старт
Дешевше обслуговування що двигла, що коробки - на відміну від кастрата мхев

Бо пхев (не знаю як в китайських джипах, але точно в всяких фордах, пріусах, і т.д.) це мінус багажник і ти ще знайди де його заряджати якщо нема гаража
В прикладі багажник пхев форда:
спойлер
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

Denvys5: ↑ 30.09.2026 11:24це мінус багажник
спойлер
Зображення
Чері це ж тобі не якісь недорозвинені форди, тут батарейка де і треба, під підлогою :lol:

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Причому в усіх тігах, і 7, і 8, і 9.
SergN
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 30.09.2026 01:40Діапазон лачеті досі покритий. Тіго 2 689 тисяч якщо що.
Тільки от зазвичай ціновий діапазон лачетті/ланоса дозволяв їм в рейтингу продажів на вершині сидіти за рахунок масовості. А де ці Тіго2 і решта на дорогах?
Що ж вони виявляються нікому не треба, коли в статистиці продажів десь на дні?
спойлер
Зображення

Навіть за безгарантійні китайські сіряки-бідони люди більше грошима голосують, аніж за такий шедевр, як :
Scoffer: ↑ 30.09.2026 11:33Чері це ж тобі не якісь недорозвинені форди
:lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

Безуспішні потуги черрі консультанта :gigi:
Відповісти