В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Radio Bay
А знаєш, Ти був правий на 100%. Якщо звучить це чути одразу.
А знаєш, Ти був правий на 100%. Якщо звучить це чути одразу.
-
Z440_User
Member
Я не просто так написав про його коректор що він непоганий. Я бачив схему, бачив селектор входів і можливість обходу цифрової частини.konb999: ↑ 16.09.2026 13:50Что касается ресивера, для недалеких, там есть режим диррект кторый пускает сигнал с аналоговых тюльпанов или со входа фонокоректора сразу на усилительную часть в обход встроеного цапа и процессорной части... как раз для любителя аналога.
Але там така комутація в схемах апарата, що чорт ноги зломить
Я після блоку комутації далі вже не став розплутувати клубок.
Коло підозрюваних зменшується. Той що в вертушці - не знаю, Нано - добра штука.konb999: ↑ 16.09.2026 13:50И фонокорректор помимо ресивера есть еще в самой вертухе и такой есть Clearaudio Nano Phono V2 EL 028/B (вообще в кладовке валяется, купил раз попробовал и не почуствовал разницы, - кака была кака есть.)Такой пойдет?
Отже лишається питання голови та конкретного видання вінілу.
Це так не працює.konb999: ↑ 16.09.2026 13:50Что касается студийных записей квина и майкла и иже с ними то даже учитывая что они писались в аналоге но они ведь не на винил писались а на 24 дорожечные мастерленты, и с изобретением цифры технологии позволили вытащить из исходного материалла те детали которые раньше не позволял вытащить винил и магнитные ленты в силу своих тех. Ограничений. Для этого и делаются ремастеры, а не для того чтобы звучать хуже винила.
Ти пишешся в студії, частина тихих звуків і всякого "ambient`у" (реверберація і інше життя) похоронена в шумах магнітної плівки. На закаті студійного аудіозапису (1980-1985роки умовно) відношення шум-сигнал було реальних 70-80дБ. Після всіх зведень, обробок, мастерингу виходило біля 70дБ.
Досягнення хім.промисловості тих часів подарували вінілову масу що давала шум на рівні близько 60-70дБ. Тобто в принципі як мастер.
Яким чином з того що було похоронено в шумах стрічки можна витягнути якісь нові звуки? Типу у вас був 1080р, ви перекодували його в 480р, а потім якимось чином витягуєте 2К картинку. Хоча це не зовсім коректний приклад, хоча б з того що "викинуті" пікселі умовно можна домалювати...
А от еквалайзером підтягнути звук до сучасних вимог - аж бігом, піджати компресорами до сучасних вимог - аж бігом, навіть підкинути реверберації "як в студії" бо занадто стерильний звук на смак інженера що працює з фонограмою - аж бігом.
А чого це на мікрофон лівого каналу проліз звук який має ловити правий мікрофон? Виріжемо його. Нам треба розділення каналів в нескінченність. І пофігу що то робота акустики приміщення в якому роблять запис. Але це вже я утрирую, грамотна реставрація/ремікси таким не страждають, хоча трошки канали підрізаються щоб зробити більшу роздільність каналів.
Тримайте ремастер.
А якщо попав багатотрековий запис, то навіть по новому змікшувати музичний твір не питання.
-> SACD образи Pink Floyd з DTS звуком. Офіційні видання. Качав з торрента. Качав заради двох альбомів The Dark Side of the Moon (1973) та Wish You Were Here (1975). В цій раздачі обидва альбоми - квадрофонічні версії з мастер-лент, що було видано на квадрофонічному вінілі.konb999: ↑ 16.09.2026 13:50Что касается у тебя много всякого в цифре, чего?
Мені було цікаво послухати як воно звучить. Бо 1973 рік у мене є як звичайний стерео вініл 1973 року, так і квадрофонічний 1973року. Але немає обладнання щоб прослухати цей квадрофонічний вініл. Тож стягнув офіційну цифру яку я можу прослухати в квадро (4.0). Інші альбомі в роздачі - ремастери з 5.1 реміксом.
-> Образ оригінального AudioCD від компанії Telarc з увертюрою 1812 року Чайковського. Скачаний з торенту, тупо заради тесту. В запису цього твору використано орудійний залп справжніх гармат 18хх років в увесь динамічний діапазон. Цей твір компанія Telarc видала на вінілі, який на залпі орудій ломав голки/випльовував тонарм з канавок / динаміки з колонок. А потім випустили AudioCD з попередженням про що цей залп може вивести з ладу обладнання. Купити вініл в адекватному стані не просто, а стягнути образ того самого видання - аж бігом. Тільки треба враховувати, що пізніше було перевидання цього AudioCD, де діапазон трохи підтиснули і воно вже стало більш м'яким та безпечним.
Гупає воно на оригінальному AudioCD добряче.
-> Всякий Hi-Res сучасного "металолому" 2020-2026 років.
Собсна щось з ось цього металолому я і порівнював з виданнями на вінілі, клацаючи селектор входів.
