Новини
Останні статті і огляди
Моддери випробували технологію NVIDIA DLSS 5 у грі Control ще до офіційного випуску
-
Earanak
Member
Ну результат местами - просто отвал жопы. Учитывая сырость технологии, не адаптированность под игру. И в целом если отринуть мнения некомпетентных дегродов. Достаточно лишь не врубать эту срань на обрыганских бомжатских 4090-5090, а вот на условной 7090 может будет топчик
Но это не точно 
-
Kassatka
Member
Ну шо? Ну падіння фпс удвічі, а часом навіть трішки менше. Хіба це така висока ціна за реалістичну графіку? Он рейтрейсинг, а тим більше патхтрейсинг ще більше може фпс просаджувати. А тим не менш ним багато хто користується, при тому, що у багатьох іграх він взагалі за впливом на якість на рівні "для галочки".Nikolay Yeryomenko: ↑ 28.08.2026 18:14fps, який ми заслужили:
Я от реально бачу сенс віддавати половину фпсів за фотореалістичну картинку на DLSS 5, аніж отой рейтрейсинг, який найчастіше ні риба, ні м'ясо, а на порівняльних скріншотах без рейтрейсингу виглядає чіткіше, виразніше й красивіше, аніж з рейтрейсингом.
Головне, щоб двократний запас ФПС був відносно допустимого мінімуму. І щоб увімкнення цієї приблуди окрім падіння фпс удвічі не викликало наприклад просадки у 4 рази, що особливо сильно проявляється на слабких відеокартах чи високих роздільних здатностях.
Оскільки як завжди DLSS 5 для стратегій прикручуватимуть за принципом залишку через 5 років, то дуже хотілося б, щоб випустили технологію через драйвер типу NVIDIA Image Scaling/Radeon Super Resolution, щоб можна було накатити нейрохрючево вказаної інтенсивності на будь-яку гру, навіть 20-річну, не дочікуючись ремастерів.
-
warp37
Member
Несколько часов выносил себе мозги, чтобы поставить. Результаты такие.
В S.T.A.L K.E.R. 2 не работает, Resident Evil Requiem перестал запускаться.
По итогу всё просто снёс.
-
Kassatka
Member
Якщо рейтрейсинг лише на деяких іграх дає реально неозброєним оком чудово видне покращення зображення і бажано по всьому кадру, а не лише на дзеркальних поверхнях чи ще десь у специфічних умовах, то DLSS 5 практично на всіх скріншотах/відео дає відчутне покращення. Так, нейронка буває сильно лажає й робить помилки з освітленням чи щось у такому роді, але я сподіваюся, що з наступними ревізіями нейропостобробки/нейрорендерингу ці дитячі хвороби будуть поступово лікуватися. Перша версія DLSS-апскейлера теж страшенно лажала. А тепер апскейлер навчили використовувати різну допоміжну інформацію типу векторів руху. Наступника DLSS 5 теж будуть вчити на більшу кількість вхідних даних спиратися, а не тупо інстаграм-фільтр 2D-картинки.
Головне, щоб через неймовірну кількість хейту цю технологію не похоронили, якщо вона не буде достатньо широко використовуватися спільнотою.
Головне, щоб через неймовірну кількість хейту цю технологію не похоронили, якщо вона не буде достатньо широко використовуватися спільнотою.
-
Enjthesilence
Member
Earanak: ↑ 28.08.2026 18:17 Ну результат местами - просто отвал жопы. Учитывая сырость технологии, не адаптированность под игру. И в целом если отринуть мнения некомпетентных дегродов. Достаточно лишь не врубать эту срань на обрыганских бомжатских 4090-5090, а вот на условной 7090 может будет топчикНо это не точно
![]()
Востаннє редагувалось 28.08.2026 19:31 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
-
Enjthesilence
Member
працює в с2. але знову таки, це костиль з дллки, яка ще далека від офіційного релізу. ніхто не обіцяв ідеальну работу, але навіть те що є місцями дає якийсь нереальний результат, я честно дуже здивований, це дуже сильна технологіяwarp37: ↑ 28.08.2026 18:55 Несколько часов выносил себе мозги, чтобы поставить. Результаты такие.
-
warp37
Member
Я бачив, в S2 один з найкращих прикладів. Сподіваюся, в гру додадуть патчем.Enjthesilence: ↑ 28.08.2026 19:26працює в с2. але знову таки, це костиль з дллки, яка ще далека від офіційного релізу. ніхто не обіцяв ідеальну работу, але навіть те що є місцями дає якийсь нереальний результат, я честно дуже здивований, це дуже сильна технологіяwarp37: ↑ 28.08.2026 18:55 Несколько часов выносил себе мозги, чтобы поставить. Результаты такие.
Мені ж, на жаль, не пощастило.
-
Shaolin_Style
Member
все индусы мира — восхитилисьEaranak: ↑ 28.08.2026 18:17 Ну результат местами - просто отвал жопы. Учитывая сырость технологии, не адаптированность под игру. И в целом если отринуть мнения некомпетентных дегродов. Достаточно лишь не врубать эту срань на обрыганских бомжатских 4090-5090, а вот на условной 7090 может будет топчикНо это не точно
![]()
-
Alexsandr
Member
делали трассировку, а потом рендер по мотивам все переделывает с освещением. Там может ему достаточно запеченого света, а дальше новая версия DLSS 5 разберется сама?
