Огляд «платинового» блоку живлення ASUS TUF Gaming 850W Platinum із підтримкою відеокарт PCIe 5.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

MessiaH: ↑ 26.09.2026 15:27Это блок кусок барахла и неактуален для мощных систем
Он не рассчитан на мощные системы. Изначально. У него есть своя ниша потребителей, которые не имеют железа под киловатт потребления.
erkins007
Member

Повідомлення

0kie: ↑ 26.09.2026 19:53У него есть своя ниша потребителей, которые не имеют железа под киловатт потребления.
По такой цене у него ниша может быть только одна "взяли первый попавшийся"
Dilfin
Member

Повідомлення

erkins007: ↑ 25.09.2026 13:19 Предлагаю обсудить Огляд «платинового» блоку живлення ASUS TUF Gaming 850W Platinum із підтримкою відеокарт PCIe 5.1

Сам блок то может быть и качественный. Но вот цена 9к для 850 тафа это явный перебор.

За 10к можно взять киловатный стрикс, который и сам будет получше и мощности даже на 5090 хватит и в комплекте даже рог еквалайзер будет. Разница по хотлайну в тысячу при такой разнице в качестве это просто несерьезно

https://www.overclockers.ua/power/asus- ... aming/amp/
Дивно, справді є такі пропозиції, але зараз напевно стрікс миттю подорожчає, тисячі на 2-4.)

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
MessiaH: ↑ 25.09.2026 14:51 Вот на таких всратых блоках и горят видяшки
Ви дивились які там комплектуючі? Чим він всратий? 10 років гарантії не дають на погані комплектуючі, звичайно ціна бісить, хотілось щоб він 6к коштував, але час зараз такий, кожен продаван хоче наварити ×2 мінімум від адекватної ціни.
Vladys77
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 26.09.2026 01:08
Vladys77: ↑ 25.09.2026 20:09 Якось не логічно платиновий блок робити на 850 Вт. БП не кожен рік купують, а раз і на багато років. А 850 то вистачає, але на майбутнє запасу немає.
З якого це дива? Абсолютна більшість оновлює залізо на той же рівень що й попереднє. Якщо це буюджетні збірки, або середні то споживання завжди + - однакове. Я точно знаю що 90 серії відеокарти у мене ніколи не буде. Нащо мені пхати 2 кіловати чи навіть кіловат, якщо в мене все життя сетапи ніколи не споживали більше 400 ват? :dontknow: свого 750 ватника я взагалі ніколи не чув, бо для нього це лайтове навантаження у іграх 350 ватт переварювати. БП це не той компонент котрий варто брати на виріст. Якщо є можливість більше грошей на нього виділити, то їх раціональніше витратити на блок з більш надійних компонентів, чим на надмірний запас по потужності. А надмірний як на мене - це все що вище половини його номіналу
Там навантаження трохи не так рахується. Якщо там 850 Вт, то це не значить, що треба паспортне споживання комплектуючих просто просумувати щоб було до 850. Там має бути запас відсотків 30.

І я ніде не писав, що краще неякісний, але потужніший.

Так само споживання карт однієї серії постійно зростає.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
yariksom: ↑ 26.09.2026 11:01
Vladys77: ↑ 25.09.2026 20:09Якось не логічно платиновий блок робити на 850 Вт. БП не кожен рік купують, а раз і на багато років. А 850 то вистачає, але на майбутнє запасу немає.
Особисто я за те, щоб споживання не росло по експоненті як зараз, я просто не куплю карти, яка жере кіловат.
Можливо думка зміниться в майбутньому. :rotate:
Я теж проти росту споживання. Але це вирішую не я. І споживання росте.

Для карти на 1 кВт споживання треба БП на 1,5-2 кВт. Для двох 5090 треба вде 2 кВт БП.

Я не збираюсь брати дві 5090 за ціною нормального авто :D . Але споживання відеокарт і простіших серій зростає.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
MessiaH: ↑ 26.09.2026 15:27
Vladys77: ↑ 25.09.2026 20:09 Якось не логічно платиновий блок робити на 850 Вт. БП не кожен рік купують, а раз і на багато років. А 850 то вистачає, але на майбутнє запасу немає.
Для чего хватает 800 ватт если одна 5090 может 600 ватт давать? Проц типа 9950x3d2 где-то 240 ватт хватает. Это блок кусок барахла и неактуален для мощных систем
Я про це і писав. Без урахування навіть 5090.
Dilfin
Member

Повідомлення

Vladys77: ↑ 27.09.2026 14:59

З якого це дива? Абсолютна більшість оновлює залізо на той же рівень що й попереднє. Якщо це буюджетні збірки, або середні то споживання завжди + - однакове. Я точно знаю що 90 серії відеокарти у мене ніколи не буде. Нащо мені пхати 2 кіловати чи навіть кіловат, якщо в мене все життя сетапи ніколи не споживали більше 400 ват? :dontknow: свого 750 ватника я взагалі ніколи не чув, бо для нього це лайтове навантаження у іграх 350 ватт переварювати. БП це не той компонент котрий варто брати на виріст. Якщо є можливість більше грошей на нього виділити, то їх раціональніше витратити на блок з більш надійних компонентів, чим на надмірний запас по потужності. А надмірний як на мене - це все що вище половини його номіналу
Там навантаження трохи не так рахується. Якщо там 850 Вт, то це не значить, що треба паспортне споживання комплектуючих просто просумувати щоб було до 850. Там має бути запас відсотків 30.

