Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Ну я і слухаю. Слухаю музику, а не звук. Мені чудово заходять навіть деякі бутлеги записані на мікрофони диктофонів з натовпу стадіону (гадаю зрозуміло яка там якість?).konb999: ↑ 14.09.2026 15:00 Вобще друг нравится - слушай! Я слушаю не цифры а звук.
Голова? коректор? Музичний матеріал?И мне винил звучит как с ватой в ушах.
Ну сучасний вініл це розбіг від повного днища до умовного космосу. В мене як ті "вогонь вогняний" так і ті що плюватися хочеться (хто ж знав...).я взял современный винил просто попробовать ибо могу себе позволить и по факту после того как попробовал он у меня пылиться
І знову ж таки, про яку музику ми говоримо? Жанр? Я здогадуюсь що мова про сучасну естраду, а не музику 30+ річної давнини...
Ну не зайшло то й не зайшло...
Да ти що? Шо, не одразу на платівку?!Кстати годов с 60-х весь студийный исходный материалл записывается на мастерленты, еще думаю со времен элвиса, а у мастерленты предел по качеству несравнимо выше винила.
Повторюю, магнітофони які були в ті часи, мали динамічний діапазон 60-70дБ від шуму стрічки до межі кліпінга. Хоча плівка має властивість легкий кліпінг з'їдати як лімітер. Тобто рівень запису ставиться щоб було 0дБ максимум по індикаторах, оті пікові блимання вилітають десь в +1дБ і плівка їх з'їдає, а електроніка магнітофона реально почне кліпінг десь на +10дБ.
Магнітофони 1970-1980х мали діапазон 70-80дБ від шуму стрічки до 0дБ рівня запису. Це про шедеври типу Studer A810 та сучасною плівкою RTM LPR35 (25 євро за чисту котушку брав колись) з можливістю прийняти в себе рівень щось біля +3...+6дБ без компресії.
Тобто маємо майстер-стрічку студійну із записом в 60-80дБ динамічного діапазону від шуму стрічки до рівня 0дБ.
І кажете що для такого рівня не достатньо 60-70дБ динамічного діапазону від шуму маси до пікового рівня запису?
Але якщо торкатися сучасного цифрового контенту який рендериться з DAW студій, мастерінг та інша постобробка по випуску готового комерційного продукту - то так, сучасні можливості динамічного діапазону просто космічні.
Але по факту ми отримуємо компресований пожатий під блютуз-балалайки/смартфони/радіо комерційний продукт з динамічним діапазоном 3...6дБ.
Проте в безмежній якості
Цифронути трек з джазової вінілки 1954 року, яку я на місцевому базарі у алкаша зі стопки совкового хламу з відповідною естрадою витягнув наприкінці 2010 років?исходя из того что ты доказываешь что винил не изнашивается... это трение и физика, но ты видать преодолел эти ограничения, так что погружайся в мир звука и дальше...
Може тебе просто медведь на ухо наступил, и тебе реально не имеет значения сколько раз игла физически протерла твою пластинку за 40 лет?
-
konb999
Member
Z440_User
Избавь не надо мне треки цифровать с пластинки, которую у алкаша купил!
Просто погугли что такое Goldmine Grading Standard. Простыми словами это насколько затертая пластинка(Mint, Near Mint, Fair, Poor). Это наверное дибилы класификацию придумали именно потому что пластинки не затираются! А цифровать винил, купленый у алкаша в 192 кило и 32 бита (чтоб щелчки подетальнее слышать) дома на непонятном оборудоваеии, а потом эти же щелчки в ручную удалять, это вообще как по мне отдельный вид фетиша - БДСМ, ФИСТИНГ и АВТОСТРАПОН в комплексе!
Но дело такое... на любителя. У каждого свои развлечения и хобби. Тут мне с тобой не по пути!
А зачем ты оцифровываешь если ты цифру не слушаешь?
Избавь не надо мне треки цифровать с пластинки, которую у алкаша купил!