В примере в игре изменение лица резко добавляет возраст.
В примере в игре изменение лица резко добавляет возраст.
-
SERGBILL
Member
всюди так виглядає. якщо зроблять цю функцію налаштовуваною, а не просто on/off і 3 пресета, то може з неї й буде толк. але це судячи з впливу на продуктивність вже технологія для некст гену.1234waltz: ↑ 28.08.2026 12:08 В Контролі це нейрохрючево поки виглядає як "старящий фільтр"
-
SERGBILL
Member
окрім обличч зміни ще десь видно?Kassatka: ↑ 28.08.2026 18:48 Я от реально бачу сенс віддавати половину фпсів за фотореалістичну картинку на DLSS 5, аніж отой рейтрейсинг, який найчастіше ні риба, ні м'ясо, а на порівняльних скріншотах без рейтрейсингу виглядає
-
Shaolin_Style
Member
Она добавляет деталей, которых не подразумевалось добавлять изначально. Получается такой эффект зловещей долины, где довольно посредственные текстуры и стилизованная графика соседствует с фотореалистичной текстурой кожи персонажа.Alexsandr: ↑ 28.08.2026 22:33 В примере в игре изменение лица резко добавляет возраст.
-
Kullerok
Member
Хоть раз в жизни попробуйте начать ходить на новую работуdead_rat: ↑ 28.08.2026 15:46На 7090 треба починати відрощувати третю почку вже заразVovaII: ↑ 28.08.2026 15:45 warp37
— Мушу розчарувати. Для демонстрації шкірянка задіяв дві 5090. Враховуючи, що наступні покоління додаватимуть, у кращому випадку, по 50% — потрібна мінімум 7090 від шкірянки, а не Радеон.
-
l-m
Member
А ще він виникає коли хтось ворушиться та розмовляє, он на відео з LoU2 вище, в мене від того дядька прям супер неприємні відчуття. Скоріше за все тому, що нейронка не в змозі пам'ятати як вона домалювала його обличчя 2с тому з трохи іншого ракурсу, а мозок вловлює цю різницю (те що обличчя постійно трохи різне), та б'є на сполох через цього мутанта з "пливучим" обличчям.Shaolin_Style: ↑ 28.08.2026 23:27Получается такой эффект зловещей долины
-
Kullerok
Member
Truman444: ↑ 28.08.2026 16:59 Люди часто все нове сприймають в штики. Та що тут делеко ходить, в нас досі існують свідки святого натива...
А мені подобається DLSS 5![]()
-
VovaII
Member
А поділіться посиланням? Або хочаб скріншот?Enjthesilence: ↑ 28.08.2026 19:26працює в с2
-
Enjthesilence
Member
VovaII: ↑ 29.08.2026 11:08А поділіться посиланням? Або хочаб скріншот?Enjthesilence: ↑ 28.08.2026 19:26працює в с2
-
CnC_General
Member
- спойлер
- подивився два відео. мені сподобалось. оце якраз те чого часто різало в очі. і те що виправили таким патчем.
з мого боку для антуражу ще трошки змінити озвучку - одна база одна мова, інша, другий суржик, третя база третя мовна говірка. Та й сама говірка якась кострубата на слух- так носії не говорять. як на мене краще говорять носії мови хоч і незвично, але по-рідному. ніж чиста промова-вимова але звучить як переклад та говір неносія мови.
технічні моменти та глюки можна виправити патчами.
а хто хоче ну прям реалістичної графіки - у нас є пункти рекрутингу. через 2 дні будеш мати можливість подивитись на все ну прям з супер-пупер реалістичною графікою з ВіаР та 5Д відчуттям
-
OleksandrV
Junior
Потестив на 5070 в Кіберпанку. У 2к з трасуванням шляху, DLSS баланс та FG 2x видає в районі 65-70 fps. Карту сильно прогріває – раніше таке було тільки в синтетичних тестах. Щодо споживання відеопам’яті, то особливої різниці не помітив – в районі 10-11 ГБ як і було, але є нюанс. Якщо вмикати і вимикати нейронній рендеринг прямо під час гри, то кожне таке вмикання, або просто зміна параметрів, починають активно від’їдати VRAM, аж до вильоту з гри. Якщо просто запустити гру та грати, то все ок, тому майте це на увазі, якщо хочете поекспериментувати з налаштуваннями. В цілому досвід цікавий, але ІМХО необов’язковий. Деталізованих перехожих набридло розглядати вже хвилин через 10, а що стосується освітлення, то трасування шляху робіть основну роботу, а нейронний рендеринг додає не так вже і багато. Подивимось що там буде на релізі.
-
Panasi
Member
Затестив в gta v. Воно реально працює, але на 8гб карті зрізало фпс з 120 до 40, з'ївши залишки вільної пам'яті. Карта нагрілась до 82 градусів, ніколи такого не бачив в себе. В кого rtx5080-5090, можете сміливо пробувати, вам пам'яті і фпс має вистачити. Якщо будуть артефакти або мерехтіння, то потрібно dlaa вибрати.