Найс. Знову почав блимати єкран при включеному resize bar у хромі, у всьому на хроміумі та у клієнті стім.
Цю фігню вилікували у 2024р, а тепер знову зʼявилась наче як 2 тижні. І точно не можу сказати після чого.
Rtx 4070ti, win 11 останній апдейт, біос останній апдейт, драйвера теж останні.
Якщо виключити rebar то все ок
Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA нагадує про припинення випуску драйверів Game Ready для Windows 10
-
Nekros
Member
-
daesz
Member
Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > зліва вкладка apps > default apps. Або ж : права кнопка на файлі > open with > вибираєте програму зі списку або choose another app і вказуєте місце екзешника на софтину яка буде це робити > always use this up to open files of this type.Gelonyrum: ↑ 27.08.2026 18:54Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень)daesz: ↑ 27.08.2026 18:39 У всьому іншому - це та сама десятка.![]()
Неймовірно важко, моя мама, напевно б... справилась
Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > в цьому ж вікні - taskbar behavior. Стопе, ви ж з тих, що не оновлюють ОС, у вас завезуть у віндовс12Геральт: ↑ 27.08.2026 18:56Продовжу вікторину: вертикальний таскбар )Gelonyrum: ↑ 27.08.2026 18:54 Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень)![]()
Як тоді у мене для відео PotPlayer дефолтний, а для зображень ACDSee? Ще з 23року, КарлGelonyrum: ↑ 27.08.2026 20:23В якій все так же не можна поміняти дефолтні апки для перегляду зображень та відео.
Я, здається, зрозумів у чому полягає проблемність він11
Щось мені так більше не здаєтьсяkairo: ↑ 27.08.2026 22:47Це ж наче форум просунутих користувачів ПК.
-
STALKER_71
Junior
Я не знаю звідкииу вас руки росли що у вас ХР трималась максимум рік. Я на роботі юзав її 5 років з купою софта (ще й здебільшого кривого) і бескінечним підключенням масси юсб пристроїв. І вона працювала взагалі без проблем. Дома і подавно. Переліз коли почались проблеми з браузерами бескінечні на робочому пк, ну і дома ще раніше через нові версії dx.
-
AssayMAS
Member
я те больше скажу - win98 se r очередность установки драйверов нарушил - играй в игру перебей винду сначала... и папочки у опытных пользователей с дровами нумеровался перед названием - что пришедший "наёмный" мастер знал что за чем ставить для приемлемого результата.AntonyKandaurov: ↑ 27.08.2026 23:16про він98, та дійсно раз на 3 місяці йшла на перевстановлення
-
Nekros
Member
Було таке. Поставив драйвер відеокарти перед тим як на материнку, криво стало. Перевстановлюй заново вінду і став вже спочатку драйвер на материнку, а потім інші.AssayMAS: ↑ 28.08.2026 07:08 и папочки у опытных пользователей с дровами нумеровался перед названием
В мене ХР теж більше року не жила. Її міг вбити просто раптове відключення світла.
-
Геральт
Active Member
Вінда робоча і оновлюється регулярно через політики компанії. Включно з примусовим ребутом посеред роботи. Вертикальний таскбар - це коли, для прикладу, годинник у нижн. лівому кутку, а пуск у вержньому лівомуdaesz: ↑ 28.08.2026 02:43Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > в цьому ж вікні - taskbar behavior. Стопе, ви ж з тих, що не оновлюють ОС, у вас завезуть у віндовс12Геральт: ↑ 27.08.2026 18:56 Продовжу вікторину: вертикальний таскбар )![]()
-
1234waltz
Member
У 8.1 фіксилась одним скриптом або пердолілось стороннім плагіном до вигляду сімки. При тому швидкість та стабільність у 8.1 була недосяжна що для 7ки, що для 10ки. Пересів в свій час на 10ку через штучні обмеження по драйверами та ДХ.kairo: ↑ 27.08.2026 13:59 Ахінєя із плитками та сенсорним інтерфейсом. Вже в 10ці від цієї наркоманії повністю відмовились.
