Мобильные инженерники (Coffee / Kaby) Lake : QQLT / QQLS / QNCT / QL2X / QL3X и прочие

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
QFlash
Member

Повідомлення

Cyanidde
Відпишіть добрі люди хто має пару хвилин допомогти з QQLS хочу розігнати,але не можу навіть маленький плюс по частотах зробити стабільно,вічно сині екрани і вильоти,вже не знаю що робити
На чому гоните? Яка мама? Який біос?
Мікоди?
Пробували під чашечку CoffeeTime_0.99 мікропрограму замодити.?
Cyanidde
Junior

Повідомлення

QFlash: 26.04.2026 12:37 Cyanidde
Відпишіть добрі люди хто має пару хвилин допомогти з QQLS хочу розігнати,але не можу навіть маленький плюс по частотах зробити стабільно,вічно сині екрани і вильоти,вже не знаю що робити
На чому гоните? Яка мама? Який біос?
Мікоди?
Пробували під чашечку CoffeeTime_0.99 мікропрограму замодити.?

Материнка Asus prime z370-p
Біос останній мікрокоди вбудовані в cofee time 0.99
QFlash
Member

Повідомлення

Cyanidde
- На Asus гонити шо себе на…ти.
- Мутагени, там 50/50 в плані гону.
- Память може підсирати.
Помять гонити…, толку з того старого проца. :D
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Cyanidde
Додам, раптом по шині гнали, то розгону не має.
BigTypoon
Member

Повідомлення

QFlash: 14.05.2026 01:52толку з того старого проца
Все супер у тих мутантів з швидкістю. Є 8/16 вичавлений до 5.2Ггц з СВО. Енергозберігайки даже працюють.
Коли потрібно жере мінімум, коли навантажуєш кип'ятить водичку під 70град у контурі.
Головне гарна МП.
Cyanidde
Junior

Повідомлення

QFlash: 14.05.2026 01:52 Cyanidde
- На Asus гонити шо себе на…ти.
- Мутагени, там 50/50 в плані гону.
- Память може підсирати.
Помять гонити…, толку з того старого проца. :D
ну все ж якось погнав до 4.5 а память до 3333
QFlash
Member

Повідомлення

Cyanidde: 14.05.2026 20:05ну все ж якось погнав до 4.5 а память до 3333
Можете надати скріни?

Відправлено через 31 хвилину 26 секунд:
Якось.
зображення_2026-06-09_095502043.png
Таймінги правда кінські.
Але для того дешмана нормально.
Вольтаж не піднімав.
Ту память брав ще по 240 грн за плашку 4G, вже не памятаю.
Command Rate 1 на тих драних плашках ніяк не бере. :rotate:
Помилок немає.
20 - не стартує на 3333
Liken
Junior

Повідомлення

Підкажіть чи є тема з інженерниками 1700 сокета?Купив 13850hx з рамкою для direct die ,але тепер хочу знайти для нього кришку ihs, може в кого є на продаж?
Макс777
Junior

Повідомлення

Добрий день друзi, скажiть є сенс купувати QTJ0 на плату MAXIMUS VIII RANGER i скiльки приблизно вийде частота? Зараз стоїть 6700k який жене пам’ять до 3000 при cl-14-15-15. Пам’ять в мене дуже стара.
спойлер
Безымяhgfhfgнный.png
[/img]
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Макс777
Як на мене, з появою можливості прошитись на зіони 1151v2, привабливість мутантів хіба що в ціні.
QFlash
Member

Повідомлення

Макс777
Ви знаєте як це робиться? У Вас Asus і там є моменти по прошивці. Бажано програматор та знати персональні дані плати якщо є.
З coffe дружите?
З Мутагенами не завжди поженеш память.
Інженерники тим більше.
Пробувати можна.
Макс777
Junior

Повідомлення

Mykolay3ack: 17.08.2026 20:22 Макс777
Як на мене, з появою можливості прошитись на зіони 1151v2, привабливість мутантів хіба що в ціні.
Так, то є цiкавий варiант, але ж в них заблокований множник
QFlash: 17.08.2026 22:58 Макс777
Ви знаєте як це робиться? У Вас Asus і там є моменти по прошивці. Бажано програматор та знати персональні дані плати якщо є.
З coffe дружите?
Інженерники тим більше.
Пробувати можна.
Так, як це робиться я знаю, програматор я замовив.

