DDR5 продовжує дорожчати: ціни в Європі досягли рекордних 544% від торішнього рівня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MoNiTeam
Junior

Повідомлення

В червні 2025 брав свій набір за 245 євро, зараз 1280..
Який же я радий що зважився вкинути трохи грошів в комп
shnok
Member

Повідомлення

Ну все друзі, може досить писати хто за що купив? Від цього легше нікому не буде
kyon
Member

Повідомлення

Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит, построят новые фабрики и будут выпускать больше памяти, либо пузырь лопнет, а может просто изобретут новые технологии позволяющие уменьшить потребности в памяти.
Li
Member

Повідомлення

proos: ↑ 16.09.2026 13:42 kyon
Я ещё успел купить 32гб 6400 за 6300 грн)
Я урвал свой комплект 32гб 6000cl30 (Хайникс А дай) за 3200грн в декабре 2024. :D
Брал на розетке, с доставкой из Польши.
Минус только в том, что PMIC залочен, выше VDD 1.43в не поднять, но оно и не надо, и так берёт 6400cl30 при 1.39в.
Барбарис
Member

Повідомлення

Тим часом, виявляється, що чат не сам давав відповіді, а наймані х'юмани переглядали та вирішували який варіант краще; сам чат вкрав конфіденційні дані з кодексаі.
Загалом вся дурня з гальмуванням аі схоже на те, що вони зайшли в глухий кут та хочуть скинути відповідальність, бо далі галюциногени розвиваються лише в бік дурки.
NST1983
Member

Повідомлення

Socket AM3 виробники ще не додумались поновити у випуску :insane: ?
big_bang
Member

Повідомлення

kyon: ↑ 17.09.2026 01:17 Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит
АХАХАХАХАХАХА

:laugh: :lol: :facepalm:
щось подібне про крипту писали)))
Firebrand
Member

Повідомлення

FirstTDM: ↑ 16.09.2026 12:09но многолетний опыт работы в IT просто кричит - тут что-то не так...
ну , корпорашки стали просто показывать свое настоящее лицо.
Buldozer.
Member

Повідомлення

shnok: ↑ 16.09.2026 23:31 Ну все друзі, може досить писати хто за що купив? Від цього легше нікому не буде
Не, давай как всегда ругать всех и вся как и принято))
Prescott
Member

Повідомлення

big_bang: ↑ 17.09.2026 08:34АХАХАХАХАХАХА

и пузырь из мамкиных майнеров лопнул, поток карт был просто лютый на всех барахолках
Zaelot
Member

Повідомлення

а можна було і так)), потім продав за 12 та за 16 купив профільну :super: це тупо свезло мені
Вкладення
Знімок екрана 2026-09-17 101321.png
pelia
Member

Повідомлення

big_bang: ↑ 17.09.2026 08:34
kyon: ↑ 17.09.2026 01:17 Я думаю года через 3 уже никто эту клоунаду с ИИ не вспомнит
АХАХАХАХАХАХА

Так і сильно про неї не згадують більше, раніше було на кожному кроці "КРИПТА, БЛОКЧЕЙН", зараз майже немає
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Dilfin: ↑ 16.09.2026 20:13 Давайте будемо прогнозувати, доки буде продовжуватись ця істерія, хто якдумає, до якого року це буде? Бачу у продаванів вже є комплекти ddr4 з роком гарантії від виробника, невже, ніхто не бере?
2035 примерно, потом, возможно, все будут сидеть на тонких клиентах и виртмашинах Амазона и платить ежемесячно бабосики друзьям Трампа, для этого всё и затевается, чтобы отобрать у всех локальные вычислительные возможности по-максимуму. Проблема в том, что происходящее - сплав технофашистов, коррупционеров и олигархов, а они от власти в США теперь не уйдут никогда. А раз так - то просто постепенно либо мир привыкнет к новым условиям, либо всё закончится развалом мировой экономики и разводом всех по разным углам.
Rucha
Member

Повідомлення

pelia: ↑ 17.09.2026 10:19
big_bang: ↑ 17.09.2026 08:34

АХАХАХАХАХАХА

Так і сильно про неї не згадують більше, раніше було на кожному кроці "КРИПТА, БЛОКЧЕЙН", зараз майже немає
Бо біль-менш адекватні люди вже зрозуміли, що воно може не тільки вгору.
Dilfin
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: ↑ 17.09.2026 11:48
Dilfin: ↑ 16.09.2026 20:13 Давайте будемо прогнозувати, доки буде продовжуватись ця істерія, хто якдумає, до якого року це буде? Бачу у продаванів вже є комплекти ddr4 з роком гарантії від виробника, невже, ніхто не бере?
2035 примерно, потом, возможно, все будут сидеть на тонких клиентах и виртмашинах Амазона и платить ежемесячно бабосики друзьям Трампа, для этого всё и затевается, чтобы отобрать у всех локальные вычислительные возможности по-максимуму. Проблема в том, что происходящее - сплав технофашистов, коррупционеров и олигархов, а они от власти в США теперь не уйдут никогда. А раз так - то просто постепенно либо мир привыкнет к новым условиям, либо всё закончится развалом мировой экономики и разводом всех по разным углам.
Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...
dead_rat
Member

Повідомлення

Dilfin: ↑ 27.09.2026 14:32 Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...
Всі стартапи стартапяться з ціллю продатися ФААНГУ.
От прийшли ж два стартапи: ОпенАІ та Антропік. Краще не стало
Dilfin
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:35
Dilfin: ↑ 27.09.2026 14:32 Також такі думки виникали, одна надія на якісь революційні стартапи, які кардинально змінять обчислення ші...
Всі стартапи стартапяться з ціллю продатися ФААНГУ.
От прийшли ж два стартапи: ОпенАІ та Антропік. Краще не стало
Про це я також думав, але і інтернет колись розроблявся, як мережа для військових, але зараз інтернетом може користуватись кожен, так і з ші буде, будуть розроблятись стиснені моделі для конкретних задач і будуть запускатись на любому обладнанні. Я реаліст, але хочеться вірити в краще майбутнє.)
dead_rat
Member

Повідомлення

Dilfin
Так локальні нейронки на сматфонах вже вічність як є. Просто стане ще більше.
Докрутять локальну ллм, щоб можна було повноцінно голосом управляти.
спойлер
Зараз читаю книгу про технофашизм в США.
Раніше я з цього сміявся, але схоже що таки серйозно.

Світові війни добре корелюють з винайденнями нових ЗМІ - радіо і телебачення, і от схоже що Інтернет + АІ таки спонукають на нову спробу перебудувати суспільство під повний контроль.
Востаннє редагувалось 27.09.2026 15:02 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Dilfin
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:56 Dilfin
Вони ще не локальні, а обчислення відбуваються на мережевих серверах.
dead_rat
Member

Повідомлення

Dilfin: ↑ 27.09.2026 15:00
dead_rat: ↑ 27.09.2026 14:56 Dilfin
Вони ще не локальні, а обчислення відбуваються на мережевих серверах.
Великі типу ОпенАІ на серверах, малі на телефоні - всі покращувачі фото, відео, дикткюування і тд.
Відповісти