Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
А знаєш, Ти був правий на 100%. Якщо звучить це чути одразу.
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999: 16.09.2026 13:50Что касается ресивера, для недалеких, там есть режим диррект кторый пускает сигнал с аналоговых тюльпанов или со входа фонокоректора сразу на усилительную часть в обход встроеного цапа и процессорной части... как раз для любителя аналога.
Я не просто так написав про його коректор що він непоганий. Я бачив схему, бачив селектор входів і можливість обходу цифрової частини.
Але там така комутація в схемах апарата, що чорт ноги зломить :insane:
Я після блоку комутації далі вже не став розплутувати клубок. :shuffle:
konb999: 16.09.2026 13:50И фонокорректор помимо ресивера есть еще в самой вертухе и такой есть Clearaudio Nano Phono V2 EL 028/B (вообще в кладовке валяется, купил раз попробовал и не почуствовал разницы, - кака была кака есть.)Такой пойдет?
Коло підозрюваних зменшується. Той що в вертушці - не знаю, Нано - добра штука.
Отже лишається питання голови та конкретного видання вінілу.
konb999: 16.09.2026 13:50Что касается студийных записей квина и майкла и иже с ними то даже учитывая что они писались в аналоге но они ведь не на винил писались а на 24 дорожечные мастерленты, и с изобретением цифры технологии позволили вытащить из исходного материалла те детали которые раньше не позволял вытащить винил и магнитные ленты в силу своих тех. Ограничений. Для этого и делаются ремастеры, а не для того чтобы звучать хуже винила.
Це так не працює.
Ти пишешся в студії, частина тихих звуків і всякого "ambient`у" (реверберація і інше життя) похоронена в шумах магнітної плівки. На закаті студійного аудіозапису (1980-1985роки умовно) відношення шум-сигнал було реальних 70-80дБ. Після всіх зведень, обробок, мастерингу виходило біля 70дБ.
Досягнення хім.промисловості тих часів подарували вінілову масу що давала шум на рівні близько 60-70дБ. Тобто в принципі як мастер.

Яким чином з того що було похоронено в шумах стрічки можна витягнути якісь нові звуки? Типу у вас був 1080р, ви перекодували його в 480р, а потім якимось чином витягуєте 2К картинку. Хоча це не зовсім коректний приклад, хоча б з того що "викинуті" пікселі умовно можна домалювати...

А от еквалайзером підтягнути звук до сучасних вимог - аж бігом, піджати компресорами до сучасних вимог - аж бігом, навіть підкинути реверберації "як в студії" бо занадто стерильний звук на смак інженера що працює з фонограмою - аж бігом.
А чого це на мікрофон лівого каналу проліз звук який має ловити правий мікрофон? Виріжемо його. Нам треба розділення каналів в нескінченність. І пофігу що то робота акустики приміщення в якому роблять запис. Але це вже я утрирую, грамотна реставрація/ремікси таким не страждають, хоча трошки канали підрізаються щоб зробити більшу роздільність каналів.
Тримайте ремастер.

