прошивка дефолтна,а як це повязано?walkman3000: ↑ 17.08.2026 22:31скоріш за все дефолтна прошивка від гігі і треба було оновлюватись
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Yurius
Member
-
Filabatya
Member
Yurius
за 5 місяців і 10 днів 160 чисток і 1619г роботи, прошивка остання з першого дня, може бути правда його години, якщо по 14 годин кожен день
walkman3000
на мій це 3тя прошивка на офіційному сайті від 31 березня 25 F07, можливо інші були не дуже вдалими)
за 5 місяців і 10 днів 160 чисток і 1619г роботи, прошивка остання з першого дня, може бути правда його години, якщо по 14 годин кожен день
walkman3000
на мій це 3тя прошивка на офіційному сайті від 31 березня 25 F07, можливо інші були не дуже вдалими)
Востаннє редагувалось 17.08.2026 23:07 користувачем Filabatya, всього редагувалось 6 разів.
-
walkman3000
Member
я поважаю принцип «Працює — не чіпай» але дефолтна прошивка це тяп-ляп і швиденько на ринокYurius: ↑ 17.08.2026 22:34а як це повязано
Відправлено через 20 хвилин 2 секунди:
може там шось з процесом чистки не так, може чєл офає з розетки все, а монітор вже почав чистити, а може сира дефолтна прошивка. можна спробувати ресетнути але якщо все працює то хай працюєFilabatya: ↑ 17.08.2026 22:41 можливо інші були не дуже вдалими)
-
kingjon
Member
Всім доброго. Розмірковував придбати Asus ROG Strix XG32UCWG (огляди дуже тепло кажуть про його старшого брата з 240 Гц, цей той самий зі 165Гц, шо мені не критично). Подобається Trure Black Glossy, бачив наживо.
Але і розумію, що це ген-3 панель, а потроху почали з'являтись з пента-тандем і, навіть, тандем + ргб страйп
Чи варто почекати? Воно того варте? і переплата, мабуть, буде 200-300 баксів.
Але і розумію, що це ген-3 панель, а потроху почали з'являтись з пента-тандем і, навіть, тандем + ргб страйп
Чи варто почекати? Воно того варте? і переплата, мабуть, буде 200-300 баксів.
-
Filabatya
Member
kingjon
однозначно варто почекати і не через яскравість на 20% більшу чи чорний чорніший чи більше герц, а через це ніжне покриття дисплею
але якщо ціна буде до 800 баксів, то важко втриматись
однозначно варто почекати і не через яскравість на 20% більшу чи чорний чорніший чи більше герц, а через це ніжне покриття дисплею
але якщо ціна буде до 800 баксів, то важко втриматись
-
kingjon
Member
Filabatya
дякую.
тут таке діло: локально цей асус коштує 860 баксів.
на тандемі є новий АОС, але без РГБ-страйп. 930 баксів (AOC Agon Pro AG326UZD2), хоча там немає начебто корисних "фішок" Асус (сенсор, радіатор, oled care pro)
MSI буквально днями з'явився за 1045баксів зі всіма наворотами, але він 34 wide (MSI MAG MPG 341CQR QD-OLED X36).
Є зі "старих" ще АОС минулого покоління, той дешевший за всіх, AOC AG326UD 690 баксів
в мене був IPS LG з лінійки Ерго, гарно відкалібрований 32" 4К. Звик до такого формату.
дякую.
тут таке діло: локально цей асус коштує 860 баксів.
на тандемі є новий АОС, але без РГБ-страйп. 930 баксів (AOC Agon Pro AG326UZD2), хоча там немає начебто корисних "фішок" Асус (сенсор, радіатор, oled care pro)
MSI буквально днями з'явився за 1045баксів зі всіма наворотами, але він 34 wide (MSI MAG MPG 341CQR QD-OLED X36).
Є зі "старих" ще АОС минулого покоління, той дешевший за всіх, AOC AG326UD 690 баксів
в мене був IPS LG з лінійки Ерго, гарно відкалібрований 32" 4К. Звик до такого формату.
