Новини
Останні статті і огляди
Чутки: AMD представить свою відповідь на DLSS 5 у наступному поколінні GPU Radeon
-
пирожок с малиной
Member
видел я этот длсс5 выглядит как просто полупрозрачный фильтр из опарышей ну и цирк, на фоне него хеирворкс физикс и тд даже начинает смотрется адекватно
-
Nekros
Member
ось на прикладi останньоi мафii у волоссi sub surface scattering пiсля вмикання DLSS5.bombeybox: ↑ 17.09.2026 09:24Все що актуальна версія DLSS5 домальовує - трішки АО там де треба і не треба.Nekros: ↑ 16.09.2026 23:24В першу чергу подивіться на волосся персонажів при включеному DLSS5, він домальовує SSS
- спойлер
I цей скатерiнг багато жере ресурсiв особливо з трасуванням шляху, але майже не жере при генерацii
-
bombeybox
Member
Я б сказав, що це не SSS, це img2img фільтр, який нагенерував щоб виглядало прийнятно. А сам об'єкт генерації ніяк не реагує на рух камери і не змінюється в динаміці в залежності від місцезнаходження інших джерел світла, як це зазвичай відбувається в правильному математично PT або SSGI.Nekros: ↑ 18.09.2026 07:45у волоссi sub surface scattering
Все що я бачу на персонажі - дуже багато АО.
-
lw_007
Member
Так і зараз масово випускають парашу.kairo: ↑ 17.09.2026 23:52lw_007: ↑ 17.09.2026 14:17Блейдраннер дуже класний і атмосферний і там є над чим рефлексувати. Сучасний наступник навіть близько не тягне ні по атмосфері ні по змісту.Казуальний голівудський конвеєр.Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
- спойлер
- Та ні. Blade Runner 2049 звісно ніколи не наблизиться до оригінальної класики, але це не "казуальний голівудський конвеєр", якраз навпаки, повільний артхаус, який з тріском провалився в касовому плані, бо в ньому занадто мало екшону для сучасного глядача.
Це якесь викривлення сприйняття в людей з роками. Масово випускали низькоякісну парашу, а дійсно якісних ігор були одиниці.lw_007: ↑ 17.09.2026 14:17Крутою була не графіка(по нинішніх мірках), а атмосфера. Бо постановщики намагались зробити так щоб було занурення в ігровий всесвіт.
А зарах геймерів кормлять казуальним конвеєром.
Тільки от якщо раніше в сюжет намагались, то зараз не дуже. Точніше іноді щось є, але не те щоб часто.
Blade runner, окрім того що візуалізував кіберпанк, фактично ставив екзистенційні питання. І не одне)
Нажаль, як на мене то 2049 надто спростили. І, якраз, трохи зламали. Хоча ти, звісно, теж правий що я перегнув щодо казуальності в цьому кіно. Але то ще ладно.
Як щодо фільму по GiTS?
Загалом я мав на увазі тенденцію до розжовування, та зрозумілого масовому споживачу дуалізму.
Якщо стосовно ігр то спрощення механік, знову ж, розжовування, сюжетка.
Взяти, наприклад драму Planescape: Torment, от такого мені не вистачає)
Така вже тенденція що великі проекти, зазвичай, пускають по перевіреній колії.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Але ж ми говорим про демо версію, нє?bombeybox: ↑ 18.09.2026 10:00Я б сказав, що це не SSS, це img2img фільтр, який нагенерував щоб виглядало прийнятно. А сам об'єкт генерації ніяк не реагує на рух камери і не змінюється в динаміці в залежності від місцезнаходження інших джерел світла, як це зазвичай відбувається в правильному математично PT або SSGI.Nekros: ↑ 18.09.2026 07:45у волоссi sub surface scattering
Все що я бачу на персонажі - дуже багато АО.
