Розробники ARC Raiders показали нову мапу та інший контент із великого оновлення The Frozen Trail

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Agoris
Member

Повідомлення

О, пве я би спробував. Арк гарна і оптимізована гра. Але екстракшн режим часто виснажує, хочеться чогось чілового.
mycolaevich
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 24.09.2026 23:52 Навіть якщо це так, я грав в цю гру протягом всього її хайпу. Навіть пострелізна підтримка в них була жахлива. Балансні правки, багфікси і тому подібне ну дуууже довго фіксилися, на це всі жалілися.
А чому перестали якщо не секрет? Бо я вважаю для рядового гравця особливих проблем з балансом або багами не було. Але я б відмітив навіть не відсутність фіксів, а небажання Ембарк взяти яйця в кулак і тупо банхаммером душити любителів експлойтів.

Щодо ПВЕ, я не думаю що там люди затримаються. Я особисто дропнув гру десь за півтора місяці після релізу, коли 90% інтеракцій з іншими гравцями - це стрільба на місці навіть без спроби комунікації та пацюки по кущах навколо виходів. Але тим не менше я вважаю що правильним шляхом було б не ПВЕ, а різні системи які б балансували кількість союзних/ворожих інтеракцій з іншими гравцями.
karokum
Member

Повідомлення

mycolaevich
Про яйця в кулак згоден. Але як я вже казав, вони гралися в хороших розробників і в них була якась своя шкала наскільки ти поганий, скільки ти разів юзав експлойт і відповідно цього тобі або видавали бан або ні. Те саме з читерами - перший бан за софт на місяць, потім на три і аж потім пермач (можу помилятися в цифрах, але пермачі не видавали одразу). Фікси експлойтів це взагалі окрема тема, я бачив профілі які в ніку мали назву експлойту (щось в дусі "руфер <назва карти>"), і які його абюзили протягом місяців після того як Ембарки казали що його пофіксили (я зараз про вилізти за текстури і вбивати через стіни). Тобто профілі з десятками\сотнями репортів не банилися.

Там була і є такого роду система. Вона рахувала наскільки ти залучений в PvP за останні умовно 10 матчів і підбирала тобі гравців зі схожими показниками. Але працювала вона максимально тупо, бо вона рахувала просто кількість нанесеної шкоди гравцям. Тобто ти міг завантажуватися на фрі лоадауті в матчі, вмирати не роблячи нічого, і після 10 матчів ти в фул френдлі лобі. (Що теж свого роду ламало ігровий цикл, бо навіть ті хто хотів PvPшитись використовували цей лаз щоб спокійно в френдлі лобі нафармити ресурси, і після йти повністю запакованими в PvP)
А для пересічних гравців, яких там 90%+, все виглядало ось так - грає він в своєму більш мирному стилі, знаходився рандом який хотів пострілятися, стріляв в тебе, ти захищався - як результат системою ви +- одинаково вважалися любителями пострілятися і наступний матч тебе знову грузило до таких же. І так по колу. Звісно мало кому до душі такий ігровий досвід. Тут я абсолютно солідарний з tornadox, доля такого геймплею, як і всіх екстракшенів - вмирати або жити за рахунок малої кількості фанатів

Я просто думаю що в них мали бути всі метрики щоб бачити хто грає в їх гру, в якому стилі, як довго той чи інший стиль залучає гравця і тп. І я не пам'ятаю щоб приймалися якісь рішення які би підтримували\затримували пересічного гравця (яких повальна більшість). Натомість вони викатили таку фічу як соло проти тріо матчмекійнг, бо, бачте, один чи два стрімера робили на цьому контент - створювали три акаунти, додавали всіх в паті, а грали лиш з одного. Скільки не стрімерів користувалися цією фічею? А хтось в студії ж подумав що це важливіше за будь що інше :facepalm:

