гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
Новини
Останні статті і огляди
Xbox дасть змогу власникам дисків безплатно отримати цифрові версії ігор
-
oversteve
Member
Пропоную обговорити Xbox дасть змогу власникам дисків безплатно отримати цифрові версії ігор
гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
-
walkman3000
Member
от би ще було що оцифровувати, а так просто піар за рахунок соніoversteve: ↑ 27.08.2026 10:05гідна ініціатива від майків
-
yariksom
Member
Гідна то вона гідна, але вже були випадки коли ігри просто щезали з цифрових площадок і гравець немав вже доступу, тому не варто викидати фізичний диск.oversteve: ↑ 27.08.2026 10:05гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
Разом з тим мати водночас те і те це дуже добре.
А Сонька нехай лісом йде зі своєю політикою переходу виключно на цифру.
-
Scoffer
Member
А навпаки слабо зробити? Завезти блюрей-різак в консоль 
-
yariksom
Member
Так поступить Соні, коли провал через повну цифру буде неминучий
-
waryag
Member
Лавровий листочок, щоб заспокоїти ком'юніті. Все тримається на сервісах майків, які завжди можна обмежити чи відключити.oversteve: ↑ 27.08.2026 10:05 гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
А соні після згвалтування майків занадто повірила у себе. Хоча для слім і про можна докупити привід.
-
Shaolin_Style
Member
Судя по всему это последнее поколение в котором вообще будут оптические диски, на пс6 уже будет не можно, параллельно с этим закрывают заводы по производству BD-дисков. Sony главный интересант того что бы от прямых продаж дисков перейти к цифре и подписочной модели.waryag: ↑ 27.08.2026 10:37
А соні після згвалтування майків занадто повірила у себе. Хоча для слім і про можна докупити привід.
-
The_Rusik
Member
Пусть сначала в соглашении добавят, что покупая игру, то это именно покупка а не оренда, и что они не могут ее удалить или запретить играть или по соглашению с компенсацией стоимости игры. И чтобы всегда и везде можно ее запускать.
-
big_bang
Member
щось не зрозуміло як це має виглядати
от, припустимо, я маю старі диски від консолі і нову консоль вже цифрову
як мені їх сканувати/додавати ?
чи попередньо треба відсканувати всю колекцію ?
а, якщо хтось просто взяв диск який вже був відсканований ?
в мене більше питань виникає
якась маячня просто напросто...
зробили щоб хом'яки не піднімали гвалту тай все !
в мене більше питань виникає
-
Shaolin_Style
Member
https://news.xbox.com/en-us/2026/08/26/ ... o-digital/big_bang: ↑ 27.08.2026 10:50 щось не зрозуміло як це має виглядати
-
den888
Member
У вас PS є? Мені от недавно прийшли нові умови користування. Підписку відключити - коли захочуть. Ігри не власність - а ліцензія на використання. Можуть прибрати в будь-який момент. Так що соні це дно днищенське.waryag: ↑ 27.08.2026 10:37Лавровий листочок, щоб заспокоїти ком'юніті. Все тримається на сервісах майків, які завжди можна обмежити чи відключити.oversteve: ↑ 27.08.2026 10:05 гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
Відправлено через 20 хвилин 5 секунд:
Теж не розумію. Взяв до прикладу у кента диск, відсканував. Там серійник якось зчитується, що все диск відсканований на такий то обліковий запис чи ні. Віддав іншому, той теж відсканував. На іншому обліковому записі зʼявиться гра, чи пошле лісом, а бо в мене пропаде, чи це буде копірайт по колу ?big_bang: ↑ 27.08.2026 10:50 щось не зрозуміло як це має виглядати
в мене більше питань виникає![]()
-
big_bang
Member
Sony це про ексклюзивиden888: ↑ 27.08.2026 11:44 Так що соні це дно днищенське.
Ви все не так зрозуміли
якщо без жартів - жесть...
цифрове рабство якесь
Відправлено через 40 секунд:
PC - останній ковток цифрової свободи !!!
-
den888
Member
Цифру в соні тепер не купую принципово, тільки диски, бажано ще й б/в 
-
walkman3000
Member
https://www.bbc.com/news/articles/c17jlngexy9o
різниця в тому що іксбокс обережно веде до цифри, а соні для багатьох постфактум, типу: "і шо ти мені зробиш
"

різниця в тому що іксбокс обережно веде до цифри, а соні для багатьох постфактум, типу: "і шо ти мені зробиш
for the next generation of consoles, Xbox had to think about "hardware efficiency in terms of how you use storage and memory, the kind of price per unit, the components, things like that

-
Reinmar
Member
Хто відсканува - в того і цифрова копія. Якщо далі цей диск перескануює інший - заберуть цифрову копію в першого. Тобто далі передавати можна, копіювати на десять людей не можнаden888: ↑ 27.08.2026 11:44
Теж не розумію. Взяв до прикладу у кента диск, відсканував. Там серійник якось зчитується, що все диск відсканований на такий то обліковий запис чи ні. Віддав іншому, той теж відсканував. На іншому обліковому записі зʼявиться гра, чи пошле лісом, а бо в мене пропаде, чи це буде копірайт по колу ?)
-
waryag
Member
Такі умови буквально у кожного цифрового магазину ігор, включно зі стімом. Тільки ГОГ дає можливість зберігати інсталятори.den888: ↑ 27.08.2026 11:44У вас PS є? Мені от недавно прийшли нові умови користування. Підписку відключити - коли захочуть. Ігри не власність - а ліцензія на використання. Можуть прибрати в будь-який момент. Так що соні це дно днищенське.
Всі тримачі платформ. І якщо стім в принципі побудований на цій основі, то консольщики хочуть максимізувати прибуток.Shaolin_Style: ↑ 27.08.2026 10:42Sony главный интересант того что бы от прямых продаж дисков перейти к цифре и подписочной модели.
-
Eduard1980
Member
Тобі дають можливість не платити повторно за те, що вже оплачено
Мабуть щось пропустив, але, мабуть, є ті, хто це робить повторно))
Дивний новий світ))

Дивний новий світ))