Розробники ARC Raiders показали нову мапу та інший контент із великого оновлення The Frozen Trail

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

karokum
Member

Повідомлення

Хаха, надія помирає останньою - і ось її смерть. Розробники відірвані від реальності (як у більшості студій нині). Вони нічого за пів року не зрозуміли і не зробили. Все те саме що було в малих оновленнях, тепер у великому - зброя, роботи і карта. Це не працювало на початку з точки зору утримання гравця - тимпаче зараз не запрацює. Як і ходили чутки - над грою зараз працює купка людей, нема кому робити новий контент
Студія просто свідомо хоронить свою гру яка мала шалений успіх, ось це мені не зрозуміло
Afit
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 24.09.2026 14:42 Хаха, надія помирає останньою - і ось її смерть. Розробники відірвані від реальності (як у більшості студій нині). Вони нічого за пів року не зрозуміли і не зробили. Все те саме що було в малих оновленнях, тепер у великому - зброя, роботи і карта. Це не працювало на початку з точки зору утримання гравця - тимпаче зараз не запрацює. Як і ходили чутки - над грою зараз працює купка людей, нема кому робити новий контент
Студія просто свідомо хоронить свою гру яка мала шалений успіх, ось це мені не зрозуміло
А які зміни їй необхідні?
yariksom
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 24.09.2026 15:37А які зміни їй необхідні?
Мабуть маються на увазі якісь нові події, може щось з сюжетом звязане (хоча як такий він відсутній), може якісь нові завдання.
tablestikus
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 24.09.2026 14:42 Хаха, надія помирає останньою - і ось її смерть. Розробники відірвані від реальності (як у більшості студій нині). Вони нічого за пів року не зрозуміли і не зробили. Все те саме що було в малих оновленнях, тепер у великому - зброя, роботи і карта. Це не працювало на початку з точки зору утримання гравця - тимпаче зараз не запрацює. Як і ходили чутки - над грою зараз працює купка людей, нема кому робити новий контент
Вони зробили рівно те, про що заявляли. Якщо ти хотів щось інше і тепер негодуєш - це твої проблеми.
mycolaevich
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 24.09.2026 15:37 А які зміни їй необхідні?
Якщо судити по коментах під відео - серйозніше зайнятись чітерами.

Але глобально ніякі зміни не повернуть релізного онлайну (навіть половини), це нинішні реалії і схоже що Ембарк з ними змирились: заробили грошей>почали робити щось нове.
Гру будуть потрохи підтримувати поки вона прибуткова.
karokum
Member

Повідомлення

tablestikus: ↑ 24.09.2026 15:56 Вони зробили рівно те, про що заявляли. Якщо ти хотів щось інше і тепер негодуєш - це твої проблеми.
Обов'язково тримай в курсі що чиї проблеми, це справді важливо :popcorn:
Grava
Member

Повідомлення

tablestikus: ↑ 24.09.2026 15:56Вони зробили рівно те, про що заявляли
А можливо потрібно було робити те що гравцям потрібно :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

Зміниться система прогресу та нагород. Після виходу оновлення в ARC Raiders впровадять систему Reward Pass. Гравці отримуватимуть різні нагороди на безплатному рівні доступу The Free Pass та в преміум-режимі The Premium Pass. У другому випадку користувачі отримають більше косметичних елементів та візуальних деталей. Одночасно з запуском оновлення у продаж надійде набір DLC Collector Set.
Хто в темі підкажіть, в платну гру добавляють платний батл пас?
Схоже компанія вирішила максимально видоїти решту грошей з активних гравців і робити нову.
Могли б зробити гру "безплатною" а власникам дати батл пас в подарок, як це зробили в PUBG.
mycolaevich: ↑ 24.09.2026 17:03Якщо судити по коментах під відео - серйозніше зайнятись чітерами.
Вирішити проблему читингу, це не намалювати з десяток модельок в UE5.
tablestikus
Member

