Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

citizen17: ↑ 28.09.2026 10:57
NST1983: ↑ 28.09.2026 10:37 Це треба бути упоротим шизиком щоб брати карту, яка на 30-40% слабкіша і має меньше відеобуферу, заради лучей і якоїсь марної міфічної перспективи :lol:
До виходу DLSS 5 та MFG 6Х це питання ще можна було ставити (не завжди), але після виходу цих неймовірних технологій Nvidia ніби виграла місячну гонку й поставила крапку. Тепер купівля відеомапи не від Nvidia не має жодного сенсу.
Це або троль, або реально контужений :lol:
citizen17
Member

Повідомлення

NST1983: ↑ 28.09.2026 11:08 Це або троль, або реально контужений :lol:
То ви просто не пробували DLSS 5, тому й так кажете. А коли спробуєте як я, то вже не зможете зупинитися. Я ввімкнув його всюди де тільки можна у фільмах, у пoрнo, на робочому столі. Мені навіть сни тепер сняться з DLSS 5.
NST1983
Member

Повідомлення

citizen17: ↑ 28.09.2026 11:27
NST1983: ↑ 28.09.2026 11:08 Це або троль, або реально контужений :lol:
То ви просто не пробували DLSS 5, тому й так кажете. А коли спробуєте як я, то вже не зможете зупинитися. Я ввімкнув його всюди де тільки можна у фільмах, у пoрнo, на робочому столі. Мені навіть сни тепер сняться з DLSS 5.
В Прилуках є гарний спеціаліст, кодує не тільки від бухла :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

А тим часом існує мод Ancient Gameplays, який вмикає длсс на 9 і 7 серіях амд та вже непогано працює. Тобто аналог тензорних ядер у них вийшов, треба тільки підтягнути програмну реалізацію або таки випустити свою трасування.
МОНАХ
Member

Повідомлення

shnok
► Ви безумовно праві стосовно того, що багато людей граються в іграшки, які не потребують високих вимог по відеокарті до себе. І якщо все по життю жорстко цим і обмежується (як у випадку нашого Касатки, що грається тільки в стратегії), то - так, безумовно, тих 16Гб ще достатньо довго не потрібно буде (якщо мова, знову не йде як у варіанті Касатки, коли хлопАка хоче все-таки в 8к гратися :D ).
► Але якщо мова також і про більш вимогливі ігри, а стара відеокарта - вже не дуже, то на сьогоднішній день (з прицілом на після-завтра), в ситуації, коли людина може собі дозволити обирати відеокарту на 8Гб між бюджетним і більш якісним виконанням (є розуміння, бажання і все-таки якась можливість "погратися" з виділеним бюджетом), варто звернути її увагу на варіант з 16Гб, тим більше, коли людина хоче нову, не б/в (а, отже, продавати-оновлювати оперативно точно навряд чи буде, тобто - на відносно тривалий час бере). Звісно, що таку як в мене їй не потрібно (то вже мої особисті заморочки, чого саме "зелену", а не "червону" взяв, хоч зручність налаштувань мені в "червоних" зараз більше подобається, ніж в "зелених" з їх НВ-арр і "промені" як такі мені не те, щоб прям такі важливі, але - це інша розмова...), як вище писали - розглянути нову мінімальну RX-у на 16Гб буде не зайвим.
► Скажу за себе (власне, чому і вклинився в розмову, бо - сам собі живий приклад):
спойлер
► Мені і 1660Ті з 6Гб вистачало грати навіть в Сталкер 2 і Сабнавтику 2 на 2к-моніторі :gigi: , а - які проблеми? Грається? Щось там грається в 25-35фпс... Графіка навіть на низько-середніх налаштуваннях не така вже й недолуга, якщо згадати як і в що я грав ще в 2008-му... Для роботи з 2Д-графікою - в більшості випадків 1660Ті ще вистачає... По моніторингу, відеопам'яті вже не вистачало - закидувало в "оперативку" - по моніторингу в знайомих, що мали більш потужні карти, ті самі ігри здебільшого відбирали 7000+Мб - до 8000 відеопам'яті... На старті, враховуючи підняття цін і обмежений бюджет, я теж собі поставив за мету - як мінімум треба брати 8Гб-тну нову карту, більше не потягну та і не дуже то воно й потрібно, але... АЛЕ! Невизначеність вже на середньостроковому відрізку часу - вибір карти і можливість її взагалі якусь кращу купити-замінити, коли 8Гб вже ніяк не вистачить (а її вже по факту і так не вистачає), той факт, що я теж не люблю б/в і беру карту на тривалий час (тривалий для мене це - 6-8 років)... І от - я вже розглядаю карти на 12Гб відеопам'яті і бюджет на тоді ще 35к грн.. Все, чисто раціонально, далі можна було б і не йти, а ідеальний варіант для мене був би - вихід "суперів" із збільшеним об'ємом відеопам'яті. Крім того, ще була 5060Ті з 16Гб "на борту" - по об'єму вже краще за 5070, але ж - відеочіп! Тут я вже пішов розглядати і "червону" лінійку...
► Те, що зробив і як вирішив далі особисто я - от якраз так робити точно не потрібно, а саме - вибрав 5070Ті, бо:
а) Задрався обирати між частковими рішеннями;
б) В перспективі 6-8 років, вирішив переплатити з мінімально повний, працюючий функціонал на сьогодні, який може нести на собі відеокарта;
в) Особисті "заморочки", типу PCIe-5, 256-бітну-шину, 16Гб... по принципу "дуже давно мріяв", "хочу, що просто було" і т.д..
► Іншими словами, гоя-хом'ячка - повноцінно "нагодували" і трохи "прогріли" :) -
► - тому я тут геть не приклад і підтримую тих, хто радить 16Гб не з власного досвіду, а чисто об'єктивно: якщо є потреба і розуміння, що поточна карта вже "впирається", але вона потрібна, є можливість трохи "затягти пояс" чи інший спосіб залучити більше коштів для бюджету - не відкидати можливість розглянути якусь бюджетну RX-у на 16Гб.
Відповісти