ASML скаржиться на відсутність замовлень від європейських виробників мікросхем

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 27.09.2026 12:22 Де ви це берете? Китайська держава це продукт 20 сторіччя і комуністичної партії. А ці 5000 років кожен може собі приписати з часів як перші хомо сапієнс вилізли з Африки
В Китае всегда была Поднебесная империя, 5000 лет была, несмотря ни на что, они ассимилировали захватчиков, они всегда себя вели как единственная сверхдержава на планете, единственные моменты, когда это было не так - промежуток после 1860 до конца 19 века и с 1975 по 2013 (Си пришёл). Во всех остальных случаях Китай был империей, считал себя сверхдержавой единственной на планете, плюс по старой традиции Китай не умеет в замшелые скрепы, он всегда ворует копирует любые наработки Запада ибо традиция и нет в этом ничего плохого. Поэтому 5000 лет истории - не шутка, Китай всегда был одинаковый, а внешняя ширма для западных обывателей - это только ширма. Император как бы он не назывался - правит, расправляется с угрожающими его власти аристократами и тд.
dead_rat
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: ↑ 27.09.2026 14:23
dead_rat: ↑ 27.09.2026 12:22 Де ви це берете? Китайська держава це продукт 20 сторіччя і комуністичної партії. А ці 5000 років кожен може собі приписати з часів як перші хомо сапієнс вилізли з Африки
В Китае всегда была Поднебесная империя, 5000 лет была, несмотря ни на что, они ассимилировали захватчиков, они всегда себя вели как единственная сверхдержава на планете, единственные моменты, когда это было не так - промежуток после 1860 до конца 19 века и с 1975 по 2013 (Си пришёл). Во всех остальных случаях Китай был империей, считал себя сверхдержавой единственной на планете, плюс по старой традиции Китай не умеет в замшелые скрепы, он всегда ворует копирует любые наработки Запада ибо традиция и нет в этом ничего плохого. Поэтому 5000 лет истории - не шутка, Китай всегда был одинаковый, а внешняя ширма для западных обывателей - это только ширма. Император как бы он не назывался - правит, расправляется с угрожающими его власти аристократами и тд.
Ага, вірю, я повірив. В такому ключі можна про кожну країну втирати.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:33В такому ключі можна про кожну країну втирати.
Ну ні. З древніх народів, котрі "отуто на цьому місці оцей народ" залишились українці, китайці, євреї, тимчасово недобиті залишки єгиптян-коптів, і я не знаю що там по індіанцям в америках. З усіх вищеперечислених тільки у китайців безперервна державність. Так, вони розпадались, збирались до купи, але китайські держави як такі не зникали тисячі років, культурна спадщина так само безперервно передавалась. А якщо взяти наприклад умовних греків, то це зовсім інший народ ніж в класичну грецьку епоху і тим паче в велику грецьку колонізацію. Понаїхавші витіснили. І з передачею культури також є деякі проблеми.
erazel
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 27.09.2026 11:50 Є інші приклади успішного повоєнного розвитку без такої суспільної деградації. От хоча б Японія. Або Ізраіль.
Ти б ще південну Корею згадав. От де живуть по справжньому люди, обзаздришся
daesz
Member

Повідомлення

erazel: ↑ 27.09.2026 11:47Нато потрібне не як таке, а як захист від Раші.
Потрібні гарантії безпеки без вступу в нього, які нам, для прикладу, пропонували вже.
В теперішній ситуації - Україна потрібна НАТО бо в нас і сучасне озброєння своє є (ракети/дрони/тепер ще й перехоплювачі для петріотів будуть), і досвід ведення сучасної війни, але НАТО Україні зовсім не потрібне. Ми вже бачили яке ставлення у НАТО до умовної Прибалтики.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: ↑ 26.09.2026 11:44 Новость как из дурки. С другой стороны европейцы воевать не будут, решили сразу сдаваться, в гонке ИИ уже проиграли, ибо Трамп успел вместо посадок всех, кто ии разрабатывает типа Маска, альтмана и тд, чтобы вообще тема не возникла - распространить на весь мир заразу. Для Европы все уже потеряно, поэтому можно не заморачиваться. АСМЛ должна была быть завалена европейскими заказами, но видно, что уже смысла нет. :banghead:
ШІ це бульбашка. Найкраще для Європи - мінімізувати її шкоду законами на кшталт маркування слопу.
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 27.09.2026 11:04Де ви знайшли працюючі механізми?
Економічний розвиток та соціальна підтримка в принципі (рівень зарплат в пересічного прохожого, для прикладу), а також антикорупційні механізми.
А про "моцну" армію ЄС я, здається, доволі доступно написав, що вона - "курям насміх". Враховуючи який багаж досвіду рососія перейняла в цій війні проти України і її технологічний розвиток як у сфері дронів, так і балістики - Європа схлопнеться за декілька місяців лол.
rizakrko
Member