В мене "золотий" блок від української фірми працював рік при повному навантаженні, а в цілому вже 5 років трудиться в різних компютерах, так, запас потрібен, щоб блок не прауєцював на повну потужність 24/7 менше грівся, але якщо японські комплектуючі, то грітись сильно не будуть, ну звичайно, що якийсь "ксас" на повну потужність спалахне і погасне.)
Afit
Member

Повідомлення

Vladys77: ↑ 27.09.2026 15:04

По перше де я щось рахував не так? В мене блок на 750 ват. В темі 850 ват. Я заперечував про те що більше й не треба, для середніх збірок. Умовні: 5070 250ват + r7 7700 90ват + все інше хай 50. Виходе повний можливий максимум 400. 850 - Це більше ніж половина запасу по потужності. Навіть якщо на 200ват більше буде в майбутньому щось то все одно 30% запас ще буде.
По друге за 10 років та ж 70 лінійка стала споживати на 50-70 ват більше. При чому ця цифра або така, або менша від покоління до покоління.
По третє ті хто збирає початкову-середню збірку завжди рахує бюджет. Купувати з вашою рекомендацією "на виріст кіловат+" просто не реально, не поступившись при цьому якістью при всих рівних з менш потужним БП. Тримати ту ж марку, з більшою потужністю - це просто спалити бюджет, без будь якої користі
STARL1GHT
Member

Повідомлення

ODM: Geat Wall
LLC \ SR \ DC-DC
Vladys77
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 27.09.2026 17:00
Vladys77: ↑ 27.09.2026 15:04

По перше де я щось рахував не так? В мене блок на 750 ват. В темі 850 ват. Я заперечував про те що більше й не треба, для середніх збірок. Умовні: 5070 250ват + r7 7700 90ват + все інше хай 50. Виходе повний можливий максимум 400. 850 - Це більше ніж половина запасу по потужності. Навіть якщо на 200ват більше буде в майбутньому щось то все одно 30% запас ще буде.
По друге за 10 років та ж 70 лінійка стала споживати на 50-70 ват більше. При чому ця цифра або така, або менша від покоління до покоління.
По третє ті хто збирає початкову-середню збірку завжди рахує бюджет. Купувати з вашою рекомендацією "на виріст кіловат+" просто не реально, не поступившись при цьому якістью при всих рівних з менш потужним БП. Тримати ту ж марку, з більшою потужністю - це просто спалити бюджет, без будь якої користі
Воно то все так. Але платиновый Asus TUF Gaming на 850 Вт - це не про бюджетні збірки.

Тобто Asus випускає супер дорогий БП... для бюджетних збірок?
Afit
Member

Повідомлення

Vladys77: ↑ 27.09.2026 22:42
Afit: ↑ 27.09.2026 17:00
Воно то все так. Але платиновый Asus TUF Gaming на 850 Вт - це не про бюджетні збірки.

До чого тут взагалі бренд? Ми обговорюємо доцільність надмірної потужності.
angry_machine
Member

Повідомлення

SeaSonic Focus GX-1000 ATX 3.1 10к 10 років гарантії що заважае придбати )
daesz
Member

Повідомлення

9.5к за іліт(с) - це зашквар ще той.
Vladys77
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 27.09.2026 23:25
Vladys77: ↑ 27.09.2026 22:42

До чого тут взагалі бренд? Ми обговорюємо доцільність надмірної потужності.
Якраз ні. Ми розглядаємо премиальний БП Asus з потужністю для середньо бюджетних ПК майбутнього. А в нього гарантія 8 років. Тобто ви ним маєте користуватись в перспективі від восьми років.
Для бюджетного ПК такий не куплять, бо дорого. Для топового ПК такий не куплять, бо немає запасу на майбутні 8 років.
waryag
Member

Повідомлення

yariksom: ↑ 25.09.2026 13:21 Дожилися до того, що в платинових блоках тайванські конденсатори, що дальше?
Все більше переконуюся, що у суперквітки зараз дуже мало конкурентів по ціні та якості і конденсатори в неї на подібних блоках Nippon Chemi-Con.
Ті, хто бездумно бере БЖ по бренду, повинні платити!
Відповісти