Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

я би взяв максимально новий монік :up:
спойлер
навіть
Tesseract
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.08.2026 23:14 Якщо комусь цікаво дізнатись про досвід користування 6К монітором Samsung Odyssey Gaming G80HS, то у мене за перший тиждень було декілька відкриттів:
- Робочий ноут на відріз відмовився працювати в режимі 6К, навіть з кабелем Thunderbolt>HDMI. Це незважаючи на те, що встройка Intel Core Ultra 7 268V офіційно підтримує навіть 7К. Я це пояснюю тим, що в біосі встройці виділено усього 64MB, і змінити це неможливо. Відповідно 6K фреймбуфер просто не поміщається. Спроба підключити монік уже після завантаження вінди нічого не дає.
...
Апдейт: Пробував підключити до робочого ноута Radeon RX6400 через китайський перехідник Thundrebolt > PCI-E. В принципі воно навіть працює, 6К 60 Гц видає без питань. Драйвер АМД сприймає відяху як зовнішню і дозволяє динамічно відключати через іконку в треї. Але HWiNFO кожні кілька хвилин показує апаратні помилки шини PCI-E. Їх кількість залежить від того, що відбувається на екрані, і при читанні PDF-ки помилок менше, в той час як при відтворенні відео навпаки більше. Найгірше те, що періодично система крашиться. Що цікаво, при підключенні зовнішньої відяхи до домашнього компа жодних помилок немає. Не знаю що там із залізом в робочому ноуті, але про підключення зовнішньої відяхи довелося забути.
Зате запрацював перехідник Thunderbolt > HDMI. Під час роботи він сильно грівся, тому довелося примотати до нього радіатор від старої материнки. Для того щоб монік працював в 6К, треба було вимкнути внутрішній екран ноута. Десь читав в інтернеті, що ця вбудована графіка має три "екранні конвеєра". Для FullHD потрібен один, для 4К - два, а для 6К - три. Екран ноута FullHD, відповіно якщо його не вимкнути, то зовнішній монік може бути лише 4К. Отакі приколи мобільних чипів Інтела.
kairo
Member

Повідомлення

Tesseract
Воно того вартує?))
Tesseract
Member

Повідомлення

kairo
Це цікавий технічний квест, а також єдиний апгрейд від якого є користь навіть під час роботи. Для мене цього достатньо.
iwojima
Member

Повідомлення

Привіт.
Що можна для дому взяти 27 +- 120$ ?
FHD чи WQHD ?
Що можна взяти в основному для роботи, деколи пограти в ігри по типу Дота2 )
DrewP
Junior

Повідомлення

DrewP: 27.08.2026 23:57 Власники MSI MAG 272QPF E20, відгукніться. Чи хтось ще окрім мене лопухнувся, придбавши це "щастя"?
Картинка мені дуже не подобається - в SDR вона тьмяна навіть після танців з різними налаштуваннями (з ними можна хіба що зробити ще гірше). З HDR сильно краще не стає. Я, звісно, не очікував повноцінного HDR в такій недорогій моделі, але щоб аж так все сумно було? Здається, навіть мій попередній Asus VG249Q видавав краще зображення в SDR (а HDR в нього взагалі нема).

Решта неприємних моментів: при ввімкненні Adaptive Sync можна побачити не дуже надокучливі, але помітні вертикальні полоси (їх видно, коли моргаєш або на екрані відбувається якийсь рух); паршивенька якість пластику корпусу і гумової ізоляції кабелів у комплекті (а комплектний ноу-нейм кабель display port взагалі відмовився працювати!).
Якби Asus VG249Q недавно не підкинув мені свиню у вигляді непроханих ліній внизу екрана після трьох років експлуатації (як виявилось, поширена проблема саме з цією моделлю...), я би й далі спокійно сидів за ним, а не спокушався 1440p 200Hz та іншими красивими словами.
Історія з MSI MAG 272QPF E20 закінчилась тим, що монітор я повернув до магазину (очі втомлювались від тих вертикальних полос). На заміну поки що розглядаю такі варіанти:
1) Asus ROG Strix XG27ACMEG (чи щось інше з тієї ж лінійки XG27)
2) Dell Alienware AW2725DM

