Ситуація на ринку відеокарт погіршиться у другій половині року. Під ударом опиниться початковий сегмент

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Тем кто обновлялся в прошлом году поздравления, остальным сочуствую.
MaxNew
Member

В наступному році побачим бюджетні варіанти по 1к зелених :rotate:
Що не рік, то веселіше..
gregory_amd
Member

відома за брендами Zotac, Inno3D та Manli

а Sapphire то й забули...
yariksom
Member

MaxNew
Їх ніхто простокупувати не буде, думаю індустрія знайде вихід, продаж карт тягне за собою як інше залізо так і ігри, реальні гроші, які масово платять тут і зараз, а не віртуальні інвестиції зпримарною окупністю.
firestarter256
Member

gregory_amd
Они давно уже сами по себе
Rex
Member

Чи не означає це, що зараз непоганий час для апгрейду? Давно придивляюся до 9070 :lick:
dead_rat
Member

Rex: 17.08.2026 09:11 Чи не означає це, що зараз непоганий час для апгрейду? Давно придивляюся до 9070 :lick:
Може краще почекати? ;)
S0N1C
Member

Rex
так, треба ж було почекати поки вона буде коштувати як ХТ і купити саме зараз :gigi:

Відправлено через 30 секунд:
можна ще почекати поки стільки буде коштувати GRE :lol:
yariksom
Member

dead_rat: 17.08.2026 09:12Може краще почекати?
Мінімом 2 роки з непрогнозованим результатом.
Firebrand
Member

последние несколько лет, только и слышно: ухудшится, подорожает, будет в дефиците.
Это не погодное явление и все эти процессы-следствие действий определенных индивидуумов.
Filabatya
Member

S0N1C
Якраз дивився по чому джеерє, випередили :lol:

А там далі нова лінійка амд і ще супери вийдуть, ні то ще рано :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 17.08.2026 09:23, всего редактировалось 1 раз.
Rex
Member

S0N1C: 17.08.2026 09:20так, треба ж було почекати поки вона буде коштувати як ХТ і купити саме зараз
Та я поки не купую. Можна ще трішки почекати,
спойлер
І взяти б/в, коли вони будуть за половину вартості
мені в принципі не терміново і ще моєї 6600 вистачає
S0N1C
Member

крок 4к, імхо вже якось на ХТ поднатужитися(оплату частинами) і не брати огризок
спойлер
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Rex: 17.08.2026 09:23 І взяти б/в, коли вони будуть за половину вартості
І взяти б/в, коли вони будуть коштувати б/в як зараз нові :lol:
alex_sul
Advanced Member

Я б взагалі зараз повністю згорнув виробництво простих і дешевих 8гб GPU на час кризи.
Нащо це виробнику:
- це рішення вивільнило б вже замовлені чіпи пам'яті для подальшого використання в більш продуктивних GPU;
- собівартість більш продуктивних GPU знизилося б для компанії;
- це збільшило б можливості маневрування (збереження штату працівників, або більш конкурентна Система Охолодження\Плата);
- у свою чергу покупець отримує біль якісний продукт, а не фуфло яке ні на що не здатне!

Поясню нащо це покупцю.
Якщо ви купляєте продукт за умовно менше ~22К (9050, 9060, 9060xt, 5050, 5060, 5060ti, ARC 570) - ви ідіот якив тупо витратив гроші в нікуди і не отримав нічого окрім фейкового відчуття правильної покупки, яку вам нав'язали так звані ЛОМи.
Якщо ж покупець витратить більше ~22к грн (ARC B580, 9070, 9070xt, 5070, 5070Ti, 5080) - то він вклався у толкову карту яка буде працювати на власника і радувати продуктивністю відповідною для сьогодення.

Так виграють обидві сторони. Але бляха це просто нереально: з одного боку тупорилі менеджери які будуть срать один одному про риночну нішу, а з іншого боку - лохуватий покупець який ничитаеться\надивиться херні і буде казать: у мінє тілько 22к і всьо! Я ніхочу більше заробить - я хочу тут і сійчас!! Шо одне бидл0, шо інше :(
Последний раз редактировалось alex_sul 17.08.2026 09:38, всего редактировалось 1 раз.
S0N1C
Member

alex_sul
якщо виробник не випустить дешевої 8 гіг карти то він втупу втратить цей сегмент ринку, вони на це можуть піти тільки якщо це буде загрожувати їх мас маркет можелям, але ще не відомо що насправді робить продажі, можливо це саме хх60 моделі :shuffle:
Vladys77
Member

Zealoth: 17.08.2026 08:51 Тем кто обновлялся в прошлом году поздравления, остальным сочуствую.
А тим хто оновився в позаминулому?
alex_sul
Advanced Member

S0N1C
Їм ВЖЕ це грозить як Домоклів Меч!

І так! ПОКИ ЩО їм дійсно кассу роблять саме молодші моделі. Але ця ніша буде канібалізована БУ картами. Абсолютно так само як лавина з майнинг-карт просто з'їла бюджетний сегмент.

Єдиний варіант у середньо-довго строковій перспективі вижити - це вкладення у більш конкурентніті карти.

А бюджетний сегмент просто знищиться консолями, APU ну і Б\В
Filabatya
Member

alex_sul
Не бійтесь ні шкірянка ні ліза не пропадуть, а чому ви виділили жирним 80, а не 70ті?
Так само жирнющим мала бути проста 9070!
MetallicA
Member

Може кому знадобиться
5% в клік,до кінця місяця
спойлер
clknxt3639
Ответить