-
the lamer
Member
daesz: ↑ 28.08.2026 02:43Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > зліва вкладка apps > default apps. Або ж : права кнопка на файлі > open with > вибираєте програму зі списку або choose another app і вказуєте місце екзешника на софтину яка буде це робити > always use this up to open files of this type.Gelonyrum: ↑ 27.08.2026 18:54
Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень)![]()
Неймовірно важко, моя мама, напевно б... справилась![]()
Я хочу, щоб у мене всі зображення, які підтримуються XnView, відкривалися в ньому. Будь ласка, покажіть, як ви це зробите у Windows 11. Список підтримуваних розширень XnView:
- спойлер
- 3ds, 4xm, a, aai, acr, afdesign, afphoto, ai, aipd, alias, als, ami, amr, ani, anv, apng, apt, apx, arf, arw, asf, asx, atk, att, au, avi, avif, avs, awd, b16, b3d, bfi, bfl, bfli, bfx, bga, bgd, bie, bif, big, bip, bmp, bmq, bmr, bms, bpg, bpr, brk, bsdf, btn, bug, c4, cal, cals, cam, can, car, cb7, cba, cbr, cbt, cbz, cc, ccc, ccr, cew, cgm, cin, cit, clp, cmx, cpt, cr2, cr3, crw, cs1, ct, cur, cut, cvg, cws, d3m, dcm, dcr, dcx, dds, dft, dg1, dga, dgi, dib, dicom, djv, djvu, dng, dpx, drw, dsf, dtg, dtp, dvd, dxb, dxf, ecw, edg, efi, efx, eie, eof, epi, eps, epsf, epsi, eq2, erd, erf, esm, exr, fac, face, fax, fbm, fff, fif, fit, fits, flc, fli, flc, fpg, fpx, frm, fsh, fts, fx3, fxs, g3, g4, gbr, gem, gif, giw, gkh, gld, gpf, gpm, gro, grob, gry, hdf, hdp, hdr, heic, heif, hg, hgl, hpg, hpgl, hpi, hrz, i16, i32, ica, icb, icn, ico, icon, iff, iwi, j2c, j2k, jb2, jbg, jbig, jbig2, jff, jfif, jng, jnx, jp2, jpe, jpeg, jpf, jpg, jpm, jpx, jps, jxl, jxr, kdc, kff, kfx, kmz, kra, lbm, ldf, lgc, lgo, lha, lif, lip, ljpeg, lwf, lwi, m2v, m4a, m4v, mac, max, mbm, mdc, mdm, med, meg, mng, mni, mod, mof, mos, mov, mp3, mp4, mpeg, mpg, mpo, mps, mpx, mrc, mrw, msd, msf, msk, msp, mtv, mvc, mve, mvg, mwi, mng, ncr, nef, ngg, nlm, ngg, nlm, nist, nlm, ngg, nlm, nol, nrw, ntf, ocp, ogg, ogv, orf, os2, p7, p9, pa, pac, pal, pam, pan, pbm, pcd, pcx, pda, pdb, pdf, pdn, pef, pfi, pfs, pgc, pgf, pgm, pgx, php, pic, pict, pix, pjpeg, pmd, pm, png, pnm, pns, pocket, pot, ppm, prf, prn, ps, psb, psd, pse, psp, pspimage, pst, ptx, pxl, qrt, qti, qtif, ra, raf, rar, ras, raw, rgb, rgba, rif, rla, rle, rmi, rm, rmd, rm, rmvb, rpf, rpm, rppm, rrw, rsrc, rtg, rtf, rti, rtx, rw2, rwl, rws, s7r, sam, sbi, scc, sci, sct, scx, sdw, sff, sfw, sgi, shn, si, sid, sig, sim, sir, sity, sj1, sld, sldasm, sldprt, smv, snd, spc, spl, spu, spx, sq0, sr2, srf, srw, sst, st4, st5, st6, st7, st8, stw, sun, svg, swf, tfi, tga, thn, tif, tiff, tim, tim2, tld, tmm, tny, tpic, tsk, ttf, txt, ufi, ufo, ufw, ugi, uil, v, vda, vff, vga, vicar, vid, viff, vda, vst, vda, vst, vda, vst, vda, vst, vda, vst, vtf, w3d, wad, wal, wav, wb1, wb2, wbc, wbmp, wbz, wdp, webp, wfx, wim, win, wlst, wmf, wmv, wpg, wps, wpt, x3f, xbm, xcf, xim, xinf, xmi, xpm, xwd, ycb, yuv, zbr, zip, zmo
Вертикальний таскбар на сімці виглядає так. На десятці – майже аналогічно. Будь ласка, покажіть такий на 11-й.daesz: ↑ 28.08.2026 02:43Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > в цьому ж вікні - taskbar behavior. Стопе, ви ж з тих, що не оновлюють ОС, у вас завезуть у віндовс12![]()

-
daesz
Member
Геральт: ↑ 28.08.2026 09:54Вінда робоча і оновлюється регулярно через політики компанії. Включно з примусовим ребутом посеред роботи. Вертикальний таскбар - це коли, для прикладу, годинник у нижн. лівому кутку, а пуск у вержньому лівомуdaesz: ↑ 28.08.2026 02:43
Права кнопка на таскбарі > taskbar settings > в цьому ж вікні - taskbar behavior. Стопе, ви ж з тих, що не оновлюють ОС, у вас завезуть у віндовс12![]()
![]()
the lamer: ↑ 28.08.2026 16:13 Вертикальний таскбар на сімці виглядає так. На десятці – майже аналогічно. Будь ласка, покажіть такий на 11-й.
![]()
- спойлер
Я, відверто кажучи, взагалі не розумію кому воно потрібне, пробував ще на міленіумі чи ХР і воно не зручне.
