NVIDIA нагадує про припинення випуску драйверів Game Ready для Windows 10

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Serg IX
Member

Повідомлення

Ssergiuss: 27.08.2026 13:25
прощаться с самой лучшей ОС
а моя любимая версия это ХР )
Ну да, она научила переустанавливать винду ибо єто біла стандартная процедура раз в пару месяцев
daesz
Member

Повідомлення

Earanak: 27.08.2026 15:04 Вообще никаких проблем не испытал при переходе с 10-ой на 11-ую :dontknow:
Все что мне показалось неудобным, сразу нагуглил как изменить и под себя настроил.
Теж саме. Таскбар майже вдразу переробив під стандартний, повідключав всю телеметрію, єдине що в меню пуску довелось прикріпити control panel, бо по дефолту її там немає , як і прямого (швидкого) доступу до нього. У всьому іншому - це та сама десятка.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

daesz: 27.08.2026 18:39 У всьому іншому - це та сама десятка.
Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень) :rotate:
Геральт
Active Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 18:54 Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень) :rotate:
Продовжу вікторину: вертикальний таскбар )
AssayMAS
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 15:50поки 10 LTSC підтримується
тама я разок встрял что нету у LTSC кодеков - а пак поставить низзя из за того что кодек что кодирует "из звука в звук влёт" продаётся отдельно и только в норм вин10 есть... а ручками его в реестр прописать то недоступное мне колдунство.
Dolor
Junior

Повідомлення

AssayMAS: 27.08.2026 19:04
Gelonyrum: 27.08.2026 15:50поки 10 LTSC підтримується
тама я разок встрял что нету у LTSC кодеков - а пак поставить низзя из за того что кодек что кодирует "из звука в звук влёт" продаётся отдельно и только в норм вин10 есть... а ручками его в реестр прописать то недоступное мне колдунство.
ну так все залежить від версії - якщо там приставка N то це для європейського ринку і там дійсно мультимедія вирізана і кодеки

Відправлено через 9 хвилин 21 секунду:
на мою думку сама недооцінена віндовс це 8.1 яку дійсно вбили плиточним меню ( хоча можна було все швидко і пофіксити і повернути класичне ) - майки хотіли відгризти ринок у айпадів і клепали її під сенсорні планшети тому там ядро інженери вилизали до блиску - згадати до прикладу франкенштейна інженерії який йшов з нею на борту - асус т100та - 64 бітний огризок проца - 32б завантажувач і 2 гб оперативки + розпаяна eMMC і навіть там 8.1 літала , якщо оптимізувати і вимкнути все зайве то вона жерла десь 350мб оперативки і завантажувалась десь за 5-7 секунд. Наразі сиджу на пк на 19044 iot версії бо вона вже має агіліті сдк і нові шейдери підтримує але ще не має купи віртуалізації, а на ноуті 1809 яка має ядро як у 19 сервера - тому на обох проблем найближчим часом не буде принанні якщо залізо не апгрейдити а з такими цінами на комплектуючі ....
kak_tak
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 15:50 До 2032 навіть не подумаю, поки 10 LTSC підтримується буду сидіти на ній. Там ні ЕЙЯЙ, ні телеметрії (принаймні такої кінченої як на 11), ні блотварі вагону, сидиш собі і не паришся, що завтра тобі майкрософт свиню з апдейтом засунуть якусь.
Уже второй год существует Win 11 LTSC
Gelonyrum
Member

Повідомлення

kak_tak: 27.08.2026 19:54
Gelonyrum: 27.08.2026 15:50 До 2032 навіть не подумаю, поки 10 LTSC підтримується буду сидіти на ній. Там ні ЕЙЯЙ, ні телеметрії (принаймні такої кінченої як на 11), ні блотварі вагону, сидиш собі і не паришся, що завтра тобі майкрософт свиню з апдейтом засунуть якусь.
Уже второй год существует Win 11 LTSC
В якій все так же не можна поміняти дефолтні апки для перегляду зображень та відео. Недавно спробував поставив і при вході в ту ж доту2 або будь-яку іншу гру на дх12 екран починав люто мерехтіти поки відеодрайвер не відлітав, я вже думав відяшка відлетіла, але поставив 10 лтсц і все стало знову добре.
HazardVadim
Junior

Повідомлення

Можно поставить Lite версию Windows 11 от автора Eagle123, там все прекрасно работает. LTSC в некоторых играх показывает не очень фпс
kairo
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 18:54Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень)
В чому проблема витратити хвилину на це після встановлення Вінди? Тим більше, що зараз не часи Він ХР, яку треба було раз на рік перевстановлювати.
phobosse
Member

