Чутки: AMD представить свою відповідь на DLSS 5 у наступному поколінні GPU Radeon

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
пирожок с малиной
Member

Повідомлення

видел я этот длсс5 выглядит как просто полупрозрачный фильтр из опарышей ну и цирк, на фоне него хеирворкс физикс и тд даже начинает смотрется адекватно
Nekros
Member

Повідомлення

bombeybox: 17.09.2026 09:24
Nekros: 16.09.2026 23:24В першу чергу подивіться на волосся персонажів при включеному DLSS5, він домальовує SSS
Все що актуальна версія DLSS5 домальовує - трішки АО там де треба і не треба.
ось на прикладi останньоi мафii у волоссi sub surface scattering пiсля вмикання DLSS5.
спойлер
Снимок экрана 2026-09-18 073910 copy.png
Якщо ти не розумієш, що таке sub surface scattering, то це напівпросвічування, наприклад коли ти ліхтариком світиш через долоню чи тонкі матерії.
I цей скатерiнг багато жере ресурсiв особливо з трасуванням шляху, але майже не жере при генерацii
bombeybox
Member

Повідомлення

Nekros: 18.09.2026 07:45у волоссi sub surface scattering
Я б сказав, що це не SSS, це img2img фільтр, який нагенерував щоб виглядало прийнятно. А сам об'єкт генерації ніяк не реагує на рух камери і не змінюється в динаміці в залежності від місцезнаходження інших джерел світла, як це зазвичай відбувається в правильному математично PT або SSGI.
Все що я бачу на персонажі - дуже багато АО.
lw_007
Member

Повідомлення

kairo: 17.09.2026 23:52
lw_007: 17.09.2026 14:17Блейдраннер дуже класний і атмосферний і там є над чим рефлексувати. Сучасний наступник навіть близько не тягне ні по атмосфері ні по змісту.Казуальний голівудський конвеєр.
спойлер
Та ні. Blade Runner 2049 звісно ніколи не наблизиться до оригінальної класики, але це не "казуальний голівудський конвеєр", якраз навпаки, повільний артхаус, який з тріском провалився в касовому плані, бо в ньому занадто мало екшону для сучасного глядача.
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
lw_007: 17.09.2026 14:17Крутою була не графіка(по нинішніх мірках), а атмосфера. Бо постановщики намагались зробити так щоб було занурення в ігровий всесвіт.
А зарах геймерів кормлять казуальним конвеєром.
Це якесь викривлення сприйняття в людей з роками. Масово випускали низькоякісну парашу, а дійсно якісних ігор були одиниці.
Так і зараз масово випускають парашу.
Тільки от якщо раніше в сюжет намагались, то зараз не дуже. Точніше іноді щось є, але не те щоб часто.

Blade runner, окрім того що візуалізував кіберпанк, фактично ставив екзистенційні питання. І не одне)
Нажаль, як на мене то 2049 надто спростили. І, якраз, трохи зламали. Хоча ти, звісно, теж правий що я перегнув щодо казуальності в цьому кіно. Але то ще ладно.
Як щодо фільму по GiTS?

Загалом я мав на увазі тенденцію до розжовування, та зрозумілого масовому споживачу дуалізму.
Якщо стосовно ігр то спрощення механік, знову ж, розжовування, сюжетка.
Взяти, наприклад драму Planescape: Torment, от такого мені не вистачає)

Така вже тенденція що великі проекти, зазвичай, пускають по перевіреній колії.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
bombeybox: 18.09.2026 10:00
Nekros: 18.09.2026 07:45у волоссi sub surface scattering
Я б сказав, що це не SSS, це img2img фільтр, який нагенерував щоб виглядало прийнятно. А сам об'єкт генерації ніяк не реагує на рух камери і не змінюється в динаміці в залежності від місцезнаходження інших джерел світла, як це зазвичай відбувається в правильному математично PT або SSGI.
Все що я бачу на персонажі - дуже багато АО.
Але ж ми говорим про демо версію, нє?
bombeybox
Member

Повідомлення

lw_007: 18.09.2026 10:38Але ж ми говорим про демо версію, нє?
Ми говоримо про релізну бібліотеку яку закинули в гру, де цього не було передбачено розробниками гри. Але, сам принцип технології, який описаний в тех. документі - не зміниться, це було фільтром, є фільтром і фільтром залишиться, просто його в майбутньому якось покращать, можливо він почне менше споживати завдяки прогону з апскейлером.