-
bombeybox
Member
Ми говоримо про релізну бібліотеку яку закинули в гру, де цього не було передбачено розробниками гри. Але, сам принцип технології, який описаний в тех. документі - не зміниться, це було фільтром, є фільтром і фільтром залишиться, просто його в майбутньому якось покращать, можливо він почне менше споживати завдяки прогону з апскейлером.lw_007: ↑ 18.09.2026 10:38Але ж ми говорим про демо версію, нє?
Можливо колись буде DLSS 6 і в нього буде інший принцип роботи, але DLSS 5 це фейк графіка разом з фейк фреймами і фейк резолюшином (не все з цього погане, імхо).
-
Shepard1985
Member
Правильно підмітили!Toster: ↑ 18.09.2026 03:51 Цікавий вектор розвитку. Скоро замість текстур та локацій буде технічний промт, замість катсцен та сценарію гри з діалогами теж промти з кінцевими цілями та приблизними рисами. Гра буде завжди виглядати в деталях інакше та проходитись по новому
А з часом буде і таке, що в кожного геймера буде своя унікальна історія (сюжет) і у кожного свій, відмінний від інших фінал)
-
Yaroslav308
Member
Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.Nekros: ↑ 18.09.2026 07:45 ось на прикладi останньоi мафii у волоссi sub surface scattering пiсля вмикання DLSS5.Якщо ти не розумієш, що таке sub surface scattering, то це напівпросвічування, наприклад коли ти ліхтариком світиш через долоню чи тонкі матерії.
- спойлер
- Снимок экрана 2026-09-18 073910 copy.png
I цей скатерiнг багато жере ресурсiв особливо з трасуванням шляху, але майже не жере при генерацii
Те саме стосується контактних тіней: у NBA 2K27 і RE9 чомусь розучилися їх малювати з RT, тож тепер у першому випадку потрібен DLSS 5, а в другому — PT.
-
kairo
Member
Зараз також достатньо крутих ігор виходить, при чому часу на них в мене стало набагато менше, ніж в шкільні та студентські роки. Мене чекають: KCD2, RE4, RE8, Alters, The Invincible, Hades 2, Solksong, E33, DS2, SM Miles Morales, Lies of Pi Overture. І це тільки основне. Це список для мене на пару років.lw_007: ↑ 18.09.2026 10:38Так і зараз масово випускають парашу.
Тільки от якщо раніше в сюжет намагались, то зараз не дуже. Точніше іноді щось є, але не те щоб часто.
Непоганий, але одноразовий. Візуально ОК, але у всьому іншому вторинний.Як щодо фільму по GiTS?
Disco ElysiumВзяти, наприклад драму Planescape: Torment, от такого мені не вистачає)
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
Всього лиш пів мільярда доларів бюджет.Yaroslav308: ↑ 18.09.2026 12:18Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.
-
vsx
Member
моя любимая игра на сеге. даже не знал что есть порт на пкGreenMile: ↑ 17.09.2026 11:44 До речі, ще згадав про "як чудово працювали ігри без костилів".
Була така іграшка "Golden axe": звичайна 2Д-аркада, в яку ми грали в школі на уроках інформатики на "Пошуках-2", так от, вона настільки тормозила на ньому, шо капець, там був Дварф, у якого магія - два стовпи блискавки проходили екран зліва направо і назад, так от коли юзали магію, то це натурально займало хвилину(!) часу. Нормально вона працювала лише на 286, при тому що то й же Дабл Дрегон, Дейв2 і тп. на Пошуках працювали аж гай шумів.
Так шо тойво, не триндіть тут про ваші дитячі спогади, яка раніше трава була зелена![]()
-
lw_007
Member
В черзі. Теж часу не те щоб валом
PS. з названих ігр знаю не все, та з того що знаю, як на мене +- вкладаються в шаблон драматургічного конвеєру. Ну але то як на мене, у всіх же різні смаки, мені в DF погратись значно цікавіш ніж умовні resident...
-
Nekros
Member
То зовсім не теYaroslav308: ↑ 18.09.2026 12:18 Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.