Обидва за ціною <15 тис. грн., тобто не зовсім бюджетні. Теоретично, в обох варіантах результат має бути кращий, ніж попередній :D
В Asus, звісно, вища частота оновлення і кращий час відгуку, але Dell підкупає хорошими відгуками. В кого які думки?
AlteaXL
Member

Повідомлення

DrewP: 17.09.2026 21:13
DrewP: 27.08.2026 23:57 Власники MSI MAG 272QPF E20, відгукніться. Чи хтось ще окрім мене лопухнувся, придбавши це "щастя"?
Картинка мені дуже не подобається - в SDR вона тьмяна навіть після танців з різними налаштуваннями (з ними можна хіба що зробити ще гірше). З HDR сильно краще не стає. Я, звісно, не очікував повноцінного HDR в такій недорогій моделі, але щоб аж так все сумно було? Здається, навіть мій попередній Asus VG249Q видавав краще зображення в SDR (а HDR в нього взагалі нема).

Решта неприємних моментів: при ввімкненні Adaptive Sync можна побачити не дуже надокучливі, але помітні вертикальні полоси (їх видно, коли моргаєш або на екрані відбувається якийсь рух); паршивенька якість пластику корпусу і гумової ізоляції кабелів у комплекті (а комплектний ноу-нейм кабель display port взагалі відмовився працювати!).
Якби Asus VG249Q недавно не підкинув мені свиню у вигляді непроханих ліній внизу екрана після трьох років експлуатації (як виявилось, поширена проблема саме з цією моделлю...), я би й далі спокійно сидів за ним, а не спокушався 1440p 200Hz та іншими красивими словами.
Історія з MSI MAG 272QPF E20 закінчилась тим, що монітор я повернув до магазину (очі втомлювались від тих вертикальних полос). На заміну поки що розглядаю такі варіанти:
1) Asus ROG Strix XG27ACMEG (чи щось інше з тієї ж лінійки XG27)
2) Dell Alienware AW2725DM

Обидва за ціною <15 тис. грн., тобто не зовсім бюджетні. Теоретично, в обох варіантах результат має бути кращий, ніж попередній :D
В Asus, звісно, вища частота оновлення і кращий час відгуку, але Dell підкупає хорошими відгуками. В кого які думки?
маю такий, чомусь такого не помітив, кабель з комплекту норм працював тиждень точно, потім змінив на довший (можливо тому що в основному для роботи брав, повісив на кронштейн, взяв кабель новий 2 метра і все влаштовує)
walkman3000
Member

Повідомлення

DrewP: 17.09.2026 21:13 В кого які думки?
а шо тут думать, HDR шоб було та ігрова фаст-іпс де все вирішує лотерея глоу/блб. за <15 тис. грн для ігр та мультимедія існує Q27G3XMN/BK
Striker
Member

Повідомлення

DrewP: 17.09.2026 21:131) Asus ROG Strix XG27ACMEG (чи щось інше з тієї ж лінійки XG27)
Дуже схожий на мій XG27ACS, з трохи більшою яскравістю, менш матове покриття (напівглянець) і трохи відрізняються кольори. Можна брати.
Ігри на VA? І як воно? Чи нові VA вже позбулися гоустінгу?
walkman3000
Member

Повідомлення

Striker: 17.09.2026 22:11Чи нові VA вже позбулися гоустінгу?
та давно вже як
Filabatya
Member

Повідомлення

Striker
А що, чорний завезли на айпіеси без мініледу?
Так само, як кути огляду на ВА :lol:
yariksom
Member

Повідомлення

хочу собі такий,

Dell Alienware AW3225QF QD-OLED (210-BLLV)

