Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
1985god
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 15:19 1985god
Мав на увазі 5+5 паралельно послідовно + 5+5

Відправлено через 29 секунд:
Поки що відключив і починаю тоді рити варіанту 0 :(
. Повторюсь При такій схемі 5+5 і ще 5+5 весною\літом ви недоотримаєте відсотків ~25% 16+16= 32А видадуть панелі , а ваш інвертор здате перетворити\ використати 26А ( тобто замість 32 ви використаєте 26 у відсотках рахуйте самі :) ) . У вашому випадку в абсолютних цифрах 6А*500В= 3000 Вт\годин втрати з квітня по жовтень в сонячну погоду.
Ви так втартите 3000 , а це більше ніж просто виключити 4 шт, по чому там у вас панелі 620*4= 2480 чи навіть 650*4=2600 )

Відправлено через 36 секунд:
ще раз: або рити траншею і докуповувати панелі автомати кабель , або змиритися з " втратою " 4 шт

Відправлено через 7 хвилин 35 секунд:
Nic_Roman: 24.08.2026 11:24 dimus8210
Зараз закину
по наклейках на інвертор схема 5 в стрінгу і два стрінга паралельно і так на кожен МППТ вхід , тобто 5+5 в паралель і 5+ 5 в паралель виглядає нормально
у вас на інверторі пише 32А ампера тоді 15+15А вписується. У мене чомусь була специфікація де було вказано 26А
спойлер
Screenshot_1.jpg
якщо у вас там 32А тоді схема 5+5 і 5+5 робоча
вам треба буде ось такі штуки
спойлер
Screenshot_3.jpg
або такі різниця лише у формфакрторі зручності
Screenshot_2.jpg
відповідно вам треба 2 таких комплекта .
Якщо вірити вашій наліпці то все буде працювати .
два плюси і окремо два мінуси треба буде звезти в паралель такими конекторами але карще доручіть комусь щоб не закоротити
S0N1C
Member

Повідомлення

трубу треба було закопувати :gigi:
1985god
Member

Повідомлення

Наприклад, якщо на одному MPPT підключити 2 паралельні стрінги, сумарний струм стрингів може бути до 32 А у робочому режимі.

⚠️ Є різні ревізії цього інвертора. У старішій документації SUN-12K-SG02LP1-EU-AM3 зустрічається 26+26+26 А, тоді як актуальна ревізія ВАША AM3-P має 32+32+32 А. тому можна так зробити

Так, якщо саме версія SUN-12K-SG02LP1-EU-AM3-P, тоді характеристики такі:

3 MPPT
Максимальний робочий струм: 32 А на кожен MPPT
Разом номінально: 32 + 32 + 32 А
Максимальний Isc: 60 А на кожен MPPT
2 стрінги на кожен MPPT: 2+2+2
MPPT: 150–425 В
Максимальна PV-потужність на вході: 19,2 кВт
Максимальна допустима PV access power: 24 кВт.

бо моя попердня відповідь базувалась на старій версії інвертора
Nic_Roman
Member

Повідомлення

S0N1C
Чесно? Я ї мав в той час похорон і хотів це зробити і пити

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
1985god
Ви профі! Я можу зуб вилікувати і все… і не всі! Я тут старожил! Провірений в продажах! Не троль і не барига і хочу щоб хата не горіла і по фешую і гроші не тратити!

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Я не тролю! Просто хочу просте рішення без затрат! Сотку дві закину баксів але рити то ні

Відправлено через 29 секунд:
Вибачайте що тупі питання!

Відправлено через 45 секунд:
Шкода чо це не месенджер
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

1985god: 24.08.2026 14:55 cаме так як ви описуєте але продавець якимось чином вклав туди заповенний гар талон з своєю печаткою та датою продажу :shuffle: хоча все як ви описали
Они вкладывают талон через щель в упаковке :)

На самом деле я так понял что все дилеры являются дропшипперами и отгружает сам завод, из Одессы : )

По крайней мере мере у меня так было. Дилер в Киеве, отгрузили из Одессы из ближайшего к заводу отделения.
Nic_Roman
Member

Повідомлення

1985god
То можна 5+5 і 5+5? Щоб я не засерав питаннями тупими? Бо ви спочатку відповіли ні пізніше інше! Бачу що ви базували на попередній! Втрати які по ваших розрахунках будуть? І вольтажі з амперажами? Бо я бачу кінцеву цифру і в е! Дуже дякую і вибачайте що нию та нервую!!! Ще з телефону тупо писати :weep:
1985god
Member

Повідомлення

BorisBrejcha: 24.08.2026 17:31
1985god: 24.08.2026 14:55 cаме так як ви описуєте але продавець якимось чином вклав туди заповенний гар талон з своєю печаткою та датою продажу :shuffle: хоча все як ви описали
Они вкладывают талон через щель в упаковке :)

На самом деле я так понял что все дилеры являются дропшипперами и отгружает сам завод, из Одессы : )

По крайней мере мере у меня так было. Дилер в Киеве, отгрузили из Одессы из ближайшего к заводу отделения.
но если отправлял завод откуда у них печать дилера :shuffle: Да поифг . Факт что не рабоатет :( и теперь нести на почту или нагло отправить с забором курером :shuffle:

Відправлено через 38 секунд:
спойлер
Стабілізатор на ремонт + заповнений гарант.талон + чек про оплату + заводська упаковка
НОВА ПОШТА, м. Одеса, відділення №4, отримувач ПП "НВФ "ЕЛЄКС"!! тел.073-13-03-173
Оплата безготівка!! ЄДРПОУ 32431676.
(представник фірми Кликов Єгор Валерійович).
Перед тим, як упакувати в заводську коробку, стабілізатор покладіть у фірмовий пакет або обмотайте плівкою. У разі втрати заводської коробки, пакування та доставка здійснюється за рахунок клієнта.
Номер декларації повідомте на Вайбер 067-480-21-93 або за номером 0800207163.
Страхування вказуйте мінімальне, будь ласка.