Просто погугли что такое Goldmine Grading Standard. Простыми словами это насколько затертая пластинка(Mint, Near Mint, Fair, Poor). Это наверное дибилы класификацию придумали именно потому что пластинки не затираются! А цифровать винил, купленый у алкаша в 192 кило и 32 бита (чтоб щелчки подетальнее слышать) дома на непонятном оборудоваеии, а потом эти же щелчки в ручную удалять, это вообще как по мне отдельный вид фетиша - БДСМ, ФИСТИНГ и АВТОСТРАПОН в комплексе!
Но дело такое... на любителя. У каждого свои развлечения и хобби. Тут мне с тобой не по пути!
А зачем ты оцифровываешь если ты цифру не слушаешь?
-
DEVES
Member
konb999
Золотые слова
У меня вертаки на столе стоят возле цифровых дек и контроллеров больше как украшение и иногда как Traktor DVS. Но чтоб именно винил "послушать", такое наверно раз в пол года случается.
Золотые слова
У меня вертаки на столе стоят возле цифровых дек и контроллеров больше как украшение и иногда как Traktor DVS. Но чтоб именно винил "послушать", такое наверно раз в пол года случается.
-
QFlash
Member
Якщо по різному звучить лампа, транзистор, мікросхема то потрібно дивитись на ступінь битості напівпровідників. Чи обв'язка бита.
Чого по різному - бо різна АЧХ. У лампи специфіка за рахунок парних гармонік. Все рівно АЧХ буде відрізнятись.
Як ще можна пояснити? Який є фізичний параметр? Характеристика? Може... магія?
Чого по різному - бо різна АЧХ. У лампи специфіка за рахунок парних гармонік. Все рівно АЧХ буде відрізнятись.
Як ще можна пояснити? Який є фізичний параметр? Характеристика? Може... магія?
-
Scoffer
Member
Справжні аудіофіли мають знати про ELP LT-1XA Laser Turntable, на котрому платівки не затираються. Недопрацьовуєте панове, недопрацьовуєте.
Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
https://www.elpj.com/
Всього $19000 і проблема вирішена
Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
https://www.elpj.com/
Всього $19000 і проблема вирішена
-
QFlash
Member
Там що, оптика зчитує інформацію? Може це СD варіант? Що за нанотехнології?
Відправлено через 15 хвилин 25 секунд:
До речі, АЧХ потрібно дивитись в реальному часі, покрутити ручки тембрів, гучності.
По ютубах дивився, там не правильно висвітлюють питання тонкорекції, або воно не правильно працює тому толком не показано.
-
Scoffer
Member
Саме так, лазери. Тільки мити платівки треба бо лазер пилюку, на відміну, від голки не прибере. Так що ще докупити платівочномийну машинкуQFlash: ↑ 15.09.2026 10:59Там що, оптика зчитує інформацію?
-
QFlash
Member
Це як лазер, з платівки? Якої довжини хвиля?Scoffer: ↑ 15.09.2026 11:04Саме так, лазери.
-
Scoffer
Member
QFlash
Наче я його розробляв.
Спитай у японців.
Наче я його розробляв.
-
NST1983
Member
Яке залізо юзаєш?DEVES: ↑ 15.09.2026 03:50 konb999
Золотые слова![]()
-
QFlash
Member
У мене жодної нормальної платівки немає. Не можу нічого сказати і поміряти навіть тим самим Decibel X.
Відправлено через 52 хвилини 48 секунд:
Мене найбільше цікавить чи витягне апарат або АС резонанс 30Hz. 50Hz також супер.
Нижче 30Hz не потрібно. Воно не сприймається слухом і викликає негатив. Особливо при завишеній гучності.
Те що на апаратах пишуть діапазон від 35Hz - не означає що резонанс буде саме на 35Hz.
Я обираю криву Хармана.
Відправлено через 33 хвилини 49 секунд:
Ось резонанс на 30Hz, нижче я не можу зловити, пік падає, не дивно. Подача з генератора 30Hz/ Це резонанс на 40Hz/ Подача з генератора 40Hz Це своп тест, рожева крива фіксована. Зелена показуха. Просто своп з фіксацією параметрів. Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Є небажаний горбок на 125, може авто заважало що шастало за вікном.