Можливо колись буде DLSS 6 і в нього буде інший принцип роботи, але DLSS 5 це фейк графіка разом з фейк фреймами і фейк резолюшином (не все з цього погане, імхо).
Shepard1985
Member

Повідомлення

Toster: 18.09.2026 03:51 Цікавий вектор розвитку. Скоро замість текстур та локацій буде технічний промт, замість катсцен та сценарію гри з діалогами теж промти з кінцевими цілями та приблизними рисами. Гра буде завжди виглядати в деталях інакше та проходитись по новому
Правильно підмітили!
А з часом буде і таке, що в кожного геймера буде своя унікальна історія (сюжет) і у кожного свій, відмінний від інших фінал)
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Nekros: 18.09.2026 07:45 ось на прикладi останньоi мафii у волоссi sub surface scattering пiсля вмикання DLSS5.
спойлер
Снимок экрана 2026-09-18 073910 copy.png
Якщо ти не розумієш, що таке sub surface scattering, то це напівпросвічування, наприклад коли ти ліхтариком світиш через долоню чи тонкі матерії.
I цей скатерiнг багато жере ресурсiв особливо з трасуванням шляху, але майже не жере при генерацii
Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.

Те саме стосується контактних тіней: у NBA 2K27 і RE9 чомусь розучилися їх малювати з RT, тож тепер у першому випадку потрібен DLSS 5, а в другому — PT.
kairo
Member

Повідомлення

lw_007: 18.09.2026 10:38Так і зараз масово випускають парашу.
Тільки от якщо раніше в сюжет намагались, то зараз не дуже. Точніше іноді щось є, але не те щоб часто.
Зараз також достатньо крутих ігор виходить, при чому часу на них в мене стало набагато менше, ніж в шкільні та студентські роки. Мене чекають: KCD2, RE4, RE8, Alters, The Invincible, Hades 2, Solksong, E33, DS2, SM Miles Morales, Lies of Pi Overture. І це тільки основне. Це список для мене на пару років.
Як щодо фільму по GiTS?
Непоганий, але одноразовий. Візуально ОК, але у всьому іншому вторинний.
Взяти, наприклад драму Planescape: Torment, от такого мені не вистачає)
Disco Elysium

Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
Yaroslav308: 18.09.2026 12:18Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.
Всього лиш пів мільярда доларів бюджет.
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.09.2026 11:44 До речі, ще згадав про "як чудово працювали ігри без костилів".
Була така іграшка "Golden axe": звичайна 2Д-аркада, в яку ми грали в школі на уроках інформатики на "Пошуках-2", так от, вона настільки тормозила на ньому, шо капець, там був Дварф, у якого магія - два стовпи блискавки проходили екран зліва направо і назад, так от коли юзали магію, то це натурально займало хвилину(!) часу. Нормально вона працювала лише на 286, при тому що то й же Дабл Дрегон, Дейв2 і тп. на Пошуках працювали аж гай шумів.
Так шо тойво, не триндіть тут про ваші дитячі спогади, яка раніше трава була зелена :kbd:
моя любимая игра на сеге. даже не знал что есть порт на пк
lw_007
Member

Повідомлення

kairo: 18.09.2026 12:30
Disco Elysium
В черзі. Теж часу не те щоб валом

PS. з названих ігр знаю не все, та з того що знаю, як на мене +- вкладаються в шаблон драматургічного конвеєру. Ну але то як на мене, у всіх же різні смаки, мені в DF погратись значно цікавіш ніж умовні resident...
Nekros
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 18.09.2026 12:18 Але ж це якось реалізували ще 10 років тому в RDR2 і воно працювало на пастген-консолях, та не знижувало FPS у N разів.
То зовсім не те :D
Відповісти