Ми вантажі не страхуємо. Якщо бажаєте застрахувати вантаж, просимо Вас оплатити доставку самостійно.

Якщо стабілізатор не гарантійний, ремонт та пересилання за Ваш рахунок.
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Nic_Roman: 24.08.2026 18:19 1985god
То можна 5+5 і 5+5? Щоб я не засерав питаннями тупими? Бо ви спочатку відповіли ні пізніше інше! Бачу що ви базували на попередній! Втрати які по ваших розрахунках будуть? І вольтажі з амперажами? Бо я бачу кінцеву цифру і в е! Дуже дякую і вибачайте що нию та нервую!!! Ще з телефону тупо писати :weep:
можна оскільки у вас новіша версія інвертора
S0N1C
Member

Повідомлення

1985god
він на пломбі? можливо просто десь якийсь конектор відійшо при транспортуванні :shuffle:
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

1985god: 24.08.2026 18:47 но если отправлял завод откуда у них печать дилера :shuffle: Да поифг . Факт что не рабоатет :( и теперь нести на почту или нагло отправить с забором курером :shuffle:

У вас он под свинцовые батареи?
Кстати, у них есть услуга перепрошивки ПО под LiFePO4.
Стоит 1000 грн.
Мне официально ответил СЦ в почте.
Надо им скинуть фото стикера.
Hotspur
Member

Повідомлення

Такс народ тести старшої китайської сестри кулона 2000 Ватт 12 V

1 абсолютно безшумний до 500 ватт просто 0 шуму. Якщо прямо притулитись вухом до інвертора чути гудіння трансформатора. все
2 при навантаженні 700-850 час від часу продумае вентилятори. більшість часу абсолютно безшумний
3 навантаження в амперах показує так само як БМС та токові кліщі
4 навантаження в Ватах трохи є похибка
5 зарядку не пробував ще

хто там хотів пасивну систему на малих навантаженнях воно пасивне.
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Hotspur: 24.08.2026 20:03 Такс народ тести старшої китайської сестри кулона 2000 Ватт 12 V
Хочется посмотреть User manual
Igor717
Junior

Повідомлення

Hotspur: 24.08.2026 20:03 Такс народ тести старшої китайської сестри кулона 2000 Ватт 12 V

1 абсолютно безшумний до 500 ватт просто 0 шуму. Якщо прямо притулитись вухом до інвертора чути гудіння трансформатора. все
2 при навантаженні 700-850 час від часу продумае вентилятори. більшість часу абсолютно безшумний
5 зарядку не пробував ще

Ім`я, брате, ім`я цього чуда ? :))
1985god
Member

Повідомлення

S0N1C: 24.08.2026 10:20 а до чого тут Одеса, от в Криму наприклад по скільки сиділи без світла...

Відправлено через 47 секунд:
чи ти думаєш шо Одеса(будь яке місто до якого дістає балістика) краще захищена?
Щодо балістики здається іскандери м дістають всюди як і цирокони. Додались ще корейські . Питання кількості

Відправлено через 8 хвилин 49 секунд:
S0N1C: 24.08.2026 19:18 1985god
він на пломбі? можливо просто десь якийсь конектор відійшо при транспортуванні :shuffle:
А що завгодно може бути, я мало не вперше в житті стикаюсь з гарантійним ремонтом як клієнт :shuffle: Ну я просто вже не памятаю коли востанє щось по гарантії ламалось. Питання чому тіж інвертори дейе від 6 до 80 кВт разом з коробкою понад 30 кг роблять просто ванну з пінополістеролу ( чи що воно таке ) і воно ЗАВЖДИ доїзжає цілим з 1000х в одному була погнута передня панель. Чому тоді так погано упакували Елекс ? Я буду в шоці якщо скажуть що він не гарантійний :shuffle:
Тож блін пакуйте нормально :up: я колись упс відправив нічним експресом то всередині відбили релюшку ну так я просто в картон упакував, як елекс свій кулон.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Hotspur без відео не зараховується, хоч на чайник зніми
Z440_User
Member

Повідомлення

Про ремонт кіловатного кулона
Roaster
Member

Повідомлення

Може хто знає, 4 панелі по 45.8V/54.2V (Vmp/Voc) будуть працювати з Luxpower GEN-LB-EU 6K (MPPT 150V-425V, старт від 100V) чи не дуже? Ще одну буде складно прилаштувати.
Hotspur
Member

Повідомлення

Igor717: 24.08.2026 20:57Ім`я, брате, ім`я цього чуда ?
ти його не купиш все одно :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
BorisBrejcha: 24.08.2026 20:47Хочется посмотреть User manual
десть має в мене бути пдф тої штуки

Відправлено через 51 секунду:
1985god: 24.08.2026 21:57Hotspur без відео не зараховується, хоч на чайник зніми
я зараз зайнятий перезборкою одного з акумів. можливо пізніше
dimus8210
Member

Повідомлення

5 зарядку не пробував ще

так завези на продаж якщо ціна конкурентна
Відповісти