Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

я би взяв максимально новий монік :up:
спойлер
навіть
Tesseract
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.08.2026 23:14 Якщо комусь цікаво дізнатись про досвід користування 6К монітором Samsung Odyssey Gaming G80HS, то у мене за перший тиждень було декілька відкриттів:
- Робочий ноут на відріз відмовився працювати в режимі 6К, навіть з кабелем Thunderbolt>HDMI. Це незважаючи на те, що встройка Intel Core Ultra 7 268V офіційно підтримує навіть 7К. Я це пояснюю тим, що в біосі встройці виділено усього 64MB, і змінити це неможливо. Відповідно 6K фреймбуфер просто не поміщається. Спроба підключити монік уже після завантаження вінди нічого не дає.
...
Апдейт: Пробував підключити до робочого ноута Radeon RX6400 через китайський перехідник Thundrebolt > PCI-E. В принципі воно навіть працює, 6К 60 Гц видає без питань. Драйвер АМД сприймає відяху як зовнішню і дозволяє динамічно відключати через іконку в треї. Але HWiNFO кожні кілька хвилин показує апаратні помилки шини PCI-E. Їх кількість залежить від того, що відбувається на екрані, і при читанні PDF-ки помилок менше, в той час як при відтворенні відео навпаки більше. Найгірше те, що періодично система крашиться. Що цікаво, при підключенні зовнішньої відяхи до домашнього компа жодних помилок немає. Не знаю що там із залізом в робочому ноуті, але про підключення зовнішньої відяхи довелося забути.
Зате запрацював перехідник Thunderbolt > HDMI. Під час роботи він сильно грівся, тому довелося примотати до нього радіатор від старої материнки. Для того щоб монік працював в 6К, треба було вимкнути внутрішній екран ноута. Десь читав в інтернеті, що ця вбудована графіка має три "екранні конвеєра". Для FullHD потрібен один, для 4К - два, а для 6К - три. Екран ноута FullHD, відповіно якщо його не вимкнути, то зовнішній монік може бути лише 4К. Отакі приколи мобільних чипів Інтела.
kairo
Member

Повідомлення

Tesseract
Воно того вартує?))
Tesseract
Member

Повідомлення

kairo
Це цікавий технічний квест, а також єдиний апгрейд від якого є користь навіть під час роботи. Для мене цього достатньо.
Відповісти