Відправлено через 21 хвилину 33 секунди:
До питання чому перестали грати - вже вкотре кажу - в грі немає контенту. Гра ніяк не розвивалася. Ніяк не еволюціонувала. Ніяк не наповнювалася. Ніяк не змінювалася під потреби гравців. Всі оновлення які вони випускали регулярні - це одне і те саме під іншою вивіскою (як, до речі, і майбутнє велике оновлення - зброя, вороги, мапа). Нічого нового. Їх менші оновлення, типу як сезонні - це в дусі збирай мотлох щоб отримати якусь мінорну косметику. Жодної варіативності. Одне і те саме, лиш іконка мотлоху змінювалася.
Єдині геймплейні "новинки" які вони додали за рік - це а) прийди до ящика, починай зламувати, перебий роботів що прилетять його захищати і забери лут (ого, ніколи ніде таке не бачив, це ж мабуть скільки ресурсів і часу пішло таке придумати і реалізувати). б) на останній доданій мапі дали детектори і змогу шукати закопаний лут по мапі. Так в кожному матчі всі тільки цим і займалися. З точки зору реалізації це ж копійчані активності. Таке має регулярно виходити.

Звісно, тейк про те що вони могли не ставити на Арк, що вони вже заробили на ньому грошей і нема сенсу комітитися має сенс і право на життя. Але якщо останні чутки про збільшення команди підтримки правда, я вважаю що корінь всіх проблем в поганому менеджменті (як завжди менеджери у всьому винні :D) і повільній реакції зі сторони студії.
mycolaevich
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 26.09.2026 12:04 Там була і є такого роду система.
Я про неї чув, але вона фундаментально інша від моєї ідеї. Ідея не в тому щоб сортувати гравців, а в тому щоб різними системами регулювати їх "агресивність", наприклад: сильно підвищувати агресивність і кількість арків біля виходів, щоб вийти соло було важко а сидіти кемпити вихід - взагалі нереально. Десь проскакували ідеї додати систему репутації, що не убезпечує від перестрілки, але хоча б дає ідею що оцьому "i am friendly" довіряти не можна, а особливо кровожерні гравці об'являються в розшук чим по-суті малюють мішень собі на лобі. Можлива система де тобі ПОСТІЙНО потрібно тягати РІЗНІ ресурси для крафту також допомогла б. На початках, поки всі качались, люди не дуже хотіли воювати з іншими бо ризик високий а ймовірність що в іншого гравця будуть саме ті деталі що потрібні тобі досить низька. Коротше, варіанти є, було б бажання.

Щодо дій студії, є в мене одна теорія: Зайду здалеку - мені якщо чесно вже остогидли дискусії на тему "гра мертва (при 50к онлайну, ага) розробники ідіоти", деякі особливі пацієнти у всяких твітерах застосовують цю логіку навіть до синглплеєр ігор. Як я писав вище, я вважаю що "втримати" онлайн сьогодні - завдання близьке до неможливого. І перші декілька місяців задовільняти бажання "аудиторії" - таке собі заняття. По-перше, я авансом можу сказати за будь-яку гру, бажання буде одне - більше контенту, по-друге цих гравців контент не втримає. Це той самий "хайп" коли в гру залітає купа задротів на чолі зі стримерами, вони за місяць награють 200+годин, пилососять все і починають нити стандартну пісеньку "мало контЄнту". Я вважаю що грав досить активно, награв за півтора місяці ~65 годин і не бачив напевно навіть половини. А дропнув бо взагалі перестав зустрічати дружніх рейдерів, особливо дратували вбивства на виходах.
Так от теорія: може Ембарк хочуть повторити шлях The Finals? Ми не витрачаємо жодних ресурсів на спроби втриматись за "Хайп", чекаємо поки він вивітриться а в грі залишаться невелика, але лояльна, "кор" аудиторія, і вже для цієї аудиторії ми організовуємо "підтримку".
karokum
Member

Повідомлення

mycolaevich
Знову ж повернуся до тейку про не вистачило сміливості експериментувати. Їм нічого не заважало ввести PvE only режим ще тоді. Економіка? В Арку її немає, бо немає ніякого внутрішнього ринку + вічні дюп експлойти + абуз через мм в френдлі лобі + відсутність енд гейму як такого. Так саме як і інші описані вами варіанти балансувати\урізноманітнювати ігровий процес. І дураку ясно що прямолінійний екстракшен зі всіма його дратівливими факторами широкій авдиторії не всрався.

