В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Ну я і слухаю. Слухаю музику, а не звук. Мені чудово заходять навіть деякі бутлеги записані на мікрофони диктофонів з натовпу стадіону (гадаю зрозуміло яка там якість?).konb999: ↑ 14.09.2026 15:00 Вобще друг нравится - слушай! Я слушаю не цифры а звук.
Голова? коректор? Музичний матеріал?И мне винил звучит как с ватой в ушах.
Ну сучасний вініл це розбіг від повного днища до умовного космосу. В мене як ті "вогонь вогняний" так і ті що плюватися хочеться (хто ж знав...).я взял современный винил просто попробовать ибо могу себе позволить и по факту после того как попробовал он у меня пылиться
І знову ж таки, про яку музику ми говоримо? Жанр? Я здогадуюсь що мова про сучасну естраду, а не музику 30+ річної давнини...
Ну не зайшло то й не зайшло...
Да ти що? Шо, не одразу на платівку?!Кстати годов с 60-х весь студийный исходный материалл записывается на мастерленты, еще думаю со времен элвиса, а у мастерленты предел по качеству несравнимо выше винила.
Повторюю, магнітофони які були в ті часи, мали динамічний діапазон 60-70дБ від шуму стрічки до межі кліпінга. Хоча плівка має властивість легкий кліпінг з'їдати як лімітер. Тобто рівень запису ставиться щоб було 0дБ максимум по індикаторах, оті пікові блимання вилітають десь в +1дБ і плівка їх з'їдає, а електроніка магнітофона реально почне кліпінг десь на +10дБ.
Магнітофони 1970-1980х мали діапазон 70-80дБ від шуму стрічки до 0дБ рівня запису. Це про шедеври типу Studer A810 та сучасною плівкою RTM LPR35 (25 євро за чисту котушку брав колись) з можливістю прийняти в себе рівень щось біля +3...+6дБ без компресії.
Тобто маємо майстер-стрічку студійну із записом в 60-80дБ динамічного діапазону від шуму стрічки до рівня 0дБ.
І кажете що для такого рівня не достатньо 60-70дБ динамічного діапазону від шуму маси до пікового рівня запису?
Але якщо торкатися сучасного цифрового контенту який рендериться з DAW студій, мастерінг та інша постобробка по випуску готового комерційного продукту - то так, сучасні можливості динамічного діапазону просто космічні.
Але по факту ми отримуємо компресований пожатий під блютуз-балалайки/смартфони/радіо комерційний продукт з динамічним діапазоном 3...6дБ.
Проте в безмежній якості
Цифронути трек з джазової вінілки 1954 року, яку я на місцевому базарі у алкаша зі стопки совкового хламу з відповідною естрадою витягнув наприкінці 2010 років?исходя из того что ты доказываешь что винил не изнашивается... это трение и физика, но ты видать преодолел эти ограничения, так что погружайся в мир звука и дальше...
Може тебе просто медведь на ухо наступил, и тебе реально не имеет значения сколько раз игла физически протерла твою пластинку за 40 лет?
-
konb999
Member
Z440_User
Избавь не надо мне треки цифровать с пластинки, которую у алкаша купил!
Просто погугли что такое Goldmine Grading Standard. Простыми словами это насколько затертая пластинка(Mint, Near Mint, Fair, Poor). Это наверное дибилы класификацию придумали именно потому что пластинки не затираются! А цифровать винил, купленый у алкаша в 192 кило и 32 бита (чтоб щелчки подетальнее слышать) дома на непонятном оборудоваеии, а потом эти же щелчки в ручную удалять, это вообще как по мне отдельный вид фетиша - БДСМ, ФИСТИНГ и АВТОСТРАПОН в комплексе!
Но дело такое... на любителя. У каждого свои развлечения и хобби. Тут мне с тобой не по пути!
А зачем ты оцифровываешь если ты цифру не слушаешь?
Избавь не надо мне треки цифровать с пластинки, которую у алкаша купил!
Просто погугли что такое Goldmine Grading Standard. Простыми словами это насколько затертая пластинка(Mint, Near Mint, Fair, Poor). Это наверное дибилы класификацию придумали именно потому что пластинки не затираются! А цифровать винил, купленый у алкаша в 192 кило и 32 бита (чтоб щелчки подетальнее слышать) дома на непонятном оборудоваеии, а потом эти же щелчки в ручную удалять, это вообще как по мне отдельный вид фетиша - БДСМ, ФИСТИНГ и АВТОСТРАПОН в комплексе!
Но дело такое... на любителя. У каждого свои развлечения и хобби. Тут мне с тобой не по пути!
А зачем ты оцифровываешь если ты цифру не слушаешь?
-
DEVES
Member
konb999
Золотые слова
У меня вертаки на столе стоят возле цифровых дек и контроллеров больше как украшение и иногда как Traktor DVS. Но чтоб именно винил "послушать", такое наверно раз в пол года случается.
Золотые слова
У меня вертаки на столе стоят возле цифровых дек и контроллеров больше как украшение и иногда как Traktor DVS. Но чтоб именно винил "послушать", такое наверно раз в пол года случается.