Новини
Останні статті і огляди
DDR5 продовжує дорожчати: ціни в Європі досягли рекордних 544% від торішнього рівня
-
MoNiTeam
Junior
В червні 2025 брав свій набір за 245 євро, зараз 1280..
Який же я радий що зважився вкинути трохи грошів в комп
Який же я радий що зважився вкинути трохи грошів в комп
-
shnok
Member
Ну все друзі, може досить писати хто за що купив? Від цього легше нікому не буде
-
kyon
Member
Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит, построят новые фабрики и будут выпускать больше памяти, либо пузырь лопнет, а может просто изобретут новые технологии позволяющие уменьшить потребности в памяти.
-
Li
Member
Я урвал свой комплект 32гб 6000cl30 (Хайникс А дай) за 3200грн в декабре 2024.
Брал на розетке, с доставкой из Польши.
Минус только в том, что PMIC залочен, выше VDD 1.43в не поднять, но оно и не надо, и так берёт 6400cl30 при 1.39в.
-
Барбарис
Member
Тим часом, виявляється, що чат не сам давав відповіді, а наймані х'юмани переглядали та вирішували який варіант краще; сам чат вкрав конфіденційні дані з кодексаі.
Загалом вся дурня з гальмуванням аі схоже на те, що вони зайшли в глухий кут та хочуть скинути відповідальність, бо далі галюциногени розвиваються лише в бік дурки.
Загалом вся дурня з гальмуванням аі схоже на те, що вони зайшли в глухий кут та хочуть скинути відповідальність, бо далі галюциногени розвиваються лише в бік дурки.
-
NST1983
Member
Socket AM3 виробники ще не додумались поновити у випуску
?
-
big_bang
Member
АХАХАХАХАХАХАkyon: ↑ 17.09.2026 01:17 Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит
щось подібне про крипту писали)))
-
Firebrand
Member
ну , корпорашки стали просто показывать свое настоящее лицо.FirstTDM: ↑ 16.09.2026 12:09но многолетний опыт работы в IT просто кричит - тут что-то не так...
-
Buldozer.
Member
Не, давай как всегда ругать всех и вся как и принято))shnok: ↑ 16.09.2026 23:31 Ну все друзі, може досить писати хто за що купив? Від цього легше нікому не буде
-
Prescott
Member
и пузырь из мамкиных майнеров лопнул, поток карт был просто лютый на всех барахолках
-
Zaelot
Member
-
pelia
Member
Так і сильно про неї не згадують більше, раніше було на кожному кроці "КРИПТА, БЛОКЧЕЙН", зараз майже немаєbig_bang: ↑ 17.09.2026 08:34АХАХАХАХАХАХАkyon: ↑ 17.09.2026 01:17 Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит
![]()
![]()
![]()
щось подібне про крипту писали)))
-
Inqizitor2022
Member
2035 примерно, потом, возможно, все будут сидеть на тонких клиентах и виртмашинах Амазона и платить ежемесячно бабосики друзьям Трампа, для этого всё и затевается, чтобы отобрать у всех локальные вычислительные возможности по-максимуму. Проблема в том, что происходящее - сплав технофашистов, коррупционеров и олигархов, а они от власти в США теперь не уйдут никогда. А раз так - то просто постепенно либо мир привыкнет к новым условиям, либо всё закончится развалом мировой экономики и разводом всех по разным углам.Dilfin: ↑ 16.09.2026 20:13 Давайте будемо прогнозувати, доки буде продовжуватись ця істерія, хто якдумає, до якого року це буде? Бачу у продаванів вже є комплекти ddr4 з роком гарантії від виробника, невже, ніхто не бере?
-
Rucha
Member
Бо біль-менш адекватні люди вже зрозуміли, що воно може не тільки вгору.pelia: ↑ 17.09.2026 10:19Так і сильно про неї не згадують більше, раніше було на кожному кроці "КРИПТА, БЛОКЧЕЙН", зараз майже немає
-
Dilfin
Member
Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...Inqizitor2022: ↑ 17.09.2026 11:482035 примерно, потом, возможно, все будут сидеть на тонких клиентах и виртмашинах Амазона и платить ежемесячно бабосики друзьям Трампа, для этого всё и затевается, чтобы отобрать у всех локальные вычислительные возможности по-максимуму. Проблема в том, что происходящее - сплав технофашистов, коррупционеров и олигархов, а они от власти в США теперь не уйдут никогда. А раз так - то просто постепенно либо мир привыкнет к новым условиям, либо всё закончится развалом мировой экономики и разводом всех по разным углам.Dilfin: ↑ 16.09.2026 20:13 Давайте будемо прогнозувати, доки буде продовжуватись ця істерія, хто якдумає, до якого року це буде? Бачу у продаванів вже є комплекти ddr4 з роком гарантії від виробника, невже, ніхто не бере?
-
dead_rat
Member
Всі стартапи стартапяться з ціллю продатися ФААНГУ.Dilfin: ↑ 27.09.2026 14:32 Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...
От прийшли ж два стартапи: ОпенАІ та Антропік. Краще не стало
-
Dilfin
Member
Про це я також думав, але і інтернет колись розроблявся, як мережа для військових, але зараз інтернетом може користуватись кожен, так і з ші буде, будуть розроблятись стиснені моделі для конкретних задач і будуть запускатись на любому обладнанні. Я реаліст, але хочеться вірити в краще майбутнє.)dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:35Всі стартапи стартапяться з ціллю продатися ФААНГУ.Dilfin: ↑ 27.09.2026 14:32 Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...
От прийшли ж два стартапи: ОпенАІ та Антропік. Краще не стало
-
dead_rat
Member
Dilfin
Так локальні нейронки на сматфонах вже вічність як є. Просто стане ще більше.
Докрутять локальну ллм, щоб можна було повноцінно голосом управляти.
- спойлер
-
Зараз читаю книгу про технофашизм в США.
Раніше я з цього сміявся, але схоже що таки серйозно.
Світові війни добре корелюють з винайденнями нових ЗМІ - радіо і телебачення, і от схоже що Інтернет + АІ таки спонукають на нову спробу перебудувати суспільство під повний контроль.
Востаннє редагувалось 27.09.2026 15:02 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
-
Dilfin
Member
Вони ще не локальні, а обчислення відбуваються на мережевих серверах.dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:56 Dilfin
-
dead_rat
Member
Великі типу ОпенАІ на серверах, малі на телефоні - всі покращувачі фото, відео, дикткюування і тд.Dilfin: ↑ 27.09.2026 15:00Вони ще не локальні, а обчислення відбуваються на мережевих серверах.dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:56 Dilfin