Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

Deadpool: 02.09.2026 08:46 ставиш якісь дешман арктіки р12 і крутиш їх на фікс 350 си 550 там, від температур глянь, і вони мацже стоять.
гратись в фан-стоп не сильно гарна ідея, бо тоді точно треба термодатчик рідини, щоб саме він був тригером.
В мене кульки на водянці проца працюють на 400-500 обертів в простої і набирають під навантаженням. Інші кульки в корпуси вимкнені без навантаження, щоб не шуміли.
Deadpool
Member

Повідомлення

kairo якщо шось дороге і якісне то може і можна так, в мене навіть ноктуа бюджетна (сірі) завивала на зміні обертів...
тому зміну обертів забув як страшний сон. поставив фікс оберти і забув про завивання, чипідвищені оберти.

вночі дружина може залишити пк працювати або терміново щось робити в відеоредакторах, а я поряд сплю собі, там якщо почне десяток іентиляторів набирати оберти і опускати постійно то то хана, прокидатися постійно ну нафіг :laugh: :gigi:

фікс оберти наше все.

а динаміку залиште любителям повітряного охолодження або в кого міні водяні системи, де це необхідно прямо.

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
WakeMe: 01.09.2026 22:57Якщо доводиться щось крутити, то у вас з самого початку недостатньо потоку/секцій, або всього разом.
:up: істинно так) шпаківні свої понакупляли або акваріуми і недостатньо їм охолодження :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Melki: 02.09.2026 09:14это ж ты температуру воды указываешь?
саме так, вона ж по шлангам і помпі бігає, це прям типу алярма вже якщо 60 жижа.

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
StTechnik: 02.09.2026 09:47О каких 60 идет речь? даже 42-45 уже дофига как бы.
стандартних, прописаних в даташитах шлангів або помп, це крайній порвг, після якого виробник не гарантує адекватну роботу або відсутність наслідків. вже раз 10 в цій темі це згадувалось.

Відправлено через 7 хвилин 4 секунди:
StTechnik: 02.09.2026 09:47Но мы же прекрасно знаем, что если температура воды больше 45 - это уже "что то не то" с контуром.
я б сказав так, як і вище вже згадували не раз, все залежить від кімнатної температури. якщо в мене в кімнаті 23гр а вода 45 то таки є сенс шось міеяти і перевіряти, завелика дельта.
Якщо в кімнаті 33-35гр то якби 45 не те щоб вже і проблема, ви дпоки кімнату не опустите то рідина і не впаде) бо вона початково була кімнатних 33-35 умовних.

пишу бо я саме той випадок описаний вище... в мене без кондиціонера, вже третє літо, кімнатна до 40 доходить якщо не охолоджувати кондиціонером...
(двокімнатна, всі кімнати та кухня на одну сторону, щей сонячну, весь день гріє, плюс 9, крайній, поверх, надімною теплоакумулятор в вигляді технічного поверху, який прогрівається до парілки і вночі навіть мені гріє приміщення.

тому для мене повітряного охолодження для заліза банально не імнує з часів р9 290, з якою я прийшов в цю тему багато років тому з питаннями як зібрати першу воду :gigi: , бо тротлила і скидала частоти, і кондиціонера тоді не було в мене ще...
для мене було пофіг температури тої відяхи, аби не крутила 3-4тис обертів як літак, і не скидувала частоти від перегріву постійно, і це виключно водичка дала.

б.у. плюс китай і в мене ні тротлінгу не було, і оберти шось тіпа 1200 тоді на якихось слімах діпкуловських, а згодом тайфуни б.у. взяв і на 800об зафіксував і пізнав повниц дзен і щастя.
Востаннє редагувалось 02.09.2026 13:47 користувачем Deadpool, всього редагувалось 1 раз.
l-m
Member

Повідомлення

Deadpool: 02.09.2026 13:43а динаміку залиште любителям повітряного охолодження або в кого міні водяні системи, де це необхідно прямо.
дві 560-ки це ще міні чи вже ні?
Deadpool
Member

Повідомлення

l-m: 02.09.2026 13:45дві 560-ки це ще міні чи вже ні?
це вже поважно! знавав я не одного навіть юзера таких систем, якщо це ще й якісь товстуни то :up:
фіксанути 350об і забути про їх існування :D
StTechnik
Member

Повідомлення

Deadpool: 02.09.2026 13:43Якщо в кімнаті 33-35гр
Если в комнате такая темпа - тут надо про кондиционер думать, а не про водяное охлаждение :D
Deadpool
Member

Повідомлення

хоча мене вєе стібають за те що пишу в мене дешман вода, а у васого два оптімуса в системі :gigi:
але то не моє, то мені підкинули, за недорого або за так! :gigi:
тим не менш я все ще юзаю купу б.у. і китай заліза)
осьо пруфи, товариш залізо за мною доношує :)
240+360 китайці радіки сумарно там 1600грн обидва колись обійшлись
р67ф легендарна тиха пімпа) 460грн з алі нова колись
китай 10*16 тепер (був на 10*13) по 110рн/шт вроді, нові
шланг рехау з епіцентра ~50грн/м
жижа фрітерм
ваетр на проц з олх 500грн пвд інтел (і5 10400)
відло мсі з заводським ватером 1070, бралась давно, за 4000 чи 4500грн б.у.
IMG_20260902_135718.jpg
Screenshot_2026-09-02-13-57-38-039_com.miui.gallery-edit.jpg
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
StTechnik: 02.09.2026 14:01Если в комнате такая темпа - тут надо про кондиционер думать, а не про водяное охлаждение
коли зйомне житло це проблема, і фінансово теж проблема придбати та встановити його.
комп я можу з собою в інше житло забрати, а кондиціонера... зняти то викликати знов людей, ремонт косметичний де сверлили і т.д.

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
StTechnik: 02.09.2026 14:01Если в комнате такая темпа - тут надо про кондиционер думать
тому мені довелося довго вести перемовини, бо житло ну дуже дешеве по оренді, але без зручностей будь-яких, тому вода була дешевим виходом. я тлды воду за баксыв сто зібрав, чименше навіть, а кондиціонера то 300-400 + робота майстрів -_-
WakeMe
Member

Повідомлення

Deadpool: 02.09.2026 14:07коли зйомне житло це проблема, і фінансово теж проблема придбати та встановити його.
комп я можу з собою в інше житло забрати, а кондиціонера... зняти то викликати знов людей, ремонт косметичний де сверлили і т.д.
Ти завжди можеш придбати чіллер і кинути шланги через стул під сракою, буде і тебе охолоджувати :laugh:
Відповісти