Я хотiв поцiкавитись як взагалi поїде пам’ять Hunix MFR на QTJ0 та QTJ1. Чи взагалi взяти вживаний 8700k щоб память сто відсотково розiгнати?
QFlash
Member

Повідомлення

Макс777: 18.08.2026 09:42Я хотiв поцiкавитись як взагалi поїде пам’ять Hunix MFR на QTJ0 та QTJ1
Тільки самому на своїй системі пробувати.
olexandrden
Junior

Повідомлення

Макс777: 18.08.2026 09:42
Mykolay3ack: 17.08.2026 20:22 Макс777
Так, то є цiкавий варiант, але ж в них заблокований множник
QFlash: 17.08.2026 22:58 Макс777
З coffe дружите?
Інженерники тим більше.
Пробувати можна.
Так, як це робиться я знаю, програматор я замовив.

Я хотiв поцiкавитись як взагалi поїде пам’ять Hunix MFR на QTJ0 та QTJ1. Чи взагалi взяти вживаний 8700k щоб память сто відсотково розiгнати?
Ну а чому не погониться? З QTJ0 та MAXIMUS VIII RANGER ця пам'ять погониться настільки наскільки взагалі може погнатися. 3200 цей комплект вивезе легко, а от чи вивезе сама пам'ять вже питання. З нормальним охолодженням і налаштуваннями напруги QTJ0 5,0 буде працювати. 8700k там і рядом не стояв, плюс не треба заклеювати ніякі контакти як зі стоковим процесором. І що там у Асуса за моменти якщо програматором шити? Перенести МАС адрес мережевого адаптера зі старого BIOS? Не проблема взагалі.
QFlash
Member

Повідомлення

olexandrden: 20.08.2026 13:55І що там у Асуса за моменти якщо програматором шити? Перенести МАС адрес мережевого адаптера зі старого BIOS? Не проблема взагалі.
Так. Можна ще ReBar прикрутити, якщо там немає в BIOS. Шити можна по FPT.
Мутагени та інженерники TPM не мають. Тоді окремий модуль.
olexandrden
Junior

Повідомлення

QFlash: 20.08.2026 15:01
olexandrden: 20.08.2026 13:55І що там у Асуса за моменти якщо програматором шити? Перенести МАС адрес мережевого адаптера зі старого BIOS? Не проблема взагалі.
Так. Можна ще ReBar прикрутити, якщо там немає в BIOS. Шити можна по FPT.
Мутагени та інженерники TPM не мають. Тоді окремий модуль.
З ReBar я на своїй Gigabyte Z170X-Gaming 7 намучився, але зробив. ШІ довелось підключати, без нього б не справився. Хоча ефекту особливого не помітив. І TPM на Аліку купив. Хоча до цього була збірка Windows 11 яка працювала і без нього. Теж така собі необхідність.
Макс777
Junior

Повідомлення

olexandrden: 20.08.2026 13:55
Ну а чому не погониться? З QTJ0 та MAXIMUS VIII RANGER ця пам'ять погониться настільки наскільки взагалі може погнатися. 3200 цей комплект вивезе легко, а от чи вивезе сама пам'ять вже питання. З нормальним охолодженням і налаштуваннями напруги QTJ0 5,0 буде працювати. 8700k там і рядом не стояв, плюс не треба заклеювати ніякі контакти як зі стоковим процесором. І що там у Асуса за моменти якщо програматором шити? Перенести МАС адрес мережевого адаптера зі старого BIOS? Не проблема взагалі.
Бо я прочитав нашу тему, i на ру оверах теж, i у людей багато проблем саме с разгоном пам'ятi на цих iнженерниках, а в мене ще i пам'ять стара на MFR чiпах+ 4 планки, хоч i одноранковi.
QFlash
Member

Повідомлення

Макс777
Гарантій нема що мутаген буде норм, інженерники то тестові і також з кривими кристалами та контролерами пам'яті, тому можливі проблеми з ними.
Тут про ймовірність скорше питання. Хіба якось домовлятись про повернення товару в разі чого.
olexandrden
Junior