Повідомлення

daesz: ↑ 27.09.2026 18:55 в нас і сучасне озброєння своє є (ракети/дрони/тепер ще й перехоплювачі для петріотів будуть)
Там хтось з поляків грозився русняві НПЗ бомбити маючи на озброєнні кілька американських ракет на 900 кілометрів :laugh: . Якраз вистачить Білорусь перелетіти. Жарти жартами, а наші дрони та ракети це найбільш далекобійне не ядерне озброєння усього західного світу, та ще й зі значним відривом.
daesz
Member

Повідомлення

rizakrko: ↑ 27.09.2026 19:06Жарти жартами, а наші дрони та ракети це найбільш далекобійне не ядерне озброєння усього західного світу, та ще й зі значним відривом.
Ну от і я про це. Пройшов той час, коли Україні було потрібне НАТО. Зараз - це підписатись під тим, що українці своєю шкірою будуть боронити це кодло. І поки до гнилої Європи це не дійшло, потрібно погождуватись на будь-які односторонні гарантії із їхньої сторони, а коли до них дійде і вони запропонують вступ - ввічливо сказати що передумали.
В цій війні ми побачили хто наші союзники (і їх можна на пальцях однієї руки перерахувати).
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: ↑ 27.09.2026 19:04Економічний розвиток
Увесь економічний розвиток європи зобов'язаний дешевій вуглеводородиці з оркостану і відсутності витрат на оборонку. Як тільки за нафтогаз довелось платити світовими цінами, і ще й витрачатись, так одразу здулась їхня чудодійна економіка.
daesz: ↑ 27.09.2026 19:04соціальна підтримка
Це мінус, а не плюс. Центри всіх міст суцільні бомженарки на соціальній підтримці. А середні зарплати нетто (на руки) по європам зовсім не високі. Щось там біля 2400 в нікчемщині. Це так, половину чи навіть більше віддати за хату, а на решту зводити кінці з кінцями.
Востаннє редагувалось 27.09.2026 19:15 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:10Увесь економічний розвиток європи
Тим не менше - умовний ASML із нього посту один такий, і TSMC беруть обладнання у нього, як і всі інші. І таких ASMLів по Європі достатньо в інших галузях.
Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:10Це мінус, а не плюс.
Як подивитись, я вважаю що людське життя - це найдорожче що є. І той факт що ці люди можуть хоча б виживати - це плюс.
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz
Ти текст новини взагалі читав? Вся європа разом узята замовила рівно НУЛЬ станків. Про який розвиток йде мова?
daesz: ↑ 27.09.2026 19:14людське життя - це найдорожче що є
Коли кацапи на них нападуть, і не якщо а саме коли, ми наглядно побачимо чого вартує європейське життя. Я там буде житись в новоорковській імперії від океану до океану.
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:18Ти текст новини взагалі читав? Вся європа разом узята замовила рівно НУЛЬ станків.
ASML знаходиться в Європі (Нідерланди, хоча думаю ви й самі знаєте), на ньому працюють європейці (в основному - голандці), технологічною розробкою займаються, знову ж таки - європейці. І прибутки під продажу устаткування ASML йдуть в європейську (нідерландську) "казну". Де я був не правий?
Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:18ми наглядно побачимо чого вартує європейське життя. Я там буде житись в новоорковській імперії від океану до океану.
Ну так це буде новоорківська імперія, а чого вартує людське життя в росії ми вже й зараз бачимо
https://zaxid.net/vtrati_rosiyan_u_viyn ... i_n1537635
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz
Там де замовлено нуль станків ти неправий. Одне підприємство це ніщо ні з економісної точки зору, ні з наукової. Масштаб не той.
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:10А середні зарплати нетто (на руки) по європам зовсім не високі. Щось там біля 2400 в нікчемщині.
Проти 500 в Україні. Я знаю, що обрав би я :rotate:

Відправлено через 34 секунди:
Scoffer: ↑ 27.09.2026 19:23Одне підприємство це ніщо ні з економісної точки зору, ні з наукової.
daesz: ↑ 27.09.2026 19:14І таких ASMLів по Європі достатньо в інших галузях.
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: ↑ 27.09.2026 19:24Проти 500 в Україні. Я знаю, що обрав би я
А нічо що у нас 12 років війна йде? В цих умовах Україна ще ніфіга собі як гарно тримається. Я б подивився на європу через 12 років війн.
daesz: ↑ 27.09.2026 19:24достатньо в інших галузях.
Нічорта у них немає. Практично в усіх галузах під сраку виперли як не китайці, так америкоси. Декілька тимчасово стабільних підприємств на загальну погоду не впливають.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 26.09.2026 14:08Сто років тому сша могли в одну морду натягнути всю планету, а зараз рудий кловн повзає перед пінем і проситься щоб його взяли в гурток по інтересам. Якомусь там ірану, котрий майже 50 років під санкціями, всрали війну :facepalm: Але ти і далі можеш вірити який потужний захід.
Бо маємо, з одного боку, найменш компетентну адміністрацію в історії США, а з другого - загадто ссикливу, щоб не влазити у наземну війну з Іраном чи серйозно ескалувати.

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
А взагалі доволі смішно, що старі потужні США, на які ти так тірібонькаєш, спочатку злили війну у Кореї, а потім і у В'єтнамі.
Scoffer
Member

Повідомлення

erazel: ↑ 27.09.2026 17:33Ти б ще південну Корею згадав. От де живуть по справжньому люди, обзаздришся
В умовах ворогів по колу вони ще не здохли. Цей факт сам по собі вже видатне досягнення. Не кажучи вже про розвинену промисловість. Старіння населення проблема, але повторюсь що ця проблема вирішується автоматизацією і роботизацією, що їхня індустрія може осилити. Принаймні потенційно. Мігранти проблему не вирішують, а тільки створюють її, що вже доведено на практиці.

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
waryag: ↑ 27.09.2026 19:47А взагалі доволі смішно, що старі потужні США, на які ти так тірібонькаєш, спочатку злили війну у Кореї, а потім і у В'єтнамі.
В кореї закидали трупами, як це завжди практикують комуняки і їхні нащадки, а у в'єтнамі якраз злились через прояв демократії на батьківщині. Чисто в військовому плані у них не все погано було. А я давно кажу що демократія до добра не доводить.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

waryag: ↑ 27.09.2026 19:47 Бо маємо, з одного боку, найменш компетентну адміністрацію в історії США, а з другого - загадто ссикливу, щоб не влазити у наземну війну з Іраном чи серйозно ескалувати.

А взагалі доволі смішно, що старі потужні США, на які ти так тірібонькаєш, спочатку злили війну у Кореї, а потім і у В'єтнамі.
Я просто не понимаю. Почему считают, что Донни - некомпетентен. Если он агент Трамп - то вполне себе компетентен, более того, если он возьмёт в ноябре власть - а потом он будет решать от кого какие дары принимать.
А все те, кто его идиотом считают - не правы.
Shepard1985
Member

Повідомлення

Firebrand: ↑ 26.09.2026 12:23
Shepard1985: ↑ 26.09.2026 11:43Китай вкрав всі технології і сьогодні Китай вже виробляє високотехнологічні продукти, а Європа не виробляє нічого і стала залежною від Китая!
а ты не думал о том, что это как раз результат того, что те самые талантливые люди,просто не работали бы за ту зарплату, которую сейчас платят в Китае? Это все плоды экономического мироустройства.
Це все плоди халатності, недалекоглядності і тупості.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Inqizitor2022: ↑ 27.09.2026 21:35
waryag: ↑ 27.09.2026 19:47 Бо маємо, з одного боку, найменш компетентну адміністрацію в історії США, а з другого - загадто ссикливу, щоб не влазити у наземну війну з Іраном чи серйозно ескалувати.

Я просто не понимаю. Почему считают, что Донни - некомпетентен. Если он агент Трамп - то вполне себе компетентен, более того, если он возьмёт в ноябре власть - а потом он будет решать от кого какие дары принимать.
А все те, кто его идиотом считают - не правы.
Твій Доні візьме у листопаді хіба що за щоку! Мрій і фантазуй далі!
Відповісти