А якщо попав багатотрековий запис, то навіть по новому змікшувати музичний твір не питання.
konb999: 16.09.2026 13:50Что касается у тебя много всякого в цифре, чего?
-> SACD образи Pink Floyd з DTS звуком. Офіційні видання. Качав з торрента. Качав заради двох альбомів The Dark Side of the Moon (1973) та Wish You Were Here (1975). В цій раздачі обидва альбоми - квадрофонічні версії з мастер-лент, що було видано на квадрофонічному вінілі.
Мені було цікаво послухати як воно звучить. Бо 1973 рік у мене є як звичайний стерео вініл 1973 року, так і квадрофонічний 1973року. Але немає обладнання щоб прослухати цей квадрофонічний вініл. Тож стягнув офіційну цифру яку я можу прослухати в квадро (4.0). Інші альбомі в роздачі - ремастери з 5.1 реміксом.
-> Образ оригінального AudioCD від компанії Telarc з увертюрою 1812 року Чайковського. Скачаний з торенту, тупо заради тесту. В запису цього твору використано орудійний залп справжніх гармат 18хх років в увесь динамічний діапазон. Цей твір компанія Telarc видала на вінілі, який на залпі орудій ломав голки/випльовував тонарм з канавок / динаміки з колонок. А потім випустили AudioCD з попередженням про що цей залп може вивести з ладу обладнання. Купити вініл в адекватному стані не просто, а стягнути образ того самого видання - аж бігом. Тільки треба враховувати, що пізніше було перевидання цього AudioCD, де діапазон трохи підтиснули і воно вже стало більш м'яким та безпечним.
Гупає воно на оригінальному AudioCD добряче.
-> Всякий Hi-Res сучасного "металолому" 2020-2026 років.
Собсна щось з ось цього металолому я і порівнював з виданнями на вінілі, клацаючи селектор входів.
Але розбіг вінілу тут від "повного днища" до "звучить як цифра з трошки іншою подачею та тембровим окрасом".
Дисків у мене немає, не рахуючи самописного десятка штук з фільмами та програмним забезпеченням з далеких 2000років. В принципі у мене і привода в ПК немає щонайменше 15 років.
Я заказываю диски с японии и штатов и сасд и двд аудио $ 100+, венил +- столько же, у алкашей извини не покупаю
Я з Європи беру, в основному з Німеччини. 25-50 євро за альбом на вінілі. Нове.
Якщо мені треба щось до 1985року, я буду шукати оригінал часів виходу альбому. Якщо у алкаша за копійки воно буде в притомному для моїх вимог стані - я заберу у алкаша. Мої вимоги не нижче VG+/VG+, що можна побачити візуально, просто витягнувши з конверту, далі мийка і тільки потім платівки торкається голка.
Все що після 1985 року - підхід індивідуальний. Можу навіть скачати Hi-Res/оцифровку, загнати на котушку чи касету і видалити. За настроєм та бажанням.
вставляю их в качественную вертушку денон и слушаю на хорошем тракте уверенно под 20000 долларов.
Рад за тебе.
А на чем ты это слушаешь? На своей профильной звуковой карте, которая в корпусе с кучей наводок?, так открою тебе секрет, - она просто не в состоянии воспроизвести в нативе однобитный поток он же dsd, он же sacd. Да и декодирование рсм у нее ограничено 192/24 в стереорежиме, а если ты хочешь послушать двд аудио например в 192/24 хотя б в пяти каналах то в лучшем случае она это ресемплирует в 96/24 и по spdif выдаст а там в тракте будет еще один цап и усь сомнительного качества который весь этот многоэтапный акустический мусор выведет на акустику сомнительного качества.
У мене аналоговий сетап (так, той що ти бачив в профілі), "побудований" за 30 років як саме аналоговий сетап, до якого додано цифру з компа по аналогу.
Тил у мене теж аналог, з того що було фронтом до апгрейду.

Я знаю що карта не може нативно DSD, розпаковує його в PCM софтово плеєр та шле в звукову напряму. Теж саме із SACD, і зі звуком з фільмів, і зі звуком з ігор.
У мене Linux і звук організовано по найкоротшому шляху від файлу до виходу по аналогу, в обхід всіх системних перетворень. Як в volumio.
DSP здатен прийняти PCM 8 каналів 24/192 (інакше яким чином я смотрю кіношки з ThrueHD 7.1 звуком), змікшувати в 4.0 та виплюнути їх в ЦАПи. Крім того, він здатен підмішати ще до 254 таких аудіопотоків зробивши їм ресемпл до формату першого відкритого потоку.
Наприклад перший відкритий потік буде музика 5.1 в 24/192, тож іграшка/звук з браузера/месенджера/... DSP апаратно перетворить в 24/192 та підмішає до першого потоку і виплюне на цапи. Якщо відкрити першим потоком 16/44, то DSP все інше завалить до 16/44.
Але це мої налаштування в Linux, з прямим доступом до хардварного звуку та наглухо недоступними фірмовими ефектами обробки звуку на рівні драйверів.