крім ігорів треба працювати з текстом і таблицями

можете щось про нього сказати?
Vitus
Junior

Повідомлення

iwojima
Два роки тому за 5к взяв б/в Benq eye-care 27" fullhd - ненарадуюсь! Очі не болять, зерно не бачу, масштабувати софт не потрібно, відуха не напрягається, іноді ганяю в cs2 - все ok.
Прохання, "соколів" не коментувати.
Myaucher
Member

Повідомлення

+1 за BenQ eye-care. Перебрав купу моніків, очі не болять тільки від профільного, астигматизм + чутливість до мерехтіння. Якщо fullhd, то 24", на 27" краще 2k. Вже декілька разів поривався купити 27" 2к, але після 15-20 хв порівнянь очами сучасних моделей в оффлайн-магазах починаються такі мігрені, що ця ідея пропадала ще на півроку точно. Хіба що ОЛЕД пробувати, але це поки не в мій бюджет. Реально не знаю, що брати, як профільний зламається, якось не хочеться в лотерею гратись з "купи- отримай головний біль- продай з дисконтом за б/в- купи наступний".
walkman3000
Member

Повідомлення

32″ курва 1700R gen 3 за 50к :-/
FirstTDM
Member

Повідомлення

yariksom: 18.09.2026 08:32Dell Alienware AW3225QF QD-OLED (210-BLLV)
Это шикарный монитор с матрицей 3-го поколения... всё в нем хорошо... я его мельком видел - мне понравилось... изогнутые не очень люблю - но тут всё красиво... единственное что - в этом мониторе активное охлаждение, т.е. рано или поздно кулер начнет шуметь...

Играть за AW3225QF великолепно, работать можно вполне хорошо, но надо привыкать к изогнутости...

Монитору уже пару лет, но, имхо, он не устарел - обзоров в сети множество... по хорошей цене + 3 года гарантии - можно брать...

Прямым аналогом есть MSI MPG 321CURX QD-OLED с пассивным охлаждением - матрицы идентичные... отличаются только дополнительные фичи...
yariksom
Member

Повідомлення

walkman3000: 18.09.2026 10:1232″ курва 1700R gen 3 за 50к
розетка продасть за менше чим 40 доставкою з європи. я шукаю саме вигнутий, а з вигнутих на 5му поколінні лише МSІ 34" найшов.
FirstTDM
Дякую!
Буду огляди дивитися, оскільки робота з текстом теж важлива.
Melki
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 22:29А що, чорний завезли на айпіеси без мініледу?
Так само, як кути огляду на ВА
попал мне недавно в руки MacBook Pro M5 - экранчик там очень приятный моим глазомером, не QD-OLED абсолютно точно (яблочники ждут его в следующем поколении), и каково было моё удивление, когда я подключил к нему свой монитор и вывел одинаковую картинку для сравнения - мне было тяжело сказать какой из них лучше показывает...
как 8-битная приставка он показывает
Filabatya
Member

Повідомлення

Melki
Бо там міні лед і ретіна глянцем заправлена :up:
1к ніт яскравості в сдр, ноуту вони дійсно потрібні, наші 3генчики з 250 закурили, але то все одно шпаківня проти 32 :lol:
Анімація напевно так зроблена благородно, як і звук з тачом, ціна відповідна :shuffle:
Я би від нового нео жінці не відмовився, вже 12 гіг операхи буде :super:
Востаннє редагувалось 18.09.2026 11:04 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Melki
Member

Повідомлення

Filabatya: 18.09.2026 10:55там міні лед і ретіна глянцем заправлена
ноказывыает очень приятно, прям стал яблочников понимать, почему они ничего не понимая просто настаивают на покупке яблока уверенно говоря "тебе понравится"

единственное что заметил (может показалось) оно какое-то медленное, как ватненькое, хотя очевидной задержки нет, просто как излишне плавное...

будет еще возможность его поклацать, еще понаблюдаю
Відповісти