QFlash: ↑
20.08.2026 17:14
Макс777
Гарантій нема що мутаген буде норм, інженерники то тестові і також з кривими кристалами та контролерами пам'яті, тому можливі проблеми з ними.
Тут про ймовірність скорше питання. Хіба якось домовлятись про повернення товару в разі чого.
Гарантії нема. Так само нема гарантії взявши стоковий процесор 8-річної давнини на барахолці. Ми всі розуміємо що це мутант, який розпаяний на кустарно зробленій підложці. Може все статися. Потрібно поє..ти мізки з прошивкою BIOS, а потім ще налаштовувати його довго і нудно. Але як показує практика при наявності топової материнки ризик мінімальний з QT0. Це останні і самі стабільні ревізії. Плата чудова, і стоковий я б взагалі на неї не ставив тому що якщо десь піни коротнуть заклеєні то все можна на смітник викинути. А якщо хочеться гарантії то який сенс з цим зв'язуватись? Є Райзен є 13-14 серія Інтела не за всі гроші світу які працюють з DDR4. Тут вже кожен вирішує що йому ближче. Але ж цікавий сам процес. Ніхто не дасть ніякої гарантії. Купа відгуків тем де пам'ять не гониться стосується материнок бюджетного сегменту. Багато залежить від вміння налаштувати і терпіння. Таймінги потрібно виставляти руками, напруги у материнці також, тому що якщо гнати процесор, автоматом плата виставляє величезні напруги від яких її коробить. Так, якщо не гнати, залишити в стоці то буде простіше, а якщо під розгін то ні. Я тільки недавно вийшов на нормальні таймінги 16-20-20-36 на частоті 3333 (і по продуктивності це краще ніж 3466 18-22-22-39) з QTJ1 хоча процесору вже 2 роки. Купив 9060xt і заморочився з ReBARом, що теж зайняло купу часу. Тому руки, час і наполегливість тут значать більше ніж все інше. Якщо хтось до цього не готовий і думає що так узяв прошив і забув то це не той варіант.
Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
І ще забув найголовніше. Якщо процесор під кришкою не на рідкому металі, а на термопасті, то якщо під розгін тоді скальпувати і наносити під кришку рідкий метал обов'язково. В навантаженні мій QTJ1 4,9 жре близько 170 Вт.