Багатоканал в іграшках-фільмах є, волосся на жопі стає дибки в фільмах жахів/іграх, що ще треба?
Музику з нього я майже не слухаю. Хіба що фоном може щось бубоніти, але то не прослуховування музики в моєму розумінні, бо більшу половину того що грало я можу навіть не помітити.

Що там в вінді по звуку - не знаю.
По этому не исключаю что твоя цифра на твоем сетапе звучит как винил ато и хуже, или даже мр3 на моем тракте звучит лучше, - я б такое тоже не слушал...
Лучше уж винил... :facepalm:
Дуже самовпевнено. ;)
konb999
Member

Повідомлення

Z440_User
Вот это ты ископаемое! :facepalm: Я думал я тут старый... но ты реально поднял мне настроение :lol:
Скажу тебе одно, с тех пор как ты собирал свой сетап человечество слетало в космос, изобрело автоматическую трансмиссию, телефон с сенсорным экраном, форматы dsd, mqa dxd, пространственно ориентированные форматы звука и иже с ними, изобрело дельта сигму, калькулятор, компьютер и т.д. долго перечислять можно... а ты все проспал! :lol: и теперь такой чего ты пользуешься старой унылой какахой? Потому что она звучит лучше чем все эти ваши новинки, да и вообще это для меня все очень сложно, - у меня уже мох на лбу вырос! :lol:
Ты победил. Круче винила на старой электронике советской нет ничего в звуке. Еще не забудь какие классные в совке холодильники делали аналоговые(по 50 лет работают, прогнил, подварил дырку и дальше работают!) И про телефон с дисковым набором не забудь - там огонь какие тактильные аналоговые ощущения! А посты ты пишешь с калькулятора электроника? Ато компьютер это ж не про аналог! Это цифра! Сопротивляйся, не сдавайся, топи за аналог!
Короче успехов тебе. Я здаюсь! Погружайся в музыку с винила!
:super:
QFlash
Member

Повідомлення

konb999
Вініл, касети, диски, флєшки - головне інтегральник.
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999
1.) Стара радянська електроніка то лише стіл який стабільно крутить платівку і робить автоматику. Все. Крапка. Звук іде зовсім іншою апаратурою. Раптово, японською.
2.) Я лише аргументовано відстоював свою позицію в суперечці яку ти почав своїм коментарем:
konb999: 12.09.2026 02:01У меня вертущка Technics SL-1210 MK7 и я вообще не пойму кто в 21 веке слушает винил... когда есть цифра... у мен 64 пластинки в колекции некоторые с европы заказывал, не которые со штатов до $100 но это чисто чтоб никакой аудиофил мне не доказывал, что винил... маст хэв... у винила динамический диапазон, в лучшем случае 70 дб... вы серьезно, - аналог, - тогда грамафон или патифон слушайте, -там реальный аналог, а винил уже отклоненение от аналога, - там уже электричество используется, в отличие от грамафона, - там чистый аналог!
А потім ще почав сперечатися там де не маєш компетенції, махаючи "дорогим-богатим" трактом за 100500 грошей.
А чи грає він на ті 100500 грошей? :dontknow:
Питання риторичне, якщо що. Без персоналій.

Я нічого не маю проти цифри і я не кажу що вініл то щось дуже космічне. Все має свої плюси та мінуси.
Я поки що прийшов в свою точку "дзена" по відношенню отриманого звука/витрачених фінансів/задоволення, купую за вподоби платівки, слухаю та кайфую, витрачаю кошти на розхідники (картриджі на програвачі)...
І нікому не нав'язую свою позицію що таке треба всім. Комусь щось заходить, комусь ні. Кожен йде своїм шляхом.
Які питання? :dontknow:
QFlash
Member

Повідомлення

Немає значення япан чи совок чи німец. Все має працювати ідеально.
konb999
Member

Повідомлення

QFlash: 16.09.2026 19:31 konb999
Вініл, касети, диски, флєшки - головне інтегральник.
И графики! Ачх!
Відповісти