Повідомлення

Grava: ↑ 24.09.2026 17:27
tablestikus: ↑ 24.09.2026 15:56Вони зробили рівно те, про що заявляли
А можливо потрібно було робити те що гравцям потрібно :rotate:
Та наче більшість все влаштовувало, багато пограло і пішли в наступні проекти грати
karokum
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 24.09.2026 17:35 Хто в темі підкажіть, в платну гру добавляють платний батл пас?
Схоже компанія вирішила максимально видоїти решту грошей з активних гравців і робити нову.
Треба було з початку релізу, але вони гралися в хороших розробників. Треба було доїти щоб мати гроші на якісну підтримку гри, може би тоді їх казки про "10 років підтримки" були би правдою. В цьому і суть лайв сервіс ігор.
Там і так платні скіни були з дня релізу, як за реальні гроші так і за валюту внутрішню
tornadox: ↑ 24.09.2026 17:35 Могли б зробити гру "безплатною" а власникам дати батл пас в подарок, як це зробили в PUBG.
Ідея наче непогана, але в неї є один серйозний недолік - ще більше читерів. З ними і зараз біда, а буде ще гірше (як в згаданому PUBG)
tornadox
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 24.09.2026 17:47 Ідея наче непогана, але в неї є один серйозний недолік - ще більше читерів. З ними і зараз біда, а буде ще гірше (як в згаданому PUBG)
Ну можна ж вставляти палки в колеса, 3-х факторною авторизацію: смс, імейл, аутентифікатор. Як COD і Apex роблять.
В пабгу і справді погано з чітерами, але вони хоча би публікують звіти по бан хвилям. Я скачав поностальгувати, але сказати чи skill issue чи чітери важко, бо механіки зовсім інші в порівнянні з тим же BF6, COD, Apex.
karokum
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 24.09.2026 15:37 А які зміни їй необхідні?
Уже пізно, але - їм треба було додавати контенту. Ось в них був один єдиний "рейд бос" з пазлом на релізі, вони потім додали ще одного (очевидно заготованого до релізу, як і все що вийшло в перші 3 місяці).
Треба було додавати ще якісь данжі, квести, челенджі, рейди, боси, режими і тд. Ігрова індустрія вже придумала все до них - просто бери і натягуй на свою гру. Випускай це не раз на місяць, а нехай раз на 3 місяця. Арк аркадна пісочниця. Там не потрібна геймплейна глибина, просто дай простір людям де вони самі можуть себе розважити. Арк це хоч і екстракшен, але ж в першу чергу це була гра про фан і взаємодію з людьми. Може хто не в курсі, але основний шлях піару гри це були стріми і стрімери. Весь хайп робили якраз більше вони, а не сама гра як така. І ось так вийшло що в грі контент закінчився швидше ніж інтерес до неї, бо я чув десятки разів як стрімери на питання "Де Арк" відповідали "Нема бо в грі немає що робити". Звісно хайп не може бути вічним, але Арк мав свою регулярну аудиторію, якби вони не давали їй охолонути як зараз, я думаю велика кількість гравців би залітала на "сезонні" оновлення пару тижнів поексплорити новий контент. Прикрути на кожен сезон монетизацію і ось тобі лайв сервіс який тебе годує. В них ж так Файналс працює, і мабуть успішно раз на Арк гроші знайшлися, а сама гра не закрилася не маючи рекордних онлайнів
Я про це писав вже в двох дискусіях на цьому форумі - і що вони анонсували в майбутньому оновленні? Правильно, на новій мапі нова PvPvE активність. Щось складніше ніж просто прийди в точку А, вбий всіх і забери лут.

Таке враження що Ембарків такий шалений неочікуваний успіх настільки задурманив, що вони не встигли отямитися, як поїзд вже поїхав

Cьогодні посьорчив що там нового пишуть про Арк і Ембарків, то ходять чутки що вони лиш недавно збільшили команду яка працює над Арк вдвічі (з 60 до 120 людей), що ще раз підтверджує озвучені здогадки
mycolaevich
Member

Повідомлення

karokum: ↑ 24.09.2026 17:47 Треба було доїти щоб мати гроші на якісну підтримку гри
Грошей вони заробили достатньо.
karokum: ↑ 24.09.2026 18:52 Треба було додавати ще якісь данжі, квести, челенджі, рейди, боси, режими і тд. Ігрова індустрія вже придумала все до них - просто бери і натягуй на свою гру.
І скільки нових ігор по такій моделі "вижили"? Остання гра яка змогла зібрати аудиторію і тримати великий (>100тис.) онлайн - АПЕКС. Ще є Марвел Райвалс, але я її не рахую бо вважаю що вона не збирала нову аудиторію, а підібрала тих хто відвалився з Овервотч. Всі решта або вмирають повноцінно, або через рік онлайн стабілізується на 20-50тис.
Люди або сидять в умовних дотах/кс/лігах і т.д., а ті хто пробує щось нове роблять це постійно, тобто вони просто підуть коли з'явиться щось новіше.
Думаю ембарк змирились з тим що люди розбіжаться anyway і не стали комітитись в контентний конвеєр в надії що онлайн триматиметься.
Крім того екстракшн - все ще дуже нішевий жанр, в таке багато людей не гратимуть: там багато "подразнюючих" факторів навіть якщо НЕ рахувати чіти.
karokum
Member

Повідомлення

mycolaevich
Та просто не було ігор які збирали таку аудиторію і які тримали онлайн сотні тисяч місяцями (не тижнями). Арк міг такою стати я думаю. Комітитися повністю ні, але робити гідну підтримку - так. Якщо чутки правдиві - вони це зараз і хочуть зробити, збільшивши штат працівників які працюють над грою. І це лиш в стімі ми цифри бачили, на інших платформах я думаю онлайн теж був солідний. Для чого їм втрачати таку дійну корову? Це ж бізнес в першу чергу. Вони ж не розпустили працівників, вони почали робити щось нове. Який сенс робити щось нове з невідомим майбутнім коли в тебе тут і зараз вже є успішний продукт? Всі компанії останнім часом тільки і мріють запустити свій сервіс в який будуть грати і з якого можна буде тягнути гроші постійно. Можливо вони просто не повірили, все може бути. Це вже не має значення, результат вже є.

Навіть якщо це так, я грав в цю гру протягом всього її хайпу. Навіть пострелізна підтримка в них була жахлива. Балансні правки, багфікси і тому подібне ну дуууже довго фіксилися, на це всі жалілися. При тому продовжували грати. Тому я думаю це була якась системна проблема всередині компанії
Відповісти