В Києві проведуть експедицію у всесвіт S.T.A.L.K.E.R. 2 та розіграють півсотні копій гри

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MqM
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 16:36
Барбарис: 19.08.2026 16:20 :lol: :lol: :lol:
2077, Painkiller та Bulletstorm?
А всі інші польські шутери - повне лайно.
Всi польскi шутери лайно,але це буде важко довести тому що я не грав в Painkiller та Bulletstorm ;)
Та ви багато, що не грали, то можливо не варто поспішати вішати ярлики?
Ви хоча би з рейтингами ігор би познайомились для початку:)
Якщо ви вперше чуєте про ці ігри, то можливо взагалі тему про польські шутери закрити? :D
Барбарис
Member

Повідомлення

Весь світ грав, лиш гальмам не дісталось.
MqM
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 16:38
MqM: 19.08.2026 16:34

Painkiller ще в 2004 році, який навіть потрапив у кіберспорт ;)
І що Outriders поганий?
Зараз Witchfire популярний:)
Той же Кіберпанк, хоча ще більше екшен.
Серйозний Сем хіт, але технічної кривизни там вистачає, як і не зовсім ідеальних механік
В 2004 роцi вийшов Doom 3 та FarCry, як думаєте я грав в якийсь там маловiдомий польский шутер? :laugh:
“ті далекі часи серед шутерів в кіберспорті повністю домінував Quake III, проте виход Painkiller змінив кіберспорт назавжди, бо CPL (найпотужніший турнірний оператор тих часів) у 2005 році оголосив про CPL World Tour: Painkiller. Тимчасово на цю гру перейшли всі топові гравці в Квейк в гонитві за феноменальними для тих часів призовими.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

У 2005 році Cyberathlete Professional League (CPL) організувала світовий турнір, присвячений Painkiller, з призовим фондом у $1 мільйон. Тур складався з десяти етапів у різних країнах, включаючи Туреччину, Іспанію, Бразилію, Швецію, США, Великобританію, Сінгапур, Італію та Чилі. Фінал відбувся в Нью-Йорку, де 32 найкращих гравці змагалися за головний приз у $150,000. Переможцем став Джонатан “Fatal1ty” Вендел, який у напруженому фіналі здолав Сандера “Vo0” Каас’яґера.”
Посмійся над своєю необізнаністю краще.
Я щось підозрюю, що у вас зʼявився пк та інтернет надто пізно — ви банально багато чого не застали, але й гуглити не навчилися.
Для порівняння жодна українська гра чи то кацапська не потрапила в кіберспорт, попри деякі спроби в тому напрямку
byaka
Member

Повідомлення

MqM: 19.08.2026 16:44
byaka: 19.08.2026 16:38
В 2004 роцi вийшов Doom 3 та FarCry, як думаєте я грав в якийсь там маловiдомий польский шутер? :laugh:
“ті далекі часи серед шутерів в кіберспорті повністю домінував Quake III, проте виход Painkiller змінив кіберспорт назавжди, бо CPL (найпотужніший турнірний оператор тих часів) у 2005 році оголосив про CPL World Tour: Painkiller. Тимчасово на цю гру перейшли всі топові гравці в Квейк в гонитві за феноменальними для тих часів призовими.

Після завершення турніру гра зникла з кіберспорту так само швидко, як і з’явилася.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

У 2005 році Cyberathlete Professional League (CPL) організувала світовий турнір, присвячений Painkiller, з призовим фондом у $1 мільйон. Тур складався з десяти етапів у різних країнах, включаючи Туреччину, Іспанію, Бразилію, Швецію, США, Великобританію, Сінгапур, Італію та Чилі. Фінал відбувся в Нью-Йорку, де 32 найкращих гравці змагалися за головний приз у $150,000. Переможцем став Джонатан “Fatal1ty” Вендел, який у напруженому фіналі здолав Сандера “Vo0” Каас’яґера.”
Я щось підозрюю, що у вас пк зявився пк і інтернет надто пізно, і ви банально багато чого не застали, але й гуглити не навчилися
В клуби що я ходив стояв Quake III та КС, десь там можливо i були замагання по Painkiller, але я не пам'ятаю що преса тодi про це сильно писала.
Самый прикол що багато хто досi пам'ятає про Quake III,а про Painkiller згадають не всi тому що не всi грали.
Востаннє редагувалось 19.08.2026 17:00 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
MqM
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 16:53
MqM: 19.08.2026 16:44

Після завершення турніру гра зникла з кіберспорту так само швидко, як і з’явилася.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Я щось підозрюю, що у вас пк зявився пк і інтернет надто пізно, і ви банально багато чого не застали, але й гуглити не навчилися
В клуби що я ходив стояв Quake III та КС, десь там можливо i були замагання по Painkiller, але я не пам'ятаю що преса тодi про це сильно писала.
Самый прикол що багато хто досi пам'ятає про Quake III,а про Painkiller згадають не всi тому що не всi грали
Я з моїми друзями по клубах грали, і ця популярність трималася до 2007 року точно, бо памʼятаю, як чекали нові частини.
Мені обкладинки журналів сюди поскидувати?
Гру ще до релізу обговорювали, потім ще більше після випуску демки, яка вражала фізикою не менше Халви 2
byaka
Member

