Новини
Останні статті і огляди
Cooler Master пропонує захист для роз’єму 12V-2x6 із гарантією на випадок оплавлення
-
leif
Member
А ось тут він викладав температури ГПУ/хотспот цієї 5090 в його системі:
viewtopic.php?p=4159592#p4159592
viewtopic.php?p=4159592#p4159592
-
S0N1C
Member
leif
58 - на воді плата, тож можливо частково через плату і роз"єм охолоджується
-
leif
Member
Він же писав, що температура роз'єму була як температура текстоліту поручS0N1C: ↑ 16.08.2026 18:17було 75С наче, не зрозуміло чи то через гарячу плату чи то через гарячий роз"ємoversteve: ↑ 16.08.2026 17:50 у форумчанина зі спиртом і тепловізором![]()
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Відповідно проблем з нагрівом роз'єму немаєS0N1C: ↑ 16.08.2026 18:18 leif
-
S0N1C
Member
зараз немає, мабуть, бо виявляється шо проблеми є коли вже або карта починає тухнути або коли не можеш витягти конектор
, час покаже 
-
leif
Member
S0N1C
Скільки часу у тебе твоя 5090?
У мене з липня 2025го. Граю буквально кожен день, ніяких андервольтів, а навіть навпаки. в АБ налаштування:
Voltage +100 (що в підсумку дає 1.09v), GPU +300, memory +3000, шо забезпечує потужний 600вт жор
Питав тут у фахівців, коли роз'єм крякне — казали "до 12міс"
пішов вже 14й місяць — все окей. Фахівці нових прогнозів не дали.
Продовжую спостереження
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
У чела зі спиртом карта ще довше служить і виконання простіше ніж у мене (вентус), і так само все чікі-брікі. Не знаю правда в якому режимі у нього карта працює
Скільки часу у тебе твоя 5090?
У мене з липня 2025го. Граю буквально кожен день, ніяких андервольтів, а навіть навпаки. в АБ налаштування:
Voltage +100 (що в підсумку дає 1.09v), GPU +300, memory +3000, шо забезпечує потужний 600вт жор
Питав тут у фахівців, коли роз'єм крякне — казали "до 12міс"
Продовжую спостереження
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
У чела зі спиртом карта ще довше служить і виконання простіше ніж у мене (вентус), і так само все чікі-брікі. Не знаю правда в якому режимі у нього карта працює
-
S0N1C
Member
з січня цього року
-
dext
Member
На 8pin буквально кілька градусів від температури плати, навіть на дотик не відчувається, тому 50+ є аномальним і свидчить про високі, кратні втрати у порівнянніoversteve: ↑ 16.08.2026 17:50 то де саме там аномальний нагрів?
"Запас по струму і нагріву" у 12pin не існує, бо за стабільним нагрівом в довгостроковій перспективі завжди йде стабільна деградація, без виключень.от і чудово, що норм, значить питання з відсутністю запасу по струму і нагрівом ми закрили![]()
Показати зняти відосик/огляд вийде, а от залишити таке на кілька місяців без наслідків - ні.
Згорівші WireView ще першої версії, без вентилятора, другої версії - моє припущення, що не згорять ніколи, саме через активне охолодження (там, куди дує цей вентилятор)
Латунь не є "high-current copper alloy"залежить від того, що входить в ті 18%, може бути якась бронза з домішками (фосфорна в тому числи), може бути латунь![]()
Будь-які домішки до міді радикально зменшують її пластичність і збільшують її опір, залежність від температури знижується (просто обрізається до найгіршої бази вочевидь).ок, там не фосфор-бронза, але й не чиста мідь, до якої ви чомусь вперто чіпляєтесь, а інший high-current alloy і я не бачу підтверджень того, що опір від температури у нього росте так, як у чистої міді
Фосфориста бронза та латунь не є "high-current copper alloy" бо збільшують опір в рази
Тому "high-current" скоріше за все аналог М2, М3+, бо карлик на стероїдах потребує великих струмів, з відповідними наслідками
-
oversteve
Member
50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немаєdext: ↑ 18.08.2026 17:12На 8pin буквально кілька градусів від температури плати, навіть на дотик не відчувається, тому 50+ є аномальним і свидчить про високі, кратні втрати у порівнянніoversteve: ↑ 16.08.2026 17:50 то де саме там аномальний нагрів?
приклади тої стабільної деградації обтиснутого роз'єму ви так і не змогли навести, так що знову то ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 17:12"Запас по струму і нагріву" у 12pin не існує, бо за стабільним нагрівом в довгостроковій перспективі завжди йде стабільна деградація, без виключень.от і чудово, що норм, значить питання з відсутністю запасу по струму і нагрівом ми закрили![]()
Показати зняти відосик/огляд вийде, а от залишити таке на кілька місяців без наслідків - ні.
а треба не "скоріше за все", а конкретний сплав і значення ТКО для нього, бо без цього дикий ріст опору від температури то ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 17:12Латунь не є "high-current copper alloy"залежить від того, що входить в ті 18%, може бути якась бронза з домішками (фосфорна в тому числи), може бути латунь![]()
Будь-які домішки до міді радикально зменшують її пластичність і збільшують її опір, залежність від температури знижується (просто обрізається до найгіршої бази вочевидь).ок, там не фосфор-бронза, але й не чиста мідь, до якої ви чомусь вперто чіпляєтесь, а інший high-current alloy і я не бачу підтверджень того, що опір від температури у нього росте так, як у чистої міді
Фосфориста бронза та латунь не є "high-current copper alloy" бо збільшують опір в рази![]()
Тому "high-current" скоріше за все аналог М2, М3+, бо карлик на стероїдах потребує великих струмів, з відповідними наслідками
-
dext
Member
Все так: для вас це норма, для інших - показник великих втрат/поганого дизайну/здешевленняoversteve: ↑ 18.08.2026 17:57 50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немає![]()
Це не моя мета, а ваша мантра, деградація/прогар 12pin саме через кілька місяців - типове явищеприклади тої стабільної деградації обтиснутого роз'єму ви так і не змогли навести, так що знову то ваші фантазії![]()
"Конкретний сплав" ви легко можете знайти на сайті molex або mouser, тому ваші фантазії нічим не відрізняються від моїх, хоча ваші фантазії щодо саме фосфористої бронзи були прямо спростованіа треба не "скоріше за все", а конкретний сплав і значення ТКО для нього, бо без цього дикий ріст опору від температури то ваші фантазії![]()
-
oversteve
Member
для мене норма, для оглядачів також, ну а особиста думка форумного рандому не дуже цікавитьdext: ↑ 18.08.2026 18:16Все так: для вас це норма, для інших - показник великих втрат/поганого дизайну/здешевленняoversteve: ↑ 18.08.2026 17:57 50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немає![]()
я не пишу про деградацію, ви пишете, а приклади навести не можетеdext: ↑ 18.08.2026 18:16 Це не моя мета, а ваша мантра, деградація/прогар 12pin саме через кілька місяців - типове явище
явище настільки типове, що РМА зелених карт не більше червоних
про великий ріст опору в залежності від температури фантазуєте ви, а не я, а довести не можетеdext: ↑ 18.08.2026 18:16 "Конкретний сплав" ви легко можете знайти на сайті molex або mouser, тому ваші фантазії нічим не відрізняються від моїх, хоча ваші фантазії щодо саме фосфористої бронзи були прямо спростовані![]()
-
dext
Member
oversteve: ↑ 18.08.2026 18:43 для мене норма, для оглядачів також, ну а особиста думка форумного рандому не дуже цікавить![]()
Це не моя мета, я тут спостерігач https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... my_3090ti/я не пишу про деградацію, ви пишете, а приклади навести не можете![]()
явище настільки типове, що РМА зелених карт не більше червоних![]()
Термальний розгін та деградація - невід'ємні, багаторазово доведені партнери 12pinпро великий ріст опору в залежності від температури фантазуєте ви, а не я, а довести не можете![]()
Якщо це стандартна латунь/бронза/фосфорна брозна - молекс прямо так і пише в спеках і нічого не приховує.
Якщо це невідома high-current звірушка з "емейзінг" характеристиками - є привід ховати, вочевидь.
Бо суто за формальною логікою high-current це про мінімум домішок і максимум властивостей міді, як хороших, так і поганих
-
oversteve
Member
і де саме тут деградаціяdext: ↑ 18.08.2026 19:06Це не моя мета, я тут спостерігач https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... my_3090ti/я не пишу про деградацію, ви пишете, а приклади навести не можете![]()
явище настільки типове, що РМА зелених карт не більше червоних![]()
я вже х з який місяць вас прошу навести приклади деградації обтиснутого роз'ємуdext: ↑ 18.08.2026 19:06Термальний розгін та деградація - невід'ємні, багаторазово доведені партнери 12pinпро великий ріст опору в залежності від температури фантазуєте ви, а не я, а довести не можете![]()
![]()
давайте конкретні дані по сплаву, ваші здогадки не дуже цікавіdext: ↑ 18.08.2026 19:06 Якщо це стандартна латунь/бронза/фосфорна брозна - молекс прямо так і пише в спеках і нічого не приховує.
Якщо це невідома high-current звірушка з "емейзінг" характеристиками - є привід ховати, вочевидь.
Бо суто за формальною логікою high-current це про мінімум домішок і максимум властивостей міді, як хороших, так і поганих
-
leif
Member
ща зачекай трохи може у мене деградне нарешті) ну ось ось вже має, на днях, ну скільки можна, 14 місяць. везіння не вічне!oversteve: ↑ 18.08.2026 19:14 приклади деградації
Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
нарешті буде приклад без бракованих кабелів кейбл мод і перехідників які вигинають в три погибелі і підключають через дві коси від бж, який на це не розрахований. ну типу як по посилинню вище з 3090ті.
ви б, панове фахівці, хоч би коменти читали під постами на редіті, які ви скидаєте
-
dext
Member
В місці де ви любите - обтиснення
Це контент виключно володарів 12pin, які не є системними в цьому питанні, моніторингу падіння напруги з часом - ви ведете таку статистику? Питання вочевидь риторичнея вже х з який місяць вас прошу навести приклади деградації обтиснутого роз'єму![]()
Запитайте в molex, які проблеми?давайте конкретні дані по сплаву, ваші здогадки не дуже цікаві
Я вихожу з формальної логіки (мешне домішок - менше опір і більше властивостей чистої міді), завжди можете послухати маркетологів як альтернативу, і поаплодувати
-
leif
Member
-
oversteve
Member
прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу
якщо у вас немає контенту, який підтверджує ваші слова, то значить це ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 19:35Це контент виключно володарів 12pin, які не є системними в цьому питанні, моніторингу падіння напруги з часом - ви ведете таку статистику? Питання вочевидь риторичнея вже х з який місяць вас прошу навести приклади деградації обтиснутого роз'єму![]()
мені не формальна логіка, а конкретика потрібна, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 19:35Запитайте в molex, які проблеми?давайте конкретні дані по сплаву, ваші здогадки не дуже цікаві![]()
Я вихожу з формальної логіки (мешне домішок - менше опір і більше властивостей чистої міді), завжди можете послухати маркетологів як альтернативу, і поаплодувати
-
dext
Member
Не бачите як мінімум чотирьох розплавлень на рівні обтиснення? Не до мене.oversteve: ↑ 18.08.2026 19:44 прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу![]()
Показовий між тим випадок: деградація/прогари саме на рівні обтиснення
Контенту достатньо, не бачу сенсу витрачати на це часу більше, ніж потрібно.якщо у вас немає контенту, який підтверджує ваші слова, то значить це ваші фантазії![]()
Тож наведете статистику падіння напруги з часом, чи тихесенько поміняєте кабель?
Що точно доведено - це не зручні вам матеріали (бронзи/латунь).мені не формальна логіка, а конкретика потрібна, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії![]()
Тому майже гарантовано "емейзінг" звірушки з термальним розбігом, що чудово пояснює як містичний "high-current", так і фізику деградації/прогарів з відомих випадків, і тим більше - надвисоку чутливість до коректного встановлення
-
oversteve
Member
ще раз - прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижуdext: ↑ 18.08.2026 20:03Не бачите як мінімум чотирьох розплавлень на рівні обтиснення? Не до мене.oversteve: ↑ 18.08.2026 19:44 прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу![]()
Показовий між тим випадок: деградація/прогари саме на рівні обтиснення![]()
не наводите контент, який підтверджує ваші слова - значить це ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 20:03Контенту достатньо, не бачу сенсу витрачати на це часу більше, ніж потрібно.якщо у вас немає контенту, який підтверджує ваші слова, то значить це ваші фантазії![]()
у мене всього лиш 5070ті, якщо вас влаштує, то без проблемdext: ↑ 18.08.2026 20:03 Тож наведете статистику падіння напруги з часом, чи тихесенько поміняєте кабель?![]()
мені не майже гарантовано треба, а конкретика, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазіїdext: ↑ 18.08.2026 20:03Що точно доведено - це не зручні вам матеріали (бронзи/латунь).мені не формальна логіка, а конкретика потрібна, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії![]()
Тому майже гарантовано "емейзінг" звірушки з термальним розбігом, що чудово пояснює як містичний "high-current", так і фізику деградації/прогарів з відомих випадків, і тим більше - надвисоку чутливість до коректного встановлення
-
S0N1C
Member
Ота корозія - то взагалі можливо силікон чи шось таке з ізоляції потекло під впливом температури 
Відправлено через 40 секунд:
І окислило мідь в дротах
Відправлено через 40 секунд:
І окислило мідь в дротах
-
dext
Member
Дійсно: чому деградували+згоріли три інші обтиснуті провідники, саме там де обтиснуто?oversteve: ↑ 18.08.2026 20:16 ще раз - прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу![]()
Це має назву "прогноз", який (що воно буде стабільно горіти) - багатократно підтверджений фактне наводите контент, який підтверджує ваші слова - значить це ваші фантазії![]()
Це не відповідь на питання, буде статистика за просадками напруги? Особисто в мене по 8pin така є, і вона невтішна для вас, на всьому інтерваліу мене всього лиш 5070ті, якщо вас влаштує, то без проблем
Що головне: матеріал - 100% те той, що ви думали. Тому зі свого боку я можу думати як завгодномені не майже гарантовано треба, а конкретика, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії![]()