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Критикуйте.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
На свопі не круто, але шо є. Та я казав що транзистори Toshiba подзвонюють. Не критично.
Відправлено через 32 хвилини 16 секунд:
Ще раз зробив і це особливість динаміка отой горбок на 125 від цього може бути гудіння по НЧ. Не ідеал. Це Амфітон нещасний. АС Амфітон.
Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
Чим маю тим вимірюю. Звісно потрібен мікрофон для вимірювання, але якась картинка є.
Відправлено через 52 хвилини 48 секунд:
Мене найбільше цікавить чи витягне апарат або АС резонанс 30Hz. 50Hz також супер.
Нижче 30Hz не потрібно. Воно не сприймається слухом і викликає негатив. Особливо при завишеній гучності.
Те що на апаратах пишуть діапазон від 35Hz - не означає що резонанс буде саме на 35Hz.
Я обираю криву Хармана.
Відправлено через 33 хвилини 49 секунд:
Ось резонанс на 30Hz, нижче я не можу зловити, пік падає, не дивно. Подача з генератора 30Hz/ Це резонанс на 40Hz/ Подача з генератора 40Hz Це своп тест, рожева крива фіксована. Зелена показуха. Просто своп з фіксацією параметрів. Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Є небажаний горбок на 125, може авто заважало що шастало за вікном.
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Критикуйте.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
На свопі не круто, але шо є. Та я казав що транзистори Toshiba подзвонюють. Не критично.
Відправлено через 32 хвилини 16 секунд:
Ще раз зробив і це особливість динаміка отой горбок на 125 від цього може бути гудіння по НЧ. Не ідеал. Це Амфітон нещасний. АС Амфітон.
Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
Чим маю тим вимірюю. Звісно потрібен мікрофон для вимірювання, але якась картинка є.
-
Radio Bay
Member
- Без коментарів )

-
Z440_User
Member
Гадаєш що людина яка сидить на вінілі з другої половини 1990-х не знає про це? Не вміє візуально оцінити стан як початковий вхідний контроль чи варто воно уваги? Серйозно?konb999: ↑ 15.09.2026 02:57Просто погугли что такое Goldmine Grading Standard. Простыми словами это насколько затертая пластинка(Mint, Near Mint, Fair, Poor). Это наверное дибилы класификацию придумали именно потому что пластинки не затираются!
А чому б і ні? Чи обов'язко для цього треба мати студію з лабораторним обладнанням за овердофіга бабок як вхід в аматорську лігу на геть іншому кінці від комерційних продуктів?konb999: ↑ 15.09.2026 02:57А цифровать винил, купленый у алкаша в 192 кило и 32 бита (чтоб щелчки подетальнее слышать) дома на непонятном оборудоваеии
Ну раз маєш таку розпальцовку, то зійди будь ласка на декілька сходинок вниз, до звичайного плебса, та знайди сили трошки прослухати та сказати хоча б пару слів стосовно наступних оцифровок (flac 24bit/96kHz):
1.) Buddy Rich & His Orchestra - 9.20 Special (платівка mono, 1957рік)
2.) Duke Ellington & His Orchestra - West Indian Pancake (Live, платівка stereo, 1966 рік)
всього лиш 2 треки з двох найстаріших платівок моєї колекції,
Визнаю, трохи промахнувся з датою, не 1954, а 1957 рік.konb999: ↑ 15.09.2026 02:57купленый у алкаша
Столи + Картриджі:konb999: ↑ 15.09.2026 02:57на непонятном оборудоваеии
Електроніка ЕП-017 + ГЗМ-005 для вініла 1957 року (Buddy Rich)
Естонія ЕП-010 + Goldring E4 для вініла 1966 року (Duke Ellington)
Фонокоректор:
Optonica SO-9100
Звукова карта (АЦП):
Creative X-Fi Titanium (PCIe, DSP CA20k2)
Софт:
Audacity (OS Linux)
Обробка:
Підрізав початок та кінець треків.