Ви всіма цими розширеннями користуєтесь? Я кожного дня працюю в ФШ/ае/ілюстраторі і я окрім png/webp/jpg не юзаю нічого. Чи це питання з розряду "от хочу щоб воно так було"the lamer: ↑ 28.08.2026 16:13Я хочу, щоб у мене всі зображення, які підтримуються XnView, відкривалися в ньому. Будь ласка, покажіть, як ви це зробите у Windows 11. Список підтримуваних розширень XnView:
спойлер
В тому ж потплеєрі у вкладці "association" вибрав "усі відео формати" і клацнув apply. Все. Готово.
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
https://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=37391
Як і в вашому xnview, схоже
-
the lamer
Member
Майкам на звичайних користувачів насрати, вони виключно на корпорат орієнтуються. Уявляєте, наскільки працівники організацій їх дістали вимогою повернути можливість вертикального таскбара, що вони її повертають, судячи з вашого відео!daesz: ↑ 28.08.2026 17:41
Воно є у тестовій версії уже деяуий час (у MessaiH точно тестова, бо якісь там проблеми із частотою вайфая - можна запитати чи воно у нього доступне).
Я, відверто кажучи, взагалі не розумію кому воно потрібне, пробував ще на міленіумі чи ХР і воно не зручне.
А вертикальний таскбар найчастіше використовують із двох причин:
1) У всіх зараз широкоформатні або ультраширокоформатні моніки. Звичайний таскбар зжирає висоту екрану, якої і так мало, а вертикальний - займає ширину, якої і так задофіга.
2) Сам таскбар стає набагато функціональнішим. Подивіться на мою картинку: повний годинник з днем і датою, 32 ярлики "швидкого запуску" і стільки ж додатків, 20 додатків у треї - все міститься на області 98х1024 пікселя (грубо 0,1 Мп). Для стандартного нижнього таскбара при цьому треба використовувати багаторядне відображення, що саме по собі з'їдає в півтора рази більше, так ще й 32 значки "швидкого запуску" без трюків взагалі не розмістити, т.я. ця панель на ряди не розкладається.
Цей трюк із десятки на 11 не працює. Можливо, політики підкрутили. Працює єдиний спосіб - згенерувати reg-файл з усіма змінами і його імпортувати вручну (від адміну, так).daesz: ↑ 28.08.2026 17:41Ви всіма цими розширеннями користуєтесь? Я кожного дня працюю в ФШ/ае/ілюстраторі і я окрім png/webp/jpg не юзаю нічого. Чи це питання з розряду "от хочу щоб воно так було"the lamer: ↑ 28.08.2026 16:13Я хочу, щоб у мене всі зображення, які підтримуються XnView, відкривалися в ньому. Будь ласка, покажіть, як ви це зробите у Windows 11. Список підтримуваних розширень XnView:
спойлер
В тому ж потплеєрі у вкладці "association" вибрав "усі відео формати" і клацнув apply. Все. Готово.
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
https://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=37391
Як і в вашому xnview, схоже![]()
А я працюю з фото і хочу, щоб будь-які RAW, які мені відправлять, відкрився для ознайомлення в XnView, якщо він його підтримує. І будь-яка екзотика з Інтернету - теж. І у мене немає бажання щоразу, клацаючи на файл з меню завантажень браузера (а там не можна правою кнопкою вибрати програму) і бачачи, що він не відкрився в XnView, йти в експлорер, клацати до папки з відповідним завантаженням, знаходити саме цей новий файл і призначати на нього XnView правим кліком. При тому, що до 11 вінди був адекватний, робочий, повністю автоматичний механізм, за якого цієї проблеми взагалі не виникало.
-
daesz
Member
У мене 23 (22 з них постійно прикріплені) і в мене проблем із місцем немає - там спокійно ще з 15 поміститься, в треї постійно з десяток всякого запущено, але я трей завжди тримаю згорнутим. Така собі перевага.the lamer: ↑ 28.08.2026 20:53Сам таскбар стає набагато функціональнішим. Подивіться на мою картинку: повний годинник з днем і датою, 32 ярлики "швидкого запуску" і стільки ж додатків
- спойлер

Це звичайний 16:9 лолthe lamer: ↑ 28.08.2026 20:53широкоформатні
Прям у всіх, chagpt каже від 3 до 4% в стімі, нехай 10 з тими що стімом не користуютьсяthe lamer: ↑ 28.08.2026 20:53ультраширокоформатні моніки
Я банально все виділяю і кидаю в робочу область, мені так зручніше в будь-якому випадку. Теж саме із музикою (в мене по дефолту вона відкривається через потплеєр також, просто тмоу що випадково клацнув всі формати включно з аудіо форматами, коли налаштовував), хоча слухаю через мюзікбі або фубар. Але ок, мб при роботі з фото то все критичноthe lamer: ↑ 28.08.2026 20:53А я працюю з фото і хочу, щоб будь-які RAW
Думаю, саме по тій причині підтримку вертикального таскбара раніше не доабвляли, бо % користувачів яким то справді потрібно дуже низький
-
Rosberg
Member
І величезних заробітків, під приводом безмежної і майже безкоштовної користі для усього світу)