-
Filabatya
Member
200 баксів за нову більш надійну технологію, монік береться на 5-10років, почекайте до чорної п'ятниці, 32 4К оптимальний 
MSI MPG 322UR QD-OLED X24 можливо на цей дадуть якусь акцію, та хоча б наявність і оплату частинами вже було б чудово)
MSI MPG 322UR QD-OLED X24 можливо на цей дадуть якусь акцію, та хоча б наявність і оплату частинами вже було б чудово)
-
Melki
Member
сенсор отключил сразу - он думает что меня нет, когда я просто не двигаюсьkingjon: ↑ 17.08.2026 23:57там немає начебто корисних "фішок" Асус (сенсор, радіатор, oled care pro)
радиатор - сомнительное
oled care pro - бОльшая часть этих плюшек только мешает
хозяин - барин, но это не killer-фича Асус
-
kingjon
Member
Melki
Спасибо, реальный опыт в сто крат лучше обзоров
А как сам монитор/изображение в целом?
Спасибо, реальный опыт в сто крат лучше обзоров
А как сам монитор/изображение в целом?
-
Kopstr
Member
Приехал QD OLED 4 поколения от Гигабайт mo27u2 - советую к покупке, цены ниже конкурентов, матрица та же самая, из фич которых например нету это ерунда в ввиде сенсора который вырубает монитор. Покрытие как у Асусов, цена 35600 у асусов аналогично стартует 41700 или вообще за 45 если покупать у телемарте. Гига приятно удивила и решил оставить его себе.
-
walkman3000
Member
почему не XG27AQWMGKopstr: ↑ 20.08.2026 12:09Гигабайт mo27u2
-
Kopstr
Member
Он 1440p, гига 4к - конкурент гиги это Asus 26.5" ROG Strix OLED XG27UCDMG который уже в телемарте стоит 50к грнwalkman3000: ↑ 20.08.2026 13:12XG27AQWMG
Ценовая политика асуса на их мониторы это какой то уровень малолетнего баклажана когда ты продаешь ту же матрицу с наценкой.
Еще был PG27UCWM новый на RGB stripe - cкажу что в 4к проблем с текстом уже нету, моник стоил почти 50к грн а яркости 250 нит в СДР, по картинке там особо улучшений нету поэтому тоже мимо. Надежность новых поколений QD OLED что они намного лучше пока никто так нормально и не доказал.
-
walkman3000
Member
согл, перепутал с Q28, задолбали с неймингом ж опойKopstr: ↑ 20.08.2026 13:24гига 4к
Відправлено через 6 хвилин 53 секунди:
там сегодня ЛГ презенташку нового процесса для оледиков должна провести. в идеале на него должны перевести почти все дисплеи и тогда, может быть, будет удешевление стоимости. кароче tcl со своим процессом напугала корейцев но самса пока молчитKopstr: ↑ 20.08.2026 13:24Ценовая политика асуса на их мониторы это какой то уровень малолетнего баклажана
-
Kopstr
Member
walkman3000
Ждать и ждать чего то особенно живя в Украине где тебя могут в любой день прихлопнуть это дело каждого, если есть бабло лишнее то берешь 4 поколение QD OLED или если ты фанат WOLED то его и радуешься. Про удешевлении с нынешними апетитами компаний к баблу что то я мало верю, могут удешевить а потом сказать кризис каких то компонентов
Ждать и ждать чего то особенно живя в Украине где тебя могут в любой день прихлопнуть это дело каждого, если есть бабло лишнее то берешь 4 поколение QD OLED или если ты фанат WOLED то его и радуешься. Про удешевлении с нынешними апетитами компаний к баблу что то я мало верю, могут удешевить а потом сказать кризис каких то компонентов
-
walkman3000
Member
это понятно но китайцы со своим joled'ом могли б на изи прогнуть рынок и лг б точно пострадала, а так лыжа может в теории клепать на одном листе панели и для теликов, и для монов, и для айпадиков, и для ноутбуков. лыже профит, а нам не монополизация рынка как с лсд телевизорами.Kopstr: ↑ 20.08.2026 13:49Ждать и ждать чего то особенно живя в Украине где тебя могут в любой день прихлопнуть это дело каждого, если есть бабло лишнее то берешь 4 поколение
-
l-m
Member
типу як прогнули зі своєю треш-пам'ятю?)walkman3000: ↑ 20.08.2026 14:25китайцы со своим joled'ом могли б на изи прогнуть рынок
Яким чином, якщо там зовсім різний PPI?walkman3000: ↑ 20.08.2026 14:25 лыжа может в теории клепать на одном листе панели и для теликов, и для монов, и для айпадиков, и для ноутбуков
Крім того, для "для айпадиков, и для ноутбуков" частіше використовували AMOLED, бо він більш енергоефективний (але й дорожчий) ніж WOLED чи QD-OLED.
