Новини
Останні статті і огляди
Фотки системников сюда
-
Spawny
Member
Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит
Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее
Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее
Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Востаннє редагувалось 17.09.2013 21:44 користувачем gehka3, всього редагувалось 3 разів.
-
cAkeJJ
Member
Мідний топ такий (важкий падла):RoMiLiUs: ↑ 17.08.2026 12:06А що за мідний топ? І як у вас помпи між собою зʼєднані? Ну жорстко чи через шланг?cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 12:01
Навіщо її душити до 20%? Я свою апекс не чую в такому самому комборезі на 80%, другу апекс в мідному топі взагалі не чути навіть на 100%.
Бо в мене вони в парі так свисітити починають на вищих обертах, навіть якщо працюють на різних обертах. Думаю це ізза того, що з'єднані жорстко.
Поодинці наче як тихі.
Alphacool Eisdecke D5 Brass Top
- спойлер
- спойлер
-
StTechnik
Member
А можешь фоткой без подсветки показать как обе помпы расположены? Я просто думаю себе тоже вторую повесить, но не понимаю пока куда что бы не получить в итоге лютый колхоз.cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 14:22З'єднані помпи послідовно друг за другом жорсткою трубкою,
Відправлено через 32 секунди:
Больше всего важно к чему крепится вторая которая не с резом.
-
RoMiLiUs
Member
Так Brass - це здається латунь...cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 14:22Alphacool Eisdecke D5 Brass Top
В мене вони просто через перехідник з'єднані, див фото нижче. Думаю що це із-за цього є свист
StTechnik: ↑ 17.08.2026 14:26А можешь фоткой без подсветки показать как обе помпы расположены? Я просто думаю себе тоже вторую повесить, но не понимаю пока куда что бы не получить в итоге лютый колхоз.
- Без колхозу нікуда...

Востаннє редагувалось 17.08.2026 14:40 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
-
cAkeJJ
Member
Другий топ закріплений таким бракетом за аліку, який потім камрад водянщик мені допоміг допрацювати і відрізав нижню частину (це вже сталось в другій ітерації мого контуру), бо вона заважала тупо і не давала встати другому топу рівно під комборез (було трохи криво). Довелось просверлити пару дірок в корпусі, щоб другий топ нормально прикрутити.StTechnik: ↑ 17.08.2026 14:26А можешь фоткой без подсветки показать как обе помпы расположены? Я просто думаю себе тоже вторую повесить, но не понимаю пока куда что бы не получить в итоге лютый колхоз.cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 14:22З'єднані помпи послідовно друг за другом жорсткою трубкою,
Відправлено через 32 секунди:
Больше всего важно к чему крепится вторая которая не с резом.
- спойлер
- спойлер
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Да, Боже, ото я дурачокRoMiLiUs: ↑ 17.08.2026 14:39Так Brass - це здається латунь...cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 14:22Alphacool Eisdecke D5 Brass Top
-
StTechnik
Member
Суть понял, только у меня так не выйдет. У меня вентиляторы там с низу и сбоку. По сути комборез висит на штатных креплениях к 140мм вентилятору. Вот куда бы второй притулить - пока не знаю. ) Одна мысль есть, но мне она не нравится пока.cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 15:02Другий топ закріплений таким бракетом за аліку,
-
cAkeJJ
Member
В мене там тоже вентилятори бічні стоять на видув гарячого повітря з передньої 480ки. Плюс в штатні місця під вентилятори бракет для комбореза не встав, довелось просверлити дірки для нього в корпусі. Для бракета з аліку вроде довелось просверлити лише 1 дірку. Мені здається стало акуратніше, порівняно з тим як було до. Но канешна "Нада брать МОРУ, тоді все буде аккуратно, а це всьо калхоз в корпусе"StTechnik: ↑ 17.08.2026 15:08Суть понял, только у меня так не выйдет. У меня вентиляторы там с низу и сбоку. По сути комборез висит на штатных креплениях к 140мм вентилятору. Вот куда бы второй притулить - пока не знаю. ) Одна мысль есть, но мне она не нравится пока.cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 15:02Другий топ закріплений таким бракетом за аліку,![]()
-
StTechnik
Member
Не надо ))) Я ее прошел давно.cAkeJJ: ↑ 17.08.2026 15:18Нада брать МОРУ
-
RoMiLiUs
Member
- Корочє, колхоз на всі гроші :D Опустив другу помпу в підвал

не знаю чи можливо таке, коли коли вухо до нього підносиш(наскільки це можливо), то він стає прям добре чутним, а коло помп - просто гудіння помп.
-
Tesseract
Member
Вас же не дивує, що біля моря чути шум хвиль, хоча там просто вода тече по камінцях. Те саме з водоблоком. Але його гучність може залежати від внутрішньої структури. Оскільки він має ефективно забирати тепло і для цього вода має проходити через багато маленьких отворів, то в більшості випадків водоблок буде тим гучніший, чим він ефективніший.
