Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

S0N1C: 24.08.2026 10:17 tablestikus
це не фантазія, погуглі шо там зараз на окупованих :shuffle:
А коли це Одесу окупували?
S0N1C
Member

Повідомлення

а до чого тут Одеса, от в Криму наприклад по скільки сиділи без світла...

Відправлено через 47 секунд:
чи ти думаєш шо Одеса(будь яке місто до якого дістає балістика) краще захищена?
tablestikus
Member

Повідомлення

S0N1C: 24.08.2026 10:19 а до чого тут Одеса, от в Криму наприклад по скільки сиділи без світла...
Бо Хотспур заявив що Одеса 2-4 рази на рік сидить тижнями без світла.
S0N1C
Member

Повідомлення

можливо якісь райони
Nic_Roman
Member

Повідомлення

SergN
То так хотів зроби але по феншую буде не гарно якщо знімати панелі! Хотів 1 стрінг на гараж і зелений пробувати підключити

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Dubass
Я хочу зробити паралельно 6+6 а другий стрінг на 8 так буде вірно? Бо багато інфи
dimus8210
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 10:37 SergN
То так хотів зроби але по феншую буде не гарно якщо знімати панелі! Хотів 1 стрінг на гараж і зелений пробувати підключити

Dubass
Я хочу зробити паралельно 6+6 а другий стрінг на 8 так буде вірно? Бо багато інфи
напишіть точну модель інвертора і панелей, щоб шарячі люди могли порахувати, бо інвертора і панелі різних серій мають відмінні характеристики
Dubass
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 10:37 SergN

Dubass
Можно по різному, якщо хочете максимально щоб була вигода, то 8+8.А так можна 7+7 паралельно і 6 послідовно.Чому так , тому що у інвертора максимально буде віддача, якщо робочий вольтаж в стрінгу дорівнює 360-370в.
Nic_Roman
Member

Повідомлення

dimus8210
Зараз закину
Вкладення
IMG_1364.jpeg
IMG_1365.jpeg
Nic_Roman
Member

Повідомлення

По 2 шт відключив
Вкладення
IMG_1366.jpeg
Dubass
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 11:29 По 2 шт відключив
Тепер подивись як це все буде працювати пару днів. :up:
Nic_Roman
Member

Повідомлення

Dubass
Я рити не особо хочу :weep:

Гляну пару днів і підключу 7+7 на 1 і 6 на другий якщо вже знову буде перенапруга то прийдеться рити і залучати 3мппт! Ви рекомендували що то можливий варіант

Відправлено через 38 секунд:
Тільки який перехідник має бути для цього?
Dubass
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 11:44 Dubass
Я рити не особо хочу :weep:

Гляну пару днів і підключу 7+7 на 1 і 6 на другий якщо вже знову буде перенапруга то прийдеться рити і залучати 3мппт! Ви рекомендували що то можливий варіант

Відправлено через 38 секунд:
Тільки який перехідник має бути для цього?
Ось і відео, для розуміння
спойлер
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Владельцам Кулон (и др тупых инверторов)
- прикручиваем сетевое управление и мониторинг

http://www.equicom.ua/ping/acc_sensors/ ... WR1doc.htm

Девайс позволяет мониторить по http, telnet, snmp

- напряжение батареи 12 вольт
- наличие сети 220 вольт
- включать и выключать нагрузку 220 вольт

Нужно приобрести комлект

1. ping3
http://www.equicom.ua/ping/ping3/ping3.htm
2. розетка SPWR1-AC220-DC12-EXT
http://www.equicom.ua/ping/acc_sensors/ ... WR1doc.htm

пример - как мой микротик рисует график напряжения батареи

Зображення

также можно настроить различные уведомления в телеграм и умный дом
- напряжение в сети пропало или появилось
- напряжение батареи достигло ХХ вольт (вниз или вверх)
- и так далее.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Nic_Roman

А в чому проблема поділити 20 панелей на чотири послідовні ланцюги по п'ять панелей? Та об'єднати по два ланцюги в паралель? Буде вдвічі менша напруга і копати не треба нічого.
Nic_Roman
Member

Повідомлення

_VlaD_
Так не каже ніхто так! Якщо можна то краще так зроблю! Але то буде по 250в то буде добре так? І збережеться13квт генерації?
_VlaD_
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 13:50 _VlaD_
Так не каже ніхто так! Якщо можна то краще так зроблю! Але то буде по 250в то буде добре так? І збережеться13квт генерації?
Ну, напруга буде вдвічі менша, а струм вдвічі більший. Потужність буде така сама, якщо не враховувати втрати на кабелі.
Можна буде навіть добавити панелей.
1985god
Member

Повідомлення

BorisBrejcha: 24.08.2026 07:37
1985god: 24.08.2026 00:11 Спіть спокійно, доповім вам по сервісу елекса потім. Часу нема тим займатися , дуже невчасно оце займатися відправкам / отриманням, вперше в житті купив щось нове і воно одразу не робоче. От купуй після цього українське.

А он точно прямо с завода, была не вскрытая упаковка?

С завода он он идет запечатанный фирменным скотчем Элекс и затянутый ленточным бандажом на упаковочном станке.
cаме так як ви описуєте але продавець якимось чином вклав туди заповенний гар талон з своєю печаткою та датою продажу :shuffle: хоча все як ви описали

Відправлено через 12 хвилин 12 секунд:
Nic_Roman: 24.08.2026 06:06 Ще таке запитання! 2 стрінга на 1 кабель можна підключати? Кабель 6мм 1500v! Чат видає що є якісь перехідники!
у вашому випадку ви будете недоотримувати літом значну частину енергії. Загалом це можливо якщо стрінги повністью ідентичні = однакові : кут, кількість панелі , сторона світу. Повторюсь весною\літом ви недоотримаєте відсотків 40% 16+16= 32А видадуть панелі , а ваш інвертор здате перетворити\ використати 26А . У вашому випадку 6А*500В= 3000 Вт\годин втрати з квітня по жовтень в сонячну погоду
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god: 24.08.2026 14:55cаме так як ви описуєте але продавець якимось чином вклав туди заповенний гар талон з своєю печаткою та датою продажу хоча все як ви описали
Мені Кулон приходив так само запечатаний + до коробки ззовні намертво приклеєно файл із заповненими гарантійними документами (приклеєний файл, який зверху ще й скотчем накрили суцільним шаром щоб не пошкодився).
Коробка з тим приклеєним файлом десь на горищі валяється, можу сфоткати. Обережно краєчок розрізав щоб доки витягти.
Гарантія була заповнена датою моєї фактичної покупки.
Востаннє редагувалось 24.08.2026 15:15 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
1985god
Member

Повідомлення

Nic_Roman: 24.08.2026 08:40
2 паралелі по 10 панелей? Я правильно зрозумів?
Нііііі !!! по 8 не більше і то враховуйте вище написане мною про втрати

Відправлено через 1 хвилину :
Z440_User та в мене в середині упаковки були :) ну сьогодні магазин вихідний, затвра буде просити чек бо сервіс Елекса вимагає також чек , це вам не Deye де нічого взагалі не потрібно :shuffle:

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
S0N1C: 24.08.2026 09:21 людина яка не розуміє таких базових речей - або троль або не повинен цим сам займатися :shuffle:
Nic_Roman
Member

Повідомлення

1985god
Мав на увазі 5+5 паралельно послідовно + 5+5

Відправлено через 29 секунд:
Поки що відключив і починаю тоді рити варіанту 0 :(
Відповісти