P.S. Buddy Rich & His Orchestra "9.20 Special" розташовано останнім треком на стороні, тобто там де мають бути найбільші спотворення та помилки читання.
Та й взагалі, за 69 років той вініл не те що мав протертися наскрізь, він вже мав в труху розсипатись, вірно? Тим паче після алкаша.
- спойлер
-
DEVES
Member
Native Instruments + Pioneer DJNST1983: ↑ 15.09.2026 11:15Яке залізо юзаєш?DEVES: ↑ 15.09.2026 03:50 konb999
Золотые слова![]()
-
konb999
Member
Z440_User
Вообще то что ты написал мне совершенно ничего не говорит... просто ты двумя постами выше мне доказывал что винил не изнашивается, а я тебе написал аргументы. Вот и все. Слушать то, что ты посоветовал даже не собираюсь, - мне время моё дорого. Я ж не против занимайся АУДИОНЕКРОФИЛИЕЙ! Тот факт, что я люблю хороший звук совершенно не обязывает и тебя его любить!
Просто например сравни Scorpions – Acoustica 2001 года, - у меня есть dvd и винилл. Dvd со стандартным dts саундтреком 5.1, и на моем профильном домашнем кинатиатре с фронтами электростатами мартин логан это просто космос - ты оказываешься прямиком в концертном зале и просто в шоке от масштаба действия, и после этого включаешь оригинальный винил на том же сетапе и блевать охота. Вот тебе и все технические возможности винила(60 дб по динамике и 30 дб разделение каналов пиичем просто стерео, никакого атмоса или 5.4.2 или хотяб 5.1, а также нч, ограниченые геометрией канавки). А еще у меня есть много дисков с дорогами dts-hd ma, dolby thrue hd и athmos или DSD и о них говорить даже не стоит в контексте сравнения с винилом!... о каком виниле ты речь ведешь?
Думаю, ты даже не представляешь как звучит на топовом деноне и мартинах триллер майкла джексана ремастер на sacd в dsd 512 формате. Или как круто лабает фреди дырявый с альбомом A Kind of Magic, 1986 ремастер в несжатом рсм на dvd audio или The Miracle, 1989 год ремастер на sacd в dsd. Эти диски у меня тоже есть и параллельно винил и я их лоб в лоб сравнивал на одном оборудовании. И разница просто неописуемая, какой там винил
это просто тупиковая ветвь эволюции аудио, которая уже свое отжила причем очень давно!
Я думаю ты просто не ведаешь что несешь! Извини, но, на мой взгляд это очевидно что ты просто БМП (без малейшего понятия!).
Вообще то что ты написал мне совершенно ничего не говорит... просто ты двумя постами выше мне доказывал что винил не изнашивается, а я тебе написал аргументы. Вот и все. Слушать то, что ты посоветовал даже не собираюсь, - мне время моё дорого. Я ж не против занимайся АУДИОНЕКРОФИЛИЕЙ! Тот факт, что я люблю хороший звук совершенно не обязывает и тебя его любить!
Просто например сравни Scorpions – Acoustica 2001 года, - у меня есть dvd и винилл. Dvd со стандартным dts саундтреком 5.1, и на моем профильном домашнем кинатиатре с фронтами электростатами мартин логан это просто космос - ты оказываешься прямиком в концертном зале и просто в шоке от масштаба действия, и после этого включаешь оригинальный винил на том же сетапе и блевать охота. Вот тебе и все технические возможности винила(60 дб по динамике и 30 дб разделение каналов пиичем просто стерео, никакого атмоса или 5.4.2 или хотяб 5.1, а также нч, ограниченые геометрией канавки). А еще у меня есть много дисков с дорогами dts-hd ma, dolby thrue hd и athmos или DSD и о них говорить даже не стоит в контексте сравнения с винилом!... о каком виниле ты речь ведешь?
