Cooler Master пропонує захист для роз’єму 12V-2x6 із гарантією на випадок оплавлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dext
Member

Повідомлення

leif: 03.09.2026 11:16 а вище на цій сторінці це не воно?
Падіння це різниця між max та min
не хочу тепловізор заради цього купувати. якщо надішлете мені на тест -- я заміряю, і надішлю назад, пересили оплачу
І не потрібно, бо за наявними даними навіть на 5070ti вона 50+, що як мінімум на 10 градусів більше за 8pin, а температура це завжди показник більших втрат/гіршого контакту

Далі я вже неодноразово казав: інженегри-розробники 12pin переклали відповідальність за безпеку на кінцевих споживачів, тому вого горіло, горить і буде горіти частіше за 8pin, суто за законами фізики та статистики, -- відверто кажучі, мені вже просто не цікаво читати новини про це :rolleyes:

Окремо для пана oversteve: ASUS в своїх БЖ використовує "Superior Copper Pins"
Але там показовим є саме фото з термографа, де найбільш розігритим елементом е... роз'єм 12pin :yes:
leif
Member

Повідомлення

dext: 05.09.2026 16:46Падіння це різниця між max та min
різниця показника 16пін voltage під навантаженням?
ну ось:
min
Зображення
max
Зображення
це?

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
dext: 03.09.2026 11:09мене більше цікавить температура та падіння напруги на вашому роз'єму
a few moments later...
dext: 05.09.2026 16:46І не потрібно
:insane:

ви там вже якось визначайтесь

Відправлено через 29 секунд:
dext: 05.09.2026 16:46а температура це завжди показник більших втрат/гіршого контакту
страшно, очєнь страшно (с)

Відправлено через 51 секунду:
dext: 03.09.2026 11:09суто для порівняння і прогнозування
що скаже пан фахівець? що по порівнянню? які прогнози?

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
dext: 05.09.2026 16:46бо за наявними даними навіть на 5070ti вона 50+, що як мінімум на 10 градусів більше за 8pin
а що це за дані такі? десь в однакових умовах порівняли? як саме? це ж потрібно і карту брати однакову і СО і інші всі параметри підігнати, щоб було адекватне порівняння. а то що порівнюється?

Відправлено через 1 годину 10 хвилин 34 секунди:
з.і. якщо ж малась на увазі напруга 16пін роз'єму на робочому столі, тобто максимальна напруга при idle навантаженні, то ось:
max
Зображення
12.2в проти 12.1в в фурмарці
fan-zp
Member

Повідомлення

Привет, опять споры за разьем
парни вы вообще за кого болеете?
физика одна для всех
600Вт на 12В +50А
делим на 6 проводов = 8.3 А на каждый провод
это уже дохрена, хоть по спекам 9.3А максимум
а теперь лотерея с производителями, какого сечения провод, и из чего сделан?
допустим качественно, дальше идет обжим силового пина, достаточно ли там площади касания?
качество самого пина, при какой температуре он начнет терять упругость обжима ?
по итогу, при большой нагрузке, идет нагрев в обжиме кабеля, и контакты тоже помогают греть пин,
в какой-то момент пин начинает терять упругость прижима,
и все, там уже лавинообразно растет сопротивление, температура до оплавления

к чему это я, ну физически не держит этот разьем максимальную нагрузку
oversteve
Member

Повідомлення

fan-zp: 07.09.2026 13:51 Привет, опять споры за разьем
парни вы вообще за кого болеете?
физика одна для всех
600Вт на 12В +50А
делим на 6 проводов = 8.3 А на каждый провод
это уже дохрена, хоть по спекам 9.3А максимум
а теперь лотерея с производителями, какого сечения провод, и из чего сделан?
допустим качественно, дальше идет обжим силового пина, достаточно ли там площади касания?
качество самого пина, при какой температуре он начнет терять упругость обжима ?
по итогу, при большой нагрузке, идет нагрев в обжиме кабеля, и контакты тоже помогают греть пин,
в какой-то момент пин начинает терять упругость прижима,
и все, там уже лавинообразно растет сопротивление, температура до оплавления

к чему это я, ну физически не держит этот разьем максимальную нагрузку
9.3А то не максимум, а з дельтою 30 градусів, з нормальними виробниками лотереї немає ;)

фізично цей роз'єм 600Вт без проблем тримає
fan-zp
Member

Повідомлення

oversteve
110 градусов? Ок
вобщем нужен норм производитель, и хороший продув корпуса :)
leif
Member

