Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dilfin
Member

Повідомлення

Я думав, що технологія DLSS була придумана, щоб збільшити кількість кадрів і дати можливість пограти на старих моделях відеоплат, а виявляється що ні, а для того, щоб з 5090 зробити майже гарбуз, ну так, через пару років вийде 60 серія, треба якось її продавати.) Еххх, капіталізьм.)
kairo
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 11:59 Я думав, що технологія DLSS була придумана, щоб збільшити кількість кадрів і дати можливість пограти на старих моделях відеоплат, а виявляється що ні, а для того, щоб з 5090 зробити майже гарбуз, ну так, через пару років вийде 60 серія, треба якось її продавати.) Еххх, капіталізьм.)
DLSS це загальна маркетингова назва.
Dilfin
Member

Повідомлення

kairo: 04.09.2026 12:01
Dilfin: 04.09.2026 11:59 Я думав, що технологія DLSS була придумана, щоб збільшити кількість кадрів і дати можливість пограти на старих моделях відеоплат, а виявляється що ні, а для того, щоб з 5090 зробити майже гарбуз, ну так, через пару років вийде 60 серія, треба якось її продавати.) Еххх, капіталізьм.)
DLSS це загальна маркетингова назва.
Я думав, що це абревіатура Deep Learning Super Sampling, а виявляється, що можна вертіти, як хотіти.)
Earanak
Member

Повідомлення

Dilfin, DLSS это общее название пакета технологий. Как вот DirectX - (здоровенный пакет разных технологий, там и обработка звука/сети/девайсов), а некоторые думают что DX это просто про графику. Так вот и в DLSS входит куча всего - SR (апскейлер), RR (реконструкция лучей), DLAA (сглаживание), FG (генератор кадров), NTC (компрессия текстур), вот теперь в пятую версию DLSS пакета входит еще дорисовка нейронками (3D-Guided Neural Rendering). Надеюсь теперь яснее стало ;)
Востаннє редагувалось 04.09.2026 12:18 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
phobosse
Member

Повідомлення

DLSS 5 now WORKS on AMD Graphics cards!! How can this be??
Любопытно )

Dilfin
Member

Повідомлення

Earanak: 04.09.2026 12:13 Dilfin, DLSS это общее название пакета технологий. Как вот у DirectX, ведь DirectX в себе содержит и обработку звука/сети/девайсов и много чего еще, не только графики. Так вот и в DLSS входит куча всего - SR (апскейлер), RR (реконструкция лучей), DLAA (сглаживание), FG (генератор кадров), NTC (компрессия текстур), вот теперь в пятую версию пакета входит еще дорисовка нейронками. Надеюсь теперь вопросов нету ;)
Та ясно, що немає більше питань, як в пісні, питання є, питань нема.) Думаю що 5 інтерація придумана для того, щоб продавати 50 серію з приставкою Super, яка крім збільшеної кількості пам'яті нічим не буде відрізнятись від 50 серії і десь на весні, а може і наступною осінню вийдуть super-и.
xIIImaL
Member

Повідомлення

S0N1C: 04.09.2026 11:49 прям запахло FSR4 :laugh:

спойлер
Ну , они пытаются :gigi:
photo_2026-09-04_12-21-36.jpg

Dilfin: 04.09.2026 12:18 Думаю що 5 інтерація придумана для того, щоб продавати 50 серію з приставкою Super, яка крім збільшеної кількості пам'яті нічим не буде відрізнятись від 50 серії і десь на весні, а може і наступною осінню вийдуть super-и.

Не выйдут , суперы отменили уже :rip:
Востаннє редагувалось 04.09.2026 12:40 користувачем xIIImaL, всього редагувалось 4 разів.
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 12:18Думаю що 5 інтерація придумана для того, щоб продавати 50 серію з приставкою Super, яка крім збільшеної кількості пам'яті нічим не буде відрізнятись від 50 серії
а продуктивність молодших карт в длсс5 впирається в обсяг пам'яті, на вашу думку? який тут зв'язок?
Dilfin: 04.09.2026 12:18і десь на весні, а може і наступною осінню вийдуть super-и
не запізно? а нове покоління тоді коли? поділіться інсайдами, будь-ласка
phobosse
Member

Повідомлення

xIIImaL
надо было на народной 9050 тестить :D
leif
Member

Повідомлення

xIIImaL: 04.09.2026 12:23суперы отменили уже
не скасували, а просто не анонсували. теоретично, вони ще можуть вийти :)
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 12:26
Dilfin: 04.09.2026 12:18Думаю що 5 інтерація придумана для того, щоб продавати 50 серію з приставкою Super, яка крім збільшеної кількості пам'яті нічим не буде відрізнятись від 50 серії
а продуктивність молодших карт в длсс5 впирається в обсяг пам'яті, на вашу думку? який тут зв'язок?
Dilfin: 04.09.2026 12:18і десь на весні, а може і наступною осінню вийдуть super-и
не запізно? а нове покоління тоді коли? поділіться інсайдами, будь-ласка
Не тільки в обсях пам'яті, а і в продуктивність чипу, а інсайдів в мене немає, це здогадки, аналіз ринку, Ви б наприклад продавали ші технології і заробляли набагато більше, чи продавали технології для компютерної графіки, але набагато дешевше, от і корпорації так само, поки лихоманка на ші, будуть продавати технології для ші.
tornadox
Member

