acm_fan: ↑
21.08.2026 01:08На календаре - 2026, и пора бы забыть про опыт, который сегодня не особо воспроизводится, Вам не кажется?
Не здається.
В 12В/1кВт я досі не бачу сильно кращих варіантів які мені гарантовано зарядять АКБ струмом в 30А + живлячі навантаження 220В від вхідної мережі 140...280В.
Причому без моєї участі, в автоматичному режимі, з автозапуском системи при відновленні мережі коли батарейка сіла і таким іншим.
А не буде знижувати струм заряду з падінням вхідної мережі та переходити на АКБ при наявності світла в мережі "не тої якості" при найменшому чиху.
Той datouboss що наводили, 65А заряду від мережі 230В дає, а скільки Ампер заряду він дасть від мережі 170В як у мене почнеться з настанням холодів і графіків?
Накидувати додаткове зарядне з серверного бж - а що робити коли графік співпадає ранок - вже немає, прийшов з роботи - ще не має бо тільки вимкнули. А вдень було, але ти на роботі в цей час.
Про 24В та 48В питань немає.
Да, свинець сьогодні це хіба що "хоч щось на вчора для початку". Стартерні 150А*г-200А*г свинця криє гівняна ліферна літакала 100А*г зі струмом заряду 20А. Тут теж питань немає.
Навіть по ціні, 3,5*2=7к за 2 важких одоробла проти 7-8к за одну літокалу 100А*г, якщо порівнювати далі.
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
acm_fan: ↑
21.08.2026 01:08Вы серьёзно считаете что в Кулоне не китайщина и не подвал?
Там от Кулона разве что наклейка, всё остальное из Китая. Остаётся только гадать - тут лишь клеят наклейку, или хотя бы плату в корпус пакуют сами
Плати скоріше за все Китай, корпуса самі роблять, величезний тороїдальний трансформатор самі мотають, збірка і все таке.
Під безпекою я мав на увазі Кулон vs оті набірки з перемикачів-зарядних-інверторів і колхозу з перемикань та сподівань що воно там саме вчасно щось відключить/переключить.
Пристрій що включив та забув де він знаходиться на роки проти DIY-колхозу з різношорстного барахла.
Відправлено через 11 хвилин 39 секунд:
_VlaD_: ↑
21.08.2026 01:23А чим 12В 166А*г безпечніші ніж 24В 83А*г?
Ні та, ні та струмом не вб'є. Хіба що за окремих умов які треба ще поміркувати як створити.
Але при 12В буде вдвічі більший струм на контактах і вони будуть сильніше грітись.
Ну в першу чергу пожежа від нагріву.
Імхо, щось біля 90-100А струму в системі межа здорового глузду.
Є 12В монстри в 6...9...12кВт номінальної потужності з піковими х2 для автомобільних кемперів з величезними відсіками для АКБ і величезними шинами для підключення до інверторів.
Ото там струми гуляють. 12В тому що воно має заряджатись від бортової системи авто поки десь їдеш, далі від 220В наданих в кемпінгу/парковці автобану. Ну і сонечко теж підключається до тих інверторів.