Повідомлення

MqM: 19.08.2026 16:56
byaka: 19.08.2026 16:53
Самый прикол що багато хто досi пам'ятає про Quake III,а про Painkiller згадають не всi тому що не всi грали
Я з моїми друзями по клубах грали, і ця популярність трималася до 2007 року точно, бо памʼятаю, як чекали нові частини.
Мені обкладинки журналів сюди поскидувати?
Гру ще до релізу обговорювали, потім ще більше після випуску демки, яка вражала фізикою не менше Халви 2
Чи можно порiвняти Painkiller з Half-Life 2,Doom3 чи Counter-Strike: Condition Zero це дуже велике питання
спойлер
met1.jpg
met2.jpg
Отправлено спустя 7 минут 27 секунд:
MqM: 19.08.2026 16:39
byaka: 19.08.2026 16:36
Всi польскi шутери лайно,але це буде важко довести тому що я не грав в Painkiller та Bulletstorm ;)
Та ви багато, що не грали, то можливо не варто поспішати вішати ярлики?
Ви хоча би з рейтингами ігор би познайомились для початку:)
Якщо ви вперше чуєте про ці ігри, то можливо взагалі тему про польські шутери закрити? :D
Те що пропустив декiлька хрiнових польских шутерiв це невелика бiда.Головне що грав в Half-Life 2,Doom 3,Far Cry...
Хто вам сказав що вперше чую, просто для мене вони зовсiм не знаковi,тому що в 2004 були набагато кращi iгри :-P

Отправлено спустя 5 минут 27 секунд:
Барбарис: 19.08.2026 16:44 Весь світ грав, лиш гальмам не дісталось.
Ви менi ще за середi польскi шутери не пояснили,так що не вимахуйтесь :laugh:
Востаннє редагувалось 19.08.2026 17:28 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
big_bang
Member

Повідомлення

alex_sul: 19.08.2026 09:09 Альманахи продаються тільки в "елітних" чорних з червоним лого АТБ
Станом на 2026 рік в Україні налічується 1 319 магазинів мережі АТБ у 22 областях країни та 312 супермаркетів мережі Сільпо.
АТБ залишається найбільшою за кількістю торгових точок продовольчою мережею в Україні.

В моєму місті немає жодного "червоно-чорного" атб, а альманах був майже у всіх
byaka
Member

Повідомлення

Ну що як вам 2.0?
Вкладення
2.0.jpg
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

О! Цей Vatislavovych походу точно ранній доступ має! Цікаво як його зафрендити? Думаю у нього теж під 1000 годин як у мене!

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
з перших же секунд видно нову червону пушку...

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Як він старався а спойлерів почав сипати. НЕ варто прев'юху дивитися ні його ні інші :rotate: Сорян братан, не зафрендиш тепер! :-/
Востаннє редагувалось 19.08.2026 18:11 користувачем alex_sul, всього редагувалось 3 разів.
Барбарис
Member

Повідомлення

Спеціально для гальм: якщо йде обговорення\порівняння(почате не буду писати ким) "легендарності" ігор і не буду писати хто чомусь переходить до посередності, потім зводить все лише до посередності польських шутерів, хоча наведені були інше ігри, то чому я маю щось пояснювати? Бісер закінчився.
byaka
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.08.2026 18:05 Спеціально для гальм: якщо йде обговорення\порівняння(почате не буду писати ким) "легендарності" ігор і не буду писати хто чомусь переходить до посередності, потім зводить все лише до посередності польських шутерів, хоча наведені були інше ігри, то чому я маю щось пояснювати? Бісер закінчився.
Мова була про полулярнiсть, а не легендарнiсть.Про легендарнicть було сказано в контекстi не бажання гри в польскi шутери
Барбарис
Member

Повідомлення

Одне не відривне від іншого. Для більшості ігор саме популярність створює легендарність, але посередність знову шукає виправдання.
byaka
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.08.2026 18:35 Одне не відривне від іншого. Для більшості ігор саме популярність створює легендарність, але посередність знову шукає виправдання.
Популярность створює визнаність/впізнаваність, а надмiрна популярнiсть надає передумови до легенданостi,але це не означає що популярна гра автоматично стає легендарною.
Зараз дуже багато популярних iгор, а чи вони стануть по справжньому популярними щоб стати легендарними? думаю що нi
Востаннє редагувалось 19.08.2026 19:09 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 11:48Ви сутi не зрозумiли,те що iгри рiзнi це зрозумiло, але у сталкера 2 були всi шанси стати папулярним як вiдьмак тому я буду зрiвнювати з вiдьмаком навiтья якщо на рекламу вiдьмака витратили бiльше грошей.
У відьмака набагато сильніша літературна база та всесвіт. А також безпереревний випуск ігор, без втрати команди і паузи в 15 років. І незрівнянно краща ситуація в країні.
І хоч кривий до жаху, але високобюджетний та популярний серіал нетфлікс. Перебити все це однією грою, розробленою майже з нуля, просто нереально.
MqM
Member

Повідомлення

byaka У вас якась упередженість, хрінові шутери не потрапляють в кіберспорт :) І такі серії не викуповують західні видавці разом з студіями. Ми можете далі сміятися, але вихідцям з тих студій довіряють розробку ремейків, як от Silent Hill 2 та Tomb Raider: Legacy of Atlantis. Мантра про погані шутери вас не покидає, так ці ігри не такі популярні, як вам згадані, але мало які взагалі до тих серій дотягують. До речі щодо Думу 3, він серед фанатів сприймається неоднозначно, графіка класна, геймплей сумнівний, і є певна тупість ші нпс
MqM
Member

Повідомлення

waryag: 19.08.2026 19:02
byaka: 19.08.2026 11:48Ви сутi не зрозумiли,те що iгри рiзнi це зрозумiло, але у сталкера 2 були всi шанси стати папулярним як вiдьмак тому я буду зрiвнювати з вiдьмаком навiтья якщо на рекламу вiдьмака витратили бiльше грошей.
У відьмака набагато сильніша літературна база та всесвіт. А також безпереревний випуск ігор, без втрати команди і паузи в 15 років. І незрівнянно краща ситуація в країні.
І хоч кривий до жаху, але високобюджетний та популярний серіал нетфлікс. Перебити все це однією грою, розробленою майже з нуля, просто нереально.
Взагалі рівняти будь яке рпг до шутерів це ознака неадекватності. Звісно будь яке рпг має глибше проробленість в плані сюжету та взаємодії з нпс. Це ж особливість жанру, що в рпг персонаж занурюється в рольові моделі, і взагалі саме з рпг почалися опенворлди в жанрі ігор.
Чим далі заходить дискусія тим більше я переконуюся у повному дилетантстві певних коментаторів:)
byaka
Member

Повідомлення

MqM: 19.08.2026 19:09 byaka У вас якась упередженість, хрінові шутери не потрапляють в кіберспорт :) І такі серії не викуповують західні видавці разом з студіями. Ми можете далі сміятися, але вихідцям з тих студій довіряють розробку ремейків, як от Silent Hill 2 та Tomb Raider: Legacy of Atlantis. Мантра про погані шутери вас не покидає, так ці ігри не такі популярні, як вам згадані, але мало які взагалі до тих серій дотягують. До речі щодо Думу 3, він серед фанатів сприймається неоднозначно, графіка класна, геймплей сумнівний, і є певна тупість ші нпс
Якщо без жартiв,то я i не важаю що Painkiller поганий шутер,просто я вже не можу повернутися на 22 роки назад i зрiвнити.Зате я важаю що у Кiберпанцi не найкраща стрiльба,ви ж не через те якi класнi перестрiлки купували гру ;)
waryag
Member

Повідомлення

MqM: 19.08.2026 19:15 Взагалі рівняти будь яке рпг до шутерів це ознака неадекватності. Звісно будь яке рпг має глибше проробленість в плані сюжету та взаємодії з нпс. Це ж особливість жанру, що в рпг персонаж занурюється в рольові моделі, і взагалі саме з рпг почалися опенворлди в жанрі ігор.
Чим далі заходить дискусія тим більше я переконуюся у повному дилетантстві певних коментаторів:)

:beer:
byaka: 19.08.2026 19:20Якщо без жартiв,то я i не важаю що Painkiller поганий шутер,просто я вже не можу повернутися на 22 роки назад i зрiвнити.Зате я важаю що у Кiберпанцi не найкраща стрiльба,ви ж не через те якi класнi перестрiлки купували гру ;)
На свій час то був класний шутер. А кіберпанк - не шутер, стрілкова зброя це лише один з варіантів розвитку персонажа. Ми ж не називаємо шутером 3 відьмака, бо там був арбалет в ГГ?
спойлер
мабуть, одна з найганебніших його реалізацій в іграх
Барбарис
Member

Повідомлення

Поки що легендарними стають саме переважно саме популярні ігри, пара винятків лише підтверджують це. Але деякі індивіди продовжують суперечити собі ж і намагатись виправдати свій хейт твердженням про прагнення до легендарності :lol:
waryag, 2077 шутер з 2.0. На релізі стрілецька зброя не означала нічого, після цього стала імбою, зате понерфили інші можливості.
Востаннє редагувалось 19.08.2026 21:06 користувачем Барбарис, всього редагувалось 1 раз.
Барбарис
Member

Повідомлення

del
Відповісти