Повідомлення

fan-zp
110 градусів це коли скільки ват передавали?
oversteve
Member

Повідомлення

fan-zp: 07.09.2026 14:26 oversteve
110 градусов? Ок
вобщем нужен норм производитель, и хороший продув корпуса :)
110 градусів то 1.5кВт, з 600 там шось в районі 60 з копійками плаває, десь на попердніх сторінках були посилання на тести
dext
Member

Повідомлення

:facepalm:
Потрібна різниця напруг при відсутності навантаження (max) та повному навантаженні (min) - це і буде падінням напруги, що дозволить визначити загальний опрір/втрати ланцюга живлення.
Щоб виключити падіння на виході самого БЖ при навантаженні - краще підключити один контакт звичайного мультиметра на 12v буд-якого molex або вільного PCIE-8pin, інший контакт - безпосередньо на вході ВК 12v після роз'єму 12pin
leif: 05.09.2026 20:06 що скаже пан фахівець? що по порівнянню? які прогнози?
тут наводили температури 12pin, температури 8pin наводив вже я, прогнозувати тут нічого, якщо знати фізику :rotate:
leif
Member

Повідомлення

dext: 09.09.2026 22:00Потрібна різниця напруг при відсутності навантаження (max) та повному навантаженні (min)
я додав, прочитайте весь пост повністю :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
dext: 09.09.2026 22:00тут наводили температури 12pin, температури 8pin наводив вже я, прогнозувати тут нічого, якщо знати фізику
та в тому то і справа що наводили, але ви якось пропустили) про прогнозування це знову ж таки ви написали і що вже здулись? не буде прогнозів? :(
dext
Member

Повідомлення

leif: 09.09.2026 22:03 я додав, прочитайте весь пост повністю :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Точність замала, заміряйте від molex/pcie до 12pin, щоб виключити збільшення напруги БЖ під навантаженням - таке теж буває, і що є добре для 12pin, але спотворює картину
та в тому то і справа що наводили, але ви якось пропустили) про прогнозування це знову ж таки ви написали і що вже здулись? не буде прогнозів? :(
Звичайно: 40..50..60+ vs 30 градусів на 8pin - який прогноз тут може бути? :rotate:

Відправлено через 7 хвилин 25 секунд:
oversteve: 07.09.2026 14:06 фізично цей роз'єм 600Вт без проблем тримає
106 градусів @ кілька хвилин - це звичайно показник :rotate:
Двигуни F1 теж демонструють видатні характеристики, але чомусь так само довго не живуть...

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Electrical engineer here. I appreciate the work you're doing here, but there are a few key considerations you need to take into your setup.

By adding over-gauge cabling and the metal busbars, you're adding a lot of thermal mass to the system (and thus heatsinking of the 12VHP connector). A more representative setup would be to use the same wire gauge and length either side that the 12VHP uses (16/18AWG); and use PCBs to mimic the thermal restriction a PCB provides (PSU, GPU). A 10-Layer 2.0mm thick PCB, such as is common for high density boards, only has a per-layer thickness of 70um of copper per layer. In best case scenarios of all 10 layers being connected in parallel, this equates to only 700um, less than 1mm! The busbars used in your setup are significantly thicker and heavier than this, skewing the thermal issue at play here.

Secondarily, you have your 12VHP connector mounted into a metal clamp, with the clamp providing a lot of thermal mass and heatsinking to the 12VHP connector. Even though the connector body is made from an insulator, there will be some thermal transfer into the clamp, which presumably is at room temperature. In the real world, this connector is mounted to a PCB operating at 40°C+ under load, with the only heat egress through the pins into the PCB (see above), and not through the body of the connector.

In summary, unfortunately your setup simulates a far higher heat egress from the connector than in real world applications, resulting in a far more favourable result (no splodey)
:dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 09.09.2026 22:15Точність замала
починається :laugh:
dext: 09.09.2026 22:15який прогноз тут може бути?
ну це ви виявили бажання займатись прогнозуванням) мене цікавить, скільки ще карта пропрацює моя. що скажете? який прогноз?
dext
Member

Повідомлення

leif: 09.09.2026 22:29 починається :laugh:
Користуючись нагодою (перебирав контур) - зробив відповідні заміри, з точністю 1 (один) мілівольт, для різних навантажень, для чого достатньо будь-якого мультиметра, тож зі свого боку не соромтеся B-)

Різниця між фактичними та показами програм моніторингу виявилася 2+ кратною
ну це ви виявили бажання займатись прогнозуванням) мене цікавить, скільки ще карта пропрацює моя. що скажете? який прогноз?
З наявних температур - прогнозую значно більші втрати на 12pin, та відповідно - значно більшу ймовірність виходу з ладу
Відповісти