Повідомлення

Ще вчора червоні фанати кричали що DLSS5 це ші слоп, а сьогодні вже ніби й не проти цієї технології.
DLSS-NR on AMD
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 12:33Не тільки в обсях пам'яті, а і в продуктивність чипу
продуктивність чипу це зрозуміло, саме це демонструє сабжева новина. але в матеріалі HU чи десь ще аналізували споживання пам'яті з длсс5? мені просто самому цікаво, чи кушає воно додатково vram, і якщо так, то скільки
Dilfin: 04.09.2026 12:33поки лихоманка на ші, будуть продавати технології для ші.
а супери тоді навіщо випускати? :insane:
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 12:37
Dilfin: 04.09.2026 12:33Не тільки в обсях пам'яті, а і в продуктивність чипу
продуктивність чипу це зрозуміло, саме це демонструє сабжева новина. але в матеріалі HU чи десь ще аналізували споживання пам'яті з длсс5? мені просто самому цікаво, чи кушає воно додатково vram, і якщо так, то скільки
Dilfin: 04.09.2026 12:33поки лихоманка на ші, будуть продавати технології для ші.
а супери тоді навіщо випускати? :insane:
Ядумаю, що пов'язано з кількістю памяті, чим більше памяті, тим кращу модель ші можна ганяти в самій памяті відеокарти, а супери будуть мати більше памяті, мікросхеми по 3 гб.
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 12:41Ядумаю, що пов'язано з кількістю памяті, чим більше памяті, тим кращу модель ші можна ганяти
ну так вже ж вийшла перша гра з оф. підтримкою, хтось мав би вже перевірити, скільки додається споживання врам з длсс5, піду гляну, якщо ви не знаєте
Dilfin: 04.09.2026 12:41а супери будуть мати більше памяті, мікросхеми по 3 гб.
за логікою, яку ви озвучили вище, компанії нвідіа було б вигідніше продати ці дефіцитні чипи не гамерам а корпоративним замовникам, хіба ні?

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
нє, пролистав відео HU, немає замірів споживання врам, треба десь ще шукати чи дочекатись вже оф. підтримки якоїсь цікавої для мене гри і затестити самому
xIIImaL
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 12:31
xIIImaL: 04.09.2026 12:23суперы отменили уже
не скасували, а просто не анонсували. теоретично, вони ще можуть вийти :)
что то сомневаюсь что они выйдут , пора уже 6000 серию выпускать а не супер
leif
Member

Повідомлення

xIIImaL: 04.09.2026 12:47что то сомневаюсь что они выйдут , пора уже 6000 серию выпускать а не супер
та я теж думаю, що не вийдуть, просто оф. скасування не було
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 12:46
Dilfin: 04.09.2026 12:41Ядумаю, що пов'язано з кількістю памяті, чим більше памяті, тим кращу модель ші можна ганяти
ну так вже ж вийшла перша гра з оф. підтримкою, хтось мав би вже перевірити, скільки додається споживання врам з длсс5, піду гляну, якщо ви не знаєте
Dilfin: 04.09.2026 12:41а супери будуть мати більше памяті, мікросхеми по 3 гб.
за логікою, яку ви озвучили вище, компанії нвідіа було б вигідніше продати ці дефіцитні чипи не гамерам а корпоративним замовникам, хіба ні?

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
нє, пролистав відео HU, немає замірів споживання врам, треба десь ще шукати чи дочекатись вже оф. підтримки якоїсь цікавої для мене гри і затестити самому
Так, але хайпу на ші не буде вічно, колись він тай закінчиться, в році 2030, ші перейде на нові технології, нові принципи роботи, а геймери будуть завжди, тому корпораціям не хотілося б втрачати і їх, тому вони будуть хоть чуть чуть, але розігрівати інтерес. А якщо вірити в теорії заговору і у віртуальні всесвіти, то все одно треба розвивати обладнання, яке буде в кожній хаті і буде підтримувати технології віртуальної реальності.
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 12:52А якщо вірити в теорії заговору
які саме теорії змови?
Dilfin: 04.09.2026 12:52розвивати обладнання, яке буде в кожній хаті
тут зазвичай кажуть навпаки, що все йде до того, що в хаті нічого не буде, а все лише в хмарі. ви не погоджуєтесь?
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 12:47
xIIImaL: 04.09.2026 12:47что то сомневаюсь что они выйдут , пора уже 6000 серию выпускать а не супер
та я теж думаю, що не вийдуть, просто оф. скасування не було
А я думаю, що вийдуть, бо припаяти пам'ять на плату дуже просто, а маркетинг зробить свою справу (ші), а продати таку плату можна дорожче.
Відповісти