Проблема не в тому що 5090 погана, а в тому, що розробники забили вже давно на оптимізацію, і навіть така карта просідая зі 160 до 50-60 кадрів в 2к. В грі, де графіка мьяко кажучи не найкраща на сьогодні.
Новини
Останні статті і огляди
007 First Light отримав трасування шляху та оновлені системні вимоги
-
chipsy
Member
-
Maxim0529
Member
Готовь 10К $Kullerok: ↑ 15.09.2026 15:07Ну так выпускай 6090 я готов нести Хуангchipsy: ↑ 15.09.2026 14:31 «Не ховайте ваші грошенятка по банках і кутах, несіть ваші грошенятка - нам...» ©Хуанг
Оптимізація, забий, пиши 5090![]()
![]()
Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Теж не розумію навіщо, навіть мою 4090 дивився, зараз по 4К $ ціни накрутили, хоча сам за дві купляв в свій час.leif: ↑ 15.09.2026 15:09а навіщо йому, якщо і 5090 по 5кілоєвро і вище беруть 1р і 8 місяців після релізу?Kullerok: ↑ 15.09.2026 15:07Ну так выпускай 6090 я готов нести Хуанг
думаю тобі доведеться ще нормально почекати. а скільки готовий нести? якщо ті ж 5к буде і там +30-40% приросту до 5090, готовий?
-
Sashkotem
Member
Коротше виходить зараз будь яка гра - можна грати через рік, якщо сталкер - через два.
-
Shepard1985
Member
Ну бабку не треба тут приплітати, бо це тут недоречно, адже ми бачимо на прикладі процесорів, що люди як брали Інтел, так і беруть Інтел, хоча Інтел давно вже втратив лідерські позиції.stakanctl: ↑ 15.09.2026 21:08АМД пропонує консолям дешеві чіпи, тому консоль вартує 700 баксів, а не 5000 баксів.Shepard1985: ↑ 15.09.2026 20:38 Цікаво, а що горе-розробники ігор пропонують консольним геймерам окрім високих цін?
А что AMD предлагает самим консолям, среди которых у них монополия, чтобы "горе-розробники ігор" смогли предоставить аналогичное качество?
Ось наприклад Епікі зробили для Свіча 2-го полегшений UE, аби розробники змогли хоч в якійсь формі туди впихнути якісь промені і т.д., адже сам чіп у Свічі 2 ледве тягне нові ігри, хоч і чіп від куртки. Тому розробники ігор та рушіїв можуть додати якісь речі, якщо за це їм занесуть мішки з грошима.
Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:Як би в бабки був би піструн, вона була б дідом.Shepard1985: ↑ 15.09.2026 20:38 Я більш ніж впевнений, що якби завтра Інтел, чи АМД зробили б в 2 рази дешевше відеокарти рівня куртки з усіма плюшками, то частка Нвідіа все рівно складала б 90%.
Відправлено через 12 хвилин 2 секунди:
Знову хотів закинути на вентилятор какулі?kairo: ↑ 15.09.2026 21:37Тим часом...Shepard1985: ↑ 15.09.2026 20:38Я більш ніж впевнений, що якби завтра Інтел, чи АМД зробили б в 2 рази дешевше відеокарти рівня куртки з усіма плюшками, то частка Нвідіа все рівно складала б 90%. Це на жаль вже не змінити. Ми живемо в світі, де кожен другий - це якийсь трамп.
- спойлер
- Screenshot 2026-09-15 213611.png
У 2016 році частка АМД була 15% по відношенню до Інтел. Пройшло 10 років і частка АМД навіть сьогодні складає лише 30%, хоча вже багато років АМД робить кращі процесори. Ось про що я і писав вище! Тобто, зроби ти найкращий продукт і продавай його дешевше, бидло все рівно буде купувати те, що йому намалюють маркетологи. Ну свідкам Єгови нічого іншого, окрім того, в що вони вірять роками - не продати.
-
kairo
Member
Що значить "всього"? АМД вдічі збільшила свою частку відносно конкурента, який донедавна вважався беззаперечним №1 при виборі процесора. В Стім АМД впевненно йде до 50% ринку. В загальних продажах треба враховувати корпоративний сектор, який досить консервативний.Shepard1985: ↑ 16.09.2026 20:58Знову хотів закинути на вентилятор какулі?