Думаю, ты даже не представляешь как звучит на топовом деноне и мартинах триллер майкла джексана ремастер на sacd в dsd 512 формате. Или как круто лабает фреди дырявый с альбомом A Kind of Magic, 1986 ремастер в несжатом рсм на dvd audio или The Miracle, 1989 год ремастер на sacd в dsd. Эти диски у меня тоже есть и параллельно винил и я их лоб в лоб сравнивал на одном оборудовании. И разница просто неописуемая, какой там винил
Я думаю ты просто не ведаешь что несешь! Извини, но, на мой взгляд это очевидно что ты просто БМП (без малейшего понятия!).
-
Z440_User
Member
Взагалі то ти написав про градацію та класи. Я відповів що знаю про це.konb999: ↑ 16.09.2026 02:08Вообще то что ты написал мне совершенно ничего не говорит... просто ты двумя постами выше мне доказывал что винил не изнашивается, а я тебе написал аргументы.
Також ти писав про знос, але в такому ключі що воно має розсипатися в труху після декількох програвань.
Так, воно як любий фізичний носій зношується, як і DVD, як CD, як SACD... Але при адекватному акуратному користуванні воно і тебе переживе, як і dvd/cd/sacd.
Як доказ, я витратив 20-30хв. часу на оцифровку двох треків з майже 70річних платівок, можна почути стан носія.
(Дістав-поставив-включив-пішов до компа-включив запис-стоп-обрізав початок та кінець-зберіг-закинув на гугл диск. Другий трек...)
Так що я теж надав аргументи, які ти вкотре проігнорив.
Ну це сильно, порівнювати стерео-звук з багатоканалом.konb999: ↑ 16.09.2026 02:08Просто например сравни Scorpions – Acoustica 2001 года, - у меня есть dvd и винилл. Dvd со стандартным dts саундтреком 5.1, и на моем профильном домашнем кинатиатре с фронтами электростатами мартин логан это просто космос - ты оказываешься прямиком в концертном зале и просто в шоке от масштаба действия, и после этого включаешь оригинальный винил на том же сетапе и блевать охота.
Я теж можу на компі включити щось із sacd чи dvd з багатоканалом, на фронтальному підсилювачі вибрати відповідний вхід + включити тиловий підсилювач і теж слухати оточуючий звук.
Так, у мене лише 4.0 конфігурація, але це мій компроміс з коректним розташуванням АС в кімнаті, місцем та поділом простору кімнати з іншими членами родини.
Є у мене в компі трошки всякого такого sacd/dsd/dxd та декілька відео-концертів з оточуючим звуком.
Я можу сказати тобі теж саме.konb999: ↑ 16.09.2026 02:08Думаю, ты даже не представляешь как звучит на топовом деноне и мартинах триллер майкла джексана ремастер на sacd в dsd 512 формате. Или как круто лабает фреди дырявый с альбомом A Kind of Magic, 1986 ремастер в несжатом рсм на dvd audio
"Трилер" писався, зводився та мастерився повністю в аналозі, отже ти не знаєш як він звучить в оригіналі. Ти чув ремастер, тобто те що хтось взяв, оцифрував, почистив, зробив свій мастеринг і викотив свій звук.
"A Kind of Magic" писався в аналозі, зводився та мастерився в цифрі. Тут вже "нє всьо так однозначно". Але ти чув ремастер, тобто те що хтось взяв, обробив сучасними ефектами, зробив свій мастеринг і викотив свій звук, а не той над яким працював гурт при зведенні та мастерингу при випуску цього альбому.
"The Miracle" повністю цифровий запис + початок Loudness War. Так само - "нє всьо так однозначно". Ну і ти чув ремастер, тобто те що хтось взяв, обробив сучасними ефектами, зробив свій мастеринг і викотив свій звук, а не той над яким працював гурт при зведенні та мастерингу при випуску цього альбому.
Я не признаю ремастери та ремікси. Віддаю перевагу оригінальним виданням.
Це той момент коли початковий музичний матеріал має велике значення. Як його записували, зводили, мастерили. Різні епохи, різні технології, різний звук, відповідно різні носії на той час. Я про це писав на попередній сторінці.