Повідомлення

QFlash: 20.08.2026 17:14 Макс777
Гарантій нема що мутаген буде норм, інженерники то тестові і також з кривими кристалами та контролерами пам'яті, тому можливі проблеми з ними.
Тут про ймовірність скорше питання. Хіба якось домовлятись про повернення товару в разі чого.
Гарантії нема. Так само нема гарантії взявши стоковий процесор 8-річної давнини на барахолці. Ми всі розуміємо що це мутант, який розпаяний на кустарно зробленій підложці. Може все статися. Потрібно поє..ти мізки з прошивкою BIOS, а потім ще налаштовувати його довго і нудно. Але як показує практика при наявності топової материнки ризик мінімальний з QT0. Це останні і самі стабільні ревізії. Плата чудова, і стоковий я б взагалі на неї не ставив тому що якщо десь піни коротнуть заклеєні то все можна на смітник викинути. А якщо хочеться гарантії то який сенс з цим зв'язуватись? Є Райзен є 13-14 серія Інтела не за всі гроші світу які працюють з DDR4. Тут вже кожен вирішує що йому ближче. Але ж цікавий сам процес. Ніхто не дасть ніякої гарантії. Купа відгуків тем де пам'ять не гониться стосується материнок бюджетного сегменту. Багато залежить від вміння налаштувати і терпіння. Таймінги потрібно виставляти руками, напруги у материнці також, тому що якщо гнати процесор, автоматом плата виставляє величезні напруги від яких її коробить. Так, якщо не гнати, залишити в стоці то буде простіше, а якщо під розгін то ні. Я тільки недавно вийшов на нормальні таймінги 16-20-20-36 на частоті 3333 (і по продуктивності це краще ніж 3466 18-22-22-39) з QTJ1 хоча процесору вже 2 роки. Купив 9060xt і заморочився з ReBARом, що теж зайняло купу часу. Тому руки, час і наполегливість тут значать більше ніж все інше. Якщо хтось до цього не готовий і думає що так узяв прошив і забув то це не той варіант.

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
І ще забув найголовніше. Якщо процесор під кришкою не на рідкому металі, а на термопасті, то якщо під розгін тоді скальпувати і наносити під кришку рідкий метал обов'язково. В навантаженні мій QTJ1 4,9 жре близько 170 Вт.
Макс777
Junior

Повідомлення

olexandrden: 20.08.2026 19:54
QFlash: 20.08.2026 17:14 Макс777
Гарантії нема. Так само нема гарантії взявши стоковий процесор 8-річної давнини на барахолці. Ми всі розуміємо що це мутант, який розпаяний на кустарно зробленій підложці. Може все статися. Потрібно поє..ти мізки з прошивкою BIOS, а потім ще налаштовувати його довго і нудно. Але як показує практика при наявності топової материнки ризик мінімальний з QT0. Це останні і самі стабільні ревізії. Плата чудова, і стоковий я б взагалі на неї не ставив тому що якщо десь піни коротнуть заклеєні то все можна на смітник викинути. А якщо хочеться гарантії то який сенс з цим зв'язуватись? Є Райзен є 13-14 серія Інтела не за всі гроші світу які працюють з DDR4. Тут вже кожен вирішує що йому ближче. Але ж цікавий сам процес. Ніхто не дасть ніякої гарантії. Купа відгуків тем де пам'ять не гониться стосується материнок бюджетного сегменту. Багато залежить від вміння налаштувати і терпіння. Таймінги потрібно виставляти руками, напруги у материнці також, тому що якщо гнати процесор, автоматом плата виставляє величезні напруги від яких її коробить. Так, якщо не гнати, залишити в стоці то буде простіше, а якщо під розгін то ні. Я тільки недавно вийшов на нормальні таймінги 16-20-20-36 на частоті 3333 (і по продуктивності це краще ніж 3466 18-22-22-39) з QTJ1 хоча процесору вже 2 роки. Купив 9060xt і заморочився з ReBARом, що теж зайняло купу часу. Тому руки, час і наполегливість тут значать більше ніж все інше. Якщо хтось до цього не готовий і думає що так узяв прошив і забув то це не той варіант.

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
І ще забув найголовніше. Якщо процесор під кришкою не на рідкому металі, а на термопасті, то якщо під розгін тоді скальпувати і наносити під кришку рідкий метал обов'язково. В навантаженні мій QTJ1 4,9 жре близько 170 Вт.
А ти казав що в тебе був ще QQLT, вiн на тiй самiй платi i пам'яті брав лише 2700? I на яких саме чiпах в тебе пам'ять?
Відповісти