The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Robostyle
Member

Повідомлення

Товаrисчи, а ниче шо ХДД тоже в небеса улетели? Цена канешн не в пять раз, а всего лишь в два-три раза улетела, плюс по некоторым обьемам дефицит.
Так что чего ныть?
vmsolver
Member

Повідомлення

Отличная новость, надо смотреть не на отказ от Windows 10, а на то, что они меняют рендер, графику и прочую обвязку на самую современную, отказываясь от старого "наследства" эпохи мамонтов. Тем кому дорог DirectX 11 можно поиграть в старые версии, но технологический стек уже сильно изменился и круто что они обновят его в старой игрушке, можно будет поиграть снова с новым освещением, так же команда получит опыт внедрения современного пайплайна в игру, что сделает следующие игры лучше. Такое можно только приветствовать.

Побегав в Ведьмак 3 с RT освещением, хм, те кто не замечают изменений в освещении - банально слепые.
dead_rat
Member

Повідомлення

vmsolver: 28.08.2026 15:44 так же команда получит опыт внедрения современного пайплайна в игру, что сделает следующие игры лучше. Такое можно только приветствовать.
Відьмак 4 роблять на Анріл енджині, тому досвід ніяк не перенесеться
MaxNew
Member

Повідомлення

Що за холівари за ціни.
Криза пам'яті на ринку вже як майже рік. Хто хотів, оновився ще тоді, наростив пару ssd чи перейшов на останнє покоління карт.
А хто проспав чи в режимі ждуна, самі винні.
mythorns
Junior

Повідомлення

Шо за дебілізм? Фіг я перейду з 10 заради 1-2 ігор
Kassatka
Member

Повідомлення

warp37: 28.08.2026 14:56Ну с Windows 10 возможно перегиб, но жёсткие диски для игр итак давно непригодны, как устаревший вид накопителей.
Жорсткі диски цілком придатні для старих ігор, а також ігор з примітивним графоном/дешевої індюшатини. Які від сили пару гіг займають, а не кілька десятків гіг, як сучасні ААА-проєкти. З іншого боку вони зовсім мало від'їдають місця на SSD, а буст від SSD все одно можуть отримувати, тому їх теж є сенс ставити на SSD. Ще дуже сильно від специфіки гри залежить, чи вона вантажить більшість своїх файлів у пам'ять при завантаженні, чи лише якийсь мінімум, а далі на кожний з безлічі рівнів вантажить окремий файл з багатьох.
Наприклад узяти для прикладу якусь програмульку для віртуального стриптизу на робочому столі. Скажімо, для неї завантажили кількасот моделей дівчат сумарно на 15 гіг. Але сама прога від сили займає пару десятків мегабайт і в конкретний момент часу вона працює лише з конкретною моделлю якоїсь дівчини, скажімо на 40 мегебайт. З жорсткого диска це завантажиться миттєво. А потім просто перезавантажити модельку на наступну. Тому цілком доцільно можна таке винести з SSD на HDD при дефіциті місця на SSD.
kairo
Member

Повідомлення

dfcz: 28.08.2026 15:01 Ах да, и ещё не работает у 40~50% аудитории (хотя отказ от Win10 возможно будет не жёстким, а на уровне "запускается и работает, но если вдруг проблемы – решайте сами").
спойлер
IMG_5390.jpeg
NST1983
Member

Повідомлення

kairo: 28.08.2026 17:18
dfcz: 28.08.2026 15:01 Ах да, и ещё не работает у 40~50% аудитории (хотя отказ от Win10 возможно будет не жёстким, а на уровне "запускается и работает, но если вдруг проблемы – решайте сами").
спойлер
IMG_5390.jpeg
Операційна система Windows 10 вийшла 29 липня 2015 року
Операційна система Windows 11 офіційно вийшла 5 жовтня 2021 року.

Як же час швидко сплинув. :insane: Нафіга розробнику витрачати купу грошей для підтримки зістарілої ос, причому оновлення та длс які раніше продавались - отримають всі безкоштовно? Sony розкаже як треба :lol:
yariksom
Member

Повідомлення

AssayMAS: 28.08.2026 15:38это лоу енд - сдд что по сути брак в 2+ раза подорожал
не в два, був 1,5 став 7, а тепер рахуй.
erkins007
Member

Повідомлення

mythorns: 28.08.2026 16:50Шо за дебілізм? Фіг я перейду з 10 заради 1-2 ігор
Действительно. Сидеть на не поддерживаемой ОС тупо чтобы быть не таким как все иначе и не назовешь
FirstTDM
Member