Цифра має недосяжні для аналога параметри та специфікації.
Але чомусь реальний музичний матеріал що випускають в тій цифрі - повністю, с запасом, вкладається навіть у вініл.
В твоєму профільному Деноні фонокоректор хоч і не поганий відносно того що зазвичай сують в AV ресивери, але він зроблений "на здачу".konb999: ↑ 16.09.2026 02:08и после этого включаешь оригинальный винил на том же сетапе и блевать охота.
Твій ресивер - цифровий пристрій для цифрового звуку, якому додатково приліпили пару аналогових входів, хоч і не поганих.
У мене аналоговий сетап, якому на аналоговий вхід я додаю цифровий пристрій (звукова карта яка підключена по аналогу до фронтального та тилового підсилювачів).
Це діаметрально різні пристрої та філософії звуку.
У мене клацаючи селектор входів на підсилювачі, між нормальним якіснім сучасним вінілом та Hi-Res треба трошки прислухатись щоб вловити різницю, бо так, на льоту воно звучить однаково. А коли прислухаєшся, то трошки ВЧ/НЧ відрізняються та інша подача. Але не гірше чи краще, воно просто інакше.
Умовно як вібир Toyota Hilux vs VW Amarok в межах однакового покоління на час випуску. Загалом однакове, але трошки різне
Не треба бути Д'Артаньяном.konb999: ↑ 16.09.2026 02:08Я думаю ты просто не ведаешь что несешь! Извини, но, на мой взгляд это очевидно что ты просто БМП (без малейшего понятия!).
По всьому світу є люди з іншою думкою, заради яких тільки збільшуються тиражі випуску "давно вмерлої тупикової гілки звуку".
P.S. І якщо не в темі, то не треба розказувати про недоліки того в чому не розбираєшся та ігнорувати факти які показують помилковість твоїх суджень.
Спробував, не зайшло, пішов далі...
Я навпаки, з цього починав, досяг певного рівня і тільки потім у мене з'явилася цифра як ще одне додаткове джерело в аналоговому сетапі. Але я не розказую що цифра днище. Воно просто не моє.
Я слухаю музику альбомами, а не стрибаю по треках в режимі радіо. І слухаю усівшись на диван, відклавши всі гаджети та відкинувши всі думки. 45-60хв просто відпочити від усього, занурившись в музику.
-
Alexsandr
Member
Интересно. да звук хуже современных, но одновременно в нем есть что-то, что современный звук потерял.Z440_User: ↑ 16.09.2026 00:17
Ну раз маєш таку розпальцовку, то зійди будь ласка на декілька сходинок вниз, до звичайного плебса, та знайди сили трошки прослухати та сказати хоча б пару слів стосовно наступних оцифровок (flac 24bit/96kHz):
1.) Buddy Rich & His Orchestra - 9.20 Special (платівка mono, 1957рік)
2.) Duke Ellington & His Orchestra - West Indian Pancake (Live, платівка stereo, 1966 рік)
всього лиш 2 треки з двох найстаріших платівок моєї колекції,
-
konb999
Member
Z440_User
Что касается ресивера, для недалеких, там есть режим диррект кторый пускает сигнал с аналоговых тюльпанов или со входа фонокоректора сразу на усилительную часть в обход встроеного цапа и процессорной части... как раз для любителя аналога. И фонокорректор помимо ресивера есть еще в самой вертухе и такой есть Clearaudio Nano Phono V2 EL 028/B (вообще в кладовке валяется, купил раз попробовал и не почуствовал разницы, - кака была кака есть.)Такой пойдет?
Что касается студийных записей квина и майкла и иже с ними то даже учитывая что они писались в аналоге но они ведь не на винил писались а на 24 дорожечные мастерленты, и с изобретением цифры технологии позволили вытащить из исходного материалла те детали которые раньше не позволял вытащить винил и магнитные ленты в силу своих тех. Ограничений. Для этого и делаются ремастеры, а не для того чтобы звучать хуже винила.
