зазначу, що я перепробував (в сенсі купив собі і не по одному сету) наступні стаби: дюрок в2, дюрок в3, ТХ в4 АР, акко, tecsee, YiKB typeplus, с3 equalz, knight v3, knight v4, owlab, а також класичні черрі
(ці які треба обкушувати щипцями перед використанням) з геонівськими скобами. може ще якісь забув. не зважаючи на те, що і knight класні і typeplus мені сподобались, про що я писав тут в топіку, в підсумку експериментів з великою кількістю білдів і конфігурацій стабів я зупинився саме на останніх, тобто черрі + геонівські стаби, а решту вирішив продати по можливості.
(кому цікаво якісь покрутити -- пишіть, віддам за гарну ціну)
скоріше за все, ви помітили, у мене гмк 7ю практично всюди в білдах.
наскільки вільно в випадку черрі сидить стем стабу в хаузінгу? доволі вільно, з сучасними хайповими стабами не порівняти)
у мене враження, що їх взагалі досі ллють по тих самих молдах початку 80х
(в моїх 40річних вінтажних черрі бордах буквально такі ж стаби як черрі продає сьогодні)
це аж ніяк не означає, що це будуть найкращі стаби для всіх

ні в якому разі! просто я описую свій досвід і він ось такий. єдине, що можу сказати, що треба пробувати, щоб визначити що краще підходить вам в ваші конфіги, зі стабами тут також інакше ніяк.
і також вкотре повторю, що стаби це максимально важливий чинник в білді, його роль складно перебільшити. най най топовіший білд в якому стаби не ідеальні або не пасують або ще якось не зайшли, -- не доставляє. в той же час навіть в простенькій клавіатурі гарно налаштовані стаби потужно підвищують рівень задоволення від використання