Повідомлення

kairo: 27.08.2026 22:06В чому проблема витратити хвилину на це після встановлення Вінди? Тим більше, що зараз не часи Він ХР, яку треба було раз на рік перевстановлювати.
більше того, я вже кілька разів міняв повністю залізо, а вінду не переставляв і все чудово працює )
Ektalion
Member

Повідомлення

phobosse: 27.08.2026 22:11 більше того, я вже кілька разів міняв повністю залізо, а вінду не переставляв і все чудово працює )
При умові, що ти дуже добре почистиш реєстр, дрова і тд. до заміни комплектуючих. Інакше після заміни заліза на нове буде не дуже весело.
Востаннє редагувалось 27.08.2026 22:32 користувачем Ektalion, всього редагувалось 1 раз.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

kairo: 27.08.2026 22:06
Gelonyrum: 27.08.2026 18:54Спробуйте в один клік поміняти дефолтні апки для перегляду відео та зображень)
В чому проблема витратити хвилину на це після встановлення Вінди? Тим більше, що зараз не часи Він ХР, яку треба було раз на рік перевстановлювати.
А для чого? Простіше сидіти на системі, яка не намагається марно витрачати мій час лиш би я не замінював майкрософтівські лайняні нативні апки на нормальні сторонні аналоги.
kairo
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 22:32А для чого? Простіше сидіти на системі, яка не намагається марно витрачати мій час лиш би я не замінював майкрософтівські лайняні нативні апки на нормальні сторонні аналоги.
В десятці не замінювали майкрософтівські нативні апки на нормальні сторонні аналоги?
Gelonyrum
Member

Повідомлення

kairo: 27.08.2026 22:34
Gelonyrum: 27.08.2026 22:32А для чого? Простіше сидіти на системі, яка не намагається марно витрачати мій час лиш би я не замінював майкрософтівські лайняні нативні апки на нормальні сторонні аналоги.
В десятці не замінювали майкрософтівські нативні апки на нормальні сторонні аналоги?
Замінював, в 5 кліків (я порахував), на 11 треба під кожне розширення зображень та відео обирати програму дефолтну вручну, що легко перевалює за 50+ кліків.
kairo
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 22:43амінював, в 5 кліків (я порахував), на 11 треба під кожне розширення зображень та відео обирати програму дефолтну вручну, що легко перевалює за 50+ кліків.
Завантаження програм, встановлення та призначення дефолтними аппками у Він10 займало 15 хвилин, а у Він11 17 хвилин. Процедура раз на п'ять років. Це ж наче форум просунутих користувачів ПК. Ви на цих два повідомлення більше часу витратили ніж на ту процедуру.
phobosse
Member

Повідомлення

Ektalion: 27.08.2026 22:29При умові, що ти дуже добре почистиш реєстр, дрова і тд
Чисткою реєстру останній раз на ХР займався. З дров тільки відяху через DDU почистив
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Serg IX: 27.08.2026 17:13
Ssergiuss: 27.08.2026 13:25
а моя любимая версия это ХР )
Ну да, она научила переустанавливать винду ибо єто біла стандартная процедура раз в пару месяцев
То більше про він98, та дійсно раз на 3 місяці йшла на перевстановлення. Хр в цьому плані трималась десь півроку- рік.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

kairo: 27.08.2026 22:47
Gelonyrum: 27.08.2026 22:43амінював, в 5 кліків (я порахував), на 11 треба під кожне розширення зображень та відео обирати програму дефолтну вручну, що легко перевалює за 50+ кліків.
Завантаження програм, встановлення та призначення дефолтними аппками у Він10 займало 15 хвилин, а у Він11 17 хвилин. Процедура раз на п'ять років. Це ж наче форум просунутих користувачів ПК. Ви на цих два повідомлення більше часу витратили ніж на ту процедуру.
Я використовую портабл апки в 95% випадків) Не портабл в мене хіба IDE, слак та стім.

Також є велика різниця між витраченим часом по власній волі (те ж написання повідомлень тут) і бо якийсь дегенерат на менеджері намагається мені ускладнити процес заміни дефолтних віндових апок на кастомні, які в всьому зручніші для мене. Воно ж почалось від того, що майкрософт не хотіла щоб дефолтний браузер міняли на якийсь іншим і таким от костилем намагаються утримати користувачів на тому шматку лайна.
kairo
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 27.08.2026 23:28Воно ж почалось від того, що майкрософт не хотіла щоб дефолтний браузер міняли на якийсь іншим і таким от костилем намагаються утримати користувачів на тому шматку лайна.
Це тягнеться всю історію Вінди. Один калічний IE чого вартий.

Особисто я змінив EDGE на Chrome, призначив mkv на PotPlayer, та й на тому наче все. Якщо щось ще відкриє не тим, чим хотів, перепризначую правою клавішею на місці, але не можу вже за стільки років пригадати, що там було.
Відповісти