-
RoMiLiUs
Member
Згоден, але на Barrow D5 помпі такого не було.Tesseract: ↑ 18.08.2026 23:27Вас же не дивує, що біля моря чути шум хвиль, хоча там просто вода тече по камінцях. Те саме з водоблоком. Але його гучність може залежати від внутрішньої структури. Оскільки він має ефективно забирати тепло і для цього вода має проходити через багато маленьких отворів, то в більшості випадків водоблок буде тим гучніший, чим він ефективніший.
Доречі файну ідею підкинули. Посадити фітинги на процесорі на 45 кутові перехідники
Востаннє редагувалось 19.08.2026 00:07 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
-
timetron666
Member
Доброго! У Вас гула нема від переднього вентилятора, що дує на ведеокарту? У мене і за того, що відеокарта так близько до воздушного потоку, такий гул стоїть від нуктуа
-
NST1983
Member
Що по шуму? Я купував раніше ноктуа топ вентилятори (кулери також були, самі дорогі) - і так і так налаштовував, завджи був противний звук. Перейшов на артік - попустило.
-
Filabatya
Member
timetron666
Там нормальна відстань, мене більше близька відстань 140вок зверху до рамок кріплення 120 хвилює. Але шумка крім мінусів в продуві і глушить непогано. Сам по собі цей корпус розрахований на 120тки більш ніж на 140
Спробуйте дві 140 наперед і відуху між ними розмістити
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
NST1983
Ноктуа і досі топ і по високочастному шуму нова лінійка якраз і виступає, вони опустили звук на нижчі частоти. Якщо зерху ще пішли 140 сайлент вінги 4 хай спіди, то спереду через глуху панель і боковий вдув мені вже треба було статичного тиску, крім потоку. На рахунок задньої 140г2 вона просто топ, на 100 обертів завжди менше крутиться ніж вентилі д15
Уточніть про які вентилі нокти ви говорите?
В нокти просто не треба брати старий переоцінений хлам тільки, через те, що це ноктя, на олх взагалі вважають що прогресу в вентилях нема, судячи по цінам
Там нормальна відстань, мене більше близька відстань 140вок зверху до рамок кріплення 120 хвилює. Але шумка крім мінусів в продуві і глушить непогано. Сам по собі цей корпус розрахований на 120тки більш ніж на 140
NST1983
Ноктуа і досі топ і по високочастному шуму нова лінійка якраз і виступає, вони опустили звук на нижчі частоти. Якщо зерху ще пішли 140 сайлент вінги 4 хай спіди, то спереду через глуху панель і боковий вдув мені вже треба було статичного тиску, крім потоку. На рахунок задньої 140г2 вона просто топ, на 100 обертів завжди менше крутиться ніж вентилі д15
В нокти просто не треба брати старий переоцінений хлам тільки, через те, що це ноктя, на олх взагалі вважають що прогресу в вентилях нема, судячи по цінам
-
timetron666
Member
Noctua NF-P14s redux-1500 PWMFilabatya: ↑ 13.09.2026 08:17 timetron666
Там нормальна відстань, мене більше близька відстань 140вок зверху до рамок кріплення хвилює. Але шумка крім мінусів в продуві і глушить непогано. Сам по собі цей корпус розрахований на 120тки більш ніж на 140
NST1983
В нокти просто не треба брати старий переоцінений хлам тільки, через те що це ноктя, на олх взагалі вважають що прогресу в вентилях нема, судячи по цінам![]()
Ось такі два спереду. При обертах 800 вже проявляється гул
Отправлено спустя 31 секунду:
timetron666: ↑ 13.09.2026 08:35Noctua NF-P14s redux-1500 PWMFilabatya: ↑ 13.09.2026 08:17 timetron666
Там нормальна відстань, мене більше близька відстань 140вок зверху до рамок кріплення хвилює. Але шумка крім мінусів в продуві і глушить непогано. Сам по собі цей корпус розрахований на 120тки більш ніж на 140
NST1983
В нокти просто не треба брати старий переоцінений хлам тільки, через те що це ноктя, на олх взагалі вважають що прогресу в вентилях нема, судячи по цінам![]()
Ось такі два спереду. При обертах 800 вже проявляється гул, але поток шикарний
-
Filabatya
Member
В вас в профілі 1200) можливо пора апатись на а серію нову 
Або корсар рс120 макс, фантекс т30 140, але щоб в відуху не вперся
Або корсар рс120 макс, фантекс т30 140, але щоб в відуху не вперся
-
NST1983
Member
Noctua NF-A12x15 PWM
Noctua NF-S12A PWM