Повідомлення

mythorns: 28.08.2026 16:50Шо за дебілізм? Фіг я перейду з 10 заради 1-2 ігор
Ого как... я впечатлён таким мнением :lol:

Сидеть на полностью устаревшей ОС, вышедшей в далеком 2015 году, и не видеть десятков/сотен современных ААА игр - это сильно сказано! :D
S0N1C
Member

Повідомлення

ужос, люди захищають хдд для ігор в 2026 :rotate: в мене навіть в ретро збірках немає жодного хдд, і навіть там це дає відчутний буст у живості системи вцілому і ігор зокрема :-P

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
FirstTDM: 28.08.2026 18:06 вышедшей в далеком 2015 году
ну вони ж не сидять на релізній версії, я сподіваюся :rolleyes:

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
це як порівнювати ХР з 2001 та 2009 :shuffle:
FirstTDM
Member

Повідомлення

S0N1C: 28.08.2026 18:11ну вони ж не сидять на релізній версії, я сподіваюся
Да кто их знает - фанатов-ретроградов :lol:

p.s. Искренне не понимаю, что мешает перейти на 11-ю винду... если не нравится интерфейс - то есть же множество утил, которые позволяют допить картинку под любой вкус, а то, что 11-я быстрее/надежнее/лучше на современном железе - так это же очевидно...
vsx
Member

Повідомлення

Мне кажется или у них игра лагает?

dead_rat
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 18:15
S0N1C: 28.08.2026 18:11ну вони ж не сидять на релізній версії, я сподіваюся
Да кто их знает - фанатов-ретроградов :lol:

p.s. Искренне не понимаю, что мешает перейти на 11-ю винду... если не нравится интерфейс - то есть же множество утил, которые позволяют допить картинку под любой вкус, а то, что 11-я быстрее/надежнее/лучше на современном железе - так это же очевидно...
А сенс міняти, коли цей комп для кіно та ігр? Перестануть запускатися ігри - перейду.
FirstTDM
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.08.2026 18:29А сенс міняти, коли цей комп для кіно та ігр?
Новые кодеки/форматы для кино... новые игры с новыми требованиями... какой смысл НЕ переходить на 11-ю винду? Не понимаю в принципе...

Многие разработчики уже отказываются тестировать игрушки под 10-й (в сети множество сообщений на эту тему)... да и игры под UE5 и старше затачиваются строго под свежую 11-ю винду со всем обновами...
dead_rat
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 18:38
dead_rat: 28.08.2026 18:29А сенс міняти, коли цей комп для кіно та ігр?
Новые кодеки/форматы для кино... новые игры с новыми требованиями... какой смысл НЕ переходить на 11-ю винду? Не понимаю в принципе...

Многие разработчики уже отказываются тестировать игрушки под 10-й (в сети множество сообщений на эту тему)... да и игры под UE5 и старше затачиваются строго под свежую 11-ю винду со всем обновами...
Всі кодеки працюють на 10, всі ігри працюють на 10. Ніяких там оптимізацій в іграх під вінду я навіть не чув.

Все працює в ідеалі, нащо щось міняти? Перестане працювати - оновлю
yariksom
Member

Повідомлення

Друзі! Із заголовку я зрозумів, що видання зможе використовувати всі версії вінди крім десятки та м'які диски! :nunu:
Kassatka
Member

Повідомлення

Сказано, що станом на зараз припинили саме підтримку цих ОС та дисків. Ніде не написано, що працюватимуть усі, окрім Win 10 та HDD. Очевидно підтримку старіших екземплярів (напр Win 7) було припинено ще раніше, а коли це було не уточняється. :dontknow:
yariksom: 28.08.2026 19:25м'які диски! :nunu:
М'які диски - це дискети. От мега челендж - чи можна через якийсь USB-адаптер встановити дисковод для 1,44 Мб 3,5" дискет, щоб воно норм розпізналося через Win 11. Знайти не розмагнічену від часу дискету. Потім знайти у Стім якусь гру вагою не більше 1,44 мегабайти, встановити на дискету і спробувати її звідти запустити. :rotate:
yariksom
Member

Повідомлення

Kassatka: 28.08.2026 19:53Ніде не написано, що працюватимуть усі, окрім Win 10 та HDD.
Я про заголовок, ти його читав?
Як ні, то продемонструю "The Witcher 3: Wild Hunt із виходом ремастера перестане підтримувати Windows 10 та жорсткі диски"

Та й взагалі ти так кинувся в суперечки, що в запалі навіть жартів не розумієш.

Що таке м'які диски я знаю. ;)
Відповісти