Щоб збити елементи, то взагалі руки криві треба мати.LiquidStorm: ↑ 22.08.2026 02:09- при розборці/зборці збивають смд елементи
- неправильно підбирають товщину прокладок
Про прокладки, це мій випадок)) Надивився відео про заміну термопрокладок та термопасти, замовив якісні, поставив, і карта не змогла їх притиснути. Рідні прокладки дуже м'які і легко сідають, якісні Gelid і тому подібні дуже тверді. Проблема в тому, що зазори між пам'яттю та СО нестандартні. Раз п'ять все переставляв, то недостатня товщина і пам'ять гріється, то надмірна і ГПУ недостає. Там десь 0,6мм на пам'яті, 1мм, 1,5мм та 2мм на інших елементах. Поставив в результаті на Thermal Putty UTP-8. Температури пам'яті стали відмінними.
А чому весь цей балаган - через два роки дельта виросла із 8 градусів до 25-35. Ставив і термоперехід і дорогі термопасти, результат нульовий. Джеміні каже, що могла прохудитись випарна камера. От і думаю поставити карту на воду. Я її планую ще роки два-три використовувати, враховуючи реалії. А як буду міняти карту, так візьму під неї новий блок. Зараз під андервольтом температури під контролем, хотспот не більше 90 градусів, але все одно напрягає. В стоці в деяких іграх за сотку хотспот був.
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
До речі файний варіант.cAkeJJ: ↑ 22.08.2026 01:18взяти альфакул за 70 евро, це 100% буде краще. https://shop.alphacool.com/en/shop/gpu- ... -backplate
І разом із водобоком замовити комборез разом з помпой відразу. Бюджет звісно залежить від тебе, можна на всі бабки собрать, а можна економ варіант)
Alphacool Core Geforce RTX 4090 Master V.2 with backplate - 70 Євро (+ доставка).
Комбо резервуар Alphacool Core 200 Aurora из ацеталя/акрила с помпой формата D5 VPP Apex - 8525 грн.
Радіатор пошукати, та все інше підібрати.