Але розбіг вінілу тут від "повного днища" до "звучить як цифра з трошки іншою подачею та тембровим окрасом".
Дисків у мене немає, не рахуючи самописного десятка штук з фільмами та програмним забезпеченням з далеких 2000років. В принципі у мене і привода в ПК немає щонайменше 15 років.
Я з Європи беру, в основному з Німеччини. 25-50 євро за альбом на вінілі. Нове.Я заказываю диски с японии и штатов и сасд и двд аудио $ 100+, венил +- столько же, у алкашей извини не покупаю
Якщо мені треба щось до 1985року, я буду шукати оригінал часів виходу альбому. Якщо у алкаша за копійки воно буде в притомному для моїх вимог стані - я заберу у алкаша. Мої вимоги не нижче VG+/VG+, що можна побачити візуально, просто витягнувши з конверту, далі мийка і тільки потім платівки торкається голка.
Все що після 1985 року - підхід індивідуальний. Можу навіть скачати Hi-Res/оцифровку, загнати на котушку чи касету і видалити. За настроєм та бажанням.
Рад за тебе.вставляю их в качественную вертушку денон и слушаю на хорошем тракте уверенно под 20000 долларов.
У мене аналоговий сетап (так, той що ти бачив в профілі), "побудований" за 30 років як саме аналоговий сетап, до якого додано цифру з компа по аналогу.А на чем ты это слушаешь? На своей профильной звуковой карте, которая в корпусе с кучей наводок?, так открою тебе секрет, - она просто не в состоянии воспроизвести в нативе однобитный поток он же dsd, он же sacd. Да и декодирование рсм у нее ограничено 192/24 в стереорежиме, а если ты хочешь послушать двд аудио например в 192/24 хотя б в пяти каналах то в лучшем случае она это ресемплирует в 96/24 и по spdif выдаст а там в тракте будет еще один цап и усь сомнительного качества который весь этот многоэтапный акустический мусор выведет на акустику сомнительного качества.
Тил у мене теж аналог, з того що було фронтом до апгрейду.
Я знаю що карта не може нативно DSD, розпаковує його в PCM софтово плеєр та шле в звукову напряму. Теж саме із SACD, і зі звуком з фільмів, і зі звуком з ігор.
У мене Linux і звук організовано по найкоротшому шляху від файлу до виходу по аналогу, в обхід всіх системних перетворень. Як в volumio.
DSP здатен прийняти PCM 8 каналів 24/192 (інакше яким чином я смотрю кіношки з ThrueHD 7.1 звуком), змікшувати в 4.0 та виплюнути їх в ЦАПи. Крім того, він здатен підмішати ще до 254 таких аудіопотоків зробивши їм ресемпл до формату першого відкритого потоку.
Наприклад перший відкритий потік буде музика 5.1 в 24/192, тож іграшка/звук з браузера/месенджера/... DSP апаратно перетворить в 24/192 та підмішає до першого потоку і виплюне на цапи. Якщо відкрити першим потоком 16/44, то DSP все інше завалить до 16/44.
Але це мої налаштування в Linux, з прямим доступом до хардварного звуку та наглухо недоступними фірмовими ефектами обробки звуку на рівні драйверів.
Багатоканал в іграшках-фільмах є, волосся на жопі стає дибки в фільмах жахів/іграх, що ще треба?
Музику з нього я майже не слухаю. Хіба що фоном може щось бубоніти, але то не прослуховування музики в моєму розумінні, бо більшу половину того що грало я можу навіть не помітити.
Що там в вінді по звуку - не знаю.
Дуже самовпевнено.По этому не исключаю что твоя цифра на твоем сетапе звучит как винил ато и хуже, или даже мр3 на моем тракте звучит лучше, - я б такое тоже не слушал...
Лучше уж винил...
-
konb999
Member
Z440_User
Вот это ты ископаемое!
Я думал я тут старый... но ты реально поднял мне настроение
Скажу тебе одно, с тех пор как ты собирал свой сетап человечество слетало в космос, изобрело автоматическую трансмиссию, телефон с сенсорным экраном, форматы dsd, mqa dxd, пространственно ориентированные форматы звука и иже с ними, изобрело дельта сигму, калькулятор, компьютер и т.д. долго перечислять можно... а ты все проспал!
и теперь такой чего ты пользуешься старой унылой какахой? Потому что она звучит лучше чем все эти ваши новинки, да и вообще это для меня все очень сложно, - у меня уже мох на лбу вырос!
Ты победил. Круче винила на старой электронике советской нет ничего в звуке. Еще не забудь какие классные в совке холодильники делали аналоговые(по 50 лет работают, прогнил, подварил дырку и дальше работают!) И про телефон с дисковым набором не забудь - там огонь какие тактильные аналоговые ощущения! А посты ты пишешь с калькулятора электроника? Ато компьютер это ж не про аналог! Это цифра! Сопротивляйся, не сдавайся, топи за аналог!
