Cooler Master пропонує захист для роз’єму 12V-2x6 із гарантією на випадок оплавлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

А ось тут він викладав температури ГПУ/хотспот цієї 5090 в його системі:

viewtopic.php?p=4159592#p4159592
S0N1C
Member

Повідомлення

leif
58 - на воді плата, тож можливо частково через плату і роз"єм охолоджується
leif
Member

Повідомлення

S0N1C: 16.08.2026 18:17
oversteve: 16.08.2026 17:50 у форумчанина зі спиртом і тепловізором
було 75С наче, не зрозуміло чи то через гарячу плату чи то через гарячий роз"єм :shuffle:
Він же писав, що температура роз'єму була як температура текстоліту поруч

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
S0N1C: 16.08.2026 18:18 leif
58 - на воді плата, тож можливо частково через плату і роз"єм охолоджується
Відповідно проблем з нагрівом роз'єму немає
S0N1C
Member

Повідомлення

зараз немає, мабуть, бо виявляється шо проблеми є коли вже або карта починає тухнути або коли не можеш витягти конектор :laugh: , час покаже :gigi:
leif
Member

Повідомлення

S0N1C
Скільки часу у тебе твоя 5090?

У мене з липня 2025го. Граю буквально кожен день, ніяких андервольтів, а навіть навпаки. в АБ налаштування:

Voltage +100 (що в підсумку дає 1.09v), GPU +300, memory +3000, шо забезпечує потужний 600вт жор

Питав тут у фахівців, коли роз'єм крякне — казали "до 12міс" :write: пішов вже 14й місяць — все окей. Фахівці нових прогнозів не дали.

Продовжую спостереження :popcorn:

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
У чела зі спиртом карта ще довше служить і виконання простіше ніж у мене (вентус), і так само все чікі-брікі. Не знаю правда в якому режимі у нього карта працює
S0N1C
Member

Повідомлення

з січня цього року
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 16.08.2026 17:50 то де саме там аномальний нагрів?
На 8pin буквально кілька градусів від температури плати, навіть на дотик не відчувається, тому 50+ є аномальним і свидчить про високі, кратні втрати у порівнянні
от і чудово, що норм, значить питання з відсутністю запасу по струму і нагрівом ми закрили :)
"Запас по струму і нагріву" у 12pin не існує, бо за стабільним нагрівом в довгостроковій перспективі завжди йде стабільна деградація, без виключень.
Показати зняти відосик/огляд вийде, а от залишити таке на кілька місяців без наслідків - ні.

Згорівші WireView ще першої версії, без вентилятора, другої версії - моє припущення, що не згорять ніколи, саме через активне охолодження (там, куди дує цей вентилятор)
залежить від того, що входить в ті 18%, може бути якась бронза з домішками (фосфорна в тому числи), може бути латунь :dontknow:
Латунь не є "high-current copper alloy"
ок, там не фосфор-бронза, але й не чиста мідь, до якої ви чомусь вперто чіпляєтесь, а інший high-current alloy і я не бачу підтверджень того, що опір від температури у нього росте так, як у чистої міді
Будь-які домішки до міді радикально зменшують її пластичність і збільшують її опір, залежність від температури знижується (просто обрізається до найгіршої бази вочевидь).
Фосфориста бронза та латунь не є "high-current copper alloy" бо збільшують опір в рази :nunu:
Тому "high-current" скоріше за все аналог М2, М3+, бо карлик на стероїдах потребує великих струмів, з відповідними наслідками
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 18.08.2026 17:12
oversteve: 16.08.2026 17:50 то де саме там аномальний нагрів?
На 8pin буквально кілька градусів від температури плати, навіть на дотик не відчувається, тому 50+ є аномальним і свидчить про високі, кратні втрати у порівнянні
50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немає :dontknow:
от і чудово, що норм, значить питання з відсутністю запасу по струму і нагрівом ми закрили :)
"Запас по струму і нагріву" у 12pin не існує, бо за стабільним нагрівом в довгостроковій перспективі завжди йде стабільна деградація, без виключень.
Показати зняти відосик/огляд вийде, а от залишити таке на кілька місяців без наслідків - ні.
приклади тої стабільної деградації обтиснутого роз'єму ви так і не змогли навести, так що знову то ваші фантазії :dontknow:
залежить від того, що входить в ті 18%, може бути якась бронза з домішками (фосфорна в тому числи), може бути латунь :dontknow:
Латунь не є "high-current copper alloy"
ок, там не фосфор-бронза, але й не чиста мідь, до якої ви чомусь вперто чіпляєтесь, а інший high-current alloy і я не бачу підтверджень того, що опір від температури у нього росте так, як у чистої міді
Будь-які домішки до міді радикально зменшують її пластичність і збільшують її опір, залежність від температури знижується (просто обрізається до найгіршої бази вочевидь).
Фосфориста бронза та латунь не є "high-current copper alloy" бо збільшують опір в рази :nunu:
Тому "high-current" скоріше за все аналог М2, М3+, бо карлик на стероїдах потребує великих струмів, з відповідними наслідками
а треба не "скоріше за все", а конкретний сплав і значення ТКО для нього, бо без цього дикий ріст опору від температури то ваші фантазії :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 17:57 50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немає :dontknow:
Все так: для вас це норма, для інших - показник великих втрат/поганого дизайну/здешевлення
приклади тої стабільної деградації обтиснутого роз'єму ви так і не змогли навести, так що знову то ваші фантазії :dontknow:
Це не моя мета, а ваша мантра, деградація/прогар 12pin саме через кілька місяців - типове явище
а треба не "скоріше за все", а конкретний сплав і значення ТКО для нього, бо без цього дикий ріст опору від температури то ваші фантазії :dontknow:
"Конкретний сплав" ви легко можете знайти на сайті molex або mouser, тому ваші фантазії нічим не відрізняються від моїх, хоча ваші фантазії щодо саме фосфористої бронзи були прямо спростовані :yes:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 18.08.2026 18:16
oversteve: 18.08.2026 17:57 50 є аномальним хіба що для вас, для адекватних людей в цьому нічого аномального немає :dontknow:
Все так: для вас це норма, для інших - показник великих втрат/поганого дизайну/здешевлення
для мене норма, для оглядачів також, ну а особиста думка форумного рандому не дуже цікавить :dontknow:
dext: 18.08.2026 18:16 Це не моя мета, а ваша мантра, деградація/прогар 12pin саме через кілька місяців - типове явище
я не пишу про деградацію, ви пишете, а приклади навести не можете :dontknow:
явище настільки типове, що РМА зелених карт не більше червоних :gigi:
dext: 18.08.2026 18:16 "Конкретний сплав" ви легко можете знайти на сайті molex або mouser, тому ваші фантазії нічим не відрізняються від моїх, хоча ваші фантазії щодо саме фосфористої бронзи були прямо спростовані :yes:
про великий ріст опору в залежності від температури фантазуєте ви, а не я, а довести не можете :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 18:43 для мене норма, для оглядачів також, ну а особиста думка форумного рандому не дуже цікавить :dontknow:

:laugh:
Це не моя мета, я тут спостерігач https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... my_3090ti/
про великий ріст опору в залежності від температури фантазуєте ви, а не я, а довести не можете :dontknow:
Термальний розгін та деградація - невід'ємні, багаторазово доведені партнери 12pin :yes:
Якщо це стандартна латунь/бронза/фосфорна брозна - молекс прямо так і пише в спеках і нічого не приховує.
Якщо це невідома high-current звірушка з "емейзінг" характеристиками - є привід ховати, вочевидь.
Бо суто за формальною логікою high-current це про мінімум домішок і максимум властивостей міді, як хороших, так і поганих
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 18.08.2026 19:06
Це не моя мета, я тут спостерігач https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... my_3090ti/
і де саме тут деградація :think:
dext: 18.08.2026 19:06
Термальний розгін та деградація - невід'ємні, багаторазово доведені партнери 12pin :yes:
я вже х з який місяць вас прошу навести приклади деградації обтиснутого роз'єму :dontknow:
dext: 18.08.2026 19:06 Якщо це стандартна латунь/бронза/фосфорна брозна - молекс прямо так і пише в спеках і нічого не приховує.
Якщо це невідома high-current звірушка з "емейзінг" характеристиками - є привід ховати, вочевидь.
Бо суто за формальною логікою high-current це про мінімум домішок і максимум властивостей міді, як хороших, так і поганих
давайте конкретні дані по сплаву, ваші здогадки не дуже цікаві
leif
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 19:14 приклади деградації
ща зачекай трохи може у мене деградне нарешті) ну ось ось вже має, на днях, ну скільки можна, 14 місяць. везіння не вічне!

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
нарешті буде приклад без бракованих кабелів кейбл мод і перехідників які вигинають в три погибелі і підключають через дві коси від бж, який на це не розрахований. ну типу як по посилинню вище з 3090ті.

ви б, панове фахівці, хоч би коменти читали під постами на редіті, які ви скидаєте
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 19:14 і де саме тут деградація :think:
В місці де ви любите - обтиснення :yes:
я вже х з який місяць вас прошу навести приклади деградації обтиснутого роз'єму :dontknow:
Це контент виключно володарів 12pin, які не є системними в цьому питанні, моніторингу падіння напруги з часом - ви ведете таку статистику? Питання вочевидь риторичне
Запитайте в molex, які проблеми? :rotate:
Я вихожу з формальної логіки (мешне домішок - менше опір і більше властивостей чистої міді), завжди можете послухати маркетологів як альтернативу, і поаплодувати
leif
Member

Повідомлення

Зображення

звичайно most ppl wont read, ось вам приклади прямо не відходячи від каси
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 18.08.2026 19:35
oversteve: 18.08.2026 19:14 і де саме тут деградація :think:
В місці де ви любите - обтиснення :yes:
прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Це контент виключно володарів 12pin, які не є системними в цьому питанні, моніторингу падіння напруги з часом - ви ведете таку статистику? Питання вочевидь риторичне
якщо у вас немає контенту, який підтверджує ваші слова, то значить це ваші фантазії :dontknow:
Запитайте в molex, які проблеми? :rotate:
Я вихожу з формальної логіки (мешне домішок - менше опір і більше властивостей чистої міді), завжди можете послухати маркетологів як альтернативу, і поаплодувати
мені не формальна логіка, а конкретика потрібна, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 19:44 прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Не бачите як мінімум чотирьох розплавлень на рівні обтиснення? Не до мене.
Показовий між тим випадок: деградація/прогари саме на рівні обтиснення :teacher:
якщо у вас немає контенту, який підтверджує ваші слова, то значить це ваші фантазії :dontknow:
Контенту достатньо, не бачу сенсу витрачати на це часу більше, ніж потрібно.

Тож наведете статистику падіння напруги з часом, чи тихесенько поміняєте кабель? :rotate:
мені не формальна логіка, а конкретика потрібна, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії :dontknow:
Що точно доведено - це не зручні вам матеріали (бронзи/латунь).
Тому майже гарантовано "емейзінг" звірушки з термальним розбігом, що чудово пояснює як містичний "high-current", так і фізику деградації/прогарів з відомих випадків, і тим більше - надвисоку чутливість до коректного встановлення
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 18.08.2026 20:03
oversteve: 18.08.2026 19:44 прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Не бачите як мінімум чотирьох розплавлень на рівні обтиснення? Не до мене.
Показовий між тим випадок: деградація/прогари саме на рівні обтиснення :teacher:
ще раз - прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Контенту достатньо, не бачу сенсу витрачати на це часу більше, ніж потрібно.
не наводите контент, який підтверджує ваші слова - значить це ваші фантазії :dontknow:
dext: 18.08.2026 20:03 Тож наведете статистику падіння напруги з часом, чи тихесенько поміняєте кабель? :rotate:
у мене всього лиш 5070ті, якщо вас влаштує, то без проблем
Що точно доведено - це не зручні вам матеріали (бронзи/латунь).
Тому майже гарантовано "емейзінг" звірушки з термальним розбігом, що чудово пояснює як містичний "high-current", так і фізику деградації/прогарів з відомих випадків, і тим більше - надвисоку чутливість до коректного встановлення
мені не майже гарантовано треба, а конкретика, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії :dontknow:
S0N1C
Member

Повідомлення

Ота корозія - то взагалі можливо силікон чи шось таке з ізоляції потекло під впливом температури :shuffle:

Відправлено через 40 секунд:
І окислило мідь в дротах
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 18.08.2026 20:16 ще раз - прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Дійсно: чому деградували+згоріли три інші обтиснуті провідники, саме там де обтиснуто? :rotate:
не наводите контент, який підтверджує ваші слова - значить це ваші фантазії :dontknow:
Це має назву "прогноз", який (що воно буде стабільно горіти) - багатократно підтверджений факт
у мене всього лиш 5070ті, якщо вас влаштує, то без проблем
Це не відповідь на питання, буде статистика за просадками напруги? Особисто в мене по 8pin така є, і вона невтішна для вас, на всьому інтервалі :rotate:
мені не майже гарантовано треба, а конкретика, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії :dontknow:
Що головне: матеріал - 100% те той, що ви думали. Тому зі свого боку я можу думати як завгодно :rotate:
Відповісти