Что касается у тебя много всякого в цифре, чего? Того что ты с торрента накачал? Что такие же цифруны с дисков, купленных у алкашей нацифровали? (Я заказываю диски с японии и штатов и сасд и двд аудио $ 100+, венил +- столько же, у алкашей извини не покупаю
) вставляю их в качественную вертушку денон и слушаю на хорошем тракте уверенно под 20000 долларов. А на чем ты это слушаешь? На своей профильной звуковой карте, которая в корпусе с кучей наводок?, так открою тебе секрет, - она просто не в состоянии воспроизвести в нативе однобитный поток он же dsd, он же sacd. Да и декодирование рсм у нее ограничено 192/24 в стереорежиме, а если ты хочешь послушать двд аудио например в 192/24 хотя б в пяти каналах то в лучшем случае она это ресемплирует в 96/24 и по spdif выдаст а там в тракте будет еще один цап и усь сомнительного качества который весь этот многоэтапный акустический мусор выведет на акустику сомнительного качества. По этому не исключаю что твоя цифра на твоем сетапе звучит как винил ато и хуже, или даже мр3 на моем тракте звучит лучше, - я б такое тоже не слушал...
Лучше уж винил...
Что касается ресивера, для недалеких, там есть режим диррект кторый пускает сигнал с аналоговых тюльпанов или со входа фонокоректора сразу на усилительную часть в обход встроеного цапа и процессорной части... как раз для любителя аналога. И фонокорректор помимо ресивера есть еще в самой вертухе и такой есть Clearaudio Nano Phono V2 EL 028/B (вообще в кладовке валяется, купил раз попробовал и не почуствовал разницы, - кака была кака есть.)Такой пойдет?
Что касается студийных записей квина и майкла и иже с ними то даже учитывая что они писались в аналоге но они ведь не на винил писались а на 24 дорожечные мастерленты, и с изобретением цифры технологии позволили вытащить из исходного материалла те детали которые раньше не позволял вытащить винил и магнитные ленты в силу своих тех. Ограничений. Для этого и делаются ремастеры, а не для того чтобы звучать хуже винила.
Что касается у тебя много всякого в цифре, чего? Того что ты с торрента накачал? Что такие же цифруны с дисков, купленных у алкашей нацифровали? (Я заказываю диски с японии и штатов и сасд и двд аудио $ 100+, венил +- столько же, у алкашей извини не покупаю
Лучше уж винил...
-
QFlash
Member
Де взяв?Radio Bay: ↑ 16.09.2026 00:02Без коментарів )
У мене щось схоже на мікросхемі BIOS запаяно. Щоб не випаювати чипак.
типу Але це окрема тема.
Можна для оперів так.
-
Z440_User
Member
Там законсервовано все що було записано мікрофоном в той час і видано. Там звук такий, яким він був 60-70 років тому.Alexsandr: ↑ 16.09.2026 13:38Интересно. да звук хуже современных, но одновременно в нем есть что-то, что современный звук потерял.
В ньому немає сучасного підйому на ВЧ, роздутого НЧ, жорсткого розділення каналів, сучасної компресії...
А ще не вичищено разом з шумом носія всі звуки приміщення в якому ведеться запис, всі відлуння та резонанси, шорохи, вдихи-видихи, клацання, реплики, приспіви... які лунають в середині оркестру під час гри.
Але скільки справжнього життя в тому недосконалому записі.
"West Indian Pancake", Live, мені якось траплявся в відреставрованому вигляді на стрімінговій платформі. Я плювався, він був мертвий та стерильний.
Я не можу стверджувати що моя оцифровка жива і вона звучить саме так як має, я не робив оцінку звуку з цієї точки зору, вона робилася з іншою метою.
Саме тому я не люблю ремастери та ремікси і віддаю перевагу саме оригіналам того часу, коли воно було представлено людству.
Звісно що в межах здорового глузду, а то зараз буквально сприймуть мою позицію...
Але конкретно щодо цих двох треків, то вони були наведені як приклад того, що нічого з тим вінілом не станеться навіть через десятиріччя більш-менш акуратного користування.