Так, 30-50к це не мертва гра. Тут я говорю лиш в контексті динаміки, так як в Арку вона негативна. Це лиш припущення що таким темпом вона буде вмирати. І абсолютно згоден що для задротів в гру які награють сотні годин за місяць контенту не вистачить ні в якій грі. Про відсутність контенту я уже говорю через призму майже року життя проєкту. Мені контенту вистачило на майже 500 годин - я грав і в змішаних лобі, і в дружніх, і в пвп як соло так і паті. Я з гри вижав все що тільки можна. Закинув я її в момент коли настав четвертий вайп. Перші два я з великим задоволенням збирав гріндив. Третій, який був абсолютно такий же як перші два, я зробив за тижня два просто залетівши в гру після довгої павзи. На четвертий у мене уже бажання не знайшлося. Бо для мене у гру не завезли нічого нового. Ніяким чином не змінили ігровий цикл. Повторювати одне і те ж вчетверте я не хотів
Щодо ідеї про кор авдиторію звучить як цілком собі варіант. Лиш про хайп зазначу, що Ембарки заносили топовим англомовним стрімерам мабуть дуже багато грошей, бо банери висіли на стрімах регулярно (навіть не дивлячись на те що вони і без банерів грали в гру уйму часу)
В цілому мені ваше припущення що "грошей і так заробили - не будемо на гарячу голову кидатися" звучить найбільш ймовірно і в купі з моїм припущенням про те що вони трохи слоупоки ось і маємо те що маємо. Що ж, гра своє звісно вже відхайпувала, лиш трохи прикро за неї, адже помимо шаленого успіху на початку, я гадаю у них був шанс тримати певну планку підтримки краще, і як результат затримати більше гравців. Бо кістяк гри дуже солідний, створена, як то кажуть, з душею
Unsecond
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 24.09.2026 17:35в платну гру добавляють платний батл пас?
А в том же бф или код этого нет? С подключением :laugh:
Это практикуется уже не первый год :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

Unsecond: ↑ 27.09.2026 13:11А в том же бф или код этого нет? С подключением :laugh:
Это практикуется уже не первый год :rotate:
Ага, тобто з виходом оновлення The Frozen Trail в ARC Raiders можна буде спробувати безкоштовно?
Unsecond
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 27.09.2026 16:46можна буде спробувати безкоштовно?
бесплатно что?
mgerchik
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 26.09.2026 12:04знаходився рандом який хотів пострілятися, стріляв в тебе, ти захищався - як результат системою ви +- одинаково вважалися любителями пострілятися і наступний матч тебе знову грузило до таких же.
здається це таки було перероблено, і вже враховувалось хто зробив перший постріл. якщо ти лише захищався від агресії, то твій "рейтинг" не так сильно мінусило
karokum
Member

Повідомлення

mgerchik
Та, але це було введено відносно недавно. Протягом основного хайпу система працювала по старому принципу. Тим не менш, я вважаю це не те що сильно допоможе грі, адже людина яка не хоче пвп уже буде стресувати від самого факту нападу на неї
mgerchik
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 27.09.2026 20:20людина яка не хоче пвп
та людина має усвідомлювати, що вона грає в першу чергу у пвп гру, а вже потім пве режим, френдлі лоббі та ін.
ну, зараз оно розділять пве та пвп, і подивимось що з цього вийде
tornadox
Member

Повідомлення

Unsecond: ↑ 27.09.2026 19:07 бесплатно что?
Бесплатно попробовать игру. Остальное, надеюсь, уже можно не разжёвывать.
Відповісти