Короче успехов тебе. Я здаюсь! Погружайся в музыку с винила!

Вот это ты ископаемое!
Скажу тебе одно, с тех пор как ты собирал свой сетап человечество слетало в космос, изобрело автоматическую трансмиссию, телефон с сенсорным экраном, форматы dsd, mqa dxd, пространственно ориентированные форматы звука и иже с ними, изобрело дельта сигму, калькулятор, компьютер и т.д. долго перечислять можно... а ты все проспал!
Ты победил. Круче винила на старой электронике советской нет ничего в звуке. Еще не забудь какие классные в совке холодильники делали аналоговые(по 50 лет работают, прогнил, подварил дырку и дальше работают!) И про телефон с дисковым набором не забудь - там огонь какие тактильные аналоговые ощущения! А посты ты пишешь с калькулятора электроника? Ато компьютер это ж не про аналог! Это цифра! Сопротивляйся, не сдавайся, топи за аналог!
Короче успехов тебе. Я здаюсь! Погружайся в музыку с винила!
-
QFlash
Member
konb999
Вініл, касети, диски, флєшки - головне інтегральник.
Вініл, касети, диски, флєшки - головне інтегральник.
-
Z440_User
Member
konb999
1.) Стара радянська електроніка то лише стіл який стабільно крутить платівку і робить автоматику. Все. Крапка. Звук іде зовсім іншою апаратурою. Раптово, японською.
2.) Я лише аргументовано відстоював свою позицію в суперечці яку ти почав своїм коментарем:
А чи грає він на ті 100500 грошей?
Питання риторичне, якщо що. Без персоналій.
Я нічого не маю проти цифри і я не кажу що вініл то щось дуже космічне. Все має свої плюси та мінуси.
Я поки що прийшов в свою точку "дзена" по відношенню отриманого звука/витрачених фінансів/задоволення, купую за вподоби платівки, слухаю та кайфую, витрачаю кошти на розхідники (картриджі на програвачі)...
І нікому не нав'язую свою позицію що таке треба всім. Комусь щось заходить, комусь ні. Кожен йде своїм шляхом.
Які питання?
1.) Стара радянська електроніка то лише стіл який стабільно крутить платівку і робить автоматику. Все. Крапка. Звук іде зовсім іншою апаратурою. Раптово, японською.
2.) Я лише аргументовано відстоював свою позицію в суперечці яку ти почав своїм коментарем:
А потім ще почав сперечатися там де не маєш компетенції, махаючи "дорогим-богатим" трактом за 100500 грошей.konb999: ↑ 12.09.2026 02:01У меня вертущка Technics SL-1210 MK7 и я вообще не пойму кто в 21 веке слушает винил... когда есть цифра... у мен 64 пластинки в колекции некоторые с европы заказывал, не которые со штатов до $100 но это чисто чтоб никакой аудиофил мне не доказывал, что винил... маст хэв... у винила динамический диапазон, в лучшем случае 70 дб... вы серьезно, - аналог, - тогда грамафон или патифон слушайте, -там реальный аналог, а винил уже отклоненение от аналога, - там уже электричество используется, в отличие от грамафона, - там чистый аналог!
А чи грає він на ті 100500 грошей?
Питання риторичне, якщо що. Без персоналій.
Я нічого не маю проти цифри і я не кажу що вініл то щось дуже космічне. Все має свої плюси та мінуси.
Я поки що прийшов в свою точку "дзена" по відношенню отриманого звука/витрачених фінансів/задоволення, купую за вподоби платівки, слухаю та кайфую, витрачаю кошти на розхідники (картриджі на програвачі)...
І нікому не нав'язую свою позицію що таке треба всім. Комусь щось заходить, комусь ні. Кожен йде своїм шляхом.
Які питання?
-
QFlash
Member
Немає значення япан чи совок чи німец. Все має працювати ідеально.
-
konb999
Member
И графики! Ачх!
-
aaleksandrenko
Member
Таке питання: Зараз користуюсь звязкою Topping DX1 II та Hifiman XV. Все добре працює, але інколи буває легке гудіння в навушниках. Зачасту в правій чаші, коли кручу головою. Торкаюсь пальцем до джека 3.5мм біля навушників і гудіння немає. Нагуглив що проблема напевно в заземленні
Не так щоб сильно напрягало, але якщо є варіанти як пофіксити то зробив би. Якщо підключитись через оптичний кабель це має пофіксити проблему? Там трохи менша якість 24-bit / 192 kHz. Але наче все одно хороша для стрімінгових сервісів чи мп3 файлів.
Чи має хтось які варіанти? Бо заземлення в квартирі немає.
Не так щоб сильно напрягало, але якщо є варіанти як пофіксити то зробив би. Якщо підключитись через оптичний кабель це має пофіксити проблему? Там трохи менша якість 24-bit / 192 kHz. Але наче все одно хороша для стрімінгових сервісів чи мп3 файлів.
Чи має хтось які варіанти? Бо заземлення в квартирі немає.