-
walkman3000
Member
де тут сміятись я не розумію, якщо ви в курсі про що моваl-m: ↑ 20.08.2026 20:36типу як прогнули зі своєю треш-пам'ятю?)
це не до мене питанняl-m: ↑ 20.08.2026 20:36Яким чином, якщо там зовсім різний PPI?
One of FLiPP’s greatest advantages is that it is free from panel size and resolution constraints. In theory, it can be used to produce displays ranging from 1 inch to 100 inches and can be applied not only to conventional panels but also to VR and AR displays, making it a virtually universal, “ultimate technology.”
ну зрозуміло ж що мова йде про айпадікі ПРО-версії з двошаровою тандемкою та ноутбучні як в йогах, шо нєпатятнаl-m: ↑ 20.08.2026 20:36Крім того, для "для айпадиков, и для ноутбуков" частіше використовували AMOLED, бо він більш енергоефективний (але й дорожчий) ніж WOLED чи QD-OLED.
-
l-m
Member
Ох, проспав вчорашню новину. Буває.walkman3000: ↑ 20.08.2026 22:04це не до мене питанняl-m: ↑ 20.08.2026 20:36Яким чином, якщо там зовсім різний PPI?One of FLiPP’s greatest advantages is that it is free from panel size and resolution constraints. In theory, it can be used to produce displays ranging from 1 inch to 100 inches and can be applied not only to conventional panels but also to VR and AR displays, making it a virtually universal, “ultimate technology.”
Ок, я її (й не тільки) прочитав - https://www.techpowerup.com/351713/lg-d ... technology
І все одно ти невірно зрозумів (переклав) її.
Тут йдеться про те, що ця технологія універсальна (тобто тепер наче як не треба AMOLED для мілких екранів, та WOLED для великих). А не про те що LG буде саме з одного листа їх нарізати. Хоча FLiPP тепер буде використовувати фотолітографію замість металевих масок (які дорогі, та під кожну конфігурацію екранів (PPI) треба нову), і тепер значно легше та дешевше комбінувати розміри, все одно техпроцес (напилення, очищення, експонування) оптимізується під конкретний PPI. Та змішувати на одному листі вироби з радикально різним PPI (типу ~68 для 65" 4K та планшета з 300+) все одно ще складно та не раціонально з точки зору економіки та контролю якості. Але FLiPP дозволить їх випускати по черзі на одному і тому самому заводі без заміни дорогого обладнання.
-
walkman3000
Member
l-m
я не знаю шо і як, тому що про PPI факт, але вчора прочитав на форбс
production without cutting, free from size and resolution limits. можливо не буквально монітор, годинник та VR з телевізором від одного листу під волед але там наче про це мова чи нє

я не знаю шо і як, тому що про PPI факт, але вчора прочитав на форбс
та дивився коротку презентухуAs if all these startling facts and figures weren’t already reason enough to get excited about FLiPP panels, LG Display says they’re also more affordable to manufacture since there’s no need to produce expensive new FMMs every time the panel size or resolution being manufactured changes
production without cutting, free from size and resolution limits. можливо не буквально монітор, годинник та VR з телевізором від одного листу під волед але там наче про це мова чи нє

-
l-m
Member
Ага, наочно ок пояснили.walkman3000: ↑ 20.08.2026 23:45та дивився коротку презентуху
Але до речі, вони забули сказати, що FMM і не використовувався для ТВ чи моніторів з WOLED. Як раз через те що маска провисає, дорого тощо.
І щоб це обійти, вони й вигадали WOLED, де замість 3-х різних пігментів використовується тільки білий, взагалі без маски, а потім над ним кольорові фільтри (RGBW) які формують кольори (у QD-OLED тільки синій, та потім квантові точки для інших).
А тепер виходить вони зможуть уніфікувати. Та зрозуміло звідки всі ці прирости яскравості-довговічності - немає світлофільтрів, бо саб-пікселі одразу світяться потрібним кольором як на AMOLED, - менше втрачається світла, менше споживання та нагрів.
Ну круто. Але думаю спочатку буде дорого, та WOLED ще довго залишиться.
А картинка з нарізкою просто приклад, там навіть пропорції екранів які не використовуються реально)
Відправлено через 19 хвилин 23 секунди:
Зрозумів ще один неочевидний (не підсвічений) плюс - фотолітографія значно точніша, та це дозволить краще використовувати площу підкладки. Бо зараз на AMOLED доволі великі зазори між субпікселями. Менші зазори - більша площа люмінесцентної органіки - краща яскравість/довговічність.