У 2016 році частка АМД була 15% по відношенню до Інтел. Пройшло 10 років і частка АМД навіть сьогодні складає лише 30%, хоча вже багато років АМД робить кращі процесори. Ось про що я і писав вище! Тобто, зроби ти найкращий продукт і продавай його дешевше, бидло все рівно буде купувати те, що йому намалюють маркетологи. Ну свідкам Єгови нічого іншого, окрім того, в що вони вірять роками - не продати.
-
Shepard1985
Member
Але це 10 років життя! І навіть після фіаско Інтел і майже тотального розвалу. Якби не допомога від держави, то Інтел міг би зовсім загнутися. І навіть на цьому фоні АМД змогла лише збільшити частку у двічі впродовж 10 років, а це довго, дорого... Тобто маркетинг все рівно перемагає. Я особисто знаю таких "вірян", яким не довести, що ЦП АМД наразі кращі. Вони все рівно беруть Інтел. І це буде в будь-якому випадку і з продукцією АМД. Ось скільки і зараз замовних статей (на мою думку), де хейтять АМД. То там брак процесорів високий, то якась деградація кристала, то дірки в захисті, то якісь проблеми з драйверами. Я не кажу, що всі статті заказні, але є відчуття, що хтось працює на цю "рекламу". Це як дивишся на наш футбол в УПЛ і розумієш, що якась команда здала гру за декілька мільйонів і поклала всі ці гроші на якісь контори, що приймають ставки на спорт. Доказів немає, але є розуміння...kairo: ↑ 16.09.2026 21:49Що значить "всього"? АМД вдічі збільшила свою частку відносно конкурента, який донедавна вважався беззаперечним №1 при виборі процесора. В Стім АМД впевненно йде до 50% ринку. В загальних продажах треба враховувати корпоративний сектор, який досить консервативний.Shepard1985: ↑ 16.09.2026 20:58Знову хотів закинути на вентилятор какулі?
-
kairo
Member
А мали за рік? Є інерція ринку. Якщо люди десятиріччями знали, що Інтел, це топ, а АМД, це другий сорт, треба достатньо багато часу, щоб їх переконати в зворотньому. Динаміка для АМД зараз шикарна і як результат, вони почали намахувати своїх прихильників втюхуючи старі проци за оверпрайс.Shepard1985: ↑ 16.09.2026 22:54І навіть на цьому фоні АМД змогла лише збільшити частку у двічі впродовж 10 років, а це довго, дорого...
-
Shepard1985
Member
Ну не за рік, але за років 5 мало б змінитися суттєво.kairo: ↑ 16.09.2026 23:09А мали за рік? Є інерція ринку. Якщо люди десятиріччями знали, що Інтел, це топ, а АМД, це другий сорт, треба достатньо багато часу, щоб їх переконати в зворотньому. Динаміка для АМД зараз шикарна і як результат, вони почали намахувати своїх прихильників втюхуючи старі проци за оверпрайс.Shepard1985: ↑ 16.09.2026 22:54І навіть на цьому фоні АМД змогла лише збільшити частку у двічі впродовж 10 років, а це довго, дорого...
Динаміка гарна, але чи надовго? Єдина компанія, фабрика, яка виробляє 90% усіх чіпів - це TSMC. Якщо там Нвідіа забронювала 60% всіх виробничих потуг, то хіба можна конкурувати в таких умовах? АМД отримала лише 11%. Я не бачу жодних перспектив, адже будувати власні фабрики для АМД - це перспектива в нікуди, АМД майже не вмерла колись через це і так само до речі і Інтел свого часу.
-
MessiaH
Member
Отличия как обычно в 0,1% локаций и в динамике вообще особо не обращаешь на это внимание, хотя динамики в игре мало, поэтому она вышла столь душной. Гнаться за всей этой дрессировкой бичей не стоит, игра от этого другой не становится, к тому же требования вырастают весьма сильно и даже с 5090 по ощущениям играбельно, но туговато