угу, дуже звичайний, ніяких фотореалестичних текстур і освітленняkairo: ↑ 08.09.2026 15:28 А так, звичайний графон.
Новини
Останні статті і огляди
Повернення NVIDIA SLI? Нейронний рендеринг DLSS 5 запустили на другому GPU
-
S0N1C
Member
-
dead_rat
Member
Ну так, робиш графіку з фігурками з 2000 року. Потім кидаєш фоток акторів щоб АІ згенерив 3д моделі і графіка дійшла до 2015, потім напидуєш ДЛЛС5 і готово.S0N1C: ↑ 08.09.2026 14:23 kairo
в чому майбутнє? в тому шоб замість розробки гри з графікою рівня длсс5 з самого початку - перекласти це на ШІ?ну тоді може і так. Явно студіям буде вигідніше витратити пів року на тяп ляп за допомогою ШІ на написання нової гри, потім прикрутити длссХ і в продакшн, за все це все одно заплатить користувач
![]()
Можна буде конкретно скоротити команди, тих хто лишиться заставити маслати 16 годин замість 12
-
CnC_General
Member
dead_rat: ↑ 08.09.2026 15:33Ну так, робиш графіку з фігурками з 2000 року. Потім кидаєш фоток акторів щоб АІ згенерив 3д моделі і графіка дійшла до 2015, потім напидуєш ДЛЛС5 і готово.
- спойлер
S0N1C: ↑ 08.09.2026 14:23 kairo
в чому майбутнє? в тому шоб замість розробки гри з графікою рівня длсс5 з самого початку - перекласти це на ШІ?ну тоді може і так. Явно студіям буде вигідніше витратити пів року на тяп ляп за допомогою ШІ на написання нової гри, потім прикрутити длссХ і в продакшн, за все це все одно заплатить користувач
![]()
Можна буде конкретно скоротити команди, тих хто лишиться заставити маслати 16 годин замість 12
- спойлер
- а як по вашому зараз працюють студії, на приклад у майках чи інших великих компаніях? 8 годинний робочий день з перервою на обід? тринадцята зарплата, нічний клуб весь ваш на новорічну вечірку? білет у спортзал або басейн на ваш вибір (за рахунок компанії) ??
дають пласт роботи. ти або виконуєш, тоді отримуєш свою ЗП, або запрошують іншого спіціаліста, якому втюрюють інфу що це ти все бойкотував... пообіцяють йому подвійну ЗП в кінці року за добре виконану роботу, а по факту в кінці року скорочення персоналу. гру завершено, гроші пішли, студію продано. керівництву премії за скорочення видатків. вся підтримка на манагері підтримки та одному програмістові.
-
VovaII
Member
kairo
Дякую.
Вибачаюсь, збираю інформацію про можливості цього дива. Чи не важко Вам буде затестити DLSS5 при мінімальних ігрових налаштуваннях, і відписатися про результати?Затестив я вчора той ваш DLSS5.
Дякую.
-
Zealoth
Member
Из текстур низкого качества он высокое не сделает. Длсс5 на низких настройках моделей и геометрии будет выглядеть хуже и мыльнее чем с более высокими. Но при этом он будет добавлять пролюбленное затенение и поверхностное рассеивание света, за счет чего картинка будет обьемнее и живее вне зависимости от настроек. Ну и низкополигональная и детализированная рожа будет живее, но хуже высокоплигнальной и детализированной рожи.VovaII: ↑ 08.09.2026 16:17 kairoВибачаюсь, збираю інформацію про можливості цього дива. Чи не важко Вам буде затестити DLSS5 при мінімальних ігрових налаштуваннях, і відписатися про результати?Затестив я вчора той ваш DLSS5.
Дякую.
-
kairo
Member
Гляну вечором.VovaII: ↑ 08.09.2026 16:17 kairoВибачаюсь, збираю інформацію про можливості цього дива. Чи не важко Вам буде затестити DLSS5 при мінімальних ігрових налаштуваннях, і відписатися про результати?Затестив я вчора той ваш DLSS5.
Дякую.
-
Meandmy
Member
Краще нехай "розпаяють" 2 вiдеокарти на однiй щоб SLI було embedded
-
VovaII
Member
Meandmy
Дві 5090 на одній? — Зараз Вас розіпнуть. Готуйтесь.
Дві 5090 на одній? — Зараз Вас розіпнуть. Готуйтесь.
-
S0N1C
Member
і один 12вхпр (кажуть він 1.5квт тримає
-
Meandmy
Member
Усе вирогiдно адже PCIe 6.0 має вдвічі більшу швидкість а вони зіткнулися з проблемою щільності кремнію тепер доведеться нарощувати споживання та розпаювати по 2 чи 4 кристали на платi
-
agsamfisher
Junior
Це як?З мінусів — необхідність підключення монітора до кожної відеокарти в такій системі.
-
Meandmy
Member
Нічого особистого тiльки бiзнес вже сьогодні доцільно економічнише купити 4x карти 5070 ніж 1x 5090 яка працює на межі своїх можливостей на знос, щей 48 GB замiсть 32GB отримуємо для тих хто вмiє загальний pool vram робити, у людства нема ішого шляху як не On-board SLI щось менi здається NVidia програє Intel Deep Link, якщо синi вiдродять це явище у Arc з Dynamic Power Share та iнш. своїми напрацюваннями, але ключове слово "якщо", хоча хто зна байки ще нещодавно були що 2 нм це фiнал але з'явився Samsung котрий анансував техпроцес 1,0 нм (A10) до 2030 року
Відправлено через 27 хвилин 36 секунд:
Треба на одному монiторi дивитись "ДО" а на iншому результат "ПICЛЯ" вважаюagsamfisher: ↑ 08.09.2026 18:08Це як?З мінусів — необхідність підключення монітора до кожної відеокарти в такій системі.![]()
-
VovaII
Member
agsamfisher
— Єдине Що приходить: по монітору на кожне око?..
Або на першому дивишся оригінал, а на другому розраховані покращення, а потім подумки складаєш готове зображення…
Або хто його зна як?
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
Meandmy
Проблему щільності кремнію мають вирішувати переходом на нові матеріали. Наприклад на використання світла замість електрики. Раніше це було неможливо через низьку точність виготовлення.
— Єдине Що приходить: по монітору на кожне око?..
Або на першому дивишся оригінал, а на другому розраховані покращення, а потім подумки складаєш готове зображення…
Або хто його зна як?
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
Meandmy
Проблему щільності кремнію мають вирішувати переходом на нові матеріали. Наприклад на використання світла замість електрики. Раніше це було неможливо через низьку точність виготовлення.
-
Meandmy
Member
Не полюбляю звертатися до Gemini, але здається це той випадок коли без нього швидко не розiбрати:
Якщо в статті висловлено вимогу про обов'язкову наявність саме двох фізичних моніторів, то з технічного боку це є помилкою або невірно сформульованою думкою автора.
Технічні причини, чому це не так:
Технологія бачить відеовиходи, а не корпуси екранів: Відеокарті та драйверу байдуже, скільки перед вами стоїть пластикових корпусів. Для роботи системи потрібне лише фізичне підключення кабелю від другого GPU до активного пристрою відображення (дисплея).
Один монітор із двома кабелями: Більшість сучасних моніторів мають 2–4 входи (HDMI, DisplayPort). Якщо підключити першу карту в один порт, а другу — в інший, система бачитиме необхідні 2 дисплеї, але фізичний монітор залишатиметься один.
HDMI-заглушки (Dummy Plug): Систему можна «обдурити», вставивши у другу відеокарту електронну заглушку за 2–3 долари. Вона імітує підключений 4K-монітор, дозволяючи обійтися одним кабелем і одним екраном.
Ось формулювання, яке точно пояснює цю плутанину:
«Твердження про обов'язковість саме двох фізичних моніторів є технічною помилкою автора статті. Для роботи моду дійсно потрібні два активні відеовиходи (по одному з кожної відеокарти), але їх можна підключити до двох різних входів одного й того самого монітора або використати HDMI-заглушку.»
-
washburn_t15
Member
А когда-то эту фичу рекламировали как главную особенность ДХ12...Earanak: ↑ 08.09.2026 10:19можно ли использовать при этом разные видяхи
-
CnC_General
Member
washburn_t15: ↑ 08.09.2026 19:27А когда-то эту фичу рекламировали как главную особенность ДХ12...Earanak: ↑ 08.09.2026 10:19можно ли использовать при этом разные видяхи
- спойлер
- маркетинг в дії.
яка різниця що тобі сказали. головне що ти купив саме цей продукт.
тобі обіцяли що в тебе воно так буде працювати? давали якісь гарантії тобі? Ну так то у них працює.
-
firestarter256
Member
Призабавнейкая ситуация, имею 5080, блок питания имею. Все хорошо но имею 2-ой псиай4 4х он не станет бутылочным горлышком! Надо смотреть.
Earanak
Могеж сделать и описать как это. Знаю у тебя всего много, как и у меня, но я в Техасе, то есть я не дома
Earanak
Могеж сделать и описать как это. Знаю у тебя всего много, как и у меня, но я в Техасе, то есть я не дома
-
Zaelot
Member
спробував у сталкер 2, на низьких в длаа майже нічого не робить, але фпс з'їдає в половину, граю на епік налаштуваннях в 1440р, в мене без генерації в локації новачків 64+- кадри з длсс5 в длаа. Отже як писали вище, якщо картина погана, не варто чекати революціїї, хоча до цьго я це пробував на 5070, і було дуже грабильно, але на длсс якість))VovaII: ↑ 08.09.2026 16:17 Вибачаюсь, збираю інформацію про можливості цього дива. Чи не важко Вам буде затестити DLSS5 при мінімальних ігрових налаштуваннях, і відписатися про результати?
Дякую.
-
DDt
Member
т.е комбинация длсс5 с длаа на низких настройках в 1440р выдаёт около 64 фпс и картинка не особо хорошая?Zaelot: ↑ 08.09.2026 21:36 у сталкер 2, на низьких в длаа майже нічого не робить, але фпс з'їдає в половину, граю на епік налаштуваннях в 1440р, в мене без генерації в локації новачків 64+- кадри з длсс5 в длаа.
-
Zaelot
Member
ні, в длсс5 длаа на низьких видає 90+ кадрів без генерації, і вона не така і крута , як в длсс5 длаа ультра які йдуть в 64 кадри, без доброго освітлення, обличча трохи пластикові, хоча результат і єDDt: ↑ 08.09.2026 21:53т.е комбинация длсс5 с длаа на низких настройках в 1440р выдаёт около 64 фпс и картинка не особо хорошая?Zaelot: ↑ 08.09.2026 21:36 у сталкер 2, на низьких в длаа майже нічого не робить, але фпс з'їдає в половину, граю на епік налаштуваннях в 1440р, в мене без генерації в локації новачків 64+- кадри з длсс5 в длаа.