Новини
Останні статті і огляди
Ситуація на ринку відеокарт погіршиться у другій половині року. Під ударом опиниться початковий сегмент
-
vsx
Member
представил сколько консоли след поколения будут стоить
-
alex_sul
Advanced Member
vsx
1.5 $ старт, що тут думати?
1.5 $ старт, що тут думати?
-
dfcz
Member
Xpeновоe решение, на самом деле. В отличии от карт класса ×80-×90 которые покупают почти независимо от цены хоть за $1000, хоть за $5000, подавляющее большинство игроков среднего и бюджетного сегментов скорее стиснут зубы и будут ждунствовать, если не возникнет форс-мажора в виде подыхания имеющейся карты.
-
Robostyle
Member
-
Kullerok
Member
Это тот самый дешёвый гейминг на диване под пивко, походу
-
Filabatya
Member
Kullerok
4к в нвідії так(1.3k), в амд ще можна менше 1к, покищо, відкскочити
4к в нвідії так(1.3k), в амд ще можна менше 1к, покищо, відкскочити
-
Voozy
Member
Бажаю Сему Альтману рак ректального проходу. 
-
leks
Junior
Все чекаю варік продати свою відеомапу на вторичку дорожче ніж купив два роки тому.
-
Povitria
Junior
alex_sul
Корона не тисне?
Корона не тисне?
-
Zealoth
Member
У этих чиловых господ и так все отлично, купили себе 4000/7000 несмотря на близость следующих поколений и в ус не дуют. Те кто взял топ/предтоп от красных вообще смотрят на тех, кто выбирает между 8-12-16 гб как то такVladys77: ↑ 17.08.2026 09:41А тим хто оновився в позаминулому?Zealoth: ↑ 17.08.2026 08:51 Тем кто обновлялся в прошлом году поздравления, остальным сочуствую.

Востаннє редагувалось 17.08.2026 13:12 користувачем Zealoth, всього редагувалось 2 разів.
-
warp37
Member
А шо робити людям, які не можуть купити RTX 5070 Ti/5080? Йти красти, як ті китайці у готелі?alex_sul: ↑ 17.08.2026 09:32 Я б взагалі зараз повністю згорнув виробництво простих і дешевих 8гб GPU на час кризи.
Нащо це виробнику:
- це рішення вивільнило б вже замовлені чіпи пам'яті для подальшого використання в більш продуктивних GPU;
- собівартість більш продуктивних GPU знизилося б для компанії;
- це збільшило б можливості маневрування (збереження штату працівників, або більш конкурентна Система Охолодження\Плата);
- у свою чергу покупець отримує біль якісний продукт, а не фуфло яке ні на що не здатне!
Поясню нащо це покупцю.
Якщо ви купляєте продукт за умовно менше ~22К (9050, 9060, 9060xt, 5050, 5060, 5060ti, ARC 570) - ви ідіот якив тупо витратив гроші в нікуди і не отримав нічого окрім фейкового відчуття правильної покупки, яку вам нав'язали так звані ЛОМи.
Якщо ж покупець витратить більше ~22к грн (ARC B580, 9070, 9070xt, 5070, 5070Ti, 5080) - то він вклався у толкову карту яка буде працювати на власника і радувати продуктивністю відповідною для сьогодення.
Так виграють обидві сторони. Але бляха це просто нереально: з одного боку тупорилі менеджери які будуть срать один одному про риночну нішу, а з іншого боку - лохуватий покупець який ничитаеться\надивиться херні і буде казать: у мінє тілько 22к і всьо! Я ніхочу більше заробить - я хочу тут і сійчас!! Шо одне бидл0, шо інше![]()
Подорожчання RTX 5090 що дало? Навіть ті, хто раніше міг купити RTX 5090, тепер обмежилися RTX 5080.
Ви прям генітальну ідею пропонуєте.
-
CnC_General
Member
- спойлер
- Ітак, що ми маємо зараз? ціни на оперативку злетіли вчетверо, що потягнуло за собою призупинення оновлення на сучасні платформи ДДР5, та відповідно купівлю нових відеокарт, в січні 2026 мала вийти лінійка супер, тепер її відмінили. замість цього очікуємо нову лінійку приблизно на середину 2027 року.
https://www.overclockers.ua/ua/news/nex ... half-2027/
посипалась вся схема нова модель-круті обзори-менеджер впарює лоху клієнту-всі щасливі що заробили грошей. А їсти усім хочеться.
-Итого - дешеві та молодші моделі відеокарт будуть виходити обмеженим тиражем заради присутності на ринку. маржа старших висока але і їм прикрутять ціни того прибутку що недоотримали від продажу молодших відеокарт. ринок бу зростатиме та швидко зникатимуть популярні варіанти.
-А що зараз такого привабливого та красивого з ігор щоб можна було зануритись з головою на місяць-два-три???? купа ігор копі-паста. ну неее, там були дерева, а тут будинки. там були орки, а тут танчики. дерева прокачки що там, що тут однакові. ну схема то одна)
-мені поки що сталкер 2 вистачає. так там є свої проблеми та ньюанси. очікую що деякі виправлять з патчем 2.0. ну ладно, це питання саме цієї гри. А інші? форза горізонт, хало, варфрейм, останній асасін, кіндом деліверанс ІІ....серед очікуваних хотів дедспейс. щоб нормально та вдумливо пограти в кожну з них та оцінити..... треба час. А там вже і нова лінійка на підході.
-мені рука не дрогне, щоб виставити налаштування менше 4к. прямо 1080р на високі або низькі. ну квадратики інколи будуть. але цього достатньо щоб оцінити саму гру. якщо сподобалась, то можна і купити. як це було з сталкер 2. не сподобалось - в мене ще на акаунті стіма + епіків ігор понад три чотири сотні назбирано. час проведу з користю.
-ну вийде нова лінійка відеокарт, ну вийде нова платформа АМ6 або інтел сокет 2014. ну шо з того? ну буде дорожче ніж поточна. ну будуть огляди. ну знову будуть купляти оптимальна ціна-швидкість. ну знову проц 300+материнка 250+рам ддр5 однією планкою 16Гб. а потім після наступної зарплати наступна 16Гб.
Щоб зараз пограти в сучасні ігри на 4к витрачають і побільше.....
-а взагалі, щось змінилось? така сама ситуація була з поточною платформою на момент реліза. і такий самий підхід залишився.
- ігроделам прийдеться оптимізувати свої ігри на поточне та наявне, якщо до січня 2028 року нового заліза не буде. що нам на користь.
- а якщо тобі сподобається якась гра, то ти знайдеш можливості, та бажання попрацювати на роботі більше, чи як вибити зі свого шефа додаткову премію/заплату, щоб за рахунок неї здійснити апгрейд на нову платформу. ну буде це на старті платформи чи півроку після релізу - яка різниця. Всі ми всеодно зробимо апгрейд на нове. хтось мовчки, а хтось голосно кричати про продажність та високі ціни і всіх посилать на........
-
alex_sul
Advanced Member
Povitria
Яка ще корона? У вас комп такий же як і мій +-! Не вміння аналізувати ринок призводить до не вірної покупки!
warp37
Щоб купити адекватну карту тре працювати трошки більше і трошки довше! А не розпорошувати обмежені фінансові ресурси й купляти виключно якісні продукти, а не суб продукити!
Виділені жирним шрифтом карти в моєму оригінальному пості як раз і є відповідь на ваше питання з урахуванням фінансових можливостей різних гаманців!
Я фігею! Усі ниють що все дорого! А коли воно було дешево? Гривня постійно знецінюється! Це ще при Кравчуку почалося!
Единий вихід - працювати і заробляти! А ви ведете себе наче очікуєте придбати карту на виграні в лотерею кошти!
Нема грошей на цяцьки, а тільки на сім'ю? Береш прагматичну ARC B580!
Гроші є але не багато і живеш сам? Береш збалансовану 5070
Вкалував як конь зараз, чи колись, і заробив гроші - береш топову 5080!
ШО ТУТ НЕПОНЯТНОГО!?
Яка ще корона? У вас комп такий же як і мій +-! Не вміння аналізувати ринок призводить до не вірної покупки!
warp37
Щоб купити адекватну карту тре працювати трошки більше і трошки довше! А не розпорошувати обмежені фінансові ресурси й купляти виключно якісні продукти, а не суб продукити!
Виділені жирним шрифтом карти в моєму оригінальному пості як раз і є відповідь на ваше питання з урахуванням фінансових можливостей різних гаманців!
Я фігею! Усі ниють що все дорого! А коли воно було дешево? Гривня постійно знецінюється! Це ще при Кравчуку почалося!
Единий вихід - працювати і заробляти! А ви ведете себе наче очікуєте придбати карту на виграні в лотерею кошти!
Нема грошей на цяцьки, а тільки на сім'ю? Береш прагматичну ARC B580!
Гроші є але не багато і живеш сам? Береш збалансовану 5070
Вкалував як конь зараз, чи колись, і заробив гроші - береш топову 5080!
ШО ТУТ НЕПОНЯТНОГО!?
Востаннє редагувалось 17.08.2026 13:38 користувачем alex_sul, всього редагувалось 5 разів.
-
Kirakishou
Member
Йти батрачити на завод, що ж ще? "Не вистачає грошей – влаштуйся на ще одну роботу", як казав колись якийсь манагер плейстейн. Бюджетна відеокарта коштує як пральна машина чи холодильний, який пропрацює 10 і більше років. Топові відеокарти коштують, як авто. Світ явно повернув не туди. Але поки будуть покупці, будуть і продавці. Особисто я граю лише у кілька гача-смітників, якій йдуть навіть на RX470. Тому мене це не так стосується, як затятих ігроманів, які грають у всі новинки на ультра. Мене більше дивує реакція розробників ігор та ігрової індустрії загалом. Єдине, що вони придумали – це впровадити апскейлери в свої ігри. Бо оптимізувати гру це дорого, а прикрутити DLSS чи FSR – дешево. Зараз навіть ті гача-ігри, в які я граю, додали підтримку апскейлерів. Відеокарти, оперативна пам'ять, SSD, HDD, процесори подорожчали і продовжують дорожчати. Нічого хорошого для пересічного геймера найближчі кілька років очікувати не варто, я для українського геймера, у якого заробітна плата залишилася на рівні 2020 року, а ціни х5 – тим більше. Особисто я зараз сприймаю цю ситуацію так, що чим гірше, тим краще.warp37: ↑ 17.08.2026 13:10А шо робити людям, які не можуть купити RTX 5070 Ti/5080?
-
Mozdev
Member
О так, 5060 ще в липні можна було знайти за 15к, тепер вона коштує 23к, і це ще не межа зовсім подуріли.
-
XXXshadyXXX
Member
Хоть бери и покупай RX 9070 XT пока еще цены более менее
-
alex_sul
Advanced Member
XXXshadyXXX
БІгом! Ще у травні тре було придбати!
БІгом! Ще у травні тре було придбати!
-
Zealoth
Member
Даже это не их идея/инициатива. Изначально это был костыль от зеленых, что бы хоть как то сгладить падение производительности от лучей, который не тянул не первый топ, ни следующий.Kirakishou: ↑ 17.08.2026 13:27 Єдине, що вони придумали – це впровадити апскейлери в свої ігри.
-
Povitria
Junior
alex_sul
Я не про комп'ютер, я про тон спілкування
Боюсь припускати ким ви себе уявили, наліво-направо розкидаючись визначеннми ідіоти, лохи, бидло і т.і.
Можете ви не єдиний, хто здатен приймати зважені грамотні рішення, навіть якщо вони не співпадають з вашими?
Я не про комп'ютер, я про тон спілкування
Боюсь припускати ким ви себе уявили, наліво-направо розкидаючись визначеннми ідіоти, лохи, бидло і т.і.
Можете ви не єдиний, хто здатен приймати зважені грамотні рішення, навіть якщо вони не співпадають з вашими?
-
yariksom
Member
Тут ти загнув лінкольни на 5 баксах, ну або просто сказав напередRobostyle: ↑ 17.08.2026 11:065090 от 5 тыщ линкольнов