Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
karokum
Member

Повідомлення

:horror: я скоро здурію
Розібрав я все, перемаcтив стаби уже нормальним мастилом. Очікувано паразитні звуки зникли АЛЕ тепер пробіл почав кутом тертися об корпус :facepalm: Звук і відчуття звісно :banghead:
Ну але як це може не статися, як в самому стабі вобл стему просто шалений, ось відео
https://fex.net/uk/s/smvzp9p
Може це я чогось не розумію, чи не так роблю, але ну прям так не має бути?? Яким би там не був стійким стем світча, 7u пробіл чисто фізично не може сидіти незворушно на ньому. А я хочу саме так :-/

Ну і трохи хорошого - приїхали раніше згадані Gateron Type R, а ще HMX Yogurt S :shuffle:
Type R перші враження дуже класні. Головне звісно це те що у них немає ліф пінгу :laugh: Вобл стему мінімальний, за це лайк. І в цілому вони дуже якісними відчуваються. Мені прям подобається. В мене починає закрадатися думка що мені таки хочеться тактильного підтвердження нажаття - чи то бамп чи чіткий ботом аут - в них є і те і інше. Правда їх терміново потрібно змастити, це мабуть перший світч який дуже сухо відчувається.
На Yogurt S я взагалі випадково натрапив, дивлюся: лонг пол, гучні - таких у мене ще нема, треба пробувати :D Вже сьогодні я прочитав що це продовження HMX Cloud, які і тут вже раніше згадувалися та хвалили. Похвалю і я, за свою ціну (21$ за 90 шт) дуже якісні, воблу стему майже нема, я приємно вражений. Швидко загнав їх в Аулу75, нереальний glow up для неї вийшов, просто небо і земля в порівнянні зі стоковими
DiaGnosteek
Member

Повідомлення

feniks_tm: 13.09.2026 19:15
leif: 13.09.2026 19:13
забув ще додати, що може бути і така ситуація, що ніяких переваг від магнітної клавіатури для себе ви взагалі не побачите) таке теж може бути, і тоді теж вам не потрібно міняти клавіатури, достатньо купити одну гарну механіку.

відповідно, сподіваюсь, ви пішли домовлятись з feniks_tm за спробувати його дошку що він продає і після цього тесту будете думати далі. це найкращий сценарій поза будь-яким сумнівом :up:
(Ні) Схоже, він мене не сприймає серйозно))

Ні, просто в даний час мені це не зручно)
StTechnik
Member

Повідомлення

Пожалуй это мой следующий свич к покупке. Для приятного разнообразия.
leif
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 13.09.2026 22:16Нічого цікавого в Wooting 80HE+ не бачу
не погоджусь, нормальний список покращень як для "+" версії пребілд клавіатури без підвищення ціни, всі доволі цікаві мали б бути для ЦА (хоч я до неї і не відношусь). перехід на фр4 плейт правильний, я ще коли писав, що це найкращий плейт для НЕ-світчів :shuffle:

Відправлено через 22 хвилини 25 секунд:
karokum: 14.09.2026 00:04тепер пробіл почав кутом тертися об корпус
шось тут не так
karokum: 14.09.2026 00:04в самому стабі вобл стему просто шалений
та ну нормальний стем воббл, нічого особливого. буває менше, але чи воно відчувається в конкретному випадку... ну, треба тестити, як воно для вас буде

дивіться, у вас пробіл сидить на трьох МХ-хрестиках, крайні з яких зчеплені рівною (в більшості випадків :gigi: ) скобою для рівномірного натискання. але головне: хаузінги стабів завжди будуть вільніше ніж топ хаузінг світча. навіть найбільш щільні в світі, тому що пробіли не завжди ідеально рівні і там потрібен певний люфт для норм роботи механізму стабу як такого. тобто обмеження вобблу пробілу все одно визначається в першу чергу центральним МХ-хрестиком, а вже потім стабами.

уявіть, у вас супер щільно посажений в топ-хаузінгу прямокутний стем світча по центру клавіші пробілу, кейкап на сидить цьому на хрестику, тобто зафіксований цією хрестовиною по вертикалі і горизонталі. якщо стем супер-ідеально щільно сидить в хаузінгу, а МХ-хрестик щільно заходить в кейкап (що я теж радив вам перевірити, бо буває різне) і зазорів ну от буквально нема ніде, звідки тут джерело вобблу (стаби поки відкидаємо, їх ще немає в системі)? для вобблу в такому випадку потрібно щоб стем буквально деформував пластик верхнього хаузінгу світча і крутився в ньому в цих зазорах, що виникли в наслідок цієї деформації. але це теоретичний випадок, для прикладу. на практиці стеми світчів сидять в хаузінгах не з допусками 0.0001мм, а значно вільніше, тому певний рух все одно буде)

стаби штука доволі допоміжна, але так, вони впливають також. спробуйте ТХ або ще краще typeplus, можливо це саме те що ви шукаєте.
спойлер
з.і. у мене є на продаж і такі і такі
Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
це доволі популярний світч в останній час, можна навіть сказати хайповий. не настілки як тайп R, але теж нормально катається на хвилях хайпу і нахвалюється в ком'юніті)
karokum
Member

Повідомлення

leif: 14.09.2026 12:08 шось тут не так
ось і я про те!
спойлер
spacebar.jpg
Звісно все що ви написали справедливо, про стем світча і тд, але в моєму випадку діло мабуть не лише в ньому, на поточних Type R вобл найменший з тих що були раніше, але проблема досі є
leif: 14.09.2026 12:08 спробуйте ТХ або ще краще typeplus, можливо це саме те що ви